1 Ιουλ 2018

Αυστρία: 12 εργάσιμες ώρες την ημέρα – 60 την εβδο­μά­δα.

Eνα­ντί­ον των σχε­δί­ων της κυ­βέρ­νη­σης να πα­ρα­τα­θεί η ερ­γά­σι­μη ημέρα έως και στις 12 ώρες δια­δή­λω­σαν 80.000 άν­θρω­ποι στους δρό­μους της Βιέ­νης το Σάβ­βα­το
«Θα αντι­στα­θού­με σε αυτό με όλα τα μέσα που έχου­με στη διά­θε­σή μας», τό­νι­σε ο Βόλφ­γκανγκ Κά­τσιαν, πρό­ε­δρος της γε­νι­κής συ­νο­μο­σπον­δί­ας συν­δι­κά­των της Αυ­στρί­ας, ενώ­πιον των συ­γκε­ντρω­μέ­νων.
Ο Κά­τσιαν απαί­τη­σε η κυ­βέρ­νη­ση να θέσει σε δη­μο­ψή­φι­σμα τη θέ­σπι­ση του δω­δε­κά­ω­ρου και κατά συ­νέ­πεια την επέ­κτα­ση των ερ­γά­σι­μων ωρών της εβδο­μά­δας έως και στις 60 ώρες.
Η νέα δεξιά κυ­βέρ­νη­ση συ­να­σπι­σμού της Αυ­στρί­ας ετοι­μά­ζε­ται να χα­λα­ρώ­σει το νο­μι­κό πλαί­σιο για την απα­σχό­λη­ση, ώστε οι ερ­γα­ζό­με­νοι να μπο­ρούν να απα­σχο­λού­νται έως και για 12 ώρες την ημέρα, ή 60 την εβδο­μά­δα, κί­νη­ση στην οποία τα συν­δι­κά­τα προ­βάλ­λουν σφο­δρή αντί­στα­ση.
Έπει­τα από μια τε­τα­μέ­νη διέ­νε­ξη για τους λό­γους που ένας ερ­γα­ζό­με­νος ή μια ερ­γα­ζό­με­νη πρέ­πει να επι­κα­λεί­ται εάν αρ­νεί­ται να ερ­γα­στεί για πάνω από 10 ώρες την ημέρα, η κυ­βέρ­νη­ση του συ­ντη­ρη­τι­κού Λαϊ­κού Κόμ­μα­τος (ÖVP) και του ακρο­δε­ξιού κόμ­μα­τος των Ελεύ­θε­ρων (FPÖ) ανα­γκά­στη­κε να υπα­να­χω­ρή­σει και δια­βε­βαί­ω­σε ότι οι ερ­γα­ζό­με­νοι δεν χρειά­ζο­νται να εξη­γούν γιατί αρ­νού­νται να ερ­γα­στούν υπε­ρω­ρια­κά.
Ο νόμος που προ­βλέ­πει την αύ­ξη­ση των ερ­γα­σί­μων ωρών ανα­μέ­νε­ται να εγκρι­θεί από το κοι­νο­βού­λιο της Αυ­στρί­ας την Πέμ­πτη.
austria3

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More