19 Ιουν 2012

Aυτοί φημολογείται ότι θα είναι οι υπουργοί της Κυβέρνησης

Με τον Α. Σαμαρά πιθανότερο για τη θέση του πρωθυπουργού, σήμερα θα οριστικοποιηθεί το σχήμα των αντιπροέδρων με τον Ευαγ. Βενιζέλο και τον Φ. Κουβέλη και πιθανότατα τον Δ. Αβραμόπουλο ή τον Στ. Δήμα να αναλαμβάνουν από τη θέση αυτή τον συντονισμό κυβερνητικών τομέων.

Τα υπουργεία οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη φαίνεται ότι είναι αυτά που έχουν συζητηθεί περισσότερο, με πολλά ονόματα να έχουν πέσει στο τραπέζι.

Έτσι ακούγονται τα ονόματα του Στ. Δήμα, του Φ. Σαχινίδη, του υποδιοικητή της Εθνικής Τράπεζας κ. Τουρκολιά, του κ. Μουρμούρα αλλά και των κκ Σταϊκούρα και Μηταράκη, ενώ δεν πρέπει να αποκλειστεί και το όνομα του υπηρεσιακού υπουργού κ. Ζανιά.

Το όνομα του κ. Στουρνάρα και του κ. Χατζηδάκη ακούγονται για το υπουργείο Ανάπτυξης.


Για το Δικαιοσύνης θεωρείται βέβαια η παραμονή του κ. Ρουπακιώτη και για το Παιδείας, του βουλευτή της ΝΔ κ. Αρβανιτόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργικό συμβούλιο θα μετέχουν και πολιτικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, με τους Γιάννη Πανούση και Νίκο Τσούκαλη να συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες.

Όπως λέγεται μάλιστα, ο καθηγητής εγκληματολογίας και βουλευτής Α' Αθηνών προορίζεται για μια θέση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ενώ ο βουλευτής Αχαϊας για το υπουργείο Εσωτερικών. 

Ασαφές παραμένει αν τελικά θα επιλεγούν κάποια στελέχη πρώτης γραμμής του ΠΑΣΟΚ όπως οι κ. Χρυσοχοΐδη και Λοβέρδος. Από την πλευρά πάντως της ΝΔ για το κυβερνητικό σχήμα ακούγονται όλα σχεδόν τα ονόματα των κεντρικών στελεχών, μη εξαιρουμένης ούτε της κ. Μπακογιάννη.

Πάντως η Συγγρού δεν βλέπει να είναι εμπόδιο οι όροι που θέτει ο κ. Κουβέλης για προγραμματική σύγκλιση και «σύμπτωση» στη φερεγγυότητα των προσώπων.

Οταν ο κ.Κουβέλης μιλάει για φερεγγυότητα, εννοεί ότι πρόσωπα με σκληρό προφίλ και από την ΔΗΜΑΡ και από τη ΝΔ θα πρέπει να αποκλειστούν. Και φέρνουν ως παράδειγμα την κα Ρεπούση που αποτελεί «κόκκινο πανί» για πολλά στελέχη της ΝΔ, ενώ από την ΔΗΜΑΡ φέρνουν ως παράδειγμα τον κ.Βορίδη.

Το ίδιο και για πρόσωπα από το ΠΑΣΟΚ που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τις σκληρές αποφάσεις και μέτρα που έχουν ληφθεί τα τελευταία δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο Real fm, υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και στελέχη του κόμματος που δεν εξελέγησαν όπως για παράδειγμα η Φώφη Γεννηματά.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος θα επιμείνει στο σχηματισμό Εθνικής Διαπραγματευτικής Ομάδας και όχι μόνο με τη συμμετοχή των τριών κομμάτων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχουν συμφωνήσει με τον κ. Κουβέλη να διευρυνθεί με περισσότερα κόμματα αυτή η ομάδα με στόχο να «στριμώξουν» τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι ακόμη και η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχει σε αυτή την Ομάδα θα εκθέσει το ΣΥΡΙΖΑ.

Στοιχεία από: newsit, epikaira, newsbeast, real

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More