2 Δεκ 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ "ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ"

Το Διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης περιφέρειας Μεσολογγίου "Κωστής Παλαμάς" αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος κατά των χορηγιών στα σχολεία από το ΝΑΤΟ.

                                ΨΗΦΙΣΜΑ
     ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.

       ΕΞΩ ΟΙ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ ΑΠ΄ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

     Το τελευταίο διάστημα Γερμανοί του ΝΑΤΟ προσφέρουν σε σχολεία του νομού Χανίων, (δίπλα στην Αμερικανονατοϊκή βάση της Σούδας, χορηγίες σε αναλώσιμα και μηχανήματα. Φυσικά με την προϋπόθεση για όποιον τις αποδεχτεί να δηλώσει τη δημόσια ευγνωμοσύνη του, μέσω των τοπικών ΜΜΕ στους δήμιους αυτούς των λαών.
     Αυτοί που τα χέρια τους έχουν βαφτεί με το αίμα των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Παλαιστίνης, της Λιβύης που ακόμα και τώρα ετοιμάζονται για νέο δολοφονικό έγκλημα στη Συρία, αυτοί οι λύκοι φορούν την προβιά του αρνιού και παρουσιάζονται ως "σωτήρες" της εκπαίδευσης, των σχολείων, των μαθητών μας.
     Το αίμα που έχουν χύσει οι φονιάδες των λαών ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ, με τις ευλογίες διαχρονικά των ελληνικών κυβερνήσεων δεν ξεπλένεται με εκτυπωτές και φωτοτυπικό χαρτί. Τα βρώμικα "δώρα" τους προέρχονται από δολοφονημένους λαούς, από δολοφονημένα παιδιά. Δεν έχουν καμιά δουλειά στα σχολεία μας. Όποιος αποδέχεται τέτοιες χορηγίες πρέπει και να είναι υπόλογος στη συνείδηση του λαού.
     Όσοι λένε στο λαό, πως για να "σωθεί", οφείλει να διαλέξει με το ζόρι έναν "καλό προστάτη", έναν "καλό ιμπεριαλιστή", είτε αυτός είναι η Ε.Ε., είτε οι ΗΠΑ, είτε η Ρωσία, είτε άλλος, δεν υπηρετούν τα συμφέροντά του.
     Είναι τεράστιες οι ευθύνες των ελληνικών κυβερνήσεων, αλλά και όσων στηρίζουν τις χορηγίες και την επιχειρηματικότητα στα σχολεία:

  •  Αφήνουν τα σχολεία γυμνά από κάθε εξοπλισμό ή οικονομική δυνατότητα λειτουργίας, έρμαια στις ορέξεις των διάφορων χορηγών, είτε είναι εταιρίες, είτε ΜΚΟ, είτε ΝΑΤΟικά τσακάλια.
  •  Εμπλέκονται στον επερχόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία, μέσω της βάσης της Σούδας.
      Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να μην επιτρέψουν αυτόν τον εξευτελισμό.
  •  Να παρθούν από τους συλλόγους εκπαιδευτικών, από συλλόγους δασκάλων, από μαθητικά συμβούλια αποφάσεις καταδίκης του ιμπεριαλιστικού μηχανισμού του ΝΑΤΟ.
  •  Να μην επιτραπεί η είσοδος των φονιάδων με κανένα τρόπο στα σχολεία μας.
                           Απαιτούμε:
  • Να μη συμμετάσχει η Ελλάδα με κανέναν τρόπο στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ετοιμάζονται κατά της Συρίας και του Ιράν.
  • Να μην παραχωρηθεί ούτε γη, ούτε αέρας, ούτε νερό στους φονιάδες μετατρέποντας την Ελλάδα και πάλι σε ορμητήριο εναντίον άλλων λαών της περιοχής.
  • Να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας. 
  • Να κλείσει τώρα.
  • Να επιστρέψουν τώρα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων.
  • Να ακυρωθούν οι στρατιωτικές συμφωνίες της χώρας μας με το Ισραήλ.
                       Ι. Π. Μεσολογγίου 28 -11- 2012
  •                   Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                               Ο Γραμματέας 
Τσάμης Δημήτριος                    Κατσαγάννης Παναγιώτης 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More