20 Ιαν 2012

Α΄ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας

Ενημερωτικό Δελτίο
Το Προεδρείο της Α’ ΕΛΜΕ πραγματοποίησε ενημερωτικές επισκέψεις στο Γυμνάσιο Γουριάς και Νεοχωρίου καθώς και στα Λύκεια Νεοχωρίου και Αιτωλικού την Πέμπτη 19-01-2012. Έγινε σύντομη ενημέρωση για θέματα επικαιρότητας και στη συνέχεια συζητήθηκαν εκτενέστερα τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς.
Συγκεκριμένα, έγινε συζήτηση για το θέμα της υγειονομικής περίθαλψης που θα έπρεπε να παρέχεται σε όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους και με υψηλή ποιότητα. Δυστυχώς, με τις πρόσφατες αλλαγές στο σύστημα και τη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ, οι εκπαιδευτικοί πληρώνουν ακριβά τις

υπηρεσίες υγείας. Όμως, σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει (;) γίνει, οι λίγοι ιδιώτες γιατροί (και μάλιστα όχι όλων των ειδικοτήτων), πρέπει να εξετάζουν το πολύ 200 άτομα το μήνα, δηλαδή 50 άτομα τη βδομάδα ή 10 άτομα τη μέρα! Έτσι, ενώ ο ασφαλισμένος έχει προπληρώσει για ιατρική περίθαλψη, πολλές φορές «δεν προλαβαίνει» να την έχει αφού οι θέσεις είναι ελάχιστες! Και φυσικά η αντιμετώπιση από το Δημόσιο Νοσοκομείο δεν είναι καλύτερη αφού και σε αυτά οι «ασφαλισμένοι» καλούνται να πληρώσουν τις εξετάσεις τους!
Κατά τις συζητήσεις με τους εκπαιδευτικούς, έγινε επίσης αναφορά σε ειδικότητες – υπό διωγμό όπως οι εκπαιδευτικοί του κλάδου θεατρολογίας των οποίων καταργείται το –πιλοτικό- μάθημα στα γυμνάσια, στις δομές που δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης, στο ενιαίο μισθολόγιο – φτωχολόγιο εξαθλίωσης των -έτσι κι αλλιώς- χαμηλόμισθων εκπαιδευτικών.
Τονίστηκε η ανάγκη αντίδρασης και σημειώθηκε ότι ό,τι κερδίσαμε στο παρελθόν το κερδίσαμε με πολύ μεγάλο αγώνα και δεν μας χαρίστηκε ΤΙΠΟΤΕ. Τα τελευταία χρόνια όμως η τακτική που ακολουθήθηκε στον κλάδο μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε και τα πράγματα οδηγήθηκαν σε καταστάσεις που ανατρέπονται μόνο με συντονισμένη προσπάθεια.
«Σήμερα ο εκπαιδευτικός καλείται εκτός των άλλων να δώσει και όραμα στα παιδιά» σημείωσε συνάδελφος. Αυτό το όραμα που κάποιοι μας κλέβουν καθημερινά και στερούν από τα παιδιά, τα παιδιά μας!
Το Προεδρείο για μια ακόμη φορά ζήτησε την ενεργή συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών για την χάραξη στρατηγικής δράσης και την αναζήτηση εναλλακτικών μορφών αντίδρασης. Σημειώθηκε ότι ήδη ενημερώνονται καθημερινά από την ΕΛΜΕ μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας περίπου 120 συνάδελφοι, και αυτό είναι ένα στοιχείο που δείχνει το έντονο ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για ενημέρωση. 

Στο ιστολόγιο της Ένωσής μας http://1elmeait.blogspot.com, αναρτώνται επίσης καθημερινά εκπαιδευτικά νέα.
Την επόμενη εβδομάδα, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολεία του Μεσολογγίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More