Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

17 Μαρ 2012

21 Μάρτιου-Δενδροφύτευση στon Αράκυνθο

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας, ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου σε συνεργασία με το Δασαρχείο Μεσολογγίου διοργανώνουν την Τετάρτη 21 Μάρτιου 2012  δενδροφύτευση στην περιοχή της μεγάλης πυρκαγιάς του καλοκαιριού .
Το σημείο συνάντησης ορίστηκε στον κόμβο του ΤΕΙ στις 10:00 π.μ. Στην Δενδροφύτευση συμμετέχουν οι παρακάτω φορείς και σύλλογοι:

  • Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Εθελοντική Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Μεσολογγίου (ΕΟΕΔ)
  • Κυνηγετικός Σύλλογος Μεσολογγίου
  • Ορειβατικός Σύλλογος Μεσολογγίου
  • Ποδηλάτες Μεσολογγίου
  • ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Μεσολογγίου
  • Σύλλογος Ευηνοχωρίου «Άγιος Ιωάννης»
  • Σύλλογος Ευηνοχωρίου «Αρχαία Καλυδώνα»

Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012 - 07:50 Φόροι και εισφορές που δεν μπορούν να πληρωθούν, δεν θα πληρωθούν


Του Γιώργου Καισάριου

Το βράδυ της Τετάρτης έπεσε γιαούρτωμα στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της Ζακύνθου, διότι οι κάτοικοι κατηγορούν για παρατυπίες στις μετρήσεις των τετραγωνικών μέτρων με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με υπέρογκα τέλη.
Μιλώντας με έναν κάτοικο της περιοχής, μου είπε το εξής. Όλοι ξέρουν ότι τουλάχιστον το 50% των κατοικιών του νησιού, έχει δηλωμένα λιγότερα τετραγωνικά μέτρα από τα πραγματικά. Αν μετρηθούν και καταγραφούν τα σωστά τετραγωνικά που έχει η κάθε κατοικία, τότε θα επιβαρυνθούν άπαντες με περισσότερα χαράτσια, πλέον βέβαια τα δημοτικά τέλη.
Το πρόβλημα πολλών δεν είναι να πάρει ο δήμος αυξημένα δημοτικά τέλη, αλλά να μην πάρει το παρακράτος των Αθηνών την αυξημένη φορολογία. Δεν έχουν πρόβλημα (μου είπαν) να κάνει ο δήμος αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, έχουν πρόβλημα όμως ότι τα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα που θα καταμετρηθούν, θα αυξήσουν τους φόρους προς την κεντρική κυβέρνηση.

Αντρέι Ταρκόφσκι: Ο δικός του καθρέφτης

Ο Αντρέι Ταρκόφσκι αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ρώσους κινηματογραφιστές που έφερε και καθιέρωσε το δικό του προσωπικό ύφος στον κόσμο του κινηματογράφου. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που μέχρι σήμερα θεωρείται ο σημαντικότερος σκηνοθέτης της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης μετά τον Σεργκέι Αϊζενστάιν.

Γεννήθηκε στις 4 Απριλίου του 1932 στο χωριό Zavrazhye κοντά στην επαρχία Ivanovo βορειανατολικά της Μόσχας. Ο πατέρας του Arseny Alexandrovich ήταν γνωστός ποιητής και εργαζόταν και σαν μεταφραστής πριν έρθει η αναγνώριση των έργων του, ενώ η μητέρα του Maria Ivanovna Vishnyakova, είχε σπουδάσει στο Ινστιτούτο Λογοτεχνίας της Μόσχας αλλά δούλευε ως διορθώτρια δοκιμίων για τον Κρατικό Εκδοτικό Οίκο της Μόσχας. Το 1935, η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην Μόσχα και λίγο αργότερα οι γονείς του χώρισαν. Ωστόσο, ο μικρός Αντρέι παρέμεινε με την μητέρα του και την αδερφή του παρά το γεγονός ότι ο πατέρας του συνέχισε να παίζει καθοριστικό ρόλο στην πνευματική και συναισθηματική του ανάπτυξη και εξέλιξη.

Η ΕΞΟΔΟΣ στη "Διέξοδο" - Η ιστορική έκθεση της "Διεξόδου" ανοίγει την αυλαία των Γιορτών Εξόδου 2012 στο Μεσολόγγι


 Με μιά ιστορική - εικαστική έκθεση με τον τίτλο Η ΕΞΟΔΟΣ στη "Διέξοδο" και υπό την αιγίδα του Δήμου της Ιερής Πόλης ξεκινούν στο Μεσολόγγι από το σπίτι του Αρχηγού της Φρουράς Θανάση Ραζηκότσικα οι φετινές ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ.
Το Σάββατο 24 Μαρτίου 2012 στις 8 το βράδυ ο Δήμαρχος Πάνος Κατσούλης θα κηρύξει την έναρξη των Γιορτών  και θα εγκαινιάσει την έκθεση της "Διεξόδου"   η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από 500 αντικείμενα προερχόμενα από τις συλλογές του Ιστορικού της Μουσείου, που καλύπτουν χρονολογικά την περίοδο πριν την Έξοδο και φτάνουν στο τέλος του 19ου αιώνα.
Ιστορικά κείμενα, πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, χαρακτικά, κεντήματα, ταπισερί, φιλελληνικά αντικείμενα, χειρόγραφα πρωταγωνιστών της Επανάστασης, προσωπικά αντικείμενα του Αρχηγού της Φρουράς και των κληρονόμων του, βιβλία και εφημερίδες της εποχής, σκεύη της καθημερινότητας, εκκλησιαστικά είδη και εικόνες, άρματα, φορεσιές και κοσμήματα  καθώς και ενθυμήματα του Όθωνα και της Αμαλίας, είναι μερικά από τα αντικείμενα των συλλογών της «Διεξόδου» που, εμπλουτισμένα από παρακαταθήκη πενήντα αντικών του παλαιοπωλείου Σωτήρη Κυριακούλια «ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΝ», απαρτίζουν την έκθεση με την οποία ανοίγει η αυλαία των Γιορτών Εξόδου αλλά και  του Ιστορικού Μουσείου της "Διεξόδου".

16 Μαρ 2012

Ωραία τα λέτε κ. Τέγα για το τρένο! Δείτε την εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη για τον Ο.Σ.Ε και το τρένο στο Μεσολόγγι!


Δείτε την εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη για τον Ο.Σ.Ε και το τρένο στο Μεσολόγγι ! Ο κύριος Τέγας βρήκε ποιος φταίει για το ότι το τρένο δεν ήρθε ποτέ! Ευτυχώς που γυρνά ο τροχός και καμιά φορά στο τέλος παρόλο τη φτώχεια του …… και ο φτωχός! Τόσα λεφτά κατασπαταλήθηκαν δε μπορεί να φταίει μόνο η κακοδιαχείριση κ. Τέγα, αν φταίει μόνο αυτή ποιος ήταν ο κακός διαχειριστής;
Άντε να δούμε τι θα δείξει η δικαστική έρευνα!

Δ-ΟΣΕ και μένα μπάρμπα (Α’ μέρος) from Kouti Pandoras on Vimeo.
 


Οι διοικήσεις του ΟΣΕ και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι δημιούργησαν έναν ΟΣΕ που κινήθηκε πάνω στις ράγες του παραλόγου. Από την μία η εγκατάλειψη και από την άλλη τα μεγάλα έργα. Από την μία τα χρέη και από την άλλη οι ακριβές επενδύσεις.
Υπάρχει ένα τραίνο στον κόσμο που σφύριξε μόνο μια φορά. Έκανε ένα και μοναδικό ταξίδι πάνω σε μια γραμμή που στοίχισε 13 εκατομμύρια ευρώ και χάθηκε. Μαζί με τα 13 εκατομμύρια.

Τι γίνετε στο νοσοκομείο της Ι.Π Μεσολογγίου! Ένας αγανακτισμένος υπάλληλος γράφει…

Κε Διοικητά


Τις μέρες που οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της
Ι.Π του Μεσολογγίου μαζί με τους κατοίκους παλεύουν να μην κλείσει το νοσοκομείο ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΑ ο υποδιοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου (κουμπάρος του Λοβέρδου)χρησιμοποιεί τα δυο υπηρεσιακά αυτοκίνητα (το ένα του ΚΥ Ναυπάκτου) για τις καθημερινές του μετακινήσεις από το Αντίρριο στο Μεσολόγγι καθώς και για τις συχνές μετακινήσεις του στην Αθήνα (υπηρεσιακές; !!!) επιβαρύνοντας το νοσοκομείο. Για να  μην φαίνετε μάλιστα το όνομα του νοσοκομείου έδωσε εντολή  και το έσβησε από τα πλαϊνά του αυτοκίνητου. Απασχολεί δε  δυο υπαλλήλους οδηγούς που πιθανώς θα τους δώσει πλασματικές υπερωρίες στερώντας τις ώρες αυτές από υπαλλήλους που πραγματικά εργάζονται υπερωριακά.
Έχω διαβάσει άλλες δυο φορές στο διαδίκτυο την ίδια καταγγελία(στο tromaktiko) .
Επιτέλους σταματήστε αυτή την πρόκληση του εν λόγο ."Κυρίου"
Ένας εργαζόμενος στο νοσοκομείο


Τέλος η ανοχή σε αυτούς που κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα! Τώρα να λάμψει η αλήθεια κε Διοικητά! Ας τελειώσουν επιτέλους οι κουμπάροι
                 Ο διαχειριστής

Γιατί είμαι πλέον αισιόδοξος για την αγορά

Του Γιώργου Καισάριου
 

Εδώ και αρκετά χρόνια σας γράφω για ποιο λόγο είμαι απαισιόδοξος για την αγορά. Σήμερα θα ήθελα να παραθέσω ορισμένες σκέψεις για τα περί του αντιθέτου. Όπως πάντα, αυτά που γράφω δεν απευθύνονται σε traders ή σε swing traders. Απευθύνονται κυρίως σε αυτούς που θα ήθελαν να δουν τα πράγματα πιο μακροπρόθεσμα.
Έχω πει πολλές φορές ότι θα δούμε μια αναστροφή της αγοράς όταν τελειώσουμε με το κούρεμα και όταν γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Και τα δυο αυτά γεγονότα τελειώνουν.
Πιο σημαντικό όμως από το κούρεμα είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Έχω εξηγήσει τους λόγους για αυτό στο παρελθόν. Όταν θα ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες θα αρχίσει να ρέει ρευστότητα στην αγορά που σήμερα δεν υπάρχει. Όχι σε όλους και όχι με τον ρυθμό και τους όρους από το μακρινό παρελθόν, αλλά ρευστότητα θα υπάρχει. Οι πρώτες επιχειρήσεις που θα είναι αποδέκτες αυτής της ρευστότητας, είναι αυτές που έκαναν καλό κουμάντο όλα αυτά τα χρόνια και που οι ισολογισμοί τους δεν έχουν περάσει το σημείο της μη επιστροφής.

Μαθητές-αρσιβαρίστες!

Πόνους στην πλάτη των μαθητών προκαλεί η βαριά σχολική τσάντα
Βάρη που δεν θα κουβαλούσαν ούτε εργάτες μεταφέρουν καθημερινά οι μαθητές



Οι ασήκωτες σχολικές τσάντες «φορτώνουν» την πλάτη των μαθητών με προβλήματα, υποστηρίζουν ισπανοί επιστήμονες.
Μαθητές-αρσιβαρίστες!Οπως τονίζουν με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «Archives of Disease in Childhood», οι περισσότεροι μαθητές κουβαλούν υπερβολικά βαριές σχολικές τσάντες. Κάτι τέτοιο, όπως είδαν μελετώντας συνολικά 1.403 παιδιά σχολικής ηλικίας (12-17 ετών), συνοδευόταν από έντονους πόνους στην πλάτη.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ειδικούς του Νοσοκομείου ντα Κόστα, στην Μπουρέλα και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Σον Ντουρέτα, στην Πάλμα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το φορτίο που κουβαλούν οι μαθητές στην πλάτη τους δεν θα πρέπει να ξεπερνά το 10% του σωματικού τους βάρους.
Σχολικά βάρη παιδεύουσι τέκνα

Στο 40% η ανεργία στους νέους στην Ελλάδα


Το ποσοστό του 20,7% άγγιξε το ποσοστό της ανεργίας το 4ο τρίμηνο του 2011 για την Ελλάδα, εκτοξεύοντας το ποσοστό στο σύνολο σε 17,6% (για ολόκληρη τη χρονιά). Σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.025.877 άτομα, αυξανόμενοι κατά 313.812 άτομα (+44,1%) σε ένα χρόνο.
Σημειωτέον ότι οι μακροχρόνια άνεργοι (όσοι αναζητούν εργασία πάνω από 12 μήνες) αποτελούν το 54,6% του συνόλου των ανέργων, ενώ το ποσοστό των «νέων ανέργων» (όσοι εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας) αγγίζει το 24%.
Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (24,5%) είναι σημαντικά υψηλότερο από εκείνο των ανδρών (17,8%), ενώ το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-29 ετών (39,5%), το οποίο για τις γυναίκες φθάνει στο 44,9%.

Η πολιτική χωρίς ηθική, είναι η ηθική των τυράννων

Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης
Ανοικτή επιστολή του Κώστα Βαξεβάνη προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Κύριε Βενιζέλο,
Σας απευθύνομαι για τρίτη φορά. Πολλοί θα αναρωτηθούν γιατί το κάνω. Άλλοι θα μιλήσουν για εμμονή. Δεν σας κρύβω πως δίστασα αρκετά πριν αποφασίσω να σας γράψω μια ακόμη επιστολή που δεν θα απαντήσετε. Μέσα στις αγιογραφίες των ημερών η επιστολή μου μπορεί να φαντάζει κουραστική και χωρίς νόημα. Αλλά το νόημα στα πράγματα, το δίνει ο καθένας με τον τρόπο του.
Σε καιρούς κρίσης οι άνθρωποι είναι περισσότερο έτοιμοι να εξαπατηθούν από το να αγανακτήσουν. Παρακολουθώ με σαρκασμό ανθρώπους που με έπαιρναν τηλέφωνο μετά τις δύο επιστολές μου για να μου προσθέσουν μια ακόμη πλευρά για τον τρόπο που πολιτευτήκατε, (περιέγραφαν όσα κάνατε «νομοθετικά τερατουργήματα») τώρα να κάνουν δηλώσεις υποστήριξής σας.

15 Μαρ 2012

Το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση του

Σας προσκαλούμε στη συνέντευξη Τύπου την Δευτέρα  19 Μαρτίου 2012 και ώρα 12:00 μ. στην Πινακοθηκη Μεσολογγιου (κεντρίκη πλατεία Μεσολογγίου) ,
με θέμα :Το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση του

                    
       Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου
               Γραφείο Δημάρχου
      Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

Τι θα γινόταν αν η Ελλάδα είχε χρεοκοπήσει το 2010;

Κέρδη και ζημίες από το PSI. Ποιοι επωμίζονται τους κινδύνους από το ελληνικό χρέος σήμερα.


Αν η Ελλάδα είχε χρεοκοπήσει το Μάιο του 2010, οι τράπεζες θα είχαν χάσει $51 δις. Σύμφωνα με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), τα ελληνικά ομόλογα που είχαν στην κατοχή τους οι τράπεζες μειώθηκαν στα $31 δις μέχρι την εβδομάδα πριν το κούρεμα, μειώνοντας έτσι σημαντικά τις απώλειες. Οι δανειστές είναι πλέον προστατευμένοι από περαιτέρω απώλειες χάρη στους δελεαστικούς όρους που συνοδεύουν αυτή την ανταλλαγή ομολόγων και δόθηκαν ως κίνητρο συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο PSI. Το ρίσκο του ελληνικού χρέους βαραίνει πια το δημόσιο τομέα, κάτι που συμβαίνει με τα χρέη Πορτογαλίας και Ιρλανδίας επίσης.


"Αγροτικές αποζημιώσεις-μαϊμού αλλά δεν θα πω ονόματα"

Αν και ο Γιάννης Δριβελέγκας είναι υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης από τον Ιούνιο του 2011, μόλις χθες μίλησε στη Βουλή για παράνομες αγροτικές αποζημιώσεις -αλλά, και πάλι, χωρίς να δώσει «ονόματα και διευθύνσεις» όπως κλήθηκε από τους βουλευτές να πράξει.

Κατά τον υφυπουργό (και βουλευτή Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ από το 1993) μέσα σε βουλευτικά γραφεία κάπου στη βόρεια Ελλάδα συντάσσονταν πορίσματα-μαϊμού για καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες, ώστε οι παραγωγοί να εισπράττουν τις αντίστοιχες αποζημιώσεις.


Φωτογράφισε πάντως ότι τα βουλευτικά γραφεία ήταν «γαλάζια» διότι τοποθέτησε το συμβάν στην τριετία 2007-2009.


Μ΄αυτό τον τρόπο αιτιολόγησε τα ελλείμματα ύψους 4,5 δισ. ευρώ στον ΕΛΓΑ, τονίζοντας ότι για την υπόθεση έχει διενεργηθεί ΕΔΕ και έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη.


Παρά την επιμονή βουλευτών, αρνήθηκε να μιλήσει συγκεκριμένα -δηλαδή να αναφέρει τις περιοχές της βόρειας Ελλάδα και τους ιδιοκτήτες των εν λόγω βουλευτικών γραφείων, εντός των οποίων συντάσσονταν τα πορίσματα-μαϊμού.



Πηγή:
www.capital.gr

Μας δένει χειροπόδαρα η νέα δανειακή σύμβαση

Μας δένει χειροπόδαρα η νέα δανειακή σύμβαση
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή για να πάρει η Ελλάδα τα νέα δάνεια.

Η Η νέα δανειακή σύμβαση που δεσμεύσει την χώρα τουλάχιστον μέχρι το 2020 κατατέθηκε χθες στη Βουλή, αφού πήρε την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου. 

Με βάση το νομοσχέδιο κυρώνεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εγκρίθηκε στο υπουργικό συμβούλιο για τη νέα δανειακή σύμβαση ανάμεσα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), την Ελληνική Δημοκρατία, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), ύψους 109,1 δισ. ευρώ.

ΒΥΡΩΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ''ΗΡΩΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ''

Ο Μάρκος Μπότσαρης προς τους Σουλιώτες
...Ημείς, αδελφοί, ουδέν έχομεν να διανείμωμεν μεταξύ μας. Εν
μόνον έχομεν κοινόν, το της δόξης και της τιμής. Ιδού, ο εχθρός
μας περιμένει εις το πεδίον της μάχης. Λοιπόν, πρέπει να δοξά-
σωμεν και να τιμήσωμεν τον γενναιότερον.
Ταύτα ειπών ο Μάρκος, κατέσχισεν το της στρατηγίας δίπλωμα,
η δε ομιλία του και η πράξις του συνεκίνησε μέχρι δακρύων. Και
αμέσως εγερθέντες ησπάσθησαν αλλήλους.
Οι Σουλιώτες προς τον Αλή Πασά
Βεζίρ Αλή Πασά σε χαιρετούμεν.
Η πατρίς μας είναι απείρως γλυκυτέρα και από τα άσπρα σου
και από τους ευτυχείς τόπους, οπού υπόσχεσαι να μας δώσεις.
Όθεν ματαίως κοπιάζεις, επειδή η ελευθερία μας δεν πωλείται,
ούτ' αγοράζεται σχεδόν με όλους τους θησαυρούς της γης, παρά
με το αίμα και θάνατον έως τον ύστερον Σουλιώτην.
Ο Αδαμάντιος Κοραής για τους Σουλιώτες
Έχετε έμφυτον εις την καρδίαν σας την ευψυχίαν όλης της
Ελλάδος.

Ανακοίνωση των ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιμπεριαλιστική Συνεργασία


Η βάρβαρη και παρατεταμένη επίθεση του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας διαμορφώνει μια κρίσιμη κατάσταση για το λαό και τη χώρα. Καταδικάζει το λαό σε αργό θάνατο, βαθαίνει την ιμπεριαλιστική υποδούλωση και θέτει τη χώρα κάτω από ασφυκτικό, νεοαποικιακό έλεγχο.
Οι πανηγυρισμοί των κομμάτων του συστήματος για την ολοκλήρωση του PSI σημαίνουν και προετοιμάζουν τον επερχόμενο νέο γύρο επίθεσης ενάντια στην εργατική τάξη και το λαό. Γι’ αυτό και, παράλληλα, τα κόμματα αυτά διαμορφώνουν όλο και πιο αντιδραστικά χαρακτηριστικά, κλιμακώνουν την αντικομμουνιστική-αντιαριστερή υστερία τους, απαιτούν σιγή νεκροταφείου από το λαό και τη νεολαία της χώρας.

14 Μαρ 2012

Kληρικοί - δημόσιοι υπάλληλοι κατά του ενιαίου μισθολογίου

Να ακυρώσουν την εγκύκλιο η οποία εκδόθηκε σε εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και προβλέπει την περικοπή των αποδοχών τους κατά 70% από τη δεύτερη θέση την οποία κατέχουν ζητούν  κληρικοί, οι οποίοι παράλληλα κατέχουν και υπαλληλική θέση στον δημόσιο τομέα. 
Με προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) 65 κληρικοί (εφημέριοι, διάκονοι και ιεροκήρυκες), οι οποίοι παράλληλα κατέχουν και υπαλληλική θέση στον δημόσιο τομέα (εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι ΝΠΔΔ, ΟΤΑ κ.λπ.), καθώς και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιεροδιδασκάλων «Κωνσταντίνος ο εξ Οικονόμων», ζητούν την ακύρωση της εγκυκλίου η οποία προβλέπει ότι θα λαμβάνουν μόνο το 30% των αποδοχών της δεύτερης θέσης στην οποία απασχολούνται.

Ομορφιά: μπορούμε να αγνοήσουμε τα πρότυπα;

(Περιοδικό VITA)
Πρώτη μας έννοια όταν ξυπνήσουμε και τελευταία πριν κοιμηθούμε, η ματιά στον καθρέφτη. Η διερευνητική, διεισδυτική, κριτική, συχνά αυστηρή και ενίοτε επιεικής ματιά που σκανάρει στα γρήγορα, εντοπίζει επίμαχα σημεία, αξιολογεί και βεβαίως συγκρίνει: με το χτες, με το πέρσι, με το «παλιά» αλλά κυρίως με τα τρέχοντα πρότυπα ομορφιάς. Από αυτά κρίνονται πολλά. Πόσο εύκολα μπορούμε να τα αγνοήσουμε ή έστω να τα παραβλέψουμε;
Καταρχήν ξέρουμε όλοι πόσο δύσκολο είναι να αδιαφορήσουμε, να κάνουμε ότι δεν μας αφορά η εξωτερική εμφάνιση, η ομορφιά και τα πρότυπα της εφόσον ζούμε στην εποχή της αυτοκρατορίας της εμφάνισης. «Αν θέλεις να έχεις κοινωνική υπόσταση, επαγγελματική επιτυχία, ερωτική ανταπόκριση, έσο όμορφη(ος), μάθε το μυστικό της ομορφιάς». Αυτό το μήνυμα παίρνουμε συνεχώς και από παντού. «Η Ομορφιά» αυτό το υπέρτατο αγαθό στο οποίο γίνεται αναφορά σαν σε κάτι που είναι πάντα πάνω κι έξω απ’ τα κανονικά και τα τετριμμένα, μοιάζει εξ’ ορισμού να μας αφήνει απ’ έξω. Εμάς, τους καθημερινούς, κοινούς

Επιστολή ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, άλλη Αριστερά


Σε μια στιγμή που η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, μαζί με την Ιερή Συμμαχία κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ μετά το PSI προχωρούν σε δραματικά και αλλεπάλληλα κουρέματα των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και γίνεται πιο απαραίτητος από ποτέ ο πανεργατικός και παλλαϊκός ξεσηκωμός για να μην περάσει η νέα αντιδραστική τομή, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προχωρά σε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία. Με στόχο τη δημιουργία ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής, ενός ελπιδοφόρου αντίπαλου δέους στη «χούντα» των αγορών, απευθύνεται σε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και του κινήματος, επιδιώκοντας την κοινή τους δράση μέσα στους αγώνες.

Το κόκκινο κρέας κόβει χρόνια ζωής

Αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου εξαιτίας καρδιοπαθειών και καρκίνου
Το κόκκινο κρέας κόβει χρόνια ζωής
Τη μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος καθώς φαίνεται ότι αποτελεί «βόμβα» για την υγεία και τη μακροζωία συστήνουν ειδικοί από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ



Το πολύ κόκκινο κρέας κόβει χρόνια ζωής, σύμφωνα με νέα μεγάλη μελέτη ειδικών της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ. Στη μελέτη περιελήφθησαν περισσότερα από 120.000 άτομα και όπως προέκυψε η κατανάλωση κόκκινου κρέατος αύξανε σημαντικά τον κίνδυνο θανάτου εξαιτίας καρκίνου αλλά και καρδιοπαθειών.

Προκειμένου να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία σχετικά με 37.698 άνδρες και 83.644 γυναίκες. Τα στοιχεία ελήφθησαν από δύο μεγάλες αμερικανικές μελέτες σχετικά με την υγεία και τον τρόπο ζωής στο πλαίσιο των οποίων οι συμμετέχοντες παρακολουθήθηκαν για διάστημα μεγαλύτερο των 20 ετών.

13 Μαρ 2012

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΑΪΜΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ


Το «τέλος» της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης... 

Τι είναι λοιπόν αυτό το διαβόητο τέλος της «Δημοκρατίας της Βαϊμάρης»; Στις 28 Φλεβάρη 1933, ύστερα από πρόταση της κυβέρνησης του Χίτλερ, ο πρόεδρος της Γερμανίας Χίντενμπουργκ ανέστειλε με έκτακτο διάταγμα όλα τα άρθρα του Συντάγματος της Βαϊμάρης που εγγυόντουσαν την ελευθερία του ατόμου, του λόγου, του Τύπου, των συγκεντρώσεων και της ίδρυσης συνδικαλιστικών Οργανώσεων. Ετσι λένε, καταλύθηκε το Σύνταγμα της Βαϊμάρης και επικράτησε ο φασισμός. Αντικαταστάθηκε μια μορφή διακυβέρνησης της δικτατορίας των μονοπωλίων με μία άλλη.

12 Μαρ 2012

Μειωμένο κατά 22% από σήμερα το επίδομα ανεργίας


Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το νέο επίδομα ανεργίας το ύψους του οποίου είναι μειωμένο κατά 22% σε σχέση με αυτό που ίσχυε μέχρι πρότινος. Εκτός όμως από το επίδομα ανεργίας, στην κλίνη του προκρούστη μπαίνουν και άλλα 14 επιδόματα τα οποία χορηγεί ο ΟΑΕΔ.
Τα παραπάνω προβλέπει Kοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, η οποία τίθεται από σήμερα σε εφαρμογή και αλλάζει τελείως το τοπίο της χορήγησης κοινωνικών επιδομάτων.
Αναλυτικότερα, το επίδομα ανεργίας θα υπολογίζεται με βάση το μειωμένο ημερομίσθιο που προβλέπει το νέο μνημόνιο και θα ανέρχεται στα 359 ευρώ, ενώ τη μείωση του 22% θα υποστούν και τα εποχικά επιδόματα που δίνει ο ΟΑΕΔ, το ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας, το επίδομα για τους αποφυλακιζόμενους, το επίδομα επίσχεσης – διακοπής εργασιών και το επίδομα μητρότητας.
Ειδικά πάντως για το επίδομα ανεργίας, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης ανέφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να του προσδώσει στοιχεία ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Καλέσματα για Γενικές Συνελεύσεις και στάσεις εργασίας των εργαζομένων του Γ.Ν. Μεσολογγίου

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κατανοούν πλήρως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Υγείας.
Το δεύτερο μνημόνιο καθώς και η πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων έχουν απαξιώσει τον χώρο της Υγείας.
Η ψήφιση του νόμου 4052/2012 Νοσοκομεία  Ε.Σ.Υ. – ενιαία  Ν.Π.Δ.Δ θα επιφέρει από 1/1/2013 Ενιαίο οργανισμό του Νοσοκομείου μας με το Νοσοκομείο Αγρινίου καθώς από 25/7/2011 Ν. 84627 με απόφαση του Υπουργού Υγείας είμαστε  διασυνδεόμενο Νοσοκομείο του Νοσοκομείου Αγρινίου, με ενιαίο Διοικητή και ενιαία Διοίκηση.

Έρχονται ζιβάγκο, μούσια και άλλες τρίχες...

Του Γιώργου Κράλογλου

Βγάζουν από τις ντουλάπες τα ζιβάγκο, στρατολογούν πάλι τους αξύριστους με τις σοσιαλιστικές αρλούμπες και συστρατεύονται δεξιοί και αδέξιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για να στριμώξουν τους αριστερούς υποσχόμενοι διατήρηση του κράτους αλλά (ταυτόχρονα) και ανάπτυξη και αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών.
Όλα αυτά μαζί. Είτε ως αυτοδύναμη κυβέρνηση (που αποκλείεται) είτε ως συγκυβέρνηση (που είναι και το επικρατέστερο σενάριο).
Την ίδια στιγμή όμως καμιά κουβέντα για την συμφωνία τους με την Τρόικα και τους εργοδότες για καταιγίδα νέων μέτρων (βεβαίως μετά τις εκλογές) μεταξύ των οποίων την κατάργηση ή την μεγάλη μείωση του 13ου και 14ου μισθού και το τσεκούρωμα των συλλογικών συμβάσεων στους ήδη εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

11 Μαρ 2012

Κάνοντας μια καινούργια αρχή σε μια νέα χώρα

(περιοδικό winners του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς Φεβρουάριος 2010)
Ταξίδια, «καινούργιες παραστάσεις», ενδιαφέρουσες εμπειρίες, όλα αυτά προκαλούν χαρά και προσμονή όταν πρόκειται να κάνουμε με την οικογένεια μας ένα ταξίδι αναψυχής. Τα πράγματα όμως αλλάζουν όταν πρόκειται για μια επαγγελματική –συνεπώς πιο μόνιμη- μετακίνηση, για την οποία πρέπει όλοι, γονείς και παιδιά, να αφήσουν πίσω τους οικεία και αγαπημένα μέρη, πρόσωπα, συνήθειες.

Μια νέα αρχή σε μια καινούργια χώρα: όσον αφορά την καθαρά επαγγελματική πλευρά πρόκειται συνήθως για μια επιθυμητή και πολλά υποσχόμενη αλλαγή. Τι γίνεται όμως με την οικογένεια; Σαν ενήλικας έχει κανείς το χρόνο και την ωριμότητα να προετοιμαστεί και να προσαρμοστεί (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι πάντα εύκολο) στη νέα κατάσταση.

Εργαζόμενοι σηκωθείτε από το γραφείο!

Εργαζόμενοι σηκωθείτε από το γραφείο!Μια βόλτα ανά 20 λεπτά, συνιστούν οι ειδικοί για καλύτερη υγεία
Κουνηθείτε από τη θέση σας και μειώστε τον κίνδυνο για προβλήματα υγείας, βροντοφωνάζουν αυστραλοί επιστήμονες



Μπορεί να μοιάζει ακατόρθωτο ιδιαίτερα κατά τις μέρες που το τηλέφωνο του γραφείου δεν σταματά να χτυπά, όμως οι επιστήμονες είναι κατηγορηματικοί: οι εργαζόμενοι γραφείου θα πρέπει να κάνουν μια βόλτα στον διάδρομο ανά 20 λεπτά.
Σύμφωνα με τους ειδικούς του Ινστιτούτου Baker IDI για την Καρδιά και τον Διαβήτη, στη Μελβούρνη, η κίνηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα βοηθά στη μείωση των επιπέδων γλυκόζης και ινσουλίνης που αυξάνονται στο αίμα μετά από κάθε γεύμα και συνοδεύονται από τον κίνδυνο

Οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων των πέντε ηπείρων

Στην Ελλάδα, οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων βλέπουν την κατιούσα αρχής γενομένης με την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου, οπότε και άρχισαν να "αποχωρίζονται" επιδόματα και προνόμια κάθε είδους και κατηγορίας.
Από το 2000 και μετά το κόστος εργασίας στην Ελλάδα ακολουθεί σημαντικά ανοδική πορεία, που αντιστρέφεται θεαματικά με την εφαρμογή του Μνημονίου.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, από το α’ τρίμηνο του 2000 έως το α’ τρίμηνο του 2010, ο δείκτης συνολικού κόστους εργασίας της Ελλάδας αυξήθηκε σε ονομαστικές τιμές κατά 54,1%, όταν της Πορτογαλίας αυξάνονταν κατά 28,7% και της Γερμανίας κατά μόλις 18,6%.
Την ίδια στιγμή, αγεφύρωτο παραμένει το χάσμα όσον αφορά στις μηνιαίες απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων ανά τον κόσμο.

Η οικονομία «βάλτωσε» τον... Κάμπο

Η οικονομία «βάλτωσε» τον... Κάμπο Καταργούνται μέτρα που παρουσίαζαν από την αρχή της εφαρμογής προβλήματα, ενώ προκειμένου να κα- λυφθούν οι υποχρεώσεις κάποιων μέτρων και δράσεων, γίνεται ανακατανομή πόρων.
Της Μαρίας Γιουρουκέλη
Η κρίση «τρώει» τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης. Η δυσκολία εκ μέρους της χώρας στην εξασφάλιση της εθνικής συμμετοχής οδηγεί σε μειώσεις και των κοινοτικών κονδυλίων με αποτέλεσμα να μείνει από... καύσιμα η αγροτική οικονομία, που θα μπορούσε να κινήσει ολόκληρη την ελληνική οικονομία.
Πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής»
Έτσι, σε πρώτη φάση σημαντική ανακατανομή πόρων και επιβράδυνση της υλοποίησης των αγροτικών προγραμμάτων επιφυλάσσει η αναθεώρηση του επιχειρησιακού

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More