Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

8 Νοε 2012

Πόσα λεφτά γλιτώνεις αν ταξιδέψεις ανταλλάσσοντας το σπίτι σου;

 Η Ιωάννα Παπαοικονόμου, υπεύθυνη του ελληνικού παραρτήματος του homeΕxchange.com εξηγεί
Τι ακριβώς είναι το homeΕxchange.com;

 Το HomeExchange είναι ένας τρόπος να ταξιδεύεις στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο για διακοπές, σπουδές, δουλειά, χωρίς να πληρώνεις για τη διαμονή σου, απλώς ανταλλάσσοντας το σπίτι ή το εξοχικό σου με το σπίτι κάποιου άλλου. Το HomeExchange.com είναι η μεγαλύτερη κοινότητα ανταλλαγής σπιτιών στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1992 από τον Εd Kushins στην Καλιφόρνια, σε μια εποχή που οι ανταλλαγές κανονίζονταν μέσω ταχυδρομείου, αλλά σταδιακά εξελίχθηκε σε ένα σάιτ σε 16 διαφορετικές γλώσσες.
   Πόσες συμμετοχές έχει περίπου  και σε ποιες χώρες;  

Αυτήν τη στιγμή στο HomeExchange.com υπάρχουν περισσότερα από 41.000 μέλη, με καταχωρισμένα πάνω από 75.000 σπίτια σε 140 χώρες. Υπάρχουν εκατοντάδες καταχωρίσεις στις πιο κοσμοπολίτικες πόλεις (Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο, Κωνσταντινούπολη) αλλά και σε πιο εναλλακτικούς προορισμούς (Κίνα, Βιετνάμ, Βραζιλία, Κάπο Βέρντε... και μία καταχώριση στην Ανταρκτική).
   

Το ΚΚΕ συνεχίζει τη συλλογή υπογραφών κατά των μνημονίων

H διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για την κατάργηση των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης, και μετά την ψήφιση των νέων μέτρων στη Βουλή, συνεχίζει το ΚΚΕ.
Σύμφωνα με σημερινό σχετικό δελτίο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του κόμματος, «ξεπερνούν ήδη τις 25.000, αυτοί που άφοβα έβαλαν διαδικτυακά την υπογραφή τους στο κείμενο της πρότασης νόμου που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή. Εκατοντάδες είναι, επίσης, τα σωματεία καθώς και οι μαζικοί φορείς που με αποφάσεις τους το στηρίζουν».
«Την κατάργηση όλων των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων έχει χρέος να την στηρίξει κάθε εργαζόμενος, νέος, γυναίκα. Όλοι αυτοί που θέλουν να πουν το δικό τους όχι στην εξαθλίωση για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ. Θα είναι συμβολή στη λαϊκή χειραφέτηση, ανασύνταξη και αντεπίθεση», επισημαίνει το ΚΚΕ.
Η διαδικτυακή συλλογή υπογραφών γίνεται μέσω του www.km.kke.gr και στο www.katargisimnimonion.kke.gr

95 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΒΙΕΤ

Φέτος συμπληρώνονται 95 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση, το μεγαλειώδες γεγονός που σημάδεψε την ιστορία της ανθρωπότητας του 20ού αιώνα, απελευθέρωσε από τα δεσμά εκατομμύρια εργάτες και αγρότες στη Ρωσία και τη Σοβιετική Ενωση και απέδειξε τον πρωτοπόρο ρόλο τον οποίο μπορεί να έχει η εργατική τάξη στην κοινωνία και ότι μπορεί να υπάρξει σοσιαλιστική προοπτική στους λαούς όλου του κόσμου.
Πολλά ήταν τα επιτεύγματα των λαών της Σοβ. Ενωσης στα περίπου 40 χρόνια της προσπάθειας για οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Σε επίπεδο πολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, βιοτικό. Στο ζήτημα της ειρήνης, της εργασίας, της περίθαλψης, της ασφάλειας, της εκπαίδευσης, της επιστήμης, της τέχνης.
Ανοιξε τεράστια ζητήματα και απέδειξε την ανωτερότητα του σοσιαλιστικού συστήματος σε οποιονδήποτε τομέα θα ήθελε κάποιος να κάνει συγκρίσεις.

Κινητοποιήσεις αποφάσισε ο Δήμος Ιεράς Πόλεως

Με μια σειρά αγωνιστικών διεκδικήσεων και πρωτοβουλιών, απάντησε κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στην οικτρή οικονομική κατάσταση του δήμου και στις νέες περικοπές που αποφασίστηκαν στο νέο μεσοπρόθεσμο (μνημόνιο 3), καταγράφονται στον προϋπολογισμό του 2013 και αφορούν συνολικά την αυτοδιοίκηση της χώρας.
Συγκεκριμένα υπερψηφίστηκε το πλαίσιο διεκδικήσεων που πρότεινε στο σώμα ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσούλης, μετά από μια διεξοδική συζήτηση στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του συνόλου σχεδόν των φορέων της περιοχής, το οποίο - εκτός βεβαίως των παγίων διεκδικήσεων της αυτοδιοίκησης, όπως η πλήρη απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων, η αύξηση της χρηματοδότησης των ΚΑΠ, η απόδοση της ΣΑΤΑ -  εστιάζεται σε δυο κυρίως ενότητες ζητημάτων,.:
1η) Στην υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, μέσω της αναβάθμισης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

6 Νοε 2012

Από αύριο ξεκινά η καταβολή των τελών κυκλοφορίας

Από αύριο ξεκινά η καταβολή των τελών κυκλοφορίας, με τα ειδοποιητήρια από φέτος να αναρτώνται στο Διαδίκτυο. Οι πολίτες, είτε με τον κωδικό για το Taxisnet είτε με το ΑΦΜ τους, θα μπορούν να βρίσκουν το ειδοποιητήριο πληρωμής. Στη συνέχεια θα το τυπώνουν και θα το εξοφλούν σε τράπεζες, ταχυδρομεία, εφορίες ή μέσω web banking.

Η απόδειξη πληρωμής θα αντικαταστήσει το σήμα κυκλοφορίας -η οποία θα πρέπει να είναι πάντα μέσα στο αυτοκίνητο- και θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας. Από την κατάργηση των αυτοκόλλητων σημάτων εξοικονομούνται περίπου 80 εκατ. ευρώ.

Τι προβλέπει το νέο μνημόνιο για συντάξεις – εργασιακά

Μειώσεις 5 – 15% στις συντάξεις, κατάργηση όλων των δώρων για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας κατά 2 χρόνια είναι μεταξύ των μέτρων του νέου μνημονίου που κατατέθηκε στη Βουλή. Επίσης προβλέπονται ενιαίο οικογενειακό επίδομα που θα καταβάλλεται από το πρώτο παιδί, περικοπές στα εφάπαξ, αλλαγές στις αποζημιώσεις απολύσεις και τα επιδόματα του ΟΑΕΔ.

Συντάξεις


Οι μειώσεις αφορούν όλες ανεξαίρετα τις συντάξεις (κύρια και επικουρική σύνταξη ή μέρισμα, ειδική προσαύξηση ΤΣΜΕΔΕ) από οποιαδήποτε αιτία (γήρατος - αναπηρίας - θανάτου) και από οποιαδήποτε πηγή, δηλαδή από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης, το Δημόσιο καθώς και το ΜΤΠΥ και από κάθε άλλη πηγή.


Διαβάστε το πολυνομοσχέδιο που θα αλλάξει δραματικά την ζωή σας!

Διαβάστε το πολυνομοσχέδιο που θα αλλάξει δραματικά την ζωή σας!Στη βουλή βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα «φωτιά», που ύστερα από μήνες, τελικά κατέληξε σε ένα «πακέτο μέτρων», σε ένα πολυνομοσχέδιο το οποίο και κατατέθηκε. 

Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε ελάχιστα λεπτά πριν κατατεθεί να γίνουν κάποιες τελευταίες τροποποιήσεις, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό. Μετά από παρέμβαση του ίδιου του Φώτη Κουβέλη πείστηκε τελικά ο υποστηριζόμενος από την ΔΗΜΑΡ υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης και έβαλε και εκείνος την υπογραφή του, ώστε το πολυνομοσχέδιο να πάρει τον δρόμο της ψήφισης.

5 Νοε 2012

Η Χρυσή Αυγή κατά των φόρων στους εφοπλιστές!

 ΑΙΜΑ! ΤΙΜΗ! ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ!
Κόντρα για την φορολόγηση των εφοπλιστών έγινε στην Βουλή στην διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή για τον προϋπολογισμό με την «Χρυσή Αυγή» να παίρνει ξεκάθαρη θέση κατά της φορολογίας των υπό ελληνική σημαία πλοίων προτείνοντας να δοθούν και άλλα κίνητρα στους εφοπλιστές για την πρόσληψη ελληνικών πληρωμάτων.

Όπως μετέδωσε το in.gr ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής καταφέρθηκε κατά της φορολογίας τών υπό ελληνική σημαία πλοίων με βάση το τονάζ τους ενώ νωρίτερα ο εισηγητής της Χ.Α. Ηλίας Παναγιώταρος, είχε προτείνει μάλιστα και κίνητρα στους εφοπλιστές για την πρόσληψη ελληνικών πληρωμάτων…

«Η πρότασή σας για επιδότηση των εφοπλιστών θα έπρεπε να σοκάρει τους ιδιοκτήτες των περιπτέρων», απάντησε στους βουλευτές της Χ.Α. ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) και συμπλήρωσε: «Ο ακτιβισμός σας φτάνει έως εκεί που σας επιτρέπουν τα αφεντικά σας».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2013 θα πρέπει να εισπραχτούν 80 εκατομμύρια ευρώ από την αύξηση της φορολόγησης των εφοπλιστών, πάντα με βάση το τονάζ των πλοίων.

Την ίδια ώρα, όμως, περικόπτονται από τους ανάπηρους 82 εκατομμύρια ευρώ….

Με δύο λόγια, οι ανάπηροι καλούνται να προσφέρουν περισσότερα απ’ ότι οι…. Αναξιοπαθούντες εφοπλιστές!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου 2012, με  πρωτοβουλία της ΠΟΕ ΟΤΑ, η σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων εργαζομένων στους Δήμους του Νομού Αιτωλ/νίας με θέμα την Ιδιωτικοποίηση μέσω ΣΔΙΤ της Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων στο Νομό Αιτωλ/νίας όπως και σε ολόκληρη τη χώρα, όπου περιλαμβάνεται και η κατασκευή ενός εργοστασίου επεξεργασίας απορριμμάτων στο Αγρίνιο.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτ/ση θα υπερασπιστούν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Δεν είναι αντίθετοι στην κατασκευή εργοστασίου, με προϋπόθεση το σεβασμό στο περιβάλλον και στην τσέπη του δημότη.
Συγκροτήθηκε Επιτροπή από μέλη των ΔΣ των Συλλόγων εργαζομένων του Νομού, για την συλλογή στοιχείων που αφορούν στην κατασκευή του συγκεκριμένου εργοστασίου.
Οι Σύλλογοι Εργαζομένων των Δήμων
Μεσολογγίου
Αγρινίου
Ναυπακτίας – Δωρίδας

4 Νοε 2012

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ



Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, αυτή η στιγμή είναι η μεγάλη ώρα ευθύνης. Η ώρα να δώσουμε την μεγάλη μάχη ενάντια στα μέτρα εξόντωσης της ελληνική κοινωνίας. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο τέτοιων ισοπεδωτικών μέτρων που έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή. Μεσαίωνας και πάλι Μεσαίωνας. Γίνεται η μεγαλύτερη λεηλασία στην κοινωνία μας και στον δημόσιο πλούτο από τα “πιράνχας” του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου. Ετοιμάζουν την κοινωνική “έρημο”. “Βιάζουν” τη Δημοκρατία, την αξιοπρέπειά μας και αφαιρούν την ελπίδα από το λαό μας. Η ανατροπή των μέτρων και των μνημονίων είναι πλέον όρος επιβίωσης για όλους και όλες. Να σταματήσουμε την βαρβαρότητα. Μισθοί, συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα και εργασιακά, φοροεπιδρομή παντού, είναι η απόλυτη εξαθλίωση.

ΜΟΝΟ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ (Δ.Ο.Υ.) ΤΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΠΑΤΡΑΣ, ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ




Το κατεπείγον ξεπούλημα των λιμανιών της Πάτρας (μαζί με το παραλιακό μέτωπο που τάχα είχε παραχωρηθεί στο Δήμο) και του Κατακόλου Ηλείας, το γενικότερο σκανδαλώδες ξεπούλημα λιμανιών – ΔΕΚΟ – δημόσιας περιουσίας, αποτελεί «πρόγευση» του Τρίτου Μνημονίου και του «Μεσοπρόθεσμου Προκρούστη», άθλιο «δείγμα γραφής» της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και σοβαρό πλήγμα στα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα. Αποτελεί ευθεία υπονόμευση και ακύρωση κάθε αναπτυξιακής προοπτικής της Δυτικής Ελλάδας σε όφελος των εργαζομένων και της νεολαίας μαζί με άλλες αρνητικές εξελίξεις (κατάργηση τρένου, ακρωτηριασμός Ολυμπίας Οδού, συρρίκνωση και καθυστέρηση άλλων βασικών υποδομών).

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More