18 Φεβ 2016

Εθνικός υπνωτιστής – by To Skouliki Tom 0

lazopoulos1
Σε αναβρασμό βρίσκεται το πανηλίθιο μετά τη νέα ατάκα του εθνικού μας κωμικού Λάκη Λαζόπουλου, ο οποίος αναφερόμενος στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είπε ότι «Όσο κι αν ακούγεται σκληρό αυτό που θα πω, όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μια καρέκλα, το μυαλό του καθηλώνεται σιγά, σιγά σε μία ιδέα. Εγώ το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη.»
Αχ, μα γιατί βρε Λάκη; Γιατί να είσαι τόσο σκληρός;
Όπως ήταν φυσικό, οι βαριές κουβέντες του Λάκη Λαζόπουλου προκάλεσαν τριγμούς στις σχέσεις Αθήνας – Βερολίνου, ενώ οι Γερμανοί ζητάνε το κεφάλι του σε δίσκο, με αντάλλαγμα 14.000 πρόσφυγες που θα κρεμαστούν στις κολώνες του Konzerthaus Berlin, πάνω από τα σωσίβια του Weiwei που συγκλόνισαν την ανυποψίαστη Ευρώπη.
Εγώ πάντως δε βλέπω τίποτα το μεμπτό στη δήλωση του Λάκη Λαζόπουλου. Ο Λαζόπουλος μίλησε για καρέκλα, δεν μίλησε για αναπηρική καρέκλα.
Θα μπορούσε κάλλιστα να πει ακριβώς το ίδιο για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο. Αλλά δεν το είπε.
Είπε για την καρέκλα του Σόιμπλε, ξεχνώντας ότι αυτή η καρέκλα κάθεται πάνω σε μια άλλη καρέκλα. Αυτή του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας.
Αν είσαι σκατόψυχος, ο τύπος της καρέκλας δεν έχει καμία σημασία – είτε είναι πρωθυπουργική, υπουργική ή αναπηρική – αλλά για το νουμεράκι του Λάκη Λαζόπουλου έχει. Και τον καταλαβαίνω απόλυτα.
Ο Λαζόπουλος απευθύνεται σε ένα κοινό και λέει αυτά που θέλει να ακούσει το κοινό του.
Αν το κοινό σου είναι ψεκασμένο, ψεκασμένες μαλακίες θα πεις.
Θα πεις ανέκδοτα με γριές που κλάνουν, θα μιλήσεις για εμμονές, για παράνοια, για κέντρα εξουσίας, για γερμανικό σχέδιο κατά του ελληνικού λαού και για μηχανές που μετατρέπουν το νερό σε ενέργεια. Πώς αλλιώς θα βγει το μεροκάματο;
Το γαμάτο της υπόθεσης είναι ότι όλοι εμείς που δεν ξέραμε καν ότι ο Λάκης κάνει ακόμα εκπομπές, μαθαίνουμε για τις μαλακίες που λέει από ανθρώπους που τον βρίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ και μας καλούν να τον απαξιώσουμε.
Δηλαδή απαξιώνεις κάποιον αλλά ασχολείσαι όλη μέρα μαζί του. Πολύ λογικό αυτό.
Απαξιωμένο τον είχαμε, ρε τούβλα. Εσείς τον κάνετε πρώτο θέμα. Τι είναι ο Λάκης για να ασχοληθούμε; Ο Πρωθυπουργός; (Αλέξη, μη χαίρεσαι. Και σένα χεσμένο σε έχουμε.)
Εν τω μεταξύ, θίχτηκαν όλοι για λογαριασμό των ΑμΕΑ σε μια χώρα που αν είσαι ΑμΕΑ πρέπει να βγάλεις φτερά για να κυκλοφορήσεις. Καταπληκτικό!
Κάπως, κάπου, κάποτε – συγκεκριμένα στον Πιτσιρίκο σε κείμενό του πριν από 9 χρόνια – είχα διαβάσει ότι ο Λάκης Λαζόπουλος είχε αποκαλέσει την Αλίκη Βουγιουκλάκη «εθνική υπνωτίστρια».
Δεν ξέρω κάτα πόσον ισχύει – δεν το έχω βρει πουθενά γραμμένο – αλλά σίγουρα ο Λάκης την έχει αφήσει μίλια πίσω.
Στην τελική, τι εθνικός κωμικός, τι εθνικός υπνωτιστής.
Στην Ελλάδα δεν έχει σημασία τι είσαι, αρκεί να είσαι εθνικός.
Να σε νιώθουν τα χάπατα δικό τους, αρκεί αυτά να είναι καθηλωμένα στους καναπέδες τους.
Couch potatoes λέγεται στα αγγλικά.
by To Skouliki Tom
(Aνήθικο δίδαγμα: Σε άλλα νέα, ζευγάρι Αφγανών προσφύγων έφτασε στη Χίο κρατώντας στα χέρια το άψυχο κορμί του 4χρονου παιδιού τους, ενώ ο Κόκκαλης πληρώνεται 20.000 ευρώ το κοντέινερ για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Σόρρυ, για τα hot spot εννοούσα.)
Η εθνική σελίδα μας είναι facebook.com/TheThreeMooges/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More