Καιρό είχαμε να δούμε αυτόν τον «ειδικό της τηλεόρασης», όπως συχνά τον αποκαλούσαν παλιότερα. Ας αφήσουμε, όμως, στην άκρη την «ειδικότητα» του Μαστοράκη στην τηλεόραση και ας θυμηθούμε για τι άλλο είναι γνωστός ο «ειδικός».
Ο εξαιρετικός αυτός κύριος επί χούντας δέχθηκε να γίνει τηλεοπτικός ανακριτής φοιτητών που συμμετείχαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Όπως ο ίδιος δήλωσε στο «Βινύλιο» οι χουντικοί του ζήτησαν να κάνει την εκπομπή, διασφαλίζοντας πως οι φοιτητές θα μιλήσουν ελεύθερα και δεν θα πάθουν τίποτα μετά. Tι έκπληξη! Τίποτα απ’ αυτά δεν ίσχυσε, παρά το αίτημα του αγνού παρουσιαστή και τις διαβεβαιώσεις των χουντικών.
Ένα μικρό απόσπασμα μπορεί να σας πείσει για το είδος της συνέντευξης – ανάκρισης του Μαστοράκη στους φοιτητές.
Πάμε τώρα στην εκπομπή που φιλοξενήθηκε ο Μαστοράκης, στο «Βινύλιο». Εκεί περιέγραψε το «δράμα» που πέρασε ο ίδιος. Με το γνωστό του «χαλαρό» ύφος (δεν προσέξαμε αν κρατούσε ένα από τα αγαπημένα του μπαλάκια – αυτά που συνήθιζε να έχει όταν έκανε τηλεόραση) μίλησε για τη χούντα και τον τρόπο που του ζητήθηκε να γίνει η συνέντευξη – ανάκριση.
Το «δράμα» του ήταν τόσο μεγάλο που, όπως εξομολογήθηκε, φορούσε μαύρα γυαλιά γιατί ήταν μέρες άυπνος. Προβληματιζόταν για την απόφαση του και τα λοιπά και τα λοιπά. Η περιγραφή του στο βίντεο εδώ (από το 14ο λεπτό μέχρι το 32ο). Σας παροτρύνουμε να την ακούσετε και να κρίνετε εσείς τα δεδομένα που παρουσιάζει.
Από εκεί και πέρα είναι κι ένα θέμα η αντιμετώπιση του από τους παρουσιαστές του «Βινυλίου» και κατά βάση από τον κύριο Αντώνη Κανάκη, ο οποίος, όπως είπε, εάν πίστευε πως ο Μαστοράκης ήταν χουντικός δεν θα είχε θέση στην εκπομπή του.
Βλέποντας το απόσπασμα του βίντεο θα διαπιστώσετε ότι οι ερωτήσεις που του έκαναν δεν είχαν καμία σχέση με τον ανακριτικό τρόπο που είχε ο ίδιος απέναντι στους φοιτητές του Πολυτεχνείου του 73. Αντίθετα, οι συντελεστές της εκπομπής πείστηκαν ότι χρειάζονται πολλές εκπομπές για να δοθεί φως στην υπόθεση. Κατά τα άλλα ο κύριος Αντώνης Κανάκης αναρωτήθηκε πώς μπόρεσε ο Μαστοράκης να δεχθεί τις εγγυήσεις μιας χούντας. Αρκετές φορές, δε, υποστήριξε ότι η γνώμη του είναι πως δεν έπρεπε να δεχθεί ο Μαστοράκης να κάνει το λάθος, δηλαδή να δεχθεί την παρουσίαση της συνέντευξης – ανάκρισης των φοιτητών.
Με αυτά και με αυτά οι τηλεθεατές που είδαν στο ΣΚΑΪ το «Βινύλιο», αλλά και όσοι θα το δούνε στο διαδίκτυο, αντικρίζουν ένα «ανθρώπινο πρόσωπο» του Μαστοράκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Μας συγχωρείτε αλλά δεν μπορούμε να συγκινηθούμε με το «δράμα» του Μαστοράκη.
Εμάς μας αφορούν οι αγώνες και τα βασανιστήρια (στην Μπουμπουλίνας και στο ΚΕΒΟΠ) εκείνων που αντιστάθηκαν στη χούντα. Ο καθένας και οι επιλογές του σε αυτή τη ζωή.
Κάποιοι μπορεί να αρέσκονται να γίνονται «πλυντήρια» και να ξεπλένουν «αρβύλες« με χουντικό «άρωμα». Ας μην έχουν, όμως, και την απαίτηση να κάνουμε πως δεν βλέπουμε ή να κάνουμε πως δεν βρωμάει.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου