1 Οκτ 2018

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος: Αστυνομικοί υποδύονται τους φωτογράφους και καταγράφουν διαδηλωτές

Με αφορ­μή δη­μο­σιεύ­μα­τα ότι άν­δρες της Ασφά­λειας υπο­δυό­με­νοι τους ει­κο­νο­λή­πτες και τους τε­χνι­κούς ΜΜΕ κα­τέ­γρα­φαν δια­δη­λω­τές σε δη­μό­σιες συ­γκε­ντρώ­σεις, η Ένωση Φω­το­ρε­πόρ­τερ Ελ­λά­δος κα­ταγ­γέλ­λει την ασφα­λί­τι­κη πρα­κτι­κή «από τους θε­σμούς που τάχα προ­στα­τεύ­ουν το πο­λί­τευ­μα αλλά και την ζωή πο­λι­τών», η οποία «θέτει σε κίν­δυ­νο τη σω­μα­τι­κή μας ακε­ραιό­τη­τα αλλά και την ίδια μας την ζωή».
Πρό­σφα­τα υπήρ­χε δη­μο­σί­ευ­μα ότι άντρες της Ασφά­λειας, πα­ρα­κο­λου­θού­σαν τον Πα­να­γιώ­τη Λα­φα­ζά­νη πα­ρι­στά­νο­ντας τους ει­κο­νο­λή­πτες, όμως δεν είναι λίγες οι πε­ρι­πτώ­σεις που ασφα­λί­τες εντο­πί­στη­καν σε συ­γκε­ντρώ­σεις και πο­ρεί­ες.

Ανα­λυ­τι­κά η Ανα­κοί­νω­ση της Ε.Φ.Ε

Η Ένωση Φω­το­ρε­πόρ­τερ Ελ­λά­δος κα­τα­δι­κά­ζει την πρα­κτι­κή της Ελ­λη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας που είδε το φως της δη­μο­σιό­τη­τας. Πλη­ρο­φο­ρού­μα­στε ότι αστυ­νο­μι­κοί του τμή­μα­τος Προ­στα­σί­ας του Κρά­τους και του Δη­μο­κρα­τι­κού Πο­λι­τεύ­μα­τος υπο­δυό­με­νοι τους ει­κο­νο­λή­πτες και τους τε­χνι­κούς ΜΜΕ κα­τέ­γρα­φαν δια­δη­λω­τές σε δη­μό­σιες συ­γκε­ντρώ­σεις.
Η αντι­ποί­η­ση δη­μο­σιο­γρα­φι­κής επαγ­γελ­μα­τι­κής ιδιό­τη­τας και της επαγ­γελ­μα­τι­κής ιδιό­τη­τας φω­το­ρε­πόρ­τερ, προς εξα­πά­τη­ση πο­λι­τών και σχη­μα­τι­σμό ποι­νι­κής δι­κο­γρα­φί­ας σε βάρος τους, οδη­γεί τους εξα­πα­τη­θέ­ντες πο­λί­τες, με­τα­ξύ των οποί­ων βρί­σκο­νται και ηγε­τι­κά στε­λέ­χη νό­μι­μων κομ­μά­των και κι­νή­σε­ων, σε συ­μπε­ρά­σμα­τα για ανύ­παρ­κτη δια­σύν­δε­σή μας με τις αστυ­νο­μι­κές αρχές.
Πρό­κει­ται για κί­νη­ση σε βάρος της ελευ­θε­ρο­τυ­πί­ας και συ­νε­πα­γό­με­να θέτει σε κίν­δυ­νο τη σω­μα­τι­κή μας ακε­ραιό­τη­τα αλλά και την ίδια μας την ζωή όταν θα κλη­θού­με να κά­νου­με και πάλι τη δου­λειά μας. Γιατί εμείς όταν κά­νου­με τη δου­λειά μας και κα­λύ­πτου­με δη­μό­σιες συ­γκε­ντρώ­σεις, σε αντί­θε­ση προ­φα­νώς με τις αρχές της χώρας, δη­λώ­νου­με αμέ­σως το όνομα και την ιδιό­τη­τά μας.
Προ­κα­λεί θλίψη και οργή εν έτει 2018 σε δη­μο­κρα­τι­κή χώρα της Ευ­ρω­παϊ­κής Ένω­σης να τε­λού­νται τέ­τοιες αντι­δη­μο­κρα­τι­κές και επι­κίν­δυ­νες πρα­κτι­κές από τους θε­σμούς που τάχα προ­στα­τεύ­ουν το πο­λί­τευ­μα αλλά και την ζωή πο­λι­τών. Κα­λού­με την πο­λι­τι­κή ηγε­σία του Υπουρ­γεί­ου Προ­στα­σί­ας του Πο­λί­τη να πρά­ξει τα δέ­ο­ντα.
Αθήνα 30 Σε­πτεμ­βρί­ου 2018
Ο ΠΡΟ­Ε­ΔΡΟΣ                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜ­ΜΑ­ΤΕ­ΑΣ
ΜΠΟ­ΝΗΣ ΧΡΗ­ΣΤΟΣ                                  ΑΣΒΕ­ΣΤΟ­ΠΟΥ­ΛΟΣ ΒΑ­ΣΙ­ΛΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More