6 Μαρ 2013

Αντίο σύντροφε Ούγκο Τσάβες!

Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας,  Νίκολας Μαντούρο, ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι ο πρόεδρος της χώρας, Ούγκο Τσάβες είναι νεκρός. Ο Τσάβες έχασε τη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 58 ετών.

Εδώ και περισσότερο από τρεις μήνες ο κ. Τσάβες δεν είχε κάνει καμία δημόσια ή τηλεοπτική εμφάνιση, πυροδοτώντας τα σενάρια σχετικά με την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του.

Η αντιπολίτευση κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι λέει ψέματα για τη υγεία του προέδρου της χώρας και ότι σύντομα θα αναγκαστεί να πει στον λαό όλη την αλήθεια. Ωστόσο, η κυβέρνηση σχεδόν μέχρι και την τελευταία στιγμή ισχυριζόταν πως η υγεία του βαίνει καλώς. Μόνο τις τελευταίες ημέρες, παραδέχτηκε την κρισιμότητα της κατάστασής του.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας τον Δεκέμβριο είχε ταξιδεύσει στην Αβάνα, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση. Ήταν η τέταρτη επέμβαση στους 18 μήνες από τότε που έχει διαγνωστεί με καρκίνο.  

Ο κ. Τσάβες κέρδισε τον Οκτώβριο του 2012 τις προεδρικές εκλογές, ωστόσο δεν κατέστη δυνατό, λόγω προφανώς της ασθένειάς του, να ορκιστεί επίσημα στις 10 Ιανουαρίου.

Μετά από πολιτική διαμάχη το Ανώτατο Συμβούλιο της χώρας διέταξε την καθυστέρηση της ορκωμοσίας επικαλούμενο το Σύνταγμα.

Ο θάνατος του Τσάβες έθεσε τέλος στην 14χρονη κυριαρχία του στην πολιτική σκηνή της Βενεζουέλας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More