17 Δεκ 2012

Επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής κατά του Δημήτρη Στρατούλη

Επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής κατά του Δημήτρη ΣτρατούληΟ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στο ΟΑΚΑ στον αγώνα ΑΕΚ - Ατρομήτου - Ενας ύποπτος έχει οδηγηθεί στο ΑΤ Αμαρουσίου - Εντονη καταδίκη από την κυβέρνηση
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Στρατούλης που δέχθηκε επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής στο ΟΑΚΑ



Επίθεση από άτομα που δήλωσαν ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής δέχθηκε ο βουλευτής της ΣΥΡΙΖΑ κ.Δημήτρης Στρατούλης το απόγευμα της Κυριακής.

Ο κ. Στρατούλης βρισκόταν στο Ολυμπιακό Στάδια μαζί με τον γιό του για να παρακολουθήσει τον αγώνα ΑΕΚ - Ατρόμητος όταν μια ομάδα αγνώστων τον αναγνώρισε. Του δήλωσαν, όπως ανέφερε ο ίδιος ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής και άρχισαν να τον κτυπούν με τα χέρια στο κεφάλι.


Ο βουλευτής δέχθηκε κτυπήματα από τρείς άνδρες και μεταφέρθηκε στο ιατρείο του ΟΑΚΑ με τραύματα στο κεφάλι.


Οπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Στρατούλης: «
Ηταν στη διάρκεια του ημιχρόνου. Ηρθανε τρείς κατά πάνω μου που δήλωσαν ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής και θα σε σκοτώσουμε εδώ και άρχισαν να με κτυπούν με γροθιές στο κέφάλι».

Ο βουλευτής εκείνη την ώρα φώναξε «"Είμαι ο βουλευτής Δημήτρης Στρατούλης του ΣΥΡΙΖΑ με χτυπάει η Χρυσή Αυγή", ήρθαν εκατοντάδες φίλαθλοι προς βοήθεια», είπε

«Η αστυνομία δεν ήταν εκεί», συνεχίζει ο κ. Στρατούλης.  Πηγαίνοντας στο ιατρείο για να καθαρισθεί από τα αίματα ανέφερε ότι οι επιτιθέμενοι «
δεν ήταν νεαροί ήταν χρυσαυγίτες» και χαρακτήρισε την Χρυσή Αυγή ως «σπείρα εγληματιών».

Ο κ.Στρατούλης μετά το ιατρείο πήγε στο αστυνομικό τμήμα του γηπέδου έδωσε κατάθεση και περιέγραψε τα χαρακτηριστικά των ατόμων που του επιτέθηκαν.


Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει στην ίδια ανακοίνωση ότι απαιτεί «την άμεση σύλληψη και δίωξη των δραστών» και συμπληρώνει πως «η ανοχή απέναντι στη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής οδηγεί μαθηματικά στο να θρηνήσουμε ζωές, καταλύει τη δημοκρατία. Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική πριν είναι αργά».


Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει συλληφθεί και οδηγηθεί στο ΑΤ Αμαρουσίου ένα άτομο ως ύποπτο για συμμετοχή στην επίθεση κατά του κ. Στρατούλη, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη επικοινωνήσει με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ.
Ν. Δένδια και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.


Αντίδραση από την κυβέρνηση


Εντονη η αντίδραση της κυβέρνησης ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ.
Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: «Καταδικάζουμε με σφοδρότητα την επίθεση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Στρατούλη. Κάθε μορφής επίθεση και απειλή είναι απαράδεκτη στη Δημοκρατία μας. Η βία δεν έχει θέση στον πολιτικό πολιτισμό μας».

1 σχόλια:

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ,ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ,ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ!!!

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More