24 Σεπ 2012

Βίαιες συγκρούσεις των ΜΑΤ με καλόγερους στο Άγιο Όρος


Ο αναβρασμός ξεκίνησε όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αφαίρεσε την ονομασία της Μονής Εσφιγμένου από μια αδελφότητα 115 μοναχών με επικεφαλής τον γέροντα Μεθόδιο και την έδωσε σε μια νέα αδελφότητα με 6 μοναχούς.

Η συνέπεια ήταν οι μοναχοί της παλαιάς αδελφότητας να μην θέλουν να εφαρμόσουν την εντολή του Πατριάρχη καθώς την χαρακτηρίζουν παράνομη ενώ παράλληλα αρνούνται να εγκαταλείψουν τον χώρο αυτό.

Αυτή τη στιγμή επικρατεί αναστάτωση στις Καρυές μετά την εντολή για αυτοψία στο κελί του αντιπροσωπείου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένων.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στις Καρυές και ετοιμάζονται να επέμβουν εάν οι μοναχοί δε φύγουν οικειοθελώς, ενώ στο σημείο καταφθάνει και εισαγγελέας.
Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν πρόκεται να συμβεί προειδοποιεί o γέροντας Μεθόδιος ο οποίος δηλώνει "Θα αντισταθούμε με όλους τους τρόπους. Θα κάνουμε οτι χρειαστεί. Η αστυνομία ετοιμάζεται να επέμβει βιαίως εάν δεν υποχωρησουμε αλλά εμείς δεν πρόκειται να φύγουμε. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι πρόκειται να συμβεί. Σε μια αναταραχή συμβαίνουν πολλά. Το 2006 είχαμε μάχες σώμα με σώμα. Μπορεί και τώρα να γίνουν τα ίδια και ακόμη χειρότερα. Ο Πατριάρχης παράνομα έδωσε την ονομασία στην άλλη αδελφότητα" λέει ο γέροντας Μεθόδιος".

http://www.madata.gr/epikairotita/social/225052.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More