24 Μαΐ 2011

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΞ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΘΕΟΙ!

Οι άθεοι απολαμβάνουν πολύ περισσότερο τη σεξουαλική τους ζωή σε σχέση με όσους κατατρύχονται από ενοχές κατά τη διάρκεια του σεξ, αλλά και για εβδομάδες αργότερα, σύμφωνα έρευνα του Πανεπιστημίου του Κάνσας που διενεργήθηκε σε 14.500 άτομα…
Όπως αποκάλυψε η μελέτη, όσοι δεν πιστεύουν στον Θεό είναι πιο πρόθυμοι να συζητήσουν τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις και εμφανίζονται πιο ικανοποιημένοι με τις εμπειρίες τους.
Και οι δύο ομάδες ατόμων παραδέχτηκαν ότι είχαν τις ίδιες σεξουαλικές δραστηριότητες, όπως ο αυνανισμός, η παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού, το στοματικό σεξ και οι «παράνομοι» δεσμοί. Όμως, όσοι ακολουθούσαν κάποια θρησκεία δεν απολάμβαναν τόσο τις εμπειρίες εξαιτίας του στίγματος που δημιουργούν τα πιστεύω τους. Μάλιστα, τους άφηνε με έντονα αισθήματα μεταμέλειας και ενοχής αμέσως μετά τον οργασμό ή εν γένει την ερωτική πράξη.
Επίσης βρέθηκε ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στην έρευνα είχαν περίπου ίδιο αριθμό ερωτικών επαφών κάθε εβδομάδα, ενώ είχαν γίνει και σεξουαλικά ενεργοί περίπου στην ίδια ηλικία.
Όπως επισημαίνουν οι επικεφαλής της έρευνας, οι ψυχολόγοι Ντάρελ Ρέι και Αμάντα Μπράουν, οι αυστηρές θρησκείες, όπως εκείνη των Μορμόνων εμφανίζουν το υψηλότερο ποσοστό στην κλίμακα ενοχών για το σεξ. Συγκεκριμένα, είχαν «σκορ» ενοχής 8,19 με ανώτατο όριο ενοχής το 10. Ακολουθούνταν με μικρή απόσταση από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, τους Πεντηκοστιανούς και τους Βαπτιστές. Οι Καθολικοί αποτίμησαν τις σεξουαλικές ενοχές τους στο 6,34, ενώ οι Λουθηρανοί εμφανίζονταν ελάχιστα πιο απελευθερωμένοι, με 5,88.
Αντιθέτως, οι άθεοι και οι αγνωστικιστές εμφάνιζαν 4,71 και 4,81 αντιστοίχως και δήλωναν σαφώς πιο ευχαριστημένοι από τη σεξουαλική τους ζωή. Πηγή: tovima.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More