27 Δεκ 2017

«Βόμβα»: Μειώσεις σε συντάξεις και μισθούς από το 2018 - Αυτά είναι τα νέα ποσά (Αναλυτικός πίνακας)

Συρρικνωμένα ποσά θα δουν στους λογαριασμούς τους μισθωτοί  και συνταξιούχοι με τον ερχομό του νέου έτους.
Η Πρωτοχρονιά θα φέρει «ψαλίδια» καθώς από τον Ιανουάριο μισθωτοί και συνταξιούχοι θα δουν απώλεια έως και δεκάδων ευρώ στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.
Το γεγονός αυτό οφείλεται στην κατάργηση της έκπτωσης φόρου 1,5% από 1/1/18 που δίνεται στην παρακράτηση  φόρου εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων.
Η αλλαγή αυτή θα επηρεάσει επί της ουσίας μόνο μισθωτούς και συνταξιούχους με μηνιαίο εισόδημα, άνω των 600 ευρώ καθώς μέχρι αυτό το εισοδηματικό όριο δε γίνεται λόγω του αφορολόγητου παρακράτηση του φόρου.
Με την κατάργηση της έκπτωσης του φόρου μισθωτοί και συνταξιούχοι θα χάσουν έως και μερικές δεκάδες ευρώ, ενώ πρόκειται για επιβάρυνση σε μισθωτούς και συνταξιούχους ύψους 68 εκατ. ευρώ.
Για την εφαρμογή της συγκεκριμένης παρακράτησης φόρου αναμένεται να εκδοθεί Εγκύκλιος από το Υπουργείο Οικονομικών η οποία θα αποσταλεί σε όλες τις εφορίες και θα εφαρμοστεί από όλα τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και τις οικονομικές υπηρεσίες  των δημοσίων υπηρεσιών και των ασφαλιστικών ταμείων που καταβάλλουν τις συντάξεις.

Δείτε αναλυτικά τα ποσά στον παρακάτω πίνακα:

parrrr
Πηγή: Έθνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More