18 Αυγ 2011

Στις 29/8 οι βάσεις


Στις 29/8 οι βάσεις
Όπως έγινε γνωστό, οι βάσεις των Πανελλαδικών εξετάσεων θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας την Δευτέρα 29 Αυγούστου.

Παρά τις δηλώσεις τις προηγούμενες ημέρες από υπεύθυνους του υπουγείου Παιδείας για ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών την επόμενη εβδομάδα, εντούτοις η αγωνία για χιλιάδες υποψήφιους και τις οικογένειες τους θα πάρει παράταση. Φαίνεται ότι η καθυστέρηση κατά ένα δεκαήμερο που υπήρξε στη διεξαγωγή των αθλημάτων για τις στρατιωτικές και τις αστυνομικές σχολές έχει ως αποτέλεσμα να φθάσουμε στα τέλη Αυγούστου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται να υπάρξει πτώση των βάσεων μικρότερη στα αστικά κέντρα και μεγαλύτερη στη περιφέρεια λόγω τόσο της δυσκολίας των θεμάτων όσο και της μείωσης των μετεγγραφών. Από εκεί και πέρα, το νομοσχέδιο για τη λειτουργία πανεπιστημίων και τεχνολογικών ιδρυμάτων αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας δίνει αγώνα δρόμου προκειμένου εκπαιδευτικοί και βιβλία να βρίσκονται στις σχολικές αίθουσες με το πρώτο σχολικό κουδούνι καθώς φέτος η αναλογία αποχωρήσεων με διορισμούς αγγιζει το 1/10 αφού υπολογίζεται ότι περίπου 6.000 εκπαιδευτικοί έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα ενώ μόλις 600 θα είναι οι εκπαιδευτικοί που θα διοριστούν.

"Η πολιτική ηγεσία δεν κρίνεται από το να λέει 'θέλω τόσους, χρειάζομαι τόσα χρήματα και τόσους εκπαιδευτικούς για να ανοίξω τα σχολεία'. Ο καθένας κρίνεται πόσο μέσα σε συνθήκες μεγάλης δυσκολίας επιτυγχάνει το μέγιστο αποτέλεσμα με τους ελάχιστους δυνατούς πόρους που έχουμε στη διάθεσή μας. Απλά οι καπετάνιοι φαίνονται στις φουρτούνες και θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε", σημείωσε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Το πλήρες διδακτικό ωράριο αλλά και οι συνενώσεις 2000 σχολείων την προηγούμενη χρονιά και οι 6.000 αποσπάσεις εκπαιδευτικών είναι οι πυλώνες στους οποίους στηρίζεται το υπουργείο Παιδείας.

Μάλιστα το υπουργείο Παιδείας έχει αποτανθεί στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή που θα κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους καθώς πέρυσι βρέθηκαν στην τεχνική εκπαίδευση 1000 εκπαιδευτικοί που απασχολούνταν έως και τρείς ώρες την εβδομάδα. Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας ξεκινά από φέτος πυλωτικά τα νέα προγράμματα σπουδών σε 180 νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια ενώ και στην πρώτη Λυκείου όλων των σχολείων ξεκινούν οι ερευνητικές εργασίες.

"Ποιότητα λοιπόν στα σχολεία, η μεγάλη έμφαση σε αυτή τη χρονιά που έρχεται είναι η ποιότητα στα προγράμματα σπουδών και οι μεγάλες αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα", τόνισε από τη μεριά της η υφυπουργός Παιδείας, Έφη Χριστοφιλοπούλου.

"Η εκπαίδευση που οικοδομεί η κυβέρνηση για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών έχει 2000 λιγότερα σχολεία, χιλιάδες λιγότερους εκπαιδευτικούς που θα μετακινούνται σε όλη την Ελλάδα, έλλειψη βιβλίων, νέες βαθιές αντιδραστικές αλλαγές στο περιεχόμενο, σχολεία και πανεπιστήμια - επιχειρήσεις. Αυτά τα μέτρα αποτελούν συστατικό στοιχείο της αντιλαϊκής πολιτικής, θα έχουν βαριές άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες στη ζωή της λαϊκής οικογένειας", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

"Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι χάσιμο χρόνου και μεγάλη οικονομική αιμορραγία για τις οικογένειες. Αυτό που χρειάζεται είναι η ελεύθερη είσοδος στα πανεπιστήμια και σκληρές δοκιμασίες μεταξύ 1ου και 2ου έτους", είναι η θέση του εκπροσώπου του ΛΑΟΣ, κ. Κώστα Αϊβαλιώτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More