3 Δεκ 2017

Τελεσίδικη καταδίκη για το πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου


Tου Γιάννη Μπασκάκη
Τελεσiδικα καταδικάστηκε χθες ο στενός συνεργάτης του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη, Μιχάλης Γιαννόγκωνας, για την επίθεση τάγματος εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης σε βάρος μελών του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Πετρούπολη, τον Οκτώβριο του 2011.
Ειδικότερα, το μεσημέρι της 8/10/2011 οι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν με ρόπαλα και κράνη στα μέλη του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που μοίραζαν έντυπο υλικό, χτυπώντας την τότε δημοτική σύμβουλο Πετρούπολης, Κατερίνα Πατρικίου, και έναν μαθητή, ενώ έσπασαν το τραπεζάκι με τις αφίσες και το έντυπο υλικό, βρίζοντας και χαιρετώντας ναζιστικά.
Για την επίθεση αυτή το Β’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών καταδίκασε τον Γιαννόγκωνα για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης από κοινού με τέλεση βιαιοπραγιών, διατηρώντας την πρωτόδικη ποινή των δύο ετών με αναστολή.
Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος, κατά τη γνωστή τακτική της ηγεσίας της οργάνωσης, εκπροσωπήθηκε μόνο από συνήγορο, χωρίς να εμφανιστεί ο ίδιος.
Ο Γιαννόγκωνας (δεξιά) στο πλευρό του Κασιδιάρη | 

Το παρελθόν και το παρόν του

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιαννόγκωνας δεν είναι κάποιο τυχαίο στέλεχος της Χρυσής Αυγής.
Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της οργάνωσης και υποψήφιος βουλευτής της και είναι αυτός που τον Ιανουάριο του 2014, υπό το βάρος της ποινικής δίωξης κατά της Χρυσής Αυγής, επελέγη από την ηγεσία για να καταθέσει στον Αρειο Πάγο τον «εναλλακτικό» τίτλο «Εθνική Αυγή».
O Γιαννόγκωνας (δεξιά) με τον Λαγό (Ιανουάριος 2013) | 
Μόλις πριν από μερικές μέρες (15/11/2017), ο Γιαννόγκωνας συνόδευε τον αρχηγό του Ν. Μιχαλολιάκο στην προσπάθειά του να εκμεταλλευτεί την τραγωδία στη Μάνδρα και βέβαια είναι ο ίδιος που σηκώνει τη σημαία της Βέρμαχτ στο γνωστό βίντεο που αποκάλυψε η «Εφ.Συν.».
Ο Γιαννόγκωνας σηκώνει τη σημαία της Βέρμαχτ στη ναζιστική συναυλία που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή το 2005, παρουσία του Μιχαλολιάκου και του στενού του ηγετικού πυρήνα, την οποία έχει αποκαλύψει η «Εφ.Συν.» | 
Στο βίντεο, δηλαδή, από τη ναζιστική συναυλία που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή το 2005 παρουσία του Μιχαλολιάκου και σύσσωμου του στενού ηγετικού πυρήνα, για να τραγουδήσουν μαζί με Γερμανούς νεοναζί, καλεσμένους τους, τον ύμνο της ναζιστικής Γερμανίας (Deutschland Über Alles/Υπεράνω όλων η Γερμανία).
efsyn.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More