17 Σεπ 2019

Η Έλενα Αντωνιάδου: Μια κούκλα με… ψεύτικο βιογραφικό

Δεν μου κάνει εντύπωση που βραβεύτηκε απο την Κεραμέως. Αν ανοίξουμε τις κόλλες των παιδιών απο τα ιδιωτικά σχολεία ή αν κοιτάξουμε τι κωθώνια έχουν περάσει στα πρεστιζάτα πανεπιστήμια του εξωτερικού, θα καταλάβουμε πως τα περισσότερα βιογραφικά των ”άριστων” είναι ψεύτικα και τυπικά φέρουν ακαδημαϊκούς τίτλους.
 Όλοι στηλιτεύουν την Αντωνιάδου για το βιογραφικό της και την Κεραμέως που την βράβευσε. Εμένα αυτό που πραγματικά με ανησυχεί είναι άλλο. Αν θυμάστε την κυρία Αντωνιάδου την γνωρίσαμε όλοι μας, όταν τον περασμένο Μάρτιο, η εταιρεία Mattel έβγαλε στην αγορά την πρώτη κούκλα Barbie ελληνικής καταγωγής με βάση την εμφάνιση της κυρίας Αντωνιάδου. Μια συλλεκτική κούκλα… Κρατήστε το αυτό.

Τότε όλα τα ΜΜΕ, ελληνικά και ξένα βγήκαν και χαιρέτησαν αυτή την ”εξαιρετική ιδέα”. Η κυρία Αντωνιάδου θα αποτελούσε έμπνευση και πρότυπο για εκατομμύρια κορίτσια εκεί έξω… Κανείς τότε δεν βγήκε να ψάξει αν η κυρία Αντωνιάδου είχε αληθές βιογραφικό. Δεν το γνώριζαν ΌΛΑ τα ΜΜΕ παγκοσμίως γιατί κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει, ή αν κάποιος το γνώριζε σώπασε εξαιτίας της μεγάλης εταιρείας Mattel; Έδωσαν τόση τυφλή εμπιστοσύνη στην έρευνα του background που πιθανόν έκανε η παιχνιδοβιομηχανία ή όσοι το γνώριζαν δεν μίλησαν απο φόβο μιας πιθανής νομικής δίωξης απο την εταιρεία η οποία θα είχε δυσφημιστεί απο το σκάνδαλο του αναληθούς βιογραφικού και θα κατέρρεε σαν χάρτινος πύργος το όποιο μύθευμα για ”έμπνευση για όλα τα κορίτσια εκεί έξω ”;… Καλοπροαίρετα να σκεφτώ πως κανείς δεν το έψαξε, γιατί σιγά την είδηση, όμως τα αντανακλαστικά του τώρα ”αποκαλύπτω” το βιογραφικό της γιατί βραβεύτηκε απο την ΔΕΞΙΑ πολιτικό, προσωπικά μου δείχνει πως κάποιοι το γνώριζαν πριν και σώπαιναν… Γιατί; Αν δεν κάνω λάθος, κάποιοι απο την προηγούμενη κυβέρνηση είχαν χαρεί που βγήκε Ελληνίδα κούκλα, αν θυμάμαι καλά…
Το ότι, στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις είναι γνωστό. Δεν μου κάνει εντύπωση που βραβεύτηκε απο την Κεραμέως. Αν ανοίξουμε τις κόλλες των παιδιών απο τα ιδιωτικά σχολεία ή αν κοιτάξουμε τι κωθώνια έχουν περάσει στα πρεστιζάτα πανεπιστήμια του εξωτερικού, θα καταλάβουμε πως τα περισσότερα βιογραφικά των ”άριστων” είναι ψεύτικα και τυπικά φέρουν ακαδημαϊκούς τίτλους.
Το κακό με όλα αυτά είναι πως ανεβάζουν τον πήχη αδικαιολόγητα και για όλη την υπόλοιπη κοινωνία προς τα κάτω. Όταν ψευδώς εμφανίζεσαι ως διδάκτορας, με 5 μεταπτυχιακά και 2 πτυχία και 4 γλώσσες, ο αμέσως πιο κάτω απο σένα που θα θέλει να πάρει μια θέση απο κάτω σου θα πρέπει να έχει όντως τέτοια προσόντα για να προστατέψει τον πανάσχετο πισινό σου απο το να εκτεθεί. Έτσι, ένα ολόκληρο σύστημα θησαυρίζει στις πλάτες οικογενειών που προσπαθούν να προσφέρουν καλύτερη μόρφωση ώστε να πάρεις την πολυπόθητη δουλειά. Μαντέψτε όμως… Δεν είμαστε όλοι genius και δεν μπορούμε όλοι μας να χτυπήσουμε τα παράλογα προσόντα που ζητούν οι θέσεις εργασίας. Κάποιοι δεν έχουν ούτε χρήμα ούτε χρόνο να το κάνουν και ας είναι έξυπνοι. Οπότε:
α) Αν έχει χρήμα πληρώνεις και τυπικά παίρνεις ένα χαρτί, να ζήσει η παρανομία εντός πανεπιστημίων ή η πλαστογραφία εκτός αυτού.
β) Αν δεν έχεις, γράφεις ψέματα για να προσληφθείς. Το ίδιο θα κάνει και ο απο κάτω σου και πιο κάτω απο σένα.
Το παράλογο σε όλα αυτά είναι πως οι περισσότερες θέσεις εργασίας εκεί έξω δεν χρειάζονται διδακτορικό, ούτε καν μεταπτυχιακό αν δεν δουλεύεις σε ακαδημαϊκό ή εξειδικευμένο περιβάλλον, όμως ο κάθε μπετόβλακας ζητά απο έναν υπάλληλο γραφείου να διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο ακόμα και αν δεν τον χρησιμοποιήσει ποτέ ουσιαστικά, αλλά ΚΥΡΙΩΣ, και που το έχει δεν ΤΟΥ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ. Απλά ικανοποιεί την δική του βλαχιά να έχει μεταπτυχιακούς στην δούλεψη του.
Όλο αυτό το κυνήγι των προσόντων είναι ένα δομημένο ψέμα. Μπορείς να μαζέψεις όσα χαρτιά θέλεις στην ζωή σου. Πάλι εκείνος που θα έχει γνωστό στην εταιρεία θα πάρει την δουλειά και ας έχει ως προσόν να φτιάχνει μπιλάκια με τα καρκανάκια του. Αυτό συμβαίνει πάντα. Επί ΠΑΣΟΚ, επί ΝΔ, επί ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά κυβερνητικές θέσεις. Ο Καρανίκας ήταν στο στρατηγικό σχεδιασμό και είμαι σίγουρη πως κολλούσε καρκανάκια κάτω απο το τραπέζι σύσκεψης… Και έπαιρνε 1.600 ευρώ.Ποτέ δεν πρόκειται να πληρωθούμε τόσα.
Τότε γελάγανε, ενώ τώρα οι ίδιοι τύποι λένε για την Αντωνιάδου… Πού ήταν πριν μήνες ; Γιατί δεν έλεγαν τότε για το βιογραφικό της;
Τέλος, γραμμένα τα έχουν τα κορίτσια όλου του κόσμου. Μην αγοράζετε κούκλες απο εταιρείες που μας κοροϊδεύουν στα μούτρα μας. Μάθετε στα παιδιά να παίζουν ξανά στους δρόμους μπας και μεγαλώνοντας διεκδικήσουν κάτι καλύτερο, στους ίδιους δρόμους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More