Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

4 Φεβ 2012

Ιπποφαές: Σύγχρονη καλλιέργεια με έναν αρχαίο καρπό

Υπάρχει η δυνατότητα επιδότησης αν η καλλιέργεια γίνει στο πλαίσιο ομάδας παραγωγών με τη δημιουργία μεταποιητικής μονάδας

Ιπποφαές: Σύγχρονη καλλιέργεια με έναν αρχαίο καρπό
Εναλλακτική πηγή εισοδήματος μπορεί να αποτελέσει η άγνωστη μέχρι πρόσφατα καλλιέργεια στην Ελλάδα του ιπποφαούς, ενώ στην περίπτωση που η αξιοποίηση γίνει στο πλαίσιο ομάδας παραγωγών με τη δημιουργία και μεταποιητικής επιχείρησης, υπάρχει δυνατότητα και επιδότησης μέσω προγραμμάτων, όπως το Leader και ο αναπτυξιακός νόμος.
Το ιπποφαές είναι ένα από τα αρχαιότερα φυτά στη Γη που συγκαταλέγεται στην κατηγορία των «υπερτροφών» (super foods), όπως είναι η σπιρουλίνα, η αλόη, η γύρη και το τζίνσενγκ, διαθέτοντας 30 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι.

Diego Rivera: Ζωγραφίζοντας πολιτική


Ο Diego Rivera αποτέλεσε έναν από τους διασημότερους ζωγράφους του Μεξικού που είχε την τύχη να δει τη δουλειά του να αναγνωρίζεται όντας ακόμα εν ζωή παρά το γεγονός ότι οι πολιτικές του πεποιθήσεις τον είχαν αρκετές φορές φέρει σε ρήξη με το κατεστημένο της εποχής.

Επαναστάτησε ενάντια στην παραδοσιακή σχολή ζωγραφικής και ανέπτυξε ένα προσωπικό ύφος που συνδύαζε ιστορικές, κοινωνικές και πολιτικές ιδέες. Οι σπουδαίοι του πίνακες αντικατοπτρίζουν τις πολιτιστικές αλλαγές που λάμβαναν χώρα στο Μεξικό αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο την ταραχώδη περίοδο του εικοστού αιώνα.

ΟΛΜΕ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Παρά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας ότι δεν θα γίνουν συγχωνεύσεις τη φετινή χρονιά, με Εγκύκλιό του (10112 /Δ4 – 30/1/2012) με Θέμα «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2012-2013» προχωρά σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2012-13.
    Η εκπαίδευση λοιπόν είναι και πάλι αντιμέτωπη με την επιλογή του Υπουργείου Παιδείας να κλείσει σχολεία. Για το Υπουργείο Παιδείας του Μνημονίου, η εκπαίδευση αντιμετωπίζεται ως κόστος και οι δαπάνες για την παιδεία ως διαφυγόντα κέρδη για τις τράπεζες.
    Παρά τα όσα προπαγανδιστικά αναφέρονται για βελτίωση της εκπαίδευσης, η μόνη «λογική» που υπαγορεύει τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις είναι η μείωση των δαπανών για την παιδεία.

3 Φεβ 2012

Σκάνδαλο με τα μολυσμένα τρόφιμα του LIDL

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ- 2,5 ΤΟΝΟΙ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ME E.COLI
ΚΙ ΟΜΩΣ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ "ΦΑΝΕ" ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΦΕΤ
ΠΑΡΕΝΕΒΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ
Την πρώτη φορά που ο ΕΦΕΤ εντόπισε μολυσμένα κρέατα με τον φονικό e-coli σε σούπερ μάρκετ της γερμανικής αλυσίδας LIDL, στη Θεσσαλονίκη, έγινε... χαμός. Οι Γερμανοί, δυσαρεστήθηκαν τόσο πολύ από......
το γεγονός ότι ο ΕΦΕΤ έβγαλε ανακοίνωση για την συγκεκριμένη, μολυσμένη παρτίδα,
που κινητοποίησαν μέχρι και την κυβέρνησή τους (η οποία, μέσω της πρεσβείας, φρόντισε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για τον τρόπο με τον οποίο φέρεται η Ελλάδα στον Γερμανό επενδυτή). Οι πιέσεις ήταν

e-Επίθεση των Anonymous χάκερ στο υπουργείο Δικαιοσύνης

Την ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης «χτύπησε» τα ξημερώματα η ομάδα χάκερ των «Anonymous». Οι επισκέπτες του site του υπουργείου άκουγαν ένα ηχογραφημένο μήνυμα της διεθνούς διαδικτυακής οργάνωσης, η οποία κατηγορούσε την κυβέρνηση της Ελλάδας ότι έχει κάνει πράξη τα εντελώς αντίθετα από αυτά για τα οποία εξελέγη ενώ έχει καταλύσει τη δημοκρατία και έχει αναγκάσει το λαό να υποφέρει.

Πρόκειται για το πρώτο «επίσημο» χτύπημα της οργάνωσης των Anonymous στην Ελλάδα.

Γερμανία: Οικονομικό θαύμα λόγω μη πληρωμής χρεών


Δισέλιδο αφιέρωμα με τίτλο «Η Γερμανία είναι στα αλήθεια χώρα μοντέλο;» έχει σήμερα η γαλλική εφημερίδα La Croix, η οποία αναφέρεται στα χρέη της Γερμανίας προς τις χώρες που ζημίωσε κατά τους δύο παγκόσμιους πολέμους.

Στο άρθρο, με τίτλο «Μεταπολεμικά, η Γερμανία δεν ξεπλήρωσε όλα τα χρέη της», αναπτύσσονται οι θέσεις του Γερμανού ιστορικού και καθηγητή στο London School of Economics, Άλμπρεχτ Ρίτσλ. Σύμφωνα με τον καθηγητή, «το γερμανικό οικονομικό θαύμα μετά τον Πόλεμο,

2 Φεβ 2012

ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ


ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΤΖΗΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΥΛΙΓΑΡΔΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ" ΤΟΥ TV CRETA

ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ ΑΝΑΛΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ,ΟΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ,ΚΟΙΝΗ ΑΓΟΡΑ κ.ά. ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ!

Κατασκευάστηκε νέα γλίστρα στο λιμάνι Μεσολογγίου!

 Μετά από τα καθημερινά παράπονα των ιδιοκτήτων σκαφών και όχι μόνο κατασκευάστηκε τελικά η νέα γλίστρα  στο λιμάνι Μεσολογγίου. Ήταν απαράδεκτο τόσο καιρό μια παραθαλάσσια πόλη να μην έχει γλίστρα, χωρίς φυσικά να χρειάζεται να πληρώσει κανείς για να την χρησιμοποιήσει. Τα προβλήματα έγιναν πολλά όταν η «Μαρίνα Μεσολόγγι Α.Ε» ανέλαβε το έργο κατασκευής της μαρίνας και πρώτου καν ολοκληρωθεί το έργο αξιώνει χρήματα για να χρησιμοποιήσει κάποιος τη πρώην δημόσια γλίστρα! Στο τέλος της θητείας του ο πρώην πρόεδρος του λιμενικού ταμείου πήρε την απόφαση να κατασκευάσει τη νέα  γλίστρα που βρίσκεται μπροστά στην είσοδο της μαρίνας. Άλλη μια φορά έγινε μια κατασκευή πρόχειρη για να σταματήσουν οι διαμαρτυρίες των πολιτών και φυσικά ερχόμαστε σε σημείο να λέμε πάλι καλά που έγινε όπως έγινε. Δείτε τις φωτογραφίες και τα συμπεράσματα δικά σας….




1 Φεβ 2012

Κουτρουμάνης: Στο 7,6% αναμένεται η μείωση των μισθών το 2012

Στο 7,6% αναμένεται να διαμορφωθεί το 2012 η μεταβολή του μισθού ανά άτομο σε σχέση με τις αποδοχές του 2011, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γ. Κουτρουμάνη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο ενημέρωσης των βουλευτών για την εξέλιξη του ΕΟΠΠΥ και ΙΚΑ.

Κατά την ομιλία του, στην οποία ο υπουργός παρουσίασε τους νέους  στόχους του Υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό σύστημα καθώς και τα ποσοστά εξοικονόμησης που έχουν επιτευχθεί για το 2011 - 2012 ο κ. Κουτρουμάνης επεσήμανε ότι το μισθολογικό κόστος από 36 δισ. ευρώ που ήταν το 2009 έχει φτάσει το 2012 στα 26 δισ. ευρώ, δηλαδή διαπιστώνεται απώλεια σε μισθούς κατά 9,2 δισ. ευρώ που σημαίνει απώλεια εσόδων για το ΙΚΑ κατά 4,2 δισ. ευρώ. 

Τι αλλάζει στις πανελλήνιες: Από 3 έως 5 τα εξεταζόμενα μαθήματα

Παρουσιάστηκε σήμερα  η πρόταση της Επιτροπής προς τη Διακομματική Επιτροπή, σχετικά με το νέο σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και το νέο Λύκειο.
Στην πρόταση για το νέο σύστημα πρόσβασης τα μαθήματα για εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση θα είναι 3-5, για τα οποία θα έχουν λόγο τα τμήματα των ΑΕΙ, που θα καθορίζουν και το συντελεστή βαρύτητας για κάθε μάθημα.
Πιο αναλυτικά:
Σύμφωνα με την νέα πρόταση, οι μαθητές που σήμερα φοιτούν στην Γ ' τάξη του γυμνασίου θα αντιμετωπίσουν όταν δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις (δηλαδή μετά από 3 χρόνια) ένα τελείως διαφορετικό τοπίο:
* Οι εξετάσεις θα γίνονται σε δυο «ομάδες». Μια ομάδα θα εξετάζεται ενδοσχολικά για τους μαθητές που θέλουν απλά να πάρουν το απολυτήριο τους. Και μια δεύτερη ομάδα θα ακολουθεί άλλη εξεταστική διαδικασία, με 3 έως 5 μαθήματα βαρύτητας για την εισαγωγή στα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας.

Έως και 95% ακριβότερα πληρώνουμε τα εισαγόμενα οι Έλληνες

Ακριβότερη από πολλές ευρωπαϊκές αγορές παραμένει η ελληνική αγορά, σε επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών ομίλων, παρά την ύφεση στην οικονομία.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η γενική γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης σε Ελλάδα, Γερμανία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Βουλγαρία σε 70 προϊόντα, εκ των οποίων τα 50 είναι επώνυμα καταναλωτικά προϊόντα πολυεθνικών ομίλων, στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλότερες τιμές των δημητριακών, των απορρυπαντικών, των ειδών ατομικής υγιεινής και των αναψυκτικών.
Αντίθετα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές οι τιμές των νωπών προϊόντων, παρ' όλο που στην Ελλάδα καταγράφονται υψηλότερες οι τιμές παραγωγού.

«Κουρεύοντας» τη λογική


Του Σταύρου Χριστακόπουλου
Ώστε, λοιπόν, δεν θα έχουμε... επίτροπο, αλλά αυξημένη επιτήρηση. Σε αυτό συγκλίνουν η Μέρκελ και ο Γιούνκερ. Διότι η Ελλάδα είναι ασυνεπής, κατά την Άνγκελα, αλλά και διότι, κατά τον «φιλέλληνα» πρόεδρο του Eurogroup, «οι Έλληνες φίλοι μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τελούν υπό ενισχυμένη παρακολούθηση» και «όλοι γνωρίζουν επίσης ότι απαιτούνται πιο ισχυρές πιέσεις των υπολοίπων προς την Ελλάδα, προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στο δρόμο του τρέχοντος πρώτου προγράμματος βοήθειας».

Εξ άλλου, για όποιον παρακολούθησε τη δήλωση του Γιούνκερ το βράδυ της Δευτέρας, ο άνθρωπος δεν αντέδρασε ακριβώς στο ενδεχόμενο τοποθέτησης επιτρόπου στην Ελλάδα, αλλά είπε ότι αυτό θα ήταν λάθος αν γινόταν... μόνο για την Ελλάδα. Αφήστε που «η γερμανική επιθυμία να τεθεί η Ελλάδα υπό αυστηρότερη παρακολούθηση είναι μια πρόταση που κινείται στα όρια της κοινής λογικής».


Τριήμερο επίσκεψης τουριστικών πρακτόρων στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου


Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου θέλοντας να προωθήσει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, οργανώνει τριήμερο φιλοξενίας τουριστικών πρακτόρων από όλη την Ελλάδα, στις 3-4-5 Φεβρουαρίου 2012 στο Μεσολόγγι.
Στα πλαίσια της φιλοξενίας θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις και συναντήσεις εργασίας με επαγγελματίες του τουριστικού χώρου. Η παρουσία σας και η συμμετοχή σας στο πρόγραμμα που σας αναφέρουμε παρακάτω, θα είναι σημαντική.
To πρόγραμμα έχει ως εξής :
Παρασκευή 03/02/2012

16:00- 18:00 Άφιξη στο Μεσολόγγι των Τουριστικών Πρακτόρων
19:30  Παρουσίαση τουριστικών δυνατοτήτων της περιοχής από το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη – Γνωριμία με τους Τουριστικούς Πράκτορες.
21:30 Δείπνο Εργασίας.

Εμπρός να σταματήσουμε τώρα το τραίνο του Ευρωμονόδρομου !!

Κ. Κούστας
 «Κανείς  δεν  έχει  το  δικαίωμα να  στερεί  απ’ τα  παιδιά  του  το δικαίωμα  στην ζωή και  την  αξιοπρέπεια.
  Η  ζωή  είναι δική  τους.
 Ποιοί  είμαστε  εμείς  που θα    υποθηκεύσουμε  το  μέλλον  τους αρνούμενοι  τους  αγώνες για την  ανατροπή των  δεσμοφυλάκων  τους;»

                                                 

Συνάδελφοι εκπαιδευτικοί  της πρωτοβάθμιας  και δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης είναι  καιρός  να πούμε  « ως  εδώ  και μη  παρέκει ».Τι  άλλο μπορεί  να  πει  κανείς  όταν   ανατρέπονται  συνδικαλιστικές  κατακτήσεις  και  δικαίωμα  στην  αξιοπρέπεια που  κατακτήθηκαν  με  αγώνες  και  αίμα  έναν  αιώνα  .
Να η «Αξιολόγηση» προμήνυμα απόλυσης του  Ρέππα  και Διαμαντοπούλου,η στέρηση μισθού, να και η αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών, να  και τα  τμήματα  των 30 μαθητών και πλέον, είναι αυτό το μέλλον της δημόσιας εκπαίδευσης; Η δημοκρατική  λειτουργία που  προκύπτει από την συμμετοχή  όλου του  συλλόγου διδασκόντων υποβαθμίζεται, σύντομα ο διευθυντής  θα  αποφασίζει για όλα. Οι  συγχωνεύσεις και  καταργήσεις 

"ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ


Εξοργιστικές είναι οι δηλώσεις Διαμαντοπούλου από την αρχή μέχρι το τέλος! Άλλωστε είναι εκπληκτικοί  στην  μαύρη  προπαγάνδα  στην παραποίηση & τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας!
Μερικές ερωτήσεις μόνο, που νομίζω ότι πρέπει να της υποβληθούν: Η κ. υπουργός ήθελε να υπάρχει ο επιθεωρητισμός όπως 34 χρόνια πριν; Γιατί το κόμμα της δε δέχτηκε την απόφαση του 8ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ για την αυτοαξιολόγηση, όπως την πρότεινε ο κλάδος & η οποία απέχει παρασάγγας από τη δική της πρόταση; Επιπλέον γνωρίζει ότι, το θεωρούμενο καλύτερο εκπ/κό μοντέλο στον κόσμο, αυτό της Φιλανδίας, δεν περιλαμβάνει την εξατομικευμένη αξιολόγηση παρά μόνο την αυτοαξιολόγηση; Μπορεί, ακόμη και η πιο αντικειμενική αξιολόγηση (που δεν υπάρχει και θα το αποδείξω στη συνέχεια), να συνδέεται με το μισθό; Αυτό δεν το δέχονται ούτε και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της αξιολόγησης.

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ


Κατατέθηκε σήμερα 31-1-2012 εξώδικη δήλωση του Ε.Κ. Μεσολογγίου προς την ΔΕΗ για το χαράτσι στα ακίνητα, στα πλαίσια της γενικότερης δράσης του Ε.Κ.Μ. για την κατάργηση του φορομπηχτικού και αντισυνταγματικού τέλους στα ακίνητα, που οδηγεί χιλιάδες οικογένειες στην απόγνωση και την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.
Στην δήλωση μεταξύ των άλλων αναφέρεται:
«ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να απόσχετε από κάθε αντισυμβατική, αυθαίρετη και καταχρηστική ενέργεια διακοπής ηλεκτροδότησης, ιδιαίτερα των ιδιοκτητών και χρηστών που 1) Αποδεδειγμένα  αδυνατούν να καταβάλλουν το αντισυνταγματικό Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., μέχρι και την οριστική απόφαση του Συμβουλίου

31 Ιαν 2012

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΗΣ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Παρά την άχαρη προσπάθεια του κ. Περιφερειάρχη να «προσομοιώσει» τη χειμαζόμενη κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας με την πολυτέλεια του «Πόρτο Ρίο». Παρά τις βαρύγδουπες προγραμματικές (στις 17/1/2011) και σημερινές απολογιστικές δηλώσεις του, για «νέα αρχιτεκτονική του Καλλικράτη», «επαναθεμελίωση της ΤΑ», «συναρπαστικό πείραμα συμμετοχικής δημοκρατίας» και «χειραφέτηση των τοπικών κοινωνιών». Παρ’ όλα αυτά, η σκληρή πραγματικότητα εφαρμογής του «Καλλικράτη» και του Μνημονίου διαρκείας, βοά και υπογραμμίζει τα εντελώς αντίθετα. Συγκεκριμένα:

Κάδοι ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών στον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Ο Δήμος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου υλοποιώντας τις στρατηγικές του για πράσινη ανάπτυξη και αηφορία τοποθέτησε σε συνεργασία με την εταιρεία Revive Α.Ε. (www.revive.gr), κάδους ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών στον Δήμο. Σε όλες τις δράσεις του Δήμου πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Δημότης. Έτσι για την επιτυχία της δράσης αυτής, καλούμε τους Δημότες να αγκαλιάσουν την προσπάθεια ανακύκλωσης των χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών και να δείξουν, συμμετέχοντας ενεργά, την στήριξή τους και σε αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου.

Κάδοι έχουν τοποθετηθεί στα εξής σημεία :
  • Επί της οδού Σπύρου Μουστακλή, στο ύψος της Ηλεκτρικής (δημοτικό πάρκινγκ).
  • Στον προαύλιο χώρο τουΕ S/M Carrefour Μαρινόπουλου .
  • Στη δυτική πλευρά του «Ξενοκρατίου» και στο ύψος αυτού,  επί της οδού Βαρνακιώτου .

Ένας μισθός επιπλέον για βασικά είδη σε μία δεκαετία

Ένας μισθός επιπλέον για βασικά είδη σε μία δεκαετίαΣτα ύψη φαίνεται ότι εκτοξεύθηκε το κόστος ζωής των Ελλήνων καταναλωτών, τα τελευταία δέκα χρόνια, όπως προέκυψε από έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών (ΕΛΚΕΚΑ).
Σύμφωνα με την έρευνα, ένα μεσαίο ελληνικό νοικοκυριό ξόδεψε για το οικογενειακό καλάθι 629,43 ευρώ παραπάνω, το Δεκέμβριο του 2011, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2001, δηλαδή, μία αύξηση της τάξης του 37%.
Βάσει των υπολογισμών του ΕΛΚΕΚΑ, το οικογενειακό καλάθι ενός μεσαίου ελληνικού νοικοκυριού ανέβηκε στα 2321,57 ευρώ, το Δεκέμβριο του 2011, σε σχέση με το Δεκέμβριο του 2001, που κόστιζε 1692,14 ευρώ.
Επισημαίνεται ότι τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι εξής κατηγορίες: Τα Αλκοολούχα ποτά και καπνός 77%, η Στέγαση 70% και οι Μεταφορές 49%.

Μέτρηση της πίεσης και στα δυο χέρια

Η διαφορά στις τιμές μεταξύ αριστερού και δεξιού χεριού δείχνει αυξημένο αγγειακό κίνδυνο
Η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης πρέπει να γίνεται και στα δυο χέρια, σύμφωνα με νέα μελέτη




Η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης πρέπει να γίνεται πάντα και στα δύο χέρια και αυτό διότι η διαφορά στις μετρήσεις μεταξύ αριστερού και δεξιού χεριού μπορεί να μαρτυρεί σημαντικά υποβόσκοντα προβλήματα υγείας.
Αυτό αναφέρουν ειδικοί από το Κολέγιο Ιατρικής και Οδοντιατρικής Peninsula στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ με δημοσίευσή τους στην ιατρική επιθεώρηση «Τhe Lancet».
Η διαφορά κάνει τη… διαφορά
Οι ερευνητές είδαν μετά από ανασκόπηση 28 προηγούμενων μελετών ότι η μεγάλη διαφορά στις

30 Ιαν 2012

Πότε ανασταίνονται νεκροί

Χρῆστος Γιανναρᾶς

Zούμε πολυώδυνη κρίση, μας κρίνουν τα γεγονότα. Kρίνεται το τι χτίσαμε τόσα χρόνια, τι κράτος, ποιες σχέσεις κοινωνίας των αναγκών, ποια παιδεία και κατά κεφαλήν καλλιέργεια, τι στόχους βάλαμε στην προσωπική και στην κοινή μας ζωή.
H κρίση μάς κρίνει και μας αποδείχνει ελάχιστα σοβαρούς, σαφώς επιπόλαιους και κοντόφθαλμους, για βουλιμικές αποκλειστικά προτεραιότητες πρωτόγονα εγωκεντρικές. Δεκαετίες τώρα, αποδεχθήκαμε, ηδονικά και απερίσκεπτα, σαν πρώτιστο στόχο και περιεχόμενο ζωής, την κατανάλωση. H χαρά της προσωπικής δημιουργίας, η σπουδή και η γνώση, η αξιολόγηση της ανθρώπινης ποιότητας, η εκλογή αρχόντων της πατρίδας, όλα υποτάχθηκαν στον ένα και μοναδικό στόχο (και νόημα) του βίου: τη μεγιστοποίηση της καταναλωτικής ευχέρειας, τη διευρυμένη βουλιμική απόλαυση.
Δουλεύαμε για τον μισθό ή για το περισσότερο κέρδος. Σπουδάζαμε για το «χαρτί» και τη «θεσούλα» που θα μας εξασφάλιζε.

Τρακαδόρος το δημόσιο;

Από τότε που ξέσπασε η οικονοµική κρίση χιλιάδες Ελληνες απέσυραν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες. Αλλοι έστειλαν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό – νοµίζοντας ότι έτσι εξασφαλίζουν τα λεφτά τους· άλλοι, και είναι πολλοί αυτοί, απέσυραν τα χρήµατά τους και τα απέθεσαν σε κρυψώνες, στο σπίτι τους. Ελάχιστοι άφησαν τα λεφτά τους στις τράπεζες, που έχουν στεγνώσει από µετρητά.
Βλέποντας τα πράγµατα από αισιόδοξη σκοπιά, όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που προβλέπουν ότι στο τέλος η κρίση θα ξεπερασθεί και η χώρα θα εισέλθει σε φάση ταχείας αναπτύξεως. Αρκεί το κράτος να κάνει το καθήκον του, να εκσυγχρονισθεί και να παύσει να είναι ο πρώτος άρπαξ της χώρας!
Παράδειγµα η αιωρούµενη πάνω από τα κεφάλια εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών απειλή αρπαγής της περιουσίας τους – κατά κανόνα µικρών περιουσιών που έχουν δηµιουργηθεί µε τον ιδρώτα και τους κόπους δεκαετιών.

29 Ιαν 2012

800 έως 1600€ το στρέμμα από το δενδρολίβανο!

Σίγουρα στο παρελθόν όταν κάποιος σκεφτόταν να ασχοληθεί με μια κερδοφόρα καλλιέργεια, το δενδρολίβανο δεν θα αποτελούσε την πρώτη του σκέψη.
Κι όμως η υψηλή ζήτηση μέσα και κυρίως έξω από τη χώρα μας κατατάσσουν τη συγκεκριμένη καλλιέργεια σε υψηλή θέση ανάμεσα στις αποδοτικότερες καλλιέργειες.

Τα πλεονεκτήματα της καλλιέργειας είναι πολλά αφού πρόκειται για ένα φυτό το οποίο
ανθίζει όλο τον χρόνο. Οι συνθήκες στη χώρα μας θεωρούνται απο τις καλύτερες αποδίδοντας εξαιρετική ποιότητα δενδρολίβανου.

Στα συγκριτικά του πλεονεκτήματα συναριθμείται η δυνατότητα του φυτού να αντέχει τόσο στις ιδιαίτερα υψηλές όσο και στις ιδιαίτερα χαμηλές (αρκετούς βαθμούς υπό του μηδενός) θερμοκρασίες. Οι καλλιεργητικές φροντίδες δεν είναι ιδιαίτερα αυξημένες και κοστοβόρες, εξάλλου αυτοφύεται στα πιο απίθανα μέρη ενώ αν αποφασίσετε να το καλλιεργείσετε βιολογικά η τιμή του πρόκειται να διπλασιαστεί.

Τα ερευνητικά κέντρα δρουν ως ιδεολογικοί βραχίονες των μητρικών τους κόμματων


Από τη Μαρίνα Μάνη

Οι πολιτικοί απόγονοι του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου τους επιφύλαξαν την ίδια μετά θάνατον τιμή: Τους έκαναν ινστιτούτα. Για την ακρίβεια, think tank των κομμάτων που οι ίδιοι ίδρυσαν κάποτε. Με σκοπό την παραγωγή πολιτικής γραμμής και στελεχών που θα διαιωνίσουν (;) το είδος.
«Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής» είναι το όνομα της γαλάζιας «δεξαμενής σκέψης». «Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) Ανδρέας Παπανδρέου» της πράσινης.
Το πρώτο κατοικοεδρεύει στο νεοκλασικό της οδού Ρηγίλλης (ευγενική χορηγία της κεντρικής διοίκησης της Ν.Δ., όταν το εγκατέλειψε, πρόπερσι, για το σύγχρονο και άνετο κτίριο της Λ. Συγγρού) κι έχει πρόεδρο τον πρώην γραμματέα της Ν.Δ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Το δεύτερο στεγάζεται στην οδό Ακαδημίας και ο πρόεδρός του είναι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος. Τα ενοίκια και των δύο βαρύνουν τους βαρέως ασθενούντες προϋπολογισμούς των ιδιοκτητών-κομμάτων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πανελληνίων

Η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων ανοίγει για τους φετινούς υποψήφιους τη Δευτέρα στις 21 Μαΐου, ενώ στις 18 Μαΐου ολοκληρώνεται η διαδικασία έκδοσης και αποστολής των στοιχείων των υποψηφίων από τα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια προς τα οικεία Εξεταστικά κέντρα.
Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε σήμερα Κυριακή και το αναλυτικό πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ διευκρινίζεται ότι οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Τρίτη αντίστοιχα στις 22 Μαΐου.
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν στις 16/06/2012 και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί περί τα μέσα Ιουνίου.
Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν στις 11/06/2012.
Συγκεκριμένα, οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More