Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

6 Οκτ 2012

Μία «τίμια έκθεση» για την Ελλάδα αναμένει από την τρόικα η Άνγκελα Μέρκελ

Βερολίνο, Γερμανία
«Θεωρώ δεδομένο ότι η τρόικα θα μας δώσει μια τίμια έκθεση» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, 'Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε συγκέντρωση της νεολαίας των Χριστιανοδημοκρατών στο Ροστοκ, λίγα 24ωρα πριν την άφιξή της στη χώρα μας.

Η κ. Μέρκελ επισήμανε ότι βρίσκεται σε πολύ στενή επαφή με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το τι πρέπει ακόμη να γίνει, διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν μπορεί ακόμη να γνωρίζει ποια συμπεράσματα θα πρέπει να εξαχθούν από την έκθεση.

Σπουδαίες ξένες σειρές «εισβάλλουν» στη μικρή οθόνη

Αθήνα
Ο κόσμος της αριστοκρατίας και των υπηρετών ξετυλίγεται στο «Downton Abbey»Στο εξωτερικό σημειώνουν τεράστια επιτυχία, κερδίζουν πλήθος βραβείων και τις παρακολουθούν εκατομμύρια τηλεθεατές. Αρκετές από τις σειρές που συζητιούνται στην Αμερική (αλλά και στη Βρετανία) θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν φέτος και οι Έλληνες τηλεθεατές από τους δέκτες τους.

Από τον Τιτανικό στη μεταπολεμική Αγγλία

Το πρόγραμμα της ΝΕΤ περιλαμβάνει γνωστές βρετανικές σειρές, αλλά και μία δανέζικη.

Αναστολή κινητοποιήσεων από τις συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτικές κλινικές

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιωτικές κλινικές.Αναστέλλει η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών τις κινητοποιήσεις που είχε προγραμματίσει από τη Δευτέρα έναντι του ΕΟΠΥΥ, με την αναστολή της πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του οργανισμού.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση, η απόφαση ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση το Σάββατο το μεσημέρι, μετά τη δέσμευση του υπουργού Οικονομικών για πληρωμή μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα της πληρωμής Μαΐου 2012 και μέχρι τέλους του έτους ακόμη μιας προκαταβολής, της νομοθετικής ρύθμισης για συμψηφισμό χρεών και καταβολής των οφειλομένων του παλιού χρέους με την καταβολή της δόσης του δανείου της χώρας των 31,5 δισ.

Αντί για σεξ προτιμούν το Facebook και το Twitter

Η περιήγηση στο Facebook και το Twitter φαίνεται πιο δελεαστική από μια σεξουαλική σχέση ή το κάπνισμα, όπως προκύπτει από έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Παρασκευή.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως η συμμετοχή στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης--ακολουθώντας κάποιον στο Twitter ή αναρτώντας φωτογραφίες και σχόλια στο Facebook--είναι πιο ισχυρός πειρασμός από το σεξ και το τσιγάρο.
Η έρευνα διεξήχθη σε διάστημα μιας εβδομάδας στη Γερμανία από μέλη του πανεπιστημίου του Σικάγο.
"Είναι σαφώς πιο δύσκολο να αντισταθεί κανείς στην επιθυμία για τα μέσα αυτά γιατί είναι πιο εύκολα προσβάσιμα και δεν κοστίζουν πολύ", επισήμανε στους Los Angeles Times ο Βίλχεμ Χόφμαν, βασικός εισηγητής της έρευνας.

"Ξαφρίζουν" ξενοδοχεία - Φτερά κάνουν μοκέτες, τζάκια και πίνακες

Λιλιπούτειες συσκευασίες, σαμπουάν, πετσέτες, γραφική ύλη και μπαταρίες από το τηλεκοντρόλ είναι τα αντικείμενα που κάνουν φτερά πιο συχνά από ξενοδοχεία της χώρας μας, αλλά και παγκοσμίως, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Ελέυθερου Τύπου".
Παρ' όλα αυτά, οι περισσότερες μεγάλες αλυσίδες έχουν να διηγηθούν περιστατικά λαφυραγώγησης που ξεπερνούν κάθε φαντασία. Από έργα τέχνης διασήμων, μέχρι τζάκια, προτομές, είδη υγιεινής, ακόμα και το σκύλο του ιδιοκτήτη ξεονοδοχειακής μονάδας.
Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα που αποτελούσε και πολυσέλιδο αφιέρωμα στην Daily Telegraph, ο Κόλιν Μπένετ, πρώην γενικός διευθυντής του ομίλου Starwood Hotel Group, ακόμη θυμάται την ημέρα που κλάπηκε το πιάνο από το λόμπι του ξενοδοχείου της αλυσίδας.

Πορεία μετά μουσικής από μαθητές και εκπαιδευτικούς των μουσικών σχολείων

Περίπου 200 μαθητές στη Θεσσαλονίκη των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων έκαναν πορεία για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Πορεία μετά μουσικής, συνοδεία μουσικών οργάνων, πραγματοποίησαν νωρίς το μεσημέρι περίπου 200 μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων της Θεσσαλονίκης, με αιτήματα την οικονομική στήριξη των σχολείων τους, τον διορισμό περισσότερων καθηγητών και τη δωρεάν μεταφορά από και προς τα μαθήματά τους.

ΕΛ.ΑΣ.: Προσοχή στα Spam SMS - ιούς

Ποια είναι η προειδοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας για τα μηνύματα προς κινητά τηλέφωνα με παραπλανητικό περιεχόμενο. Προειδοποίηση προς τους πολίτες, για μηνύματα με παραπλανητικό περιεχόμενο που αποστέλλονται σε κινητά τηλέφωνα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, απευθύνει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών και η εξαπάτηση αυτών.
Τα συγκεκριμένα μηνύματα είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα και έχουν ως αποστολέα αριθμούς κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό, και αναφέρουν ότι ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του παραλήπτη έχει κερδίσει ενάμιση εκατομμύριο ευρώ.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για παραλλαγή - εξέλιξη των νιγηριανών απατών, αφού αποστέλλονται μέσω κινητού τηλεφώνου και όχι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή

Απίστευτη συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής στη Βουλή

Προκλητική - και απίστευτη - συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής μέσα στο Κοινοβούλιο προκάλεσε τη διακοπή της συνεδρίασης το μεσημέρι της Παρασκευής. Οι βουλευτές του κόμματος εκτόξευσαν πρωτοφανείς ύβρεις και απειλές κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠAΣOΚ Γιάννη Μανιάτη, ενώ νωρίτερα είχαν αποκαλέσει τον κ. Παπανδρέου «ελληνα κατά 25%», ζητώντας απο έναν εισαγγελέα «να πει στον Βενιζέλο "σκάσε"» σχετικά με τα όσα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είπε για τη λίστα Λαγκάρντ.   Το επεισόδιο σημειώθηκε κατα τη διάρκεια της συζήτησης της επερώτησης της Χρυσής Αυγής σχετικά με την ανακήρυξη της Ελληνικής Αποκλειστικής Ζώνης (ΑΟΖ).

5 Οκτ 2012

Αυτοκτόνησε ο πρώην υφυπουργός Λεωνίδας Τζανής

Απαγχονισμένος, στο υπόγειο του σπιτιού του στον Βόλο, βρέθηκε την Πέμπτη ο 57χρονος πρώην υφυπουργός Εσωτερικών - την περίοδο 1999-2001 - Λεωνίδας Τζανής. Το όνομά του συμπεριλαμβανόταν στη λίστα με τα 36 ονόματα πολιτικών προσώπων που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, η οποία είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

«Δεν αντέχω. Υπέφερα μία φορά, δεν θα το περάσω ξανά. Δεν αντέχω...». Αυτές τις φράσεις επαναλάμβανε διαρκώς τις τελευταίες ημέρες τόσο σε συγγενείς και φίλους όσο και στους συναδέλφους του ο Λεωνίδας Τζανής.
Αναφερόταν στην εμπλοκή του ονόματός του, προ δεκαετίας, στην υπόθεση με τα φρουτάκια.
Η δημοσιοποίηση των πληροφοριών ότι τώρα βρισκόταν στη λίστα των 35 πολιτικών προσώπων του ΣΔΟΕ (σ.σ.: η 36η εγγραφή είναι το Ιδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής), κατέβαλαν τον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ, που περιγράφεται από ανθρώπους που τον γνώριζαν καλά ότι «ήταν άνθρωπος που δεν άντεχε την πίεση».
Χθες το απόγευμα η γυναίκα του Μαρία τον βρήκε νεκρό (είχε απαγχονιστεί με σύρμα) στο γκαράζ του σπιτιού τους, στη συνοικία Καραγάτς του Βόλου. Σημείωμα που να αναφέρεται στους λόγους της αυτοκτονίας δεν είχε βρεθεί έως αργά χθες το βράδυ.

Δημόσια πρόταση εξαγοράς της Eurobank από την Εθνική Τράπεζα

Την υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση όλων των κοινών ονομαστικών μετοχών της Eurobank ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής η Εθνική Τράπεζα. Η ΕΤΕ, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, προσφέρει ως αντάλλαγμα νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με νέα ονομαστική αξία 1 ευρώ ανά μετοχή, με σχέση 58 νέες μετοχές, έναντι κάθε 100 μετοχών της Eurobank.

2 Οκτ 2012

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ο δήμος μας - όπως άλλωστε και η πλειοψηφία των δήμων της χώρας - βρίσκεται ένα βήμα πριν το κλείσιμο, αφού οι επιχορηγήσεις που οφείλει να αποδίδει το κράτος στους Ο.Τ.Α και που είναι δικά σας χρήματα, δεν επαρκούν ούτε για τη μισθοδοσία μας.
Σήμερα λειτουργούμε με το 30% των πόρων του 2009, έχοντας φορτωθεί επιπλέον 130 νέες αρμοδιότητες και προσωπικό. Η ΣΑΤΑ – η επιχορήγηση που αφορά την κατασκευή μικρών έργων - είναι φέτος μηδενική, η αντίστοιχη για τα σχολεία μειωμένη κατά 75%, τα ανταποδοτικά τέλη που εισπράττονται μέσω της ΔΕΗ μειωμένα κατά 30% λόγω του χαρατσιού και της λιτότητας που πλήττει μεγάλα τμήματα της κοινωνίας μας, ενώ έρχεται και νέα μείωση πόρων στους Ο.Τ.Α κατά 821 εκατ. €, που περιλαμβάνεται στα μέτρα των 11,5 δις. €. Παρ’ όλο που έχουμε μειώσει τα έξοδα λειτουργίας μας κατά 40% περίπου, η συνέχιση αυτής της κατάστασης οδηγεί:

"Γιορτή Ψαριού" στο Αιτωλικό.

 Για ακόμα μία χρονιά ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος "Το Αιτωλικό" και για φέτος σε συνεργασία με τον Α.Γ.Ο. "Γρηγόρης Λιακατάς" Αιτωλικού  διοργάνωσαν τη "Γιορτή Ψαριού" στο Αιτωλικό, η οποία τελούνταν υπό την αιγίδα του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου. Η Γιορτή Ψαριού έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός  στην πόλη του Αιτωλικού και αποτελεί μία ανάδειξη του θησαυρού της λιμνοθάλασσάς του. 
Η αθρόα προσέλευση του κόσμου - μεταξύ των οποίων και πολλοί ξένοι επισκέπτες - σε συνδυασμό με την πολύ καλή οργάνωση από μεριά των διοργανωτών συντέλεσαν στο να πραγματοποιηθεί η χθεσινή Γιορτή του Ψαριού, χωρίς προβλήματα και ο κόσμος να γευτεί εκλεκτά ψάρια  και να διασκεδάσει μέχρι πρωίας
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου "Το Αιτωλικό" θα ήθελε να ευχαριστήσει πρωτίστως τα μέλη του Συλλόγου που δούλεψαν για πολλές ώρες εθελοντικά ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Είναι τιμή μας που είναι δίπλα μας και μας υποστηρίζουν συνεισφέροντας έτσι στην παραγωγή πολιτισμού στον τόπο μας. Τους αξίζουν τα περισσότερα συγχαρητήρια!

Αμαρτίαι γραφειοκρατών παιδεύουσι Ελλάδα


Του Γιώργου Καισάριου
Έχω πει πολλές φορές ότι σε αυτή τη χώρα έχουμε πρόβλημα θεσμών. Πολλοί από τους θεσμούς που έχουμε επινοήσει, εκτός από αναχρονιστικοί, είναι και βλαβεροί στην οικονομική μας υγεία.
Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχει αυτή η χώρα είναι η χρήση γης και ποιος αποφασίζει για αυτό.
Το βασικό πρόβλημα, όπως το βλέπω εγώ, είναι ότι η χρήση γης έχει καθοριστεί από κάποια κεντρική αρχή, που δεν έχει ιδέα τι ανάγκες υπάρχουν 500  χιλιόμετρα μακριά από το υπουργείο που πάρθηκε η απόφαση. Για παράδειγμα, τι ξέρει ο τάδε υπουργός και το τάδε υπουργείο, για τις ανάγκες του νόμου Ηλείας ή κάποιου άλλου νομού;

Η Ελλάδα “έχασε”(;) τη λίστα με τους φοροφυγάδες

Πρέπει να μην πίστευε στα αυτιά του ο δημοσιογράφος των κυριακάτικων Financial Times όταν άκουσε τον Γιάννη Στουρνάρα να λέει ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη του CD, της περιβόητης «λίστας Λαγκάρντ» με τα ονόματα περίπου 2.000 φορολογουμένων Ελλήνων που έβγαλαν στην Ελβετία κεφάλαια 1,5 δισ. ευρώ. «Θα ζητήσω αντίγραφο» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στην εφημερίδα...
«Έμαθα για πρώτη φορά περί της ύπαρξης αυτού του CD την περασμένη εβδομάδα από τις εφημερίδες. Αν το ΣΔΟΕ δεν μπορεί να το εντοπίσει, τότε θα ζητήσουμε ένα νέο αντίγραφο από τους ευρωπαίους εταίρους μας» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας, έχοντας, προφανώς, αίσθηση ότι αποτελεί όνειδος για τη χώρα μας να γράφονται διεθνώς δημοσιεύματα που εμφανίζουν τη χώρα μας ανίκανη να πιάσει τους μεγαλο-φοροφυγάδες την ώρα που επιβάλει αιματηρές θυσίες σε μισθωτούς και συνταξιούχους.

Ξεπέρασαν τα 25 εκατομμύρια οι άνεργοι στα 27 κράτη - μέλη

Η Ελλάδα κατέχει την «πρωτιά» της ανεργίας στους νέους κάτω των 25 ετών με 55,4% τον Ιούνη του 2012
Τα 25,466 εκατομμύρια έφτασαν οι άνεργοι στην Ευρώπη των 27 κρατών - μελών, σε ποσοστό η ανεργία ανέβηκε στο 10,5% (από 9,7%) σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε χτες η «Γιουροστάτ» και αφορούν τον Αύγουστο του 2012. Από τους παραπάνω οι 18,196 εκατ. άνεργοι βρίσκονται στην Ευρωζώνη, ενώ το ποσοστό της ανεργίας σκαρφάλωσε στο 11,4% (από 10,2%).
Σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2011 οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 2,170 εκατ. άτομα στην «Ευρώπη των 27» και κατά 2,144 εκατ. άτομα στην Ευρωζώνη. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία μεταξύ των κρατών - μελών το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας εμφανίζουν η Ισπανία με 25,1% και η Ελλάδα με 24,4% (τον Ιούνη του 2012). Σε σχέση επίσης με τον προηγούμενο Αύγουστο το ποσοστό της ανεργίας ανέβηκε σε είκοσι κράτη - μέλη, έπεσε σε έξι και έμεινε σταθερό σε μια χώρα.

1 Οκτ 2012

Ημερίδα «bsafeonline: Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε με ασφάλεια το διαδίκτυο»

Ο Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου σας προσκαλεί στην ημερίδα «bsafeonline: Μαθαίνουμε να χρησιμοποιούμε με ασφάλεια το διαδίκτυο» που διοργανώνει στο Τρικούπειο Πολιστικό Κέντρο στο Μεσολόγγι, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου και ώρα 18.30.  Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, εξειδικευμένοι επιστήμονες θα μιλήσουν για τις απεριόριστες δυνατότητες του διαδικτύου, αλλά και για το πώς οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους να το χρησιμοποιούν με ασφάλεια.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More