23 Ιουν 2018

Αλέξης Τσίπρας: Με την επιμήκυνση, μακραίνει το σχοινί που θα κρεμαστούμε…

 “Οδηγούμαστε σε ένα μακρόσυρτο δράμα, επιμένοντας σε μία λάθος πολιτική. Αλλά το μόνο που κάνει με την επιμήκυνση είναι να μακραίνει το σχοινί που θα κρεμαστούμε”.
 https://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2018/06/23/895467/main/tsipras.jpg

«Για εμάς αυτό που έχει σημασία είναι να μην συνεχίσουμε τον ολισθηρό δρόμο τη καταστροφής».
«Ο στόχος τους είναι να φτιάξουν μία Ευρώπη του νότου όπου θα ευδοκιμεί ο ‘λευκός Κινέζος’».
«Οδηγούμαστε σε ένα μακρόσυρτο δράμα, επιμένοντας σε μία λάθος πολιτική».
«Το κλίμα αλλάζει, αλλά αλλάζει προς το χειρότερο και εάν τελικά η κυβέρνηση περάσει τα μέτρα των 11,5 δισ. δε θα έχει πιθανότητα μακροημέρευσης».
«Αλλά το μόνο που κάνει με την επιμήκυνση είναι να μακραίνει το σχοινί που θα κρεμαστούμε».
Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν λάβρος και κατηγορηματικός για την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης. Έξι χρόνια πριν, που είχαμε κυβέρνηση Σαμαρά. Σήμερα που η δική του κυβέρνηση συνεχίζει στην ίδια πορεία, λέει πως πρέπει να πανηγυρίζουμε για την επιμήκυνση, τις νέες περικοπές στις συντάξεις, το ακόμα χαμηλότερο αφορολόγητο όριο, για την “έξοδο από τα μνημόνια” και τη διαρκή επιτροπεία, που είναι ένα μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση, κτλ.
Επειδή όμως ο σημερινός πρωθυπουργός είχε δίκιο όταν έλεγε πως “η επιμήκυνση μακραίνει απλώς το σχοινί” με το οποίο θα κρεμάσουν τον εργαζόμενο λαό, αυτός έχει μια επιλογή και αυτή είναι μονόδρομος. Αγώνας συλλογικός για να τσακίσουμε αυτούς που μας τσακίζουν και το σύστημα που υπηρετούν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More