2 Μαρ 2015

Απάντηση στο λιβελλογράφημα του απερχόμενου Συμβουλίου του Λαογραφικού Συλλόγου Μεσολογγίου.



             Απάντηση στο λιβελλογράφημα του απερχόμενου Συμβουλίου του Λαογραφικού Συλλόγου Μεσολογγίου  και πρώην προέδρου κ. Σιάσου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Λαογραφικο Συλλόγου Μεσολογγίου            Με κατάπληξη είδαμε την ανακοίνωση των ατόμων που αυτοαποκαλούνται «Το απερχόμενο Συμβούλιο (πλην κ. Παπαδόπουλου)»  υπό την προεδρία σχετικά με τη λειτουργία του Λαογραφικού Συλλόγου το τελευταίο διάστημα.
Θα θέλαμε να επισημαίνουμε ότι:
Α) Για την κατάντια του Λαογραφικού Συλλόγου τα τελευταία χρόνια αποκλειστική και ακέραια ευθύνη, προφανώς έχουν εκείνοι που έχουν την διοίκηση του συλλόγου (οικονομικά, κλειδιά, έγγραφα, αποφάσεις κλπ.) και όχι κανένας άλλος.
Β) Ολοι οι Μεσολογγίτες γνωρίζουν το πώς λειτουργούσε ο Λαογραφικός Σύλλογος Μεσολλογγίου επί προεδρίας του κ. Παπαδόπουλου έως το 2010.
Γ) Εκείνοι που υπογράφουν ως «απερχόμενο συμβούλιο» είναι οι καταψηφισθέντες στις τελευταίες εκλογές του Μαϊου του 2014, εκλογές τις οποίες οι ίδιοι διοργάνωσαν, συμμετείχαν κανονικά και μετά από μέρες θυμήθηκαν ότι δεν έγιναν σωστά.  Εκτοτε έχουν πασχίσει με κάθε μέσο να τις ακυρώσουν.  Εχουν παράνομα κρατήσει τη διοίκηση του Συλλόγου κι έχουν προκαλέσει αλλεπάλληλα δικαστήρια προκειμένου να μην παραδώσουν τη διοίκηση του Συλλόγου στους εκλεγέντες από τις εκλογές.  Τι έχουν να κρύψουν άραγε;
Δ) Τους υπενθυμίζουμε ότι στην από 04/2-2-2015 δικαστική απόφαση του ειρηνοδικείου Μεσολογγίου – απάντηση σε αίτημά τους για ακύρωση των εκλογών και διορισμό προσωρινού Δ.Σ, επισημαίνονται επί λέξει:  «Επομένως σύμφωνα με τα προεκτεθέντα, εν προκειμένω δε συντρέχει  περίπτωση ελλείψεως προσωρινής διοίκησης και ανάγκη διορισμού τοιαύτης με επέμβαση του Δικαστηρίου και πρέπει να απορριφθεί η ένδικη αίτηση ως αβάσιμη, κατά το διατακτικό». (απόφαση 4/2-2-2015 Ειρηνιδοκείου).
Συνεπώς σύμφωνα και με τα δικαστήρια Μεσολογγίου υπάρχει διοίκηση στο Σύλλογο και είναι οι εκλεγέντες από τις τελευταίες εκλογές.
Ε) Παρά τη δικαίωση από τα αλλεπάλληλα δικαστήρια και δεδομένου ότι θα πρέπει να υπάρξει καταλλαγή και συνεννόηση για να πάει μπροστά ο Σύλλογος και να αποφευχθούν νέες δικαστικές περιπέτειες με εφέσεις κλπ. Αποδεχτήκαμε να γίνει προσωρινό Δ.Σ με μέλη από όλες τις πλευρές, που θα οδηγήσει το σύλλογο σε νέες εκλογές εντός τριμήνου.  Και ενώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα επιτεύχθηκε η συμφωνία ξαφνικά βλέπουμε στον τύπο το εν λόγω λιβελλογράφημα στην «Συμπολιτεία» και «Αιχμή» στις 26-2-2015.
ΣΤ) Καλούμε τους έχοντες τα βιβλία (απερχόμενο συμβούλιο-πλην κ. Παπαδόπουλου) να απαντήσουν ποιος έβαλε τη σφραγίδα του Συλλόγου και υπέβαλε στο δικαστήριο ανύπαρκτο έγγραφο με τίτλο «Πράξη Γενικής Συνέλευσης» όπου υποτίθεται ότι η εφορευτική επιτροπή καταγγέλλει τις εκλογές τις οποίες η ίδια έκανε.  Για το συγκεκριμένο έγγραφο επισυνάπτουμε ενυπόγραφη ανακοίνωση του ενός εκ των δύο φερομένων ως υπογραψάντων μελών της εφορευτικής επιτροπής κ. Πλακίδα Αριστέας, καθηγήτρια δημόσιας υγείας στο ΤΕΙ Αθήνας.
Αναρωτιόμαστε αν έχει χρησιμοποιηθεί η σφραγίδα του Συλλόγου και σε άλλα τέτοια έγγραφα και παρόμοιους σκοπούς.  Αισθανόμαστε ντροπή για τον κατήφορο αυτό της  απερχόμενης διοίκησης και υποσχόμαστε ότι στο επόμενο διάστημα θα γίνει ενδελεχής έλεγχος σε όλες τις αποφάσεις, αρχεία, διαχείριση οικονομικών και εκθέματα του Συλλόγου για να γίνει ξανά ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσολογγίου όπως τον ήξεραν και τον θέλουν όλοι οι Μεσολογγίτες.

                                                            Τα εκλεγέντα μέλη Δ.Σ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More