19 Μαΐ 2015

Είναι αλήθεια κύριοι;

Πρώτο: Την περασμένη βδομάδα ανακοινώθηκε ότι ο γερουσιαστής και πρώην υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, ο ΜακΚέιν, διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, του Ποροσένκο.
    Ο ΜακΚέιν είναι αυτός που φωτογραφιζόταν πριν δυο χρόνια σε κλειστές συσκέψεις στη Συρία με τον κατοπινό επικεφαλής των «τζιχαντιστών»…

    Μετά τα «κατορθώματά του» στη Συρία, ο ΜαΚέιν ανέλαβε να προωθήσει για λογαριασμό των ΗΠΑ τη… δημοκρατία και στην Ουκρανία. Στην παραπάνω φωτογραφία, που τραβήχτηκε πέρσι, τον βλέπουμε να συμμετέχει σε εκδήλωση στην Ουκρανία.
    Προσοχή: Ο τύπος που εικονίζεται στη φωτογραφία, αυτός που βρίσκεται αριστερά από τον Αμερικανό γερουσιαστή και υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ, ονομάζεται  Όλεχ Τιαγκνιμπόκ.
    Ο τύπος αυτός ηγείται του κόμματος «Σβόμποντα» (Ελευθερία). Μόνο που το κόμμα του δεν λεγόταν πάντα έτσι. Μέχρι τη δεκαετία του 2000 είχε άλλο όνομα. Λεγόταν «Εθνικοσοσιαλιστικό»... Το «Σβόμποντα» δεν συνιστά παρά την πολιτική ομπρέλα του λεγόμενου «Δεξιού Τομέα». 

Τα φασιστόμουτρα του «Δεξιού Τομέα», με τα ναζιστικά τους περιβραχιόνια, τις στρατιωτικές στολές παραλλαγής και σε πλήρη εξάρτυση, στους δρόμους του Κιέβου...

    Ο «Δεξιός Τομέας», που με τα μέλη του με όπλα και λοστάρια πρωτοστάτησε στο πλιάτσικο, στην τρομοκρατία και στην πυρπόληση κτιρίων στην Ουκρανία, που έφτασαν να καίνε ανθρώπους ζωντανούς στην Οδησσό, απαρτίζεται από κάθε λογής λουμπεναριό και φασιστικό κατακάθι της ουκρανικής κοινωνίας.Αποτελεί τον ένοπλο βραχίονα της ναζιστικής ακροδεξιάς. Επιδίδεται σε λαμπαδηδρομίες στους δρόμους του Κιέβου στα πρότυπα της Κου Κλουξ Κλαν. Διατηρεί «αδελφικές» σχέσεις με το φασιστικό κόμμα «Jobbik» της Ουγγαρίας, με το κόμμα της Λεπέν στη Γαλλία, με το φασιστικό «Forza Nuova»της Ιταλίας, με το ναζιστικό «Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα» της Γερμανίας. Σύμφωνα με τη λίστα του διεθνούς Κέντρου Βίζενταλ, το «Σβόμποντα» του Τιαγκνιμπόκ κατατάσσεται στην πρώτη δεκάδα των ανά τον κόσμο αντισημιτικών μορφωμάτων. 
   Αυτό το κόμμα, που υιοθετήθηκε από τη Δύση ως φορέας της «δημοκρατίας» στην Ουκρανία και που στις συγκεντρώσεις του τρέχει ο ΜακΚέιν, έχει για ήρωα τον διαβόητο Στέπαν Μπαντέρα.
    Ο Στέπαν Μπαντέρα ήταν ένα καθίκι, συνεργάτης των Γερμανών ναζί της περίοδο της εισβολής του Χίτλερ στη Σοβιετική Ένωση. Κάτι σαν τους «δικούς μας» δωσίλογους και ταγματασφαλίτες, δηλαδή...
    Για αυτό το καθίκι, οι φίλοι του ΜακΚέιν διοργανώνουν μάλιστα και πορείες με πορτρέτα του ήρωά τους, του Μπαντέρα, στους δρόμους της Ουκρανίας, όπως αυτό το πορτρέτο πίσω από το λεβεντόπαιδο με το τσουλούφι της φωτογραφίας.

***
    Δεύτερο: Την περασμένη Παρασκευή, μια μέρα μετά την ανακοίνωση του ΜακΚέιν ως ειδικού συμβούλου του Ποροσένκο, ο Ποροσένκο, σε συνέχεια των νόμων με τους οποίους έχει τεθεί εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ουκρανίας, έθεσε σε εφαρμογή  τους νόμους που θέτουν εκτός νόμου τα κομμουνιστικά σύμβολα, τα σύμβολα της Σοβιετικής Ένωσης, τον εθνικό ύμνο και τα τραγούδια της σοβιετικής εποχής, τα αγάλματα του Λένιν, ακόμα και τα ονόματα δρόμων, επιχειρήσεων και κοινοτήτων που μπορεί να παραπέμπουν στην εποχή του σοσιαλισμού…  Ο,τι υπενθυμίζει, πλέον, το σοβιετικό παρελθόν της Ουκρανίας συνιστά ποινικό αδίκημα και επισύρει ποινή φυλάκισης.  
    Σημείωση 1η: Με την ίδια απόφαση οι συνεργάτες των ναζί κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο λογίζονται σαν «ήρωες – μαχητές της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας»…
    Σημείωση 2η: Οι φασίστες – απόγονοι των δωσίλογων που είχαν πολεμήσει στο πλευρό των ναζί την περίοδο της χιτλερικής κατοχής, οι ακροδεξιές και ναζιστικές δηλαδή οργανώσεις που χαιρέτιζε στις συγκεντρώσεις τους ο ΜακΚέιν και πάνω στις οποίες στηρίχτηκαν οι ΗΠΑ και η ΕΕ για την περσινή επέμβαση στην Ουκρανία, λειτουργούν σήμερα ως εμπροσθοφυλακή των κυβερνητικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία. 
***
    Τρίτο: Η «Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία» καταγγέλλει σε προχτεσινή ανακοίνωσή της
«την προκλητική – όπως αναφέρει - ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης να περιθάλψει σε νοσοκομεία της χώρας στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς (National Guard) του ουκρανικού στρατού! Όπως ανακοινώθηκε επίσημα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας (http://mfa.gov.ua/en/news-feeds/foreign-offices-news/36389-do-greciji-pribuli-poraneni-vijsykovosluzhbovci-nacgvardiji-ukrajini-ta-zbrojnih-sil-ukrajini) έξι τραυματίες Ουκρανοί στρατιώτες έφτασαν χθες, 14/5, στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προκειμένου να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο ΚΑΤ της Αθήνας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις αρχές Ιούνη, αναμένονται άλλοι δύο Ουκρανοί στρατιώτες. Το Υπ.Εξ. της Ουκρανίας αναφέρεται σε συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση κάτι που σημαίνει ότι τα νοσοκομεία της χώρας θα μετατραπούν σε χώρους περίθαλψης όσων μακέλεψαν και θα μακελέψουν χωριά και πόλεις στο Ντονμπάς της Ανατολικής Ουκρανίας. Υπενθυμίζουμε ότι κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο, τρεις μήνες πριν, ο Υπ. Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς είχε αναφερθεί στη δυνατότητα της χώρας να προσφέρει τέτοιου είδους βοήθεια στην Ουκρανία και όπως φαίνεται δεν έμεινε στα λόγια…»
Σε αυτούς τείνει ανθρωπιστική χείρα φιλίας η ελληνική κυβέρνηση;

    Στην ίδια ανακοίνωση της «Αντιφασιστικής Καμπάνιας για την Ουκρανία», σημειώνεται:
    «Τι είναι όμως η Εθνική Φρουρά του ουκρανικού στρατού; Πρόκειται για ειδικό σώμα στρατού που υπακούει στο υπουργείο εσωτερικών της Ουκρανίας και δημιουργήθηκε μετά το πραξικόπημα του Μαϊντάν, την Άνοιξη του 2014 (…) η Εθνική Φρουρά ενσωμάτωσε και τα περισσότερα από τα αυτόνομα φασιστικά/νεο-ναζιστικά ένοπλα τάγματα που είχαν δημιουργηθεί στην Ουκρανία από αντίστοιχες οργανώσεις όπως ο Δεξιός Τομέας, ο Πατριώτης της Ουκρανίας, το Σοσιαλ-Εθνικό Κόμμα, την οργάνωση Λευκό Σφυρί κ.ο.κ. Είναι το στρατιωτικό σώμα που συμμετείχε στη  τον Μάη του 2014. Κομμάτι της Εθνικής Φρουράς αποτελεί και το περιβόητο τάγμα «Αζόφ», δημιούργημα του ολιγάρχη Κολομόισκι, η ναζιστική σύνθεσητου οποίου ενόχλησε ακόμα και τα μεγάλα ΜΜΕ του δυτικού κόσμου… Είναι χαρακτηριστικό ότι η Εθνική Φρουρά και τα συστατικά της μέρη έχουν κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου στο Ντονμπάς τόσο από τη Διεθνή Αμνηστία, όσο ακόμα και από τις εισαγγελικές αρχές της ίδιας της Ουκρανίας… Σήμερα, η Εθνική Φρουρά εκπαιδεύεται από την 173η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία του ΝΑΤΟ για να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στη νέα επίθεση που σχεδιάζει να εξαπολύσει το ουκρανικό καθεστώς».
    Και η ανακοίνωση καταλήγει:
    «Για εμάς δε χωράει καμία συζήτηση. Η νοσηλεία εγκληματιών πολέμου προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα τους και να συνεχίσουν το έργο τους δεν αποτελεί πράξη ανθρωπισμού αλλά έμμεση συμμετοχή στα εγκλήματα κατά του λαού της Αν. Ουκρανίας! (….) απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει εδώ και τώρα τη συμφωνία που έχει συνάψει με το ουκρανικό καθεστώς και να απολογηθεί στον λαό γι’ αυτή της την πρωτοβουλία. Σε διαφορετική περίπτωση βάφει τα χέρια της με το αίμα των δεκάδων χιλιάδων νεκρών και τραυματιών του πολέμου, των εκατομμυρίων ξεριζωμένων προσφύγων και των διωκόμενων αντιφρονούντων που φυλακίζονται, βασανίζονται και δολοφονούνται απ’ το ουκρανικό καθεστώς».
    Ερώτηση στήλης: Οι καταγγελίες είναι συγκεκριμένες. Έχει κάποια απάντηση η κυβέρνηση; Είναι αλήθεια όλα αυτά; Υπάρχουν, όντως, τέτοιες συμφωνίες μεταξύ ελληνικής και ουκρανικής κυβέρνησης για την περίθαλψη στα ελληνικά νοσοκομεία των φασιστών – «μαχητών» της δεύτερης;

email: mpog@enikos.gr   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More