16 Ιουλ 2011

Εξω από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία


-- Κυρία Παπαρήγα, σε πρόσφατη συνέντευξή σας δηλώσατε ότι λύση έξω από το ευρώ στις παρούσες συνθήκες θα ήταν καταστροφική. Πώς συμβαδίζει αυτή η δήλωση με τη θέση που μας παρουσιάσατε σήμερα για αποδέσμευση από την ΕΕ αλλά και με την αρχική θέση του ΚΚΕ όταν έμπαινε η χώρα στην ευρωζώνη, ότι είναι μια αρνητική εξέλιξη.
-- Αυτή η απάντηση κυκλοφορεί στα διάφορα σάιτ και προβάλλεται ότι το ΚΚΕ είναι μπλεγμένο σε αντιφάσεις. Αν κάτι δεν έχουμε είναι η αντίφαση. Μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να θέλουν παραπέρα επεξεργασία οι θέσεις μας, το ΚΚΕ δεν έχει αντιφάσεις.
Στο συγκεκριμένο ζήτημα, καταρχήν, ξέρετε καλά εσείς οι δημοσιογράφοι ότι γίνεται μια ερώτηση συγκεκριμένη και απαντάς συγκεκριμένα. Και σε εκείνη την απάντηση έβαζα το ζήτημα της αποδέσμευσης. Οταν λέμε υπό τις παρούσες συνθήκες εννοούμε καπιταλισμού, αστικής πολιτικής εξουσίας. Βεβαίως, η έξοδος από την ΟΝΕ με μια κυβέρνηση αστική και με οικονομία η οποία είναι ενσωματωμένη στην ΕΕ, που κινείται στην ίδια τροχιά που κινείται η ΕΕ, βεβαίως θα πέσει στις πλάτες του λαού. Αποδέσμευση με λαϊκή εξουσία λέμε εμείς.
Τώρα κοιτάξτε. Και το έχουμε πει πολλές φορές βεβαίως, αν υπάρχουν μεγάλα ρήγματα στην ΕΕ, δηλαδή η ευρωπαϊκή καπιταλιστική αγορά περάσει σε πιο οξυμένους ανταγωνισμούς, διόλου απίθανο να αρχίσουν να διώχνουν και από τη ζώνη του ευρώ κι εντελώς από την ΕΕ. Τι θα πούμε εμείς τότε, όχι να μείνουμε στην ΕΕ γιατί ακόμα υπάρχει αστική πολιτική εξουσία; Ευκαιρία είναι να πάρεις την υπόθεση στα χέρια σου και να διώξεις και τη δική σου κυβέρνηση. Αν αύριο μας πουν έξω απ' την ΟΝΕ τι λέτε, θα κρεμάσουμε πλερέζες; Οχι. Αλλά λέμε ότι με μια κυβέρνηση σαν αυτή που έχουμε που υπηρετεί το κεφάλαιο, τα μονοπώλια, την έξοδο από το ευρώ θα την πληρώσει ακριβά ο λαός. Επομένως, εμείς λέμε αποδέσμευση με λαϊκή εξουσία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More