6 Οκτ 2012

Απίστευτη συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής στη Βουλή

Προκλητική - και απίστευτη - συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής μέσα στο Κοινοβούλιο προκάλεσε τη διακοπή της συνεδρίασης το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι βουλευτές του κόμματος εκτόξευσαν πρωτοφανείς ύβρεις και απειλές κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠAΣOΚ Γιάννη Μανιάτη, ενώ νωρίτερα είχαν αποκαλέσει τον κ. Παπανδρέου «ελληνα κατά 25%», ζητώντας απο έναν εισαγγελέα «να πει στον Βενιζέλο "σκάσε"» σχετικά με τα όσα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είπε για τη λίστα Λαγκάρντ.   Το επεισόδιο σημειώθηκε κατα τη διάρκεια της συζήτησης της επερώτησης της Χρυσής Αυγής σχετικά με την ανακήρυξη της Ελληνικής Αποκλειστικής Ζώνης (ΑΟΖ).


Ολα ξεκινησαν όταν ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης είπε ότι «ο Παπανδρέου είναι 25% Ελληνας», ενώ αναφερθείς στον Βαγγέλη Βενιζέλο και τα όσα έχει υποστηρίξει σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ, είπε ότι «δεν βρέθηκε ένας εισαγγελέας να του πει "σκάσε"».
 Ο κ. Μανιάτης περιέγραψε τα όσα είπε ο κ. Κασιδιάρης ως «φασιστικά λεκτικά σκουπίδια», ενώ αργότερα ανεβαίνοντας στο βήμα έκανε λόγο για «οχετό ύβρεων και συμπεριφορές "καρφίτσας", παρακράτους και ταγμάτων εφόδου».

«Η Δημοκρατία θα νικήσει», πρόσθεσε και ακολούθησε πανδαιμόνιο από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής οι βουλευτές της οποίας έξαλλοι άρχισαν να εκτοξεύουν ύβρεις - «είστε κλέφτες και απατεώνες, είστε αλήτες και λαμόγια, θα λογοδοτήσετε γιατί 20 χρόνια κλέβατε τη χώρα»  - και αποχώρησαν.

Ο προεδρεύων Θανάσης Νάκος αναγκάστηκε να διακόψει για λίγα λεπτά την συνεδρίαση και οι χρυσαυγίτες βουλευτές αποχώρησαν από την αίθουσα ενώ στον διάδρομο συνέχισαν να εκστομίζουν υβριστικούς χαρακτηρισμούς για το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «αν πάει στην Αργολίδα ο Μανιάτης θα τον πάρουν με τα πορτοκάλια».

Απαντώντας αργότερα στις απειλές ο κ. Μανιάτης είπε ότι «όποιος απειλεί βουλευτή του Ελληνικού κοινοβουλίου να ξέρει ότι αναλαμβάνει και την ευθύνη. Εγώ δηλώνω ότι θα συνεχίσω παρά τις απειλές να κατεβαίνω και να συνομιλώ με τους ανθρώπους της Αργολίδας. Δεν φοβάμαι. Είμαι όρθιος και θα κρατηθώ μέχρι τέλους όρθιος»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More