12 Μαΐ 2015

Κατάμαυρη βρώμικη γραμμή

το πιάσαμε το υπονοούμενο με τα εντελώς τυχαία πεσκέσια της Βαλαβάνη στις μοναδικές εργαζόμενες που έχουν δικαίωμα εργασίας και τα δάκρυα συγκίνησης της Μακρή για τους μοναδικούς εργαζόμενους της ΕΡΤ που μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα για ντου.Και μία ερώτηση: Τα χρήματα των χιλιάδων αποζημιώσεων απόλυσης οι επαναδιορισμένοι θα τα γυρίσουν πίσω ή θα κάνετε την πάπια;Όσο δίκιο και να είχαν οι απολυμένοι, από χθες που μόνο αυτοί νίκησαν και 2,000,000 άνεργοι του ιδιωτικού τομέα έμειναν με την αξιοπρέπεια στο χέρι, το έχασαν.
Μια αξιοπρέπεια ζητήσαμε και πήραμε ένα κουτί με  κουρκουμπίνια. Σιροπιαστά με κορδελίτσα κόκκινη στο κουτί  να μάς θυμίζει τις γραμμές συμβιβασμού της κυβέρνησης.
Μια αξιοπρέπεια ζητήσαμε και πήραμε δάκρυα συγκίνησης από την δημοσιοθρεμένη-βουλευτή Ραχήλ για την επαναπρόσληψη των συναδέλφων της κυβερνητικών υπαλλήλων στην ΕΡΤ.

Καθαρίσαμε, λοιπόν, από αξιοπρέπεια. Σε παράλληλη τηλεοπτική κάλυψη το κουρκουμπίνι και το δάκρυ. Μέχρι εδώ ήταν το πάρτι της αξιοπρέπειας. Από εδώ και στο εξής όσοι δεν φορέσατε κόκκινο πλαστικό γάντι για να καθαρίσετε τις χέστρες του υπουργείου Οικονομικών που σε αυτές κάθισαν άξιοι πισινοί όπως του Παπακωνσταντίνου, του Στουρνάρα, του Χαρδουβέλη, του Βαρουφάκη, της Βαλαβάνη  και δεν συμμετείχατε στο πολύμηνο πάρτι (μετά αποζημιώσεων) έξω από την ΕΡΤ,  θα πάρετε το δωράκι σας άνευ οίκτου. Διότι για να γίνει αυτό το χθεσινό πάρτι κάποιος πρέπει να πληρώσει τον λογαριασμό. Για να μασάνε οι από εκεί πρέπει να πληρώνουν οι από εδώ. Αυτή είναι η πραγματική κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης και όλα τα άλλα περί διαπραγματεύσεων είναι άλλα λόγια να μισούμαστε. Διότι το πιάσαμε το υπονοούμενο με τα εντελώς τυχαία πεσκέσια της Βαλαβάνη στις μοναδικές εργαζόμενες που έχουν δικαίωμα εργασίας και τα δάκρυα συγκίνησης της Μακρή για τους μοναδικούς εργαζόμενους της ΕΡΤ που μόνο αυτοί έχουν δικαίωμα για ντου.
Αυτή είναι πολύ λεπτή γραμμή που όσο περνά ο καιρός και βλέπουμε τις επικύψεις της «αριστερής» κυβέρνησης προς τους δανειστές και μονομερή κοινωνική πολιτική στους ένθερμους ψηφοφόρους του δημοσίου, θα γίνεται κατάμαυρη.
Πριν από 5 μήνες υπήρχε μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ του λαού και της εξουσίας. Το μίσος και η οργή ήταν καθολικά, διότι η αδικία ήταν συνολική και είχε μία κατεύθυνση  αηδίας. Από χθες με τα καμώματα των κυβερνητικών βουλευτών η κατεύθυνση αρχίζει να διακλαδώνεται. Όσοι πήγαν από εκεί να ξεχάσουν την όποια αλληλεγγύη από τους από εδώ.
Δεν μπορεί να κάθεσαι στο τραπέζι με τους δανειστές και να λες πίσω στον ΕΝΦΙΑ, πίσω στην 13η σύνταξη για τους χαμηλοσυνταξιούχους, πίσω στο ΦΠΑ, πίσω στους πλειστηριασμούς, πίσω στην αξιοπρέπεια της χώρας και την ίδια στιγμή να μου στήνεις πάρτι δημοσίως και ευθαρσώς απειλώντας ότι αυτό είναι μόνο η αρχή. Αρχή για ποιο πράγμα, κυρία Βαλαβάνη; Έχετε σκοπό να χώσετε κι άλλους δικούς σας στην μαρμίτα την ώρα που η επιχείρηση κράτος είναι πτωχευμένη εδώ και 6 χρόνια; Κοίτα να δεις, κυρά Νάντια, αν γουστάρεις τέτοια να τα πληρώνεις από τους προσωπικούς σου λογαριασμούς και οι διορισμένοι σου από το παντεσπάνι που θα πέφτει μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει. Και μία ερώτηση: Τα χρήματα των χιλιάδων αποζημιώσεων απόλυσης οι επαναδιορισμένοι θα τα γυρίσουν πίσω ή θα κάνετε την πάπια;
Μην μάς απειλείτε με δημοψηφίσματα του κ@λου, αλλά να κάνετε δημοψηφίσματα όπως ποιος γουστάρει να πληρώνει πάγιο μέσω ΔΕΗ για τους μισθούς της ΕΡΤ. Κι ένα δημοψήφισμα για το αν τις χέστρες των υπουργών Οικονομικών και των εφοριακών θα πρέπει να τις πληρώνουμε εμείς ή οι ίδιοι που χρησιμοποιούν τις χέστρες. Αν δεν γουστάρετε, να τα «μαζεύετε» και να ξελαφρώνετε σπίτι σας.
Όσο δίκιο και να είχαν οι απολυμένοι, από χθες που μόνο αυτοί νίκησαν και 2,000,000 άνεργοι του ιδιωτικού τομέα έμειναν με την αξιοπρέπεια στο χέρι, το έχασαν. Όχι γιατί πήραν τα δικαιώματα τους (τα οποία δεν ισχύουν διότι σε πτωχευμένη επιχείρηση, δικαίωμα μονιμότητας δεν έχουν οι εργαζόμενοι) αλλά γιατί προκάλεσαν το κοινό αίσθημα. Έκαναν αυτά που τούς ζήτησε το αφεντικό τους να κάνουν την ημέρα που γινόταν η διαπραγμάτευση για την ζωή ή τον θάνατο των Ελλήνων στο Γιουρογκρούπ. 
Επαναδιορισμένοι, προκαλέσατε το κοινό αίσθημα κι αυτό δείχνει ότι η αλληλεγγύη που επί αντιπολιτεύσεως Σύριζα την διαφημίζατε συνεχώς ήταν μόνο ένα αντιπολιτευτικό όπλο του Σύριζα. Μαριονέτες είστε και χαίρεστε που εσείς θα τρώτε, όταν οι άλλοι θα πεινάνε. Χαίρεστε που εσείς θα έχετε βιβλιάριο ασφαλισμένου πληρωμένο από τους φόρους των υπολοίπων, όταν 2,5 εκατ. Έλληνες θα πρέπει να έχουν βιβλιάριο ανασφάλιστου και μόνο για δημόσια νοσοκομεία τα οποία σε λίγο δεν θα έχουν ούτε νερό για πλύσιμο. Ενώ εσείς θα μπορείτε να πηγαίνετε και σε χλιδάτα ιδιωτικά. Είναι η αλληλεγγύη που ξεχείλισε από τους κουβάδες και τα λουξ στούντιο της ΕΡΤ.
Παρατήστε μας με την ΕΡΤ δημιούργημα της Χούντας του Συνταγματάρχη και της σημερινής Αριστεράς του Ταγματάρχη. Παρατήστε μας και με τα κόκκινα πλαστικά γάντια που έφθασαν μέχρι και τα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου. Α, παρατήστε μας και τραβήξτε μια κόκκινη γραμμή στα μάγουλα σας. Προς ένδειξη ντροπής διότι έμφυτη ντροπή, αποδείξατε ότι δεν έχετε.- 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More