27 Σεπ 2019

Τι έγινε και τι δεν έγινε στην δεύτερη συνάντηση για το Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας

Ενημέρωση από τον Συνδυασμό "Για την Κοινότητα Μεσολογγίου"

Την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, στη 1 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των μέχρι τώρα πεπραγμένων για το Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας της πόλης μας. Στόχος της συνάντησης ήταν η παρουσίαση τριών σεναρίων κινητικότητας για την πόλη, η αξιολόγησή τους και η διαμόρφωσή τους μέσα από συνεργασία και συζήτηση ώστε να προχωρήσει το Σχέδιο προς την τελική του μορφή. 

Τι έγινε:
  • Χαιρετισμοί από αντιδήμαρχο κ. Διαμαντόπουλο και Δήμαρχο.
  • Παρουσίαση από τον εκπρόσωπο της εταιρείας (Lever Α.Ε.) που εκπονεί το σχέδιο των μέχρι τώρα πεπραγμένων.
  • Τοποθέτηση-ερωτήσεις από τους λιγοστούς παρόντες (εκπροσώπους φορέων, συλλόγων και απλών πολιτών).
  • Δεν έγινε η αξιολόγηση και η διαμόρφωση των τριών σεναρίων, ούτε η συνεργασία και συμφωνία για την τελική μορφή τους. (που υπήρχαν στο πρόγραμμα)
Παρατηρήσεις: 
  • Εξαιρετικά μικρή συμμετοχή των πολιτών (ατυχής η επιλογή της ώρας).
  • Ηχηρές απουσίες φορέων με βαρύνοντα ρόλο και λόγο πάνω στο θέμα της αστικής κινητικότητας (η τροχαία, η δημοτική αστυνομία, ταξί, αστικό ΚΤΕΛ).
  • Προτάθηκαν σενάρια χωρίς να βγει τελικά κάποιο αποτέλεσμα.

Σημαντικά για το μέλλον: 

Τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσει ένας ιστότοπος, στον οποίο θα περιλαμβάνονται ερωτηματολόγια  και θα ξεκινήσει η προετοιμασία και η συμμετοχή στην 3η και τελευταία διαβούλευση όπου θα προταθούν συγκεκριμένα μέτρα.

Με δηλώσεις τους, Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος, μίλησαν για επιμέρους διαβουλεύσεις πριν την 3η και τελευταία της εταιρείας.  
Τα μέλη μας, Σταυρούλα Τσακμακλή, Νίκος Σταμάτης, Άντα Χαλαζιά, Χρήστος Φούντας, Γιώργος Λαμπρόπουλος, Ιάκωβος Παλαιολόγος, βρέθηκαν στην συνάντηση,  καταθέτοντας προτάσεις, τις οποίες θα δημοσιεύσουμε προς γνώση όλων. 


Συνδυασμός:
"Για την Κοινότητα Μεσολογγίου"

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More