7 Οκτ 2012

Η συνταγή της εβδομάδας!!

Ψάρι ΠλακίΨάρι Πλακί 

Υλικά:
1 ½ κιλό ψάρι μεγάλο
3 κιλά κρεμμύδια
Λίγο σκόρδο
Λίγο σέλινο
1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
1 κουτί ντοματάκι αποφλοιωμένο (450 γρ.)
Αλάτι, πιπέρι
1 λεμόνι χυμό
 Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το ψάρι και το βάζουμε στο ταψί. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε λίγο. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι να ψηθεί λίγο η ντομάτα και ρίχνουμε νερό όσο χρειάζεται να μαγειρευτούν τα κρεμμύδια. Όταν βράσει το νερό βάζουμε το σέλινο. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν. Μετά τα ρίχνουμε στο ταψί με το ψάρι, βάζουμε το χυμό λεμονιού και είναι έτοιμο για τον φούρνο.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More