16 Αυγ 2011

Τα «κεφάλια μέσα» στο Δημόσιο


 Στα δύσκολα πέφτουν με την επιστροφή από τις διακοπές οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, καθώς από την Τρίτη 16 Αυγούστου τίθεται σε εφαρμογή το νέο ωράριο, με βάση το οποίο θα δουλεύουν 2,5 ώρες παραπάνω την εβδομάδα.
Από την Τρίτη ο εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας στο Δημόσιο θα είναι πλέον οι 40 ώρες, από 37,5 που ήταν μέχρι τώρα, για όλους τους μόνιμους υπαλλήλους και το προσωπικό με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου. Το ίδιο ωράριο θα ισχύει και για τους υπαλλήλους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, με εξαίρεση μόνο εκείνους, που όπως οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, έχουν μειωμένο χρόνο εργασίας με ειδικές διατάξεις.
 Από την Τρίτη αλλάζουν όμως και οι ώρες προσέλευσης των δημοσίων υπαλλήλων στις υπηρεσίες καθώς μπορούν να προσέρχονται ανά μισάωρο από τις 07:00 έως τις 09:00 και να αποχωρούν όταν συμπληρώνεται το οκτάωρο.
Η είσοδος του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες, τους οργανισμούς αυτοδιοίκησης και τα άλλα ΝΠΔΔ θα γίνεται από τις 9:00 έως τις 15:00, ενώ ειδικά για τις εφορίες (ΔΥΟ) έως τις 14:30.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More