28 Δεκ 2012

ΚΚΕ: Εξόντωση η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας


Καταστροφική χαρακτηρίζει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας για τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις το ΚΚΕ ενώ αρνητικές εκτιμά ότι θα είναι οι συνέπειες για τους εμποροϋπάλληλους.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, οι πραγματικοί ωφελημένοι από την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις, τα εμπορικά κέντρα, τα σούπερ μάρκετ, τα πολυκαταστήματα, τα μονοπώλια που κυριαρχούν και ελέγχουν το εμπόριο και τις εισαγωγές.
Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή και η γενική απελευθέρωση του ωραρίου αποτελούν τα μέσα για να επιταχύνουν την εξόντωση και να περιορίσουν τους μικρούς εμπόρους, για να συγκεντρώσουν το εμπόριο και τη διανομή στα χέρια τους, για να επιβάλουν χειρότερες εργασιακές σχέσεις και μισθούς πείνας στους εμποροϋπαλλήλους.
Όπως εκτιμά, οι συνέπειες θα είναι δραματικές για τις οικογενειακές και κοινωνικές τους σχέσεις ιδιαίτερα για τις γυναίκες ενώ κάνει λόγο για κυριολεκτική εξόντωση.
Παράλληλα υποστηρίζει ότι ισχυρισμός της κυβέρνησης πως δεν θα επιτρέψει να λειτουργήσουν τα μεγάλα καταστήματα τις Κυριακές αποτελεί καθαρή εξαπάτηση. «Ήδη η προτεινόμενη ρύθμιση επιτρέπει τη λειτουργία μεγάλων εμπορικών κέντρων και μπορεί εύκολα να γενικευθεί, αφού οι όμιλοι θα επικαλεσθούν τις αρχές του ελεύθερου ανταγωνισμού που κατοχυρώνει η ΕΕ», προσθέτει.
Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στα εμπορικά καταστήματα είναι, σύμφωνα με το ΚΚΕ, ο προπομπός της πλήρους απελευθέρωσης και της κατάργησής της παντού καθώς είναι βέβαιο ότι αν εφαρμοστεί θα ακολουθήσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις στις υπηρεσίες, στις Τράπεζες, στο Δημόσιο Τομέα.
Τέλος το ΚΚΕ καλεί σε συσπείρωση όλους τους εμποροϋπαλλήλους και τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More