Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

7 Ιουλ 2012

Μείωση μισθών: Αντίδοτο στην κρίση ή δηλητήριο;

Του Πάνου Μπαλτά

Εμφανίζονται όλο και περισσότερες έρευνες στην αγορά που προσπαθούν να καταγράψουν το αν και κατά πόσο έχουν γίνει μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Άποψη μου είναι πώς δεν υπάρχει αν,  ασφαλώς κι έχουν γίνει μειώσεις μισθών και θα συνεχίσουν να γίνονται, σε όλο και περισσότερες επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους. Όποιος θέλει έμπρακτες αποδείξεις ας κάνει μία «έρευνα αγοράς» στον στενό κοινωνικό του κύκλο. Αν όχι ΟΛΟΙ, σίγουρα αρκετοί ξέρουμε πλέον ανθρώπους που έχουν υποστεί μείωση στο μισθό τους αλλά και αρκετούς που, ακόμη χειρότερα, είναι άνεργοι. 


Τώρα για το πόσο, είναι αρκετά δύσκολα να υπολογιστεί. Ο λόγος είναι απλός: το συγκεκριμένο ζήτημα είναι «ταμπού» για τις περισσότερες επιχειρήσεις, οπότε η όποια προσπάθεια ειλικρινούς και ρεαλιστικής  καταγραφής της πραγματικότητας με αριθμητικά δεδομένα, δύσκολα θα ήταν επιτυχημένη. Λόγω της δουλειάς μου αλληλεπιδρώ με αρκετούς εργαζομένους κι εμπειρικά θα έλεγα πώς το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στους νεοπροσλαμβανόμενους.

Έτσι θα γίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις;

 Του Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη

Σήμερα αναμένονται οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και ήδη έχει δημοσιοποιηθεί η πρόθεση να περιληφθεί στις ιδιωτικοποιήσεις και η ΔΕΗ. Πως όμως: Σίγουρα όχι με τον τρόπο που σε πρωινή ζώνη τηλεοπτικού καναλιού πήρε φωτιά κουβέντα πρωτοκλασάτων στελεχών των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και του κ. Στρατούλη από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Το λέμε αυτό διότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ με την παραδοσιακή έννοια του όρου δεν μπορεί να σταθεί σε καμία περίπτωση, καθώς πρόκειται κατ’ ουσίαν για πωλήσεις επιμέρους μονάδων, στοιχείο που δεν αποτελεί κάτι καινούργιο και το οποίο έχει ήδη περιλφθεί στο Μεσοπρόθεσμο από το 2011. Ακόμα, όπως σημείωσε και ο κ. Κωνσταντινόπουλος από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, στο πρόγραμμα του κόμματός του υπάρχει η πρόθεση για πώληση μειοψηφικού ποσοστού της τάξης του 15% προς αναζήτηση στρατηγικού εταίρου.

Σπύρος Λούης: Από νερουλάς... ήρωας


Όσο οι Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν τόσο το ολυμπιακό ιδεώδες και οι μεγάλες στιγμές του αθλητισμού πάνε και έρχονται στο μυαλό μας. Αν και η οικονομική κρίση δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο ούτε και τον αθλητισμό αβίαστα έρχεται στο μυαλό ο άθλος του Σπύρου Λούη που κατάφερε να κερδίσει έναν αγώνα ενάντια σε όλα τα προγνωστικά.

Ο Σπύρος Λούης γεννήθηκε το 1873 στο Μαρούσι που αποτελούσε ακόμα χωριό, αρκετά μακριά  από την Αθήνα εκείνης της εποχής και καταγόταν από οικογένεια αγροτών. Ήταν το πέμπτο και τελευταίο παιδί της οικογένειας ενώ ο πατέρας του ήταν νερουλάς, ένα επάγγελμα που υπήρχε τότε ελλείψει υδρευτικού συστήματος και ο νεαρός Σπύρος δεν θα μπορούσε παρά να βοηθάει στην οικογενειακή επιχείρηση.

6 Ιουλ 2012

Στους Κόσμους των Ονείρων…


Τι είναι τα όνειρα;
Στα λεξικά, τα όνειρα ορίζονται πάνω κάτω ως εξής: 'Αλληλουχία σκέψεων ή φανταστικά περιστατικά τα οποία διαδραματίζονται κατά τη διάρκεια του ύπνου.'
Η ονειροπόληση είναι τα όνειρα που κάνει κάποιος/α ενώ είναι ξύπνιος/α. Τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν την τάση να ονειροπολούν περισσότερο από πολλούς ενήλικες. Η ονειροπόληση μπορεί να είναι χρήσιμη στο να παρέχει περιόδους ξεκούρασης, ευχαρίστησης, δημιουργικότητας και έμπνευσης.

Και το διαζύγιο είναι μια κάποια λύση



5 Ιουλ 2012

Αγοράζουμε Ελληνικά (10): Ο μύθος του κωδικού 520 (EAN Bar Code) και η μεγάλη εξαπάτηση των ελλήνων καταναλωτών.


Όλοι μας λίγο ή πολύ, έχουμε την εντύπωση πως όταν ένα προϊόν φέρει στην συσκευασία του ένα κωδικό αριθμό (EAΝ Bar Code) που αρχίζει από 520 το προϊόν αυτό είτε συσκευάζεται, είτε παράγεται στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα όμως ένα προϊόν μπορεί να παράγεται και να συσκευάζεται οπουδήποτε εκτός Ελλάδος και εντός ΕΕ αλλά να πωλείται μέσα στην Ελλάδαμε κωδικό που αρχίζει από 520!
Με άλλα λόγια ο μύθος του κωδικού (EAN Bar Code) που αρχίζει από 520 και (δήθεν) χαρακτηρίζει Ελληνικά προϊόντα είναι μια μεγάλη απάτη σε βάρος των ελλήνων καταναλωτών – το ίδιο φυσικά ισχύει και με άλλους κωδικούς, άλλων χωρών μέσα στην ΕΕ.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά:
Οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες που στοχεύουν στην οικονομική άλωση του πλανήτη προσπαθώντας να μετατρέψουν τους εκλεγμένους πολιτικούς διαφόρων χωρών σε υπαλλήλους τους (βλπ. ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο 15/10/2010 του οικονομολόγου Β. Βιλιάρδου ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ: Η αληθινή εξουσία, η τέταρτη εντολή, οι ιδιαιτερότητες της απελευθέρωσης των αγορών, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι τιμές καταναλωτή, τα μεγέθη της ΔΕΗ και οι υποψήφιοι αγοραστές της) δεν επιθυμούν κανένα απολύτως περιορισμό στην ανενόχλητη «παραγωγή κερδών».

Μητροπολίτης Πειραιώς για το Σωματίδιο: "Πίσω απ' τις απόψεις αυτές κρύβεται τό αποκρουστικό πρόσωπο τού δαιμονισμού!"


"...πίσω από αυτές τίς τρομακτικές καί αίσχιστες γιά τήν ανθρώπινη προσωπικότητα, τήν ανθρώπινη ιστορία καί τήν ανθρώπινη φιλοσοφία απόψεις κρύβεται τό αποκρουστικό πρόσωπο τού δαιμονισμού, γιατί μόνο δαιμόνια καί κατεχόμενοι από αυτά μπορούν νά μωρολογούν μέ τέτοιες ανοησίες."
 
 [Επίσης διαβάστε: Γιατί η μετάφραση "Το Σωματίδιο του Θεού" είναι βλακωδώς λανθασμένη, και ποια είναι η σωστή.]

*Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ μας εξηγεί τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις, and it goes a little something like this:

Η ρήσις πού διϊστορικά πλέον έχει καταστή παγκόσμιο κτήμα τής φιλοσοφίας αλλά καί τού πρακτικού βίου: «Πάσά τε επιστήμη, χωριζομένη δικαιοσύνης καί πάσης άλλης αρετής, πανουργία, ου σοφία φαίνεται» (Πλάτων, Μενέξενος, 247a), επιβεβαιώνεται κατά τρόπον απόλυτον στήν σύγχρονη Βαβέλ τού πειράματος Cern πού διοργανώνει τό Ευρωπαϊκό Κέντρο Ερευνών στήν Γενεύη τής Ελβετίας.

4 Ιουλ 2012

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΟΒΑΣ

Την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 ώρα 7:00 μμ, ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε συνεργασία με:

την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης Μεσολογγίου,
την Εθελοντική Ομάδα ΠΡΟΤΕΚΤΑ,
την Εθελοντική Ομάδα Ορνιθολογικής Εταιρείας Μεσολογγίου,
τον Κυνηγετικό Σύλλογο Μεσολογγίου,
τον Ορειβατικό Σύλλογο Μεσολογγίου,
τους Ποδηλάτες Μεσολογγίου,
τον Σύλλογο Κατοίκων Αλμυρακίου, τον
Σύλλογο Παλαιμάχων ΑΕΜ,
τον Σύλλογο ¨Οι Φίλοι της Λιμνοθάλασσας¨,

θα παρέμβουν στη περιοχή της Κλείσοβας με ενέργειες καθαριότητας και καλλωπισμού και συγκεκριμένα στη περιοχή του Δασυλίου στη Τουρλιδα, των Ιαματικών Λουτρών της Αγίας Τριάδας και της περιμετρικής  (απέναντι από το MOTIVO).
Ας βοηθήσουμε όλοι αυτή τη προσπάθεια για να αναδείξουμε την ομορφιά της Κλείσοβας.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΝΟΗΜΑ (γράφει ο Κώστας Κούστας)


Κώστας Κούστας
Τι  τους  έφταιγε  το  έρμο  υπουργείο παιδείας  κ΄δια    Βίου  μάθησης  και  το  μετονόμασαν  τις  τελευταίες  μέρες  του  σχολικού  έτους ;
Σκέφτηκαν  οι  ινστρούχτορες  της  τρικομματικής  συμπαιγνίας ( Ν.Δ. , ΠΑΣΟΚ, ΔΗ. ΜΑΡ ) τι  προβλήματα  δημιουργεί  και  κόστος  που  ξεπερνά  τις  500.000  ευρώ  η  αλλαγή  του  λογοτύπου  του  υπουργείου ;
 Η  αλλαγή  του  λογοτύπου  στα  έγγραφα  συνοδεύεται    με  αλλαγή  όλων  των  σφραγίδων  των  σχολείων  της  χώρας  σε  Α/βάθμια  και Β/βάθμια  εκπαίδευση   όχι  μόνο.
Ρώτησε  κανείς  εάν  υπάρχουν  χρήματα  στα  ταμεία  των  σχολικών  επιτροπών για  την  αλλαγή  των  σφραγίδων , όταν  μάλιστα  πριν  από  λίγους  μήνες  είχαν  πάλι  αλλαχθεί  με  την  κατάργηση  των  γραφείων  και  διευθύνσεων  σε  κάθε  περιφερειακή  ενότητα ;
Όταν μάλιστα  οι  διευθυντές  των  σχολείων    κάνουν  σκληρή  οικονομία  ακόμα  και  στα  βασικά  αναλώσιμα ( χαρτί  φωτοτυπίας, γραφική  ύλη, γραφίτες  φωτοτυπικού ,πετρέλαιο κ.ά΄)
Σε  τι στοχεύουν  οι  ΄΄ειδικοί΄΄  πολιτικοί  και  κυβερνητικοί  αξιωματούχοι   του  υπουργείου  παιδείας  ώστε  να  λειτουργούν  με  τόση  απερισκεψία ;

Αγρίνιο: Κτηνοτρόφος έκανε σεξ με πρόβατο και μολύνθηκε!

Αναγκάστηκε να πάει σε νοσοκομείο, μετά από φρικτούς πόνους που είχε στα γεννητικά του όργανα...
Είναι κοινό μυστικό σε όλη την ελληνική επαρχία ότι η κτηνοβασία δεν είναι και τόσο σπάνιο φαινόμενο. Γι’ αυτό δεν παραξενεύτηκε και πολύ ο γιατρός σε νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού που χρειάστηκε να κουράρει έναν κτηνοτρόφο πριν από μερικές μέρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr o κτηνοτρόφος αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο όταν παρουσίασε συμπτώματα εκτεταμένης μόλυνσης στα γεννητικά του όργανα και είχε αρχίσει να έχει πόνους. Από την πρώτη στιγμή το είδος της μόλυνσης έδειξε στο γιατρό ότι δεν ήταν ένα απλό μεταδιδόμενο νόσημα και οι εξετάσεις ούρων και αίματος απέδειξαν την ύπαρξη συγκεκριμένου μύκητα που κολλάει από…πρόβατο.
Οι γιατροί λένε ότι οι σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες των ζώων συνήθως είναι μη συμβατές με τους ανθρώπους αλλά μολύνσεις μπορεί να υπάρξουν.  Όπως είναι φυσικό έπεσε η σχετική θυμηδία στο νοσηλευτικό ίδρυμα αλλά ο θεράπων γιατρός φέρεται να είχε εκνευριστεί πολύ και να είπε ότι «με κάτι τέτοια δεν παίζουν». 
πηγή:  http://www.newsit.gr

Νίκος Καζαντζάκης:Τι είναι ο Θεός;

     Τι είναι ο Θεός; Το μέτρο της απελπισίας μας, είπε ο Τζών Λέννον. Η ψυχή του ανθρώπου, ένα πράμα πιο αληθινό από όλες τις αλήθειες, έγραψε ο Καζαντζάκης στο "Φτωχούλη του Θεού".
     "Πήγαινα από μοναστήρι σε μοναστήρι, από χωριό σε χωριό, από ερημιά σε ερημιά και ζητούσα το Θεό. Δεν παντρεύτηκα, δεν έκαμα παιδιά, γιατί ζητούσα το Θεό. Κρατούσα μια φέτα ψωμί στο χέρι μου και μια χούφτα ελιές, πεινούσα και ξεχνούσα να φάω, γιατί ζητούσα το Θεό. Όσο από πιο χαμηλά παίρνεις φόρα τόσο πιο αψηλά μπορείς να φτάσεις. Η μεγαλύτερη αξία του αγωνιζόμενου χριστιανού δεν είναι η αρετή του, είναι ο αγώνας του να μετουσιώσει την αδιαντροπιά, την ατιμία, την απιστία, την κάκητα μέσα του και να τα κάμει αρετή.

Η τέχνη της ζωής σχετίζεται με την εκμετάλλευση των αντιξοοτήτων

       Αντιμετωπίζεις δυσκολίες; Ζήτα βοήθεια από τον Νίτσε.
      Bρίσκεσαι μπροστά σε αξεπέραστες δυσκολίες στη ζωή σου. Νομίζεις ότι έχεις «τελειώσει». Η εύκολη λύση είναι να τα παρατήσεις. Αντίθετα, ο Νίτσε σού δίνει μιαν άλλη προοπτική: Εκμεταλλεύσου τις δυσκολίες.  Πάρε αφορμή από αυτά, για να δημιουργήσεις μια καλύτερη ζωή. Όλες οι ζωές έχουν δυσκολίες. Αυτό που τις διακρίνει είναι ο τρόπος που αποφασίζεις να τις αντιμετωπίσεις.
     Κάθε βάσανο είναι ένα ακαθόριστο σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά και μπορεί να επιφέρει καλό ή κακό αποτέλεσμα, ανάλογα βέβαια με την ευθυκρισία και την πνευματική δύναμη του παθόντος. Το άγχος μπορεί να προκαλέσει πανικό ή μια ενδελεχή ανάλυση σχετικά με το τι πήγε στραβά.

Η δηλητηρίαση πιθανή αιτία θανάτου του Αραφάτ

Η δηλητηρίαση πιθανή αιτία θανάτου του ΑραφάτΒρέθηκε ραδιενεργό πολώνιο σε δείγματα των ρούχων του
Σε δηλητηρίαση είναι πιθανόν να οφείλεται η επιδείνωση της υγείας του Γιασέρ Αραφάτ που τον οδήγησε στο θάνατο.



 
Ο ιστορικός ηγέτης των Παλαιστινίων Γιάσερ Αραφάτ, ο οποίος πέθανε το 2004, είχε δηλητηριαστεί με ραδιενεργό πολώνιο. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις εργαστηριακές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελβετία και περιλαμβάνονται σε ντοκιμαντέρ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Αλ Τζαζίρα.

Οι αναλύσεις στο ελβετικό εργαστήριο έγιναν σε βιολογικά δείγματα που ελήφθησαν από τα προσωπικά αντικείμενα και ενδύματα του Αραφάτ, τα οποία δόθηκαν στη χήρα του,
Σούχα, από το στρατιωτικό νοσοκομείο του Περσί, στα νότια του Παρισιού.

«
Το συμπέρασμα είναι ότι βρήκαμε πολώνιο σε σημαντικά επίπεδα στα δείγματα αυτά» δήλωσε ο Φρανσουά Μποσίντ, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ραδιοφυσικής της Λοζάνης.

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας αιμορραγεί

Συντάκτης: Ζαγκανά Ευμορφία
Το 2005 σύμφωνα με το Ν. 3402 ιδρύθηκε στην Ελλάδα το ΕΚΕΑ [ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ] προκειμένου η χώρα μας να εναρμονιστεί με την Οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό »τη θέσπιση προτύπων ποιότητας και ασφάλειας της συλλογής ανθρωπινού αίματος και των συστατικών του. Εφόσον το ανθρώπινο αίμα και τα συστατικά του χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς απαιτείται να διασφαλίζεται η ποιότητα, η επάρκεια και η ασφάλεια του προκείμενου να προλαμβάνεται η μετάδοση νόσων και να εξασφαλίζεται η δημόσια υγεία.

3 Ιουλ 2012

Αποπομπή του δημοτικού συμβούλου Σπύρου Κουφού από την παράταξη της δημοτικής πλειοψηφίας.

Ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Κουφός, με απόφαση του δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη και τη σύμφωνη γνώμη της εκτελεστικής επιτροπής και των προέδρων των Νομικών προσώπων του Δήμου, δεν ανήκει στην παράταξη της δημοτικής πλειοψηφίας, διότι με τη συμπεριφορά του, τα λεγόμενα και τις πράξεις του ζημιώνει τα συμφέροντα του δήμου.
Καλείται όπως άμεσα παραιτηθεί από όλα τα όργανα που συμμετέχει ως εκπρόσωπος της δημοτικής πλειοψηφίας.


 
Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Παναγιώτης Α. Κατσούλης

Έκθεση σοκ για την Γαλλία – Πρέπει να γίνουν περικοπές 33 δισ. στο δημόσιο!

Μετά την ανακοίνωση Μόντι για περικοπές 100.000 θέσεων στο δημόσιο σειρά θα πάρει και η Γαλλία
Έκθεση σοκ για την Γαλλία – Πρέπει να γίνουν περικοπές 33 δισ. στο δημόσιο!Σκληρές περικοπές στα κρατικά έξοδα θα πρέπει να κάνει η νέα γαλλική κυβέρνηση για να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει θέσει, σύμφωνα με την έκθεση του γαλλικού Ελεγκτικού Συνεδρίου -εν όψει της παρουσίασης του αναθεωρημένου γαλλικού προϋπολογισμού την Τετάρτη.
Σύμφωνα με το Συνέδριο, το Παρίσι θα πρέπει μέχρι το 2013 να προχωρήσει σε περικοπές 33 δισ. ευρώ για να ρίξει το έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ. Φέτος, χρειάζονται επιπλέον περικοπές μεταξύ 6 και 10 δισ. ευρώ.
«Η χώρα βρίσκεται σε επικίνδυνη περιοχή όσον αφορά την οικονομία της και τα δημοσιονομικά της» ανέφερε ο επικεφαλής του Συνεδρίου Ντιντιέ Μιγκό.
«Το 2013 θα είναι μία κρίσιμη χρονιά, η εξισορρόπηση του προϋπολογισμού θα είναι πολύ δύσκολη, πολύ δυσκολότερη του αναμενόμενου εξαιρίας της επιδείνωσης στην εικόνα της οικονομίας» τόνισε χαρακτηριστικά, όπως σημειώνει το Reuters.

Όσο πληθαίνουν οι μετανάστες, τόσο καλύτερα για τις αγορές... Δ. Καζάκης

Του Δημήτρη Καζάκη

Ξέρετε τι σημαίνει μετανάστης; Τι σημαίνει μετανάστευση; Πριν θυμηθείτε τον πόνο και τον καημό που εξέφραζαν τα τραγούδια της ξενιτιάς του λαϊκού ρεπερτορίου της Ελλάδας του '50, '60 και '70, όπου η μετανάστευση των ελλήνων είχε πάρει διαστάσεις τραγωδίας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι για την παγκόσμια οικονομία σήμερα αποτελεί μια ευλογία. Ιδίως σε συνθήκες παγκόσμιας κρίσης.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία θεωρεί ότι η μετανάστευση αποτελεί την Νο 1 πολιτική αντιμετώπισης της φτώχειας στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες. Να τι μας λέει η Παγκόσμια Τράπεζα: "Η διεθνής μετανάστευση ενισχύει τα εισοδήματα παγκόσμια. Επιτρέποντας στους εργαζόμενους να μετακινηθούν όπου μπορούν να είναι πιο παραγωγικοί, η μετανάστευση..
συνεπάγεται μια αύξηση στο συνολικό προϊόν και το εισόδημα." Με άλλα λόγια, όσο περισσότεροι παίρνουν τον δρόμο του μετανάστη, τόσο καλύτερα για όλους.

2 Ιουλ 2012

Financial Times: Ένα μανιφέστο για κοινή οικονομική λογική

Των Πολ Κρούγκμαν και Ρίτσαρντ Λάιαρντ*
Έχουν περάσει περισσότερα από τέσσερα χρόνια από τότε που ξεκίνησε η χρηματοπιστωτική κρίση κι οι μεγαλύτερες αναπτυγμένες οικονομίες του πλανήτη παραμένουν βαθιά σε ύφεση, σε μία σκηνή που μοιάζει πολύ με τη δεκαετία του 1930. Ο λόγος είναι απλός: στηριζόμαστε στις ίδιες ιδέες που επικράτησαν στην πολιτική κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου. Ιδέες που έκτοτε έχουν διαψευσθεί και βασίζονται σε σημαντικές πλάνες ως προς τις αιτίες της κρίσης, τη φύση της και την κατάλληλη απάντηση.
Οι ιδέες αυτές έχουν πλέον ριζώσει στη λαϊκή συνείδηση, παρέχοντας στήριξη στην υπερβολική δημοσιονομική λιτότητα σε πολλές χώρες. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, για ένα μανιφέστο όπου οι οικονομολόγοι θα δώσουν στο κοινό μία ανάλυση που βασίζεται σε περισσότερα δεδομένα για τα προβλήματά μας.

Αναβάλλεται η δράση «ΦΘΗΝΑ ΤΟΠΙΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ»

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ενημερώνει τους παραγωγούς και τους καταναλωτές που έδωσαν παραγγελίες στα πλαίσια της δράσης «ΦΘΗΝΑ ΤΟΠΙΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ», που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012, πως ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ λογω καύσωνα.
Για την νέα ημερομηνία και τον τόπο που θα πραγματοποιηθεί θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Η πολλή άσκηση... βλάπτει σοβαρά την υγεία

Ο εθισμός στη γυμναστική εγκυμονεί καρδιακά προβλήματα, θερμοπληξίες, λοιμώξεις, υπογονιμότητα αλλά και κατάθλιψη. Γι’ αυτό αθληθείτε με μέτρο!
 
Ο εθισμός στην άθληση μπορεί να στοιχίσει σοβαρά στην υγεία, όπως δείχνουν διαφορετικές μελέτες



 
Είναι πέρα από κάθε αμφιβολία ένα άκρως αθλητικό καλοκαίρι. Ο τελικός του Euro 2012 θα καθηλώσει απόψε εκατομμύρια τηλεθεατές σε ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ με διάλειμμα μικρότερο του ενός μήνα οι λάτρεις των αθλημάτων θα ζήσουν από τις 27 Ιουλίου στον ρυθμό των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Τεράστια αθλητικά γεγονότα σαν και αυτά, σε συνδυασμό με το θέρος, το οποίο «μεταφράζεται» σε έκθεση του σώματος στις παραλίες, σπρώχνουν πολλούς «κοινούς θνητούς» να το... παίζουν υπεραθλητές ενώ δεν είναι, ασκούμενοι πολλές φορές χωρίς μέτρο.

Βρέθηκε το σωματίδιο του "Θεού"

Η ύπαρξη του μποζονίου του Χιγκς, ή αλλιώς του σωματιδίου του Θεού, επιβεβαιώνεται επισήμως από την επιστημονική κοινότητα.
Με την ανακάλυψη του συγκεκριμένου σωματιδίου, αυξάνονται οι πιθανότητες να κατανοήσουμε δυνάμεις που καθορίζουν την εξέλιξη του Σύμπαντος από τη στιγμή της δημιουργίας του μέχρι σήμερα.
Βρέθηκε το σωματίδιο του "Θεού"Η διεθνής επιστημονική κοινότητα των φυσικών υποδέχτηκε με αισιοδοξία τα αποτελέσματα των ερευνητικών εργασιών για την ανεύρεση του μποζονίου του Χιγκς, που πραγματοποίησαν δύο πολυπληθείς ομάδες ειδικών, αξιοποιώντας τα δεδομένα από τους ανιχνευτές ATLAS και CMS του
"Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων" στο CERN. Περισσότερα στοιχεία αναμένονται την επόμενη εβδομάδα για το μποζόνιο Χιγκς, που αποτελεί άλλωστε αντικείμενο παγκόσμιας έρευνας και αντιπαράθεσης για την παγκόσμια κοινότητα της Φυσικής.

Αντισυνταγματικές οι μειώσεις στο Δημόσιο



Αντισυνταγματικές οι μειώσεις στο Δημόσιο "Κόντρα" στην απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε συνταγματικές τις περικοπές σε μισθούς και δώρα πήγε το Ειρηνοδικείο της Αθήνας το οποίο έκρινε αντισυνταγματικούς και αντίθετους με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τους δύο μνημονιακούς νόμους, που επέβαλαν τη μείωση των αποδοχών και των επιδομάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα.
Ειδικότερα, η απόφαση αναφέρει ότι τόσο ο νόμος 3833/2010 που αφορά στα επείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης, όσο και ο νόμος 3845/2012 για τα μέτρα εφαρμογής του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας είναι αντίθετο στα άρθρα 4, 22, 23, 25, 28 και 106 του Συντάγματος, στο άρθρο 11 της ΕΣΔΑ και σε δύο διεθνείς συμβάσεις εργασίας.

ΑΡΚΑΣ


Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More