Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

14 Μαΐ 2011

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ.... ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Η ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε να μην παραστούν εκπρόσωποί της στη συνάντηση την Τρίτη 10 Μαΐου 2011 του Υπουργείου Δικαιοσύνης και της «Τρόικα», δηλώνει ότι συνομιλητής μας είναι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και τα όργανα της πολιτείας, μη αναγνωρίζοντας κανένα θεσμικό ρόλο της Τρόικα.
2) Την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011 ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου αποφάσισε την ΑΠΟΧΗ (11:00 – 13:00 μ.μ.) των μελών του απ’ τα καθήκοντά τους σε ένδειξη συμπαράστασης και

ΠΑΤΡΑ: Πρωτοφανής σεξουαλική κακοποίηση 8χρονου αγοριού - Τι είδαν οι γιατροί στο Καραμανδάνειο





Συγκλονισμένοι είναι  οι γιατροί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας από την φρίκη που αντίκρυσαν εξετάζοντας ένα 8χρονο παιδί που εισήχθη εσπευσμένα με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του.  
Πρόκειται για μια από τις πλέον ανατριχιαστικές υποθέσεις που έχουν  κληθεί να αντιμετωπίσουν τα τελευταία χρόνια και μια υπόθεση που αναμένεται να συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Το Μνημόνιο γεννά ανεργία: 787.000 άνθρωποι στον Καιάδα


Η ανεργία στον καιρό του Μνημονίου σπάει όλα τα κοντέρ. Τον περασμένο Φεβρουάριο έπιασε το υψηλότερο ποσοστό (15,9%) των τελευταίων δεκαετιών δημιουργώντας νέο κλίμα απαισιοδοξίας μεταξύ των εργαζομένων.



Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, η ανεργία ανήλθε στο 15,9% τον περασμένο Φεβρουάριο, με τους ανέργους να φτάνουν πλέον στα 787.229 άτομα. Οι καινούργιοι άνεργοι έχουν

Καθολική και άνευ όρων παράδοση της περιουσίας για το νέο δάνειο

Φωτογραφία από παλαιότερη επίσκεψη των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα Οι επικεφαλής της τρόικας χθες είχαν την πρώτη μακράς διάρκειας συνάντηση με τους επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών.
Φωτογραφία από παλαιότερη επίσκεψη των εκπροσώπων της τρόικας στην Αθήνα Ξεσκονίζοντας από την περασμένη Τετάρτη την πορεία των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας, διαπιστώνουν αποκλίσεις από τους όρους του Μνημονίου και «φουσκώνουν» τα μέτρα:
1 Το πακέτο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση από τα 26 δισ. ευρώ φαίνεται, σύμφωνα με

Αυξήθηκε κατά 0,8% το ΑΕΠ α' τριμήνου



   Ύστερα από περίπου δύο χρόνια συνεχούς ύφεσης, η ελληνική οικονομία εμφανίζει για πρώτη φορά θετικό πρόσημο, καθώς τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα καταγράφουν ανάπτυξη 0,8% το α' τρίμηνο του 2011, σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2010 (ύφεση 2,8%).

    Τη θετική αυτή είδηση έσπευσε να ανακοινώσει από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος Οικονομικών, Όλι Ρεν, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα «καλό νέο με ενθαρρυντικά μηνύματα». Ο επίτροπος σημείωσε, ακόμη, ότι πρόκειται για μια «θετική έκπληξη», καθώς η Επιτροπή στις τελευταίες της εκτιμήσεις προέβλεπε για την Ελλάδα μικρή ύφεση το α' τρίμηνο του 2011.

Γιουβέτσι με Αρνί - Η συνταγή της κυριακής.


συστατικά
  • 1,5 κιλό αρνάκι σπάλα (χεράκι)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 100 χλ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. κριθαράκι
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 4 τομάτες ώριμες
  • 20 γρ. τοματοπελτέ
  • νερό ή ζωμό
  • 150 γρ. Κεφαλογραβιέρα

Καθαρίζουμε το αρνί και το κόβουμε σε μερίδες.

Σε μία κατσαρόλα ροδοκοκκινίζουμε το κρέας με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το

Nomura: Οι εκλογές θα έφερναν πιο κοντά χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους καθυστερείται τουλάχιστον έως το 2012, αφού δηλαδή λήξει πρώτα το τρέχον πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, σχολιάζει η Nomura Securities International σε έκθεσή της με ημερομηνία 8 Μαΐου 2011.

Αυτό είναι και το κεντρικό σενάριο του οίκου για την Ελλάδα, όπως και η παραμονή της χώρας εντός του ευρώ, σενάριο ωστόσο το οποίο δεν είναι απαλλαγμένο από κινδύνους, όπως το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα ή αλλαγής των πολιτικών ισορροπιών σε χώρες του «πυρήνα» της Ευρωζώνης (που θα καθιστούσε δύσκολη την παροχή περαιτέρω στήριξης στην Ελλάδα στα μέσα του 2012).

13 Μαΐ 2011

Καφές εναντίον καρκίνου του μαστού;

Καφές εναντίον καρκίνου του μαστού;Η άφθονη κατανάλωση καφέ ίσως να προστατεύει από μια επιθετική μορφή του καρκίνου του μαστού, το ζήτημα όμως χρειάζεται περισσότερη διερεύνηση.



Λονδίνο 
Συνήθως η κατανάλωση καφέ δεν συνδέεται με κάτι καλό στις ιατρικές μελέτες, όμως μια έρευνα από τη Σουηδία έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα. Επιστήμονες του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη διαπίστωσαν ότι, τουλάχιστον σε μια μελέτη τους, οι γυναίκες που πίνουν πολύ καφέ αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να παρουσιάσουν έναν επιθετικό τύπο καρκίνου του μαστού ο οποίος είναι γνωστός ως καρκίνος

Καισαρική: υποθήκη στην υγεία των παιδιών μας


Καισαρική: υποθήκη στην υγεία των παιδιών μας

Καθώς πλησιάζει η ημέρα που θα έλθω στον κόσμο και ακούω ότι θες να με γεννήσεις με καισαρική τομή στις 38 εβδομάδες (παρά το γεγονός ότι δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι γι' αυτή την απόφαση), αποφάσισα να σου στείλω αυτό το γράμμα κατεπειγόντως. Μανούλα, θέλω πολύ να σε γνωρίσω, αλλά δεν είμαι ακόμη έτοιμο να βγω στον έξω κόσμο: οι πνεύμονές μου δεν έχουν ωριμάσει και αν με βγάλετε πρόωρα θα χρειαστεί να με βάλετε σε μηχανήματα για να μπορώ να αναπνέω. Εγώ δεν θέλω να μπω σε μηχανήματα, θέλω να είμαι στην αγκαλιά σου, να σε

Κουμπαράς για την Καλυδώνα!!!


Άσκηση: Το φυσικό όπλο μας εναντίον του πόνου

Όταν κάποιος πονά είναι πολύ δύσκολο να τον πείσουμε να ασκηθεί. Αντιθέτως θα κάνει ότι είναι δυνατόν να το αποφύγει…

Αποδεδειγμένα όμως, η ελεγχόμενη φυσική δραστηριότητα είναι το όπλο μας κατά του πόνου. Οι ενδορφίνες (το φυσικό ‘ναρκωτικό’ μας) που παράγονται από τον εγκέφαλο, εμποδίζουν τον πόνο να νευροδιαβιβαστεί προς τον εγκέφαλο. Είναι το φυσικό παυσίπονο που διαθέτει ο οργανισμός μας…!
Οι ενδορφίνες θεωρούνται, εκτός των άλλων, οι ορμόνες της χαράς και της ευτυχίας. Επίσης, έχει αποδειχθεί ότι επιδρούν θεραπευτικά στα συμπτώματα του άγχους και της κατάθλιψης.

Η χαμηλή μόρφωση μας γερνάει πιο γρήγορα!

Όσοι εγκαταλείπουν νωρίς την εκπαιδευτική διαδικασία, μένοντας με αυτό που λέμε λιγότερα τυπικά προσόντα στο βιογραφικό τους, φαίνεται ότι έχουν επιβαρυντικές συνέπειες και στο θέμα της μακροζωίας, αφού όπως ανακοίνωσαν την Τετάρτη Βρετανοί επιστήμονες, οι λιγότερο μορφωμένοι είναι πιο επιρρεπείς στην επιτάχυνση της γήρανσης.
Ερευνητές από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, που εξέτασαν το μήκος των κυτταρικών στοιχείων του DNA, που είναι γνωστά ως τελομερή, από ένα δείγμα περίπου 450 εθελοντών που έλαβαν μέρος σε μακροχρόνια επιστημονική μελέτη υγείας, διαπίστωσαν ότι εκείνοι που είχαν χαμηλότερες επιδόσεις στα μαθήματά

Η υγεία της καρδιάς και η χοληστερόλη στο προσκήνιο

Οι γιορτές του Πάσχα πέρασαν και μας άφησαν νέες όμορφες εικόνες μαζί με το αίσθημα της ευφορίας που φέρνουν η άνοιξη και τα αρώματα της πασχαλιάς. Αρκετοί από μας όμως έχουμε και κάποιες ενοχές για ό,τι καταναλώσαμε «απερίσκεπτα» από…

τις πασχαλινές λιχουδιές. Είναι αλήθεια ότι δεν είναι πολύ εύκολο να αντισταθούμε στο παραδοσιακό τραπέζι, στο κατσικάκι, στις πίτες και στα σοκολατένια αβγά. Πρέπει όμως να σκεφτούμε έγκαιρα τον εαυτό μας και να επανέλθουμε σιγά σιγά στον υγιεινό τρόπο ζωής και στην ισορροπημένη διατροφή.

11 Μαΐ 2011

Στη μάχη για μια θέση σε ΑΕΙ-ΤΕΙ 110.000 υποψήφιοι-Δεν θα υπάρξουν φέτος εισακτέοι στα παρακάτω Τμήματα ΤΕΙ:


   Στη... μάχη για την απόκτηση μίας θέσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ρίχνονται νωρίς το πρωί της Πέμπτης, περισσότεροι από 110.000 υποψήφιοι. Φέτος ο αριθμός των εισακτέων είναι 74.440.

    Επίσης, υπάρχουν πολλές αλλαγές. Το κυριότερο ζήτημα, είναι η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, για απόκτηση απολυτηρίου χωρίς τη διέλευση από τη ... στενωπό των εξετάσεων, όπως γινόταν έως τώρα.

    Το ποσοστό 10% των υποψηφίων παλαιοτέρων ετών, που έμπαιναν στη διαδικασία της επιλογής, χωρίς να δώσουν εξετάσεις, θα εφαρμοστεί και φέτος, αλλά για τελευταία χρονιά.

Γιατί το γέλιο βελτιώνει τη διάθεση, ενώ το σώμα και η ψυχή αλληλεπιδρούν

Quantcast
smileΝους υγιής εν σώματι υγιεί. Και επειδή η καλή σωματική υγεία εξαρτάται από την καλή ψυχική υγεία, όταν η ψυχή πάσχει, αναπόφευκτα πάσχει και το σώμα και το αντίστροφο.
Οι επιστήμονες εξηγούν ότι οι κυρτοί ώμοι υποδηλώνουν κακή διάθεση και κάποιο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζουμε ενδέχεται να μας προκαλεί στομαχόπονο.

Αυτά που μας προβληματίζουν μπορεί να εμφανίζονται με προβλήματα στο στομάχι ή με συνάχι. Όταν φοβόμαστε ενδέχεται να παθαίνουμε δύσπνοιες.
Όποτε επεξεργαζόμαστε κάτι, αυτό έχει επίδραση στο σώμα μας και στη διάθεσή μας,» εξηγεί η ψυχολόγος Doris Wolf.

Πού κρύβεται το μυστικό της γοητείας μερικών ανθρώπων; Στα μικρότερα επίπεδα οξειδωτικού στρες

Quantcast
USA NEW YORK FASHION WEEK Γιατί ορισμένοι άνδρες και γυναίκες είναι πιο ελκυστικοί και sexy σε σχέση με τους υπολοίπους; Το εν λόγω ερώτημα απασχολεί χρόνια τώρα τους επιστήμονες.
Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, το μυστικό βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό στα επίπεδα οξειδωτικού στρες.

Η νέα μελέτη, που διεξήχθη από ψυχολόγους του Πανεπιστημίου του Νέο Μεξικό, υπό τον δρα Steven Gangestad, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Animal Behaviour» (Ζωική Συμπεριφορά), διαπίστωσε, πως οι άνδρες που είναι οι πιο ελκυστικοί από

Η προνομία χωρίς την αξιοσύνη

Χρῆστος Γιανναρᾶς

Ισως αυτός να είναι ένας άλλος ορισμός της παρακμής: Οι επίδοξοι ηγέτες που φτάνουν στην κρίσιμη στιγμή και δυνατότητα να αλλάξουν την πορεία της χώρας τους, δεν το τολμούν. Μένουν επίδοξοι – ποτέ ηγέτες.
Δεν θα χρειαζόταν ιδιοφυΐα για να αντιληφθούν την ευκαιρία, το προνόμιο που τους χαρίστηκε. Το παρελθόν διδάσκει ότι σεμνές μετριότητες, σε κρίσιμες στιγμές, έκαναν τη μεγάλη έκπληξη. Δεν ήταν γεννημένοι μπροστάρηδες. Ομως κατάλαβαν σε ποια στιγμή ήταν οι ευνοημένοι της Ιστορίας. Και τόλμησαν.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στην κρίσιμη στιγμή, είναι συγκυριακά ο ευνοημένος της Ιστορίας. Και δεν το αντιλαμβάνεται. Είναι ο μόνος που μπορεί να λειτουργήσει σαν καταλύτης για την ανατροπή και τον ριζικό μετασχηματισμό του πολιτικού σκηνικού. Αλλά δεν το καταλαβαίνει, του γυαλίζει ο ρόλος του κομπάρσου, η αρχηγία της αξιωματικής

Το τρέξιμο μας… ασχημαίνει;

Γυμναστείτε, σηκωθείτε από τον καναπέ, δραστηριοποιηθείτε για να «ξυπνήσει» ο μεταβολισμός σας. Οι συνηθέστερες παραινέσεις που ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά έχουν ένα κοινό στόχο: να μας βοηθήσουν να βάλουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας.
Και ενώ τα ευεργετήματα της άσκησης είναι πολλά και ποικίλα σχεδόν κανείς δεν αναφέρεται και στα… αρνητικά της. Μήπως υπάρχει μια συγκεκριμένη άσκηση που αντί να μας γεμίζει υγεία και ευεξία μας ωθεί να αποφεύγουμε τον καθρέφτη; Και όμως υπάρχει, απαντά ο δρ. Μαρκ Πόρτερ σε μια αιρετική έρευνά του που υποστηρίζει, πως το τρέξιμο βλάπτει την εξωτερική μας

IPCC: Οι ΑΠΕ θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του κόσμου σε 40 χρόνια

Η ανανεώσιμη ενέργεια από τον Ήλιο, τον άνεμο, το νερό ή τη βιομάζα μπορεί και θα έπρεπε να παράγει μεγάλο ποσοστό των ενεργειακών αποθεμάτων του πλανήτη μας έως το 2050. Δεν είναι τα αποτελέσματα μιας ακόμη μελέτης, αλλά η εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα στο Αμπού Ντάμπι.
Οι συντάκτες του κειμένου επισημαίνουν ότι οι ΑΠΕ μπορούν να φέρουν ενέργεια στις φτωχότερες περιοχές του πλανήτη, να ενισχύσουν την ενεργειακή ασφάλεια χωρών που εξαρτώνται από την εισαγωγή ενέργειας και να οδηγήσουν σε σημαντικό περιορισμό της παραγωγής εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

10 Μαΐ 2011

Τι αξία έχει η ζωή του απλού Έλληνα πολίτη μπρος στο μεγαλείο της υμετέρας άγνοιας και ηλιθιότητος…

Bρε αρχιμά…στορα της συμφοράς και του χάους, μυαλοσακατεμένε μαμάκα και ανίκανε πρωθυπουργέ, εύχομαι να βγεις από το σπίτι σου βράδυ για να πάρεις από το αυτοκίνητό σου την κάμερα για να απαθανατίσεις το εγγονάκι σου και να σε σφάξουν σαν τραγί οι λαθροφονιάδες που λυμαίνονται την Ελλάδα με την ανοχή των ξευτιλαλληλέγγυων και της ανύπαρκτης ελληνικής αστυνομίας.
Να σε σφάξουν και να σε πετάξουν στο δρόμο, όπως έσφαξαν τον άμοιρο 43άχρονο τα ανθρωπόμορφα κτήνη που εξουσιάζουν την ελευθερία και τη ζωή μας.

Αλλά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί, αφού και την τουαλέτα ακόμα όταν επισκέπτεσαι, έχεις «από δίπλα» και καμιά εικοσαριά γορίλες να σε προστατεύουν!
Τον ανεκδιήγητο εαυτό σου ξέρεις να τον προστατεύεις αξιοθρήνητε, για τον άμοιρο πολίτη, όμως κι εσύ και οι του φυράματός σου δε δίνετε δεκάρα

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ.... Απεργία 11 Μάη


Εργαζόμενη, εργαζόμενε, γυναίκα, νέα και νέε, άνεργε, συνταξιούχε, οικονομικέ μετανάστη,

Η κρισιμότητα της απεργίας στις 11 του Μάη είναι πολύ μεγάλη. Δεν είναι μια ακόμη απεργία. Να κάνουμε αυτή την απεργία αρχή νέων αγώνων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Πρέπει να πλημμυρίσουν τώρα οι δρόμοι με ανθρώπους του μόχθου, να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς, να βουίξουν οι γειτονιές. Να μην επικαλούνται η τρόικα και η κυβέρνηση τη συναίνεση των εργαζομένων.

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ.... ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί στους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία βρίσκονται σε 48ωρη απεργία από χτες Δευτέρα και σήμερα Τρίτη (9-10/5) λόγω της ψήφισης νόμου αιφνιδιαστικά την Πέμπτη 5-5-2011 από την κυβέρνηση που αυξάνει τις ώρες εργασίας στους βρεφονηπιακούς σταθμούς από 30 σε 40 εβδομαδιαίως.
Άμεσα η ΠΟΕ-ΟΤΑ κηρύσσει απεργιακή κινητοποίηση το πρωί με την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ και ενημερώνει τα σωματεία σε Δήμους και Νομικά Πρόσωπα.
Την Παρασκευή το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Δ.Π.Σ. και Β.Σ. των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Μεσολογγίου κ. Γιάννης Κόντος κοινοποιεί στους εργαζόμενους (εν δυνάμει απεργούς) λίστα με ονόματα βρεφονηπιαγωγών για κάθε παιδικό σταθμό ως προσωπικό

Η "βουτιά" στα εμπορεύματα, οι κερδοσκόποι και το δολάριο


Του Δημήτρη Ζάντζα
Περισσότερο ως διόρθωση στο πλαίσιο μιας ανοδικής μακροχρόνιας τάσης και λιγότερο ως «σκάσιμο της φούσκας» εκλαμβάνουν αναλυτές την μεγάλη πτώση (η μεγαλύτερη σε διάστημα άνω των δύο ετών) στις αγορές εμπορευμάτων, όπως προκύπτει από τα σχόλια και τις εκτιμήσεις που διατυπώνονται τις τελευταίες ημέρες.

Όλα ξεκίνησαν με το ασήμι... και την προσπάθεια της CME Group να περιορίσει τη μεταβλητότητα των τιμών του, όπως ειπώθηκε επισήμως, προχωρώντας από σε αλλεπάλληλες αυξήσεις των περιθωρίων margin για διαπραγμάτευση στο προθεσμιακό συμβόλαιο του μετάλλου.

Υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από S&P

Σε υποβάθμιση της αξιολόγησής της για την μακροπρόθεσμη και τη βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας σε «Β» και «C», από «ΒΒ-» και «Β» αντίστοιχα, προχώρησε σήμερα η Standard & Poor's.
Και οι δύο αξιολογήσεις παραμένουν σε καθεστώς CreditWatch με αρνητικές προοπτικές.
«Η υποβάθμιση αντανακλά την άποψή μας ότι ενισχύεται μεταξύ των κυριότερων κρατικών δανειστών της Ελλάδας στην ευρωζώνη ότι

Αλλεργικές αντιδράσεις: πότε είναι επικίνδυνες;

Οι μέλισσες, ορισμένα φυτά, ακόμη και ορισμένες τροφές μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε άτομα που είναι ευαίσθητα σε αυτά. Σε ορισμένα άτομα, η αντίδραση είναι πιο έντονη μετά από κάθε νέα έκθεση και μπορεί να αποβεί απειλητική για τη ζωή.
Περιορισμένη αντίδραση
Μία περιορισμένη (εντοπισμένη) αντίδραση όπως το οίδημα και ο πόνος από ένα τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας, επηρεάζει μόνο την περιοχή που ήρθε σε επαφή. Ορισμένες αντιδράσεις μπορεί να μην εμφανιστούν για ημέρες, ενώ άλλες μπορεί να εμφανιστούν σχεδόν αμέσως.

Οι άνδρες κοιμούνται ανήσυχα με τη σύντροφό τους δίπλα…

Μπορεί ορισμένες έρευνες στο παρελθόν να έχουν ισχυριστεί πως ο γάμος και η συντροφικότητα συμβάλουν στη μακροζωία, όμως μια νέα έρευνα ενός αυστριακού επιστήμονα έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα.
Διπλό κρεβάτι; Ανήσυχος ύπνος…
Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «New Scientist» αναφέρει πως ο ύπνος πλάι σε έναν άλλο άνθρωπο επηρεάζει ιδιαίτερα τις εγκεφαλικές λειτουργίες-κυρίως των ανδρών.
Η μελέτη έγινε σε ένα δείγμα 8 ανύπαντρων και χωρίς παιδιά ζευγαριών, ηλικίας 20-30 ετών από

9 Μαΐ 2011

Πώς επηρεάζει το ροχαλητό η στάση στον ύπνο

Το χρόνιο ροχαλητό µπορεί να είναι πολύ περισσότερα από µια θορυβώδης ενόχληση. Ποσοστό έως 75% των ανθρώπων που ροχαλίζουν το βράδυ πάσχει από υπνική άπνοια, η οποία κάνει την αναπνοή να διακόπτεται προσωρινά κατά τη διάρκεια του ύπνου και µακροπρόθεσµα αυξάνει τον κίνδυνο υπέρτασης,στεφανιαίας νόσου και εγκεφαλικού. ..

Οσοι αναζητούν θεραπεία στο ροχαλητό τους, συχνά ακούν πως πρέπει να κοιµούνται στο πλάι, ώστε να µην «πέφτει» η βάση της γλώσσας προς τα πίσω, κλείνοντας τον λαιµό και την αεροφόρο οδό και

ΟΝΕΙΡΑ: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ;

Ο καθένας από μας ονειρεύεται – κάθε νύχτα που περνάει – και όμως ξέρουμε τόσο λίγα για τα όνειρά μας. Από που προέρχονται; Τι σημαίνουν; Μπορούμε να τα ελέγξουμε; Kαι αν ναι, θα θέλαμε να τα ερμηνεύσουμε; Μιλήσαμε με τους ειδικούς για να σας φέρουμε oκτώ διαφορετικές ερμηνείες για τα όνειρα, που θα σας αφήσουν έκπληκτους…
1. Τα όνειρα μπορούν να σας βοηθήσουν να μάθετε.
Εάν μελετάτε για ένα τεστ ή προσπαθείτε να μάθετε κάτι τελείως καινούριο, θεωρήστε ότι ένας γρήγορος ύπνος θα ήταν πιο αποδοτικός από το να παλεύετε, να

ΕΧΟΥΝ ΧΙΟΥΜΟΡ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ;

Επικαλούμενος σχετικές έρευνες, ο μεγάλος Αμερικανός δημοσιογράφος Κρίστοφερ Χίτσενς υποστήριζε σε άρθρο του ότι οι γυναίκες δεν έχουν χιούμορ. Ο Νίκος Φωτάκης επιχειρεί να αντικρούσει τις θεωρίες του επικαλούμενος τα προσωπικά του πειράματα στο γυναικείο φύλο.
Ήταν μια Αμερικανίδα, μια Γαλλίδα και μια Πόντια – κάτι δεν πάει καλά με αυτή τη φράση, έτσι δεν είναι; Για την ακρίβεια, αν προσπαθήσεις να θυμηθείς όσα ανέκδοτα ξέρεις, ένα πολύ μικρό ποσοστό από αυτά αναφέρεται σε γυναίκες – με φωτεινή (;) εξαίρεση τα ανέκδοτα για τις ξανθές. Και με την ευκαιρία, όσο θα προσπαθείς να θυμηθείς τα ανέκδοτα, σκέψου πόσα από αυτά τα άκουσες από γυναίκες και πόσα από άντρες. Και πάλι το ποσοστό είναι συντριπτικό υπέρ των αντρών, έτσι;

Γιατί το γέλιο βελτιώνει τη διάθεση, ενώ το σώμα και η ψυχή αλληλεπιδρούν

Έρευνα Γερμανών επιστημόνων για το γέλιο, την καλή ψυχολογία και υγεία.
Νους υγιής εν σώματι υγιεί. Και επειδή η καλή σωματική υγεία εξαρτάται από την καλή ψυχική υγεία, όταν η ψυχή πάσχει, αναπόφευκτα πάσχει και το σώμα και το αντίστροφο.
Οι επιστήμονες εξηγούν ότι οι κυρτοί ώμοι υποδηλώνουν κακή διάθεση και κάποιο πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζουμε ενδέχεται να μας προκαλεί στομαχόπονο.
Αυτά που μας προβληματίζουν μπορεί να εμφανίζονται με προβλήματα στο στομάχι ή με συνάχι. Όταν φοβόμαστε ενδέχεται να παθαίνουμε δύσπνοιες.
«Όποτε επεξεργαζόμαστε κάτι, αυτό έχει επίδραση στο σώμα μας και στη διάθεσή μας,» εξηγεί η ψυχολόγος Ντόρις Βολφ.

Εναλλακτικές προτάσεις στην εναλλακτική ενέργεια

Του H. T. Goranson*
Το πρόβλημα των μακροχρόνιων πηγών ενέργειας έχει εξελιχθεί σε κρίση τις τελευταίες δεκαετίες. Ίσως τελικά με τις φυσικές καταστροφές στην Ιαπωνία να επιτευχθεί αυτό που δεν στάθηκε δυνατό με τις πολυετείς συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή: να αναγκαστούν τα κράτη να επενδύσουν στην έρευνα που απαιτείται για την ανάπτυξη βιώσιμων εναλλακτικών πηγών ενέργειας.
Η άμεση ανταπόκριση της πολιτικής ηγεσίας στην καταστροφή που υπέστη η Ιαπωνία θα έχει ως αποτέλεσμα κάποιες μικρές

Αριστερή πολυδιάσπαση και ατομισμός

Γιώργος Ρούσης
Από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 30.4.2011

Χρόνια τώρα, όπως πολλοί άλλοι αριστεροί, πασχίζω να ανακαλύψω τις αιτίες της μάστιγας της πολυδιάσπασης της αριστεράς.

Δύσκολο και πολύ σοβαρό εγχείρημα, γι΄ αυτό και όσα παραθέτω εδώ πρέπει να αντιμετωπιστούν σαν σκόρπιες σκέψεις που χρήζουν περαιτέρω συλλογικής επεξεργασίας.

"Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει, αν δεν αλλάξουν όλα"

Του Γιώργου Ι. Κωστούλα
Τελευταίο άρθρο, στον απόηχο του Συμποσίου για την "Κρίση και την υπέρβασή της", στο οποίο ήταν αφιερωμένα και τα δυο προηγούμενα.

Σήμερα, ένα τρίπτυχο επισημάνσεων:

- για τους μέσους όρους (που δεν έχουν καμιά αξία) στην πνευματική ζωή - για την γενική απαξία και την ανάγκη αλλαγής σε όλα (που έδωσε και τον τίτλο στο σημερινό κείμενο) και -για το ελπιδοφόρο "εύπλαστον και ευμετάβλητον" της ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Η Ε.Ε. δρομολογεί "διόρθωση" στο ελληνικό δάνειο


Του Γιάννη Αγγέλη
Η βεβαιότητα ότι "το ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες και θα χρειασθεί διόρθωσή του" ήταν σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές του Capital.gr μία από τις αιτίες της έκτακτης συνάντησης περιορισμένου αριθμού υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης που βρίσκονταν χθες στο Λουξεμβούργο επ΄ ευκαιρία της άτυπης συνόδου των υπουργών του G-20.

Το δημοσίευμα του Spiegel διαψεύστηκε από όλες τις πλευρές, αλλά στο μεταξύ πυροδότησε ενα πυρετό "μετακίνησης" κεφαλαίων που

Τα 8 «ποτά» που σας κάνουν καλό

Τα αναψυκτικά, τα αθλητικά ποτά και οι χυμοί του εμπορίου μπορεί να είναι δημοφιλή και ό,τι πρέπει για τις στιγμές που θέλουμε να ξεδιψάσουμε με… γεύση, αλλά οι επιδράσεις τους στην υγεία μας δεν είναι και τόσο θετικές, αφού μπορεί να μας φορτώσουν με θερμίδες και να μην μας ωφελήσουν – συν του ότι κοστίζουν. Μέσα σε αυτό το πλήθος των αμφιβόλου ποιότητας ηδύποτων και μη, όμως, υπάρχουν και κάποια που μπορούν να μας ενυδατώσουν και να μας χαρίσουν ενέργεια για όλη την ημέρα.
Νερό: το θαυματουργό
Ξεκινάμε από τα στοιχειώδη. Το νερό είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία των νεφρών, του

Επτά τροφές που… αδυνατίζουν

Πασχίζετε να αδυνατίσετε, αλλά το φαγητό είναι η αδυναμία σας; Κι όμως, μπορείτε να συνδυάσετε το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Τα παρακάτω τρόφιμα έχουν διπλό καθήκον: σας βοηθούν να «κάψετε» λίπος και παράλληλα σας κάνουν να αισθάνεστε πλήρεις, ώστε να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες.
Αυγά (78 θερμίδες το ένα)
Τα αυγά δεν είναι μόνο ιδιαίτερα θρεπτικά για τον οργανισμό μας, αλλά επίσης περιέχουν πρωτεΐνη που αυξάνει την αίσθηση της πληρότητας. Αν φάτε αυγά για πρωινό, θα συγκρατήσετε την όρεξή σας τόσο, που θα καταναλώσετε περίπου 330 θερμίδες λιγότερες απ’ ό,τι συνήθως, για όλη την υπόλοιπη μέρα.

8 Μαΐ 2011

Το μινόρε της αυγής - Το "Μινόρε της Αυγής" απο τις καλύτερες ελληνικές σειρές!


Είδος Σειράς: Δραματική, Κοινωνική
Σενάριο-Σκηνοθεσία: των Βαγγέλη Γκούφα και Φώτη Μεσθεναίου
Ηθοποιοί : Αντώνης Καφετζόπουλος (Αντώνης), Δημήτρης Καταλειφός (Βαγγέλης), Γιάννης Ζαβραδινός (Μήτσος), Ντίνα Κώνστα (Ντίνα), Ρίκα Βαγιάννη (Στέλλα), Τίμος Περλέγκας (Θανάσης), Γρηγόρης Δανάλης (τρελός), Χαρά Αγγελούση (Χαρά), Ηλίας Λογοθέτης (Γιώργος), Χρήστος Δακτυλίδης (Δαγάνης), Θέμις Μπαζάκα, Χρυσούλα Διαβάτη
Έτος έναρξης προβολής: 1983
Κανάλι Προβολής: ΕΡΤ
Περιγραφή:
Ο Αντώνης είναι ένας νεαρός ρεμπέτης, έρχεται από τη Σύρο στην Αθήνα αναζητώντας την τύχη του. Γίνεται μέλος μιας ρεμπέτικης κομπανίας κι ακολουθεί συναρπαστική διαδρομή γεμάτη έρωτες, επιτυχίες, αλλά και πολλές απογοητεύσεις, μέχρι που κερδίζει την κοινωνική και καλλιτεχνική καταξίωσή του.
Στη σειρά ακούγονται δημοφιλή τραγούδια των Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Παπαιωάννου, Χατζηχρήστου και άλλων, αποτυπώνοντας την ατμόσφαιρα της περιόδου 1930-1960.

Το μινόρε της αυγής
Κοινωνικό σίριαλ 27 επεισοδίων διάρκειας 45 λεπτών
Α’ κύκλος 13 επεισόδια διάρκειας 45 λεπτών
Πρεμιέρα στην ΕΡΤ τη Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 1983
Β’ κύκλος 14 επεισόδια διάρκειας 45 λεπτών
Πρεμιέρα στην ΕΡΤ τη Παρασκευή 29 Απριλίου 1984
Εκτέλεση τραγουδιών από την «Αθηναϊκή κομπανία» …Ζωή, περιστατικά και καταστάσεις λαϊκών μουσικών (ρεμπέτες) που έζησαν στο περιθώριο των λαϊκών τάξεων στις δεκαετίες ανάμεσα στο ΄30 και το΄60. Οι μελοδραματικές εξελίξεις της πλοκής υποστηρίζονται από μια πλειάδα γνωστών ηθοποιών καταγράφοντας με πειστικότητα την εξέλιξη και τη κοινωνική πορεία των ρεμπέτηδων, από το περιθώριο και τους τεκέδες μέχρι τη μουσική τους καταξίωση. Τα πολλά ρεμπέτικα τραγούδια που ακούγονται στο σίριαλ από την «Αθηναϊκή κομπανία», συνετέλεσαν ως ένα βαθμό στη μεγάλη επιτυχία του…..
ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ 1967-1998

65 χρόνια Cannes Festival (1946-2011)


Κάνοντας μια αναδρομή στις λαμπερές στιγμές της μεγαλύτερης γιορτής του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, ένα συμπέρασμα βγαίνει: αν τα βραβεία Όσκαρ είναι το «ψωμί» του σινεμά, οι Κάννες είναι το «παντεσπάνι», όπως διαβάσαμε στο περιοδικό ΄Playboy΄.
Κρουαζέτ, 1946. Η πρώτη ολοκληρωμένη διοργάνωση του Φεστιβάλ των Καννών είναι γεγονός. Η προηγηθείσα απόπειρα του 1939, με πρόεδρο της επιτροπής τον Λουί Λιμιέρ και μόλις μία ταινία έτοιμη για προβολή, την Παναγία των Παρισίων του Γερμανού Γουίλιαμ Ντίτερλε, απέτυχε παταγωδώς, καθώς έπεσε πάνω στο ξέσπασμα του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου. Οι Κάννες ανέκαθεν

Το «ευτυχισμένο» γονίδιο

Το «ευτυχισμένο» γονίδιο
Το «ευτυχισμένο» γονίδιο
Πιο χαρούμενοι όσοι φέρουν δύο μακριές εκδοχές του 5-HTTLPR
Ενα γονίδιο που παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο ευτυχισμένοι είμαστε ανακάλυψαν ερευνητές της London School of Economics
Εάν πιστεύατε ότι τα χρήματα, η δόξα ή η καλή εμφάνιση φέρνουν την ευτυχία είστε (ως έναν βαθμό) γελασμένοι. Σύμφωνα με νέα μελέτη η ευτυχία και η χαρά της ζωής κρύβονται στο DNA μας και συγκεκριμένα σε ένα γονίδιο που ονομάζεται 5-ΗΤΤLPR.

Γιατί η Barbie δεν γοήτευσε τη Σαγκάη

 
Το πρώτο αυτόνομο κατάστημα πώλησης Barbie που άνοιξε η Mattel (MAT) στην Κίνα, το Μάρτιο του 2009, καταλάμβανε μια τεράστια έκταση 3.345 τετρ. μέτρων σε ένα εξαώροφο κτίριο της οδού Huaihai στη Σαγκάη, μιας από τις ακριβότερες εμπορικές οδούς ολόκληρης της Κίνας. Επρόκειτο για το δεύτερο κατάστημα αυτού του είδους στον κόσμο, καθώς είχε προηγηθεί η επιτυχημένη έναρξη λειτουργίας ενός πρωτοποριακού outlet 650 τετρ. μέτρων στο Μπουένος Άιρες το 2008. Ωστόσο, η περιπέτεια της Barbie στη Σαγκάη δεν είχε αίσιο τέλος: η Mattel έκλεισε τις πόρτες της στις 7 Μαρτίου αυτού του έτους.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More