1 Δεκ 2011

Ο μεγαλύτερος φόβος των Ελλήνων

Στοιχεία σοκ για την ψυχολογική κατάσταση χιλιάδων εργαζομένων φέρνει στο φως νέα έρευνα του Ευρωβαρόμετρου.
Κύριο συναίσθημα η εργασιακή ανασφάλεια που μαστίζει κυρίως τους Έλληνες εργαζομένους ελέω κρίσης. 
Πιο αναλυτικά, το 63% των Ελλήνων, που απασχολούνται σήμερα σε κάποιο εργασιακό πόστο, ανησυχούν ότι τους επόμενους μήνες μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους.
Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε. μετά την Ισπανία (72%), ενώ υψηλό ποσοστό παρατηρείται και στη Λιθουανία (61%).
Στους "27" το 35% των πολιτών που έχουν δουλειά αυτή την περίοδο, εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να βρεθούν χωρίς απασχόληση τους επόμενους μήνες.

Ενδεικτικό της αβεβαιότητας που κυριαρχεί στην αγορά και των περιορισμένων δυνατοτήτων που παρουσιάζονται είναι ότι, σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, το 76% των Ελλήνων και το 70% των πολιτών στην Ε.Ε. αποκλείουν το ενδεχόμενο να "ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση αν χάσουν τη δουλειά τους".
Παράλληλα, το 71% των Ελλήνων και το 72% των πολιτών στην Ε.Ε. θεωρούν ότι "οι συμβάσεις εργασίας θα πρέπει να γίνουν πιο ευέλικτες για να ενισχύσουν τη δημιουργία θέσεων εργασίας", ενώ το 65% των συμπολιτών μας και το 34% των υπολοίπων Ευρωπαίων εκτιμούν ότι στη χώρα τους "πολλοί άνθρωποι βγαίνουν πολύ νωρίς στη σύνταξη".
Εξάλλου, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 54% των Ελλήνων και το 52% των πολιτών στην Ε.Ε. υποστηρίζουν ότι η Ε.Ε. έχει θετική επίδραση στην πολιτική απασχόλησης στη χώρα τους, όπως για παράδειγμα στη βοήθεια που δίνεται σε άτομα να βρουν δουλειά.
Τέλος, το 49% των Ελλήνων και το 51% των πολιτών στην Ε.Ε. υποστηρίζουν ότι η Ε.Ε. έχει θετική επίδραση στην κοινωνική πολιτική στη χώρα τους, όπως για παράδειγμα στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More