Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

25 Σεπ 2010

Επικίνδυνο παυσίπονο

Το γνωστό παυσίπονο Voltaren αυξάνει κατά 86% τις πιθανότητες εγκεφαλικού ακόμα και σε υγιή άτομα, σύμφωνα με έρευνα.
Επικαλούμενοι την έρευνα διακεκριμένοι επιστήμονες της Αυστραλίας  ζητούν την άμεση απαγόρευση του παυσίπονου.
Ο καθηγητής Φαρμακολογίας του πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, Ντέϊβιντ Χένρι, ζήτησε την απαγόρευση της διάθεσης του συγκεκριμένου παυσίπονου στην Αυστραλία.
"Η ημερομηνία του Voltaren έχει λήξει", είπε και προσέθεσε ότι είναι ξεπερασμένο παυσίπονο και είναι και τοξικό.
"Υπάρχουν πιο ασφαλή εναλλακτικά παυσίπονα. Αυτό θα πρέπει να απαγορευθεί με ιατρική συνταγή ή χωρίς συνταγή",τόνισε.

Συμπλεγματικός ο Χώκινγκ

Αίσθηση ακόμη και στους εκκλησιαστικούς κύκλους, προκαλεί το άρθρο του μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ με το οποίο προσπαθεί -όχι επιτυχώς είναι η αλήθεια- να αντικρούσει τις απόψεις του φυσικού Στέφεν Χώκινγκ, όπως διατυπώνονται στο τελευταίο του βιβλίο, ότι η Φύση, απλά δεν χρειάζεται τον Θεό, για να θεμελιώσει την υπαρξή της.
Δεν είναι βέβαια μόνον ο Στέφεν Χώκινγκ που υποστηρίζει κάτι τέτοιο - στο ίδιο περίπου συμπέρασμα κατέληξε και ο πατέρας της κβαντομηχανικής, φυσικός  Νιλς Μπορ στο παρελθόν, που απέδειξε θεωρητικά την δημιουργία ύλης χωρίς προηγούμενο συμβάν, αλλά στις μέρες μας και ο Βρετανός βιολόγος και συγγραφέας με έδρα

Διχάζει το καζίνο στο Ελληνικό

Με την κυβέρνηση να διαψεύδει τα περί πλωτών καζίνων, ξενοδοχείων και ιδιωτικών τζετ στο μικρό Λας Βέγκας του Ελληνικού και την αντιπολίτευση σύσσωμη, πλην ΛΑΟΣ, να εκφράζει επιφυλάξεις για τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας επένδυσης συνεχίζεται η κόντρα για τα εκατομμύρια του Κατάρ, που τέθηκαν ως υποθήκη ενδιαφέροντος σε μια πρώτη και γενική συμφωνία, την οποία υπέγραψαν οι δύο πλευρές στη Νέα Υόρκη.
Έτσι μπορεί οι υπογραφές να μπήκαν υπό τα όμματα των Γ.Παπανδρέου και Χαμάντ Αλ Θάνι και όπως ανακοινώθηκε το Κατάρ να προτίθεται να επενδύσει 5 δισ. δολάρια στη χώρα σε σειρά τομέων, όπως το real estate και την ενέργεια, ωστόσο τα

Το βιολογικό ρολόι των αντρών

H φράση «βιολογικό ρολόι» χρησιμοποιείται από τους περισσότερους γιατρούς όταν αναφέρονται στη γονιμότητα και στην αύξηση της πιθανότητας γένησης παιδιών με γενετικές ανωμαλίες, ψυχολογικές νόσους κ.α. Και μέχρι τώρα μόνο για τις γυναίκες που πλησιάζουν την ηλικία των 30.


Μέχρι τώρα! Γιατί όλες οι επιδημιολογικές έρευνες δείχνουν ότι το βιολογικό ρολόι της αναπαραγωγής πάει αρκετά γρήγορα και για τους άντρες μόλις περάσουν τα 25. Η ανδρική γονιμόητα μειώνεται σαφέστατα μετά τη χρυσή δεκαετία των 20. Αλλά αυτό δεν έιναι μοναδικός κίνδυνος για τους άντρες. Ο πραγματικός κίνδυνος κρύβεται στην γέννηση παιδιών με γενετικές ανωμαλίες και προδιάθεση για σχιζοφρένεια όταν παρατείνεται η τεκνοποίση μετά τα 35. Ας δούμε όμως πια είναι κατάσταση σε κάθε αντρική δεκαετία ξεχωριστά.


Εφηβεία

Μεταξύ δεκατριών και δεκατεσσάρων ετών το σπέρμα δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως και ο κίνδυνος γενετικών ανωμαλιών είναι πολύ υψηλός. Το σπέρμα είναι εξαιρετικά υγιές στην προχωρημένη εφηβεία αλλά η ανεξέλεγκτη σεξουαλική συμπεριφορά σε αυτές της ηλικίες είναι παράγοντας κινδύνου μετάδοσης αφροδίσιων νοσημάτων.

Στα είκοσι

Γίνε δόκτωρ με 2.000 ευρώ!

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι οι «ντελιβεράδες» έρχονται στην πόρτα μας για να μας φέρουν φαγητό ή κανένα επείγον δέμα - άντε και λουλούδια ή είδη περιπτέρου... Εσχάτως όμως, ένα νέο είδος «ντελίβερι» έχει αρχίσει να αναπτύσσεται γοργά: εκείνο της εκπόνησης πανεπιστημιακών εργασιών από εταιρείες «υποστήριξης φοιτητών» ή ιδιώτες καθηγητές και «παράδοσης στο χώρο σας» μέσω e-mail.
Η ύπαρξη ανθρώπων που αναλάμβαναν -με το αζημίωτο- τη συγγραφή εργασιών, από απλές πτυχιακές μέχρι διδακτορικές

Ομολογία του απόστρατου Τούρκου Στρατηγού Sabri Yirmibeşoğlu «Εμείς καίγαμε τα τζαμιά

Όσο και αν κάποιοι υποστηρικτές της ελληνοτουρκικής φιλίας θέλουν να μας πείσουν ότι οι Τούρκοι δεν αποτελούν πια απειλή για το ελληνικό Έθνος και ότι δεν θα πρέπει να τους βλέπουμε με καχυποψία θα πρέπει να νοιώθουν πραγματικά αμηχανία και ντροπή μετά από αυτά που ομολόγησε ο Τούρκος Στρατηγός Sabri Yirmibeşoğlu.

Ο Τούρκος στρατηγός εν αποστρατεία, πρώην γενικός γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας και αρχηγός της Ειδικής Υπηρεσίας Πολέμου του στρατού, κατά την διάρκεια συνέντευξής του στο τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο «Habertürk», παραδέχθηκε ότι η υπηρεσία του φέρει την ευθύνη για την ανατίναξη και καταστροφή πολλών τεμενών στην Κύπρο κατά την θλιβερή περίοδο 1950-1970.

Άδειες για πετρελαϊκές έρευνες στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο εντός ελληνικής ΑΟΖ εκδίδει η Τουρκία





Η κούρσα για το ενεργειακό «Ελ Ντοράντο» του Αιγαίου και της της Ανατολικής Μεσογείου (όπως γράφει και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο τεύχος που κυκλοφορεί) ξεκίνησε, αλλά για την ώρα τρέχει μόνη της η Τουρκία, απειλώντας όπως να πυροδοτήσει γενικευμένη ελληνοτουρκική κρίση: Η Turkiye Petrolleri Anonim Ortakligi/TPAO ολοκλήρωσε σε μόλις δύο μήνες (Ιούλιος-Αυγουστος) τις πρώτες τρεις διαγωνιστικές φάσεις που θεωρούνται απαραίτητες για να θεμελιώσουν ερευνητικά δικαιώματα ξένοι πετρελαικοί όμιλοι στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο!


24 Σεπ 2010

Νέα του Αρχιπελάγους

"εν πλω" κυκλοφόρησε! του Γιάννη Κουτελίδα 

Το εν πλω αποτελεί το νέο ελπιδοφόρο εγχείρημα του Αρχιπελάγους στο πεδίο της ενημέρωσης. Στόχος της εφημερίδας είναι να κοινωνήσουμε τις δράσεις μας, να προβάλουμε θέματα που αφορούν όλους, να διεγείρουμε σκέψεις και να αφυπνίσουμε συνειδήσεις. Όλα σχεδόν τα άρθρα που παρατίθενται στο εν πλω αφορούν καίρια περιβαλλοντικά προβλήματα με τα οποία ασχολείται καθημερινά η ερευνητική ομάδα του Αρχιπελάγους και τα οποία παραμένουν, μέχρι σήμερα, άλυτα.

Σε αυτή την πορεία θα γίνουμε ενοχλητικοί απέναντι σε όσους υπηρετούν το κατεστημένο που οδηγεί καθημερινά το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής μας σε διαρκή υποβάθμιση. Θέτουμε επί τάπητος όλα αυτά τα ζητήματα και σας καλούμε να στηρίξετε τόσο τη διάδοση τους, όσο και τη λύση τους.
Διαβάστε το πρώτο τεύχος
σε ηλεκτρονική μορφή ΕΔΩ  ή επικοινωνήστε μαζί μας για να λάβετε την έντυπη έκδοση – φυσικά δωρεάν - .
 



Λάβαμε και δημοσιεύουμε...ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΨΗΦΙΣΜΑ-«Το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Λειτουργία του Νοσοκομείου»

Με αφορμή την κινητοποίηση των εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου την Τετάρτη 15/9/2010, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Μεσολογγίου και του Δημάρχου της πόλης την Παρασκευή 17/9/2010 στο Ε.Κ.Μ. ευρεία σύσκεψη των φορέων της πόλης με ΘΕΜΑ: «Το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η Λειτουργία του Νοσοκομείου»

Στην Σύσκεψη Παραβρέθηκαν οι κάτωθι:
Ø   Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μεσολογγίου
Ø   Εκπρόσωπος της Ε.Ι.Ν.Α. (Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών)
Ø   Εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσολογγίου

Το μουσείο της "Διεξόδου" σε νέο ξεκίνημα



Με τις πιο σύγχρονες μουσειολογικές μεθόδους και εφαρμογές ανακαινίσθηκε πλήρως ο μουσειακός χώρος της "Διεξόδου" και άνοιξε τις πύλες του από τις 14 Σεπτεμβρίου αναμένοντας όχι μόνο τους φίλους του αλλά και όλους της επισκέπτες της Ιερής Πόλης, προκειμένου να δούν και για να απολαύσουν τα εκτιθέμενα αυθεντικά τεκμήρια και κειμήλια καθώς και τα νέα αποκτήματα,  από δωρεές και αγορές, που χρονολογούνται από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας.
Οι επισκέπτες, εκτός από τις πληροφορίες που τους παρέχει η Ιστορικός Τέχνης του χώρου,πληροφορείται από μόνος του, μέσω κατατοπιστικών κειμένων στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, όλη την ιστορία του Μεσολογγίου από την πρώτη του εμφάνιση στο τέλος της Αναγέννησης, μέχρι το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.

“Η Τρόικα ήθελε να κλείσει την Αγροτική Τράπεζα”!

Ανάβει φωτιές δήλωση – σοκ του Κ. Σκανδαλίδη





Πιέσεις της Τρόικας για «κλείσιμο» της Αγροτικής Τράπεζας λόγω καταστρατήγησης του ανταγωνισμού κατήγγειλε σε σημερινή συνέντευξή τύπου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, προκαλώντας σοκ στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Όπως αποδεικνύεται και από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που παρουσιάζει το protothema.grο υπουργός του ΠΑΣΟΚ μιλά ανοικτά και ξεκάθαρα για πιέσεις της τρόικας για να κλείσει η ΑΤΕ.

Έτοιμο το “Ναρκοτέστ” του πενταλέπτου



Οι γονείς θα μπορούν να ανιχνεύουν άμεσα αν τα παιδιά τους κάνουν χρήση κάνναβης ή κοκαΐνης


Νέο τεστ ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, το οποίο θα επιτρέπει στους γονείς να ελέγχουν αποτελεσματικά αν το παιδί τους κάνει χρήση κάνναβης ή κοκαΐνης μέσα σε μόλις πέντε λεπτά και με κόστος λιγότερο από δύο ευρώ, αναμένεται να κυκλοφορήσει σε δύο χρόνια στην αγορά.


Ο υπερευαίσθητος αισθητήρας Vantix μπορεί αποδεδειγμένα να εντοπίζει ακόμη και μεταβολίτες, δηλαδή μικρά μόρια, ναρκωτικών ουσιών σε ένα δείγμα σάλιου.

«ΤΟ ΜΙΣΟΛΟΓΓΙ ΣΚΕΛΕΘΡΟ, ΓΥΜΝΟ, ΞΕΣΑΡΚΩΜΕΝΟ...» μέρος 1.

Κάπως έτσι περιγράφεται η κατάσταση αυτής της πόλης σε όλους τους τομείς! Αυτή η πόλη με τη μεγάλη ιστορία και τους  πολλούς πνευματικούς ανθρώπους μοιάζει ακυβέρνητο καράβι στη δίνη της κακής οικονομικής και κυβερνητικής  πολίτικης της χώρας. Βεβαία είμαστε ακυβέρνητοι και έρμαια όχι μόνο από την κυβέρνηση της χώρας αλλά και από την τοπική κυβέρνηση που όντας χαμένη στο διάστημα ζητεί ακούσατε ακούσατε  και να τη ξανά ψηφίσουμε!
   Τι να ψηφίσουμε κύριε Αναγνωστόπουλε από εσάς και το ψηφοδέλτιο σας, που στο τέλος κατέληξε το μισό μιας και οι περισσότεροι εκλεγμένοι τσακώθηκαν μαζί σας και έφυγαν, οι άλλοι  δεν έκαναν και τους διώξατε και οι άλλοι παραιτήθηκαν γιατί ποιος ξέρει τι αντιλήφτηκαν…. Να σας  ψηφίσουμε για τους ειδικούς

23 Σεπ 2010

Πίνουν “μπάφους” και παίζουν Pro-θυπουργοί

ΚαραμανλήςΡουσόπουλος και ΠαπανδρέουΡαγκούσης

...οι τεμπελχανάδες γόνοι και οι αγράμματοι πρωθυπουργεύοντες.




Στο ίδιο έργο θεατές. Μετά το δίδυμο Καραμανλή-Ρουσόπουλου βλέπουμε το δίδυμο Παπανδρέου - Ραγκούση. Μετά την αποτυχία του πρώτου διδύμου είναι θέμα χρόνου να δούμε και την αποτυχία του δεύτερου. Είναι προφανές πλέον ότι βαδίζουμε στο τελευταίο στάδιο του νεποτισμού. Στο στάδιο της πλήρους σήψης και αποσύνθεσής του. Για την ιατρική επιστήμη αποτελεί αιτία θανάτου για έναν

Γιατί με βάφτισαν Ευρωπαίο . Εγώ θέλω να παραμείνω Έλληνας!


Γιατί με βάφτισαν Ευρωπαίο . Εγώ θέλω να παραμείνω Έλληνας!
Γράφει ο Χρυσόστομος

Πήγαινα στο καφενείο με 100 δραχμές και ήμουν πλούσιος . Έπινα ότι ήθελα και κερνούσα και φίλους. Πάω τώρα με 20 ευρώ ( 700 δραχμές) και αισθάνομαι φτωχός. Αν κάνω κανένα ‘’άνοιγμα ‘’ στις ορέξεις μου παρασυρόμενος και από άλλους κινδυνεύω φεύγοντας να αφήσω και βερεσέ.

Έχω κρατήσει δραχμούλες στο συρτάρι μου και τις βλέπω πότε-πότε !
Αναγκάστηκα να μάθω και ‘’ξένες γλώσσες’’ γιατί στην πλατεία μας τα βράδια οι περισσότεροι είναι ξένοι και αισθανόμουν εγώ ξένος και μουγκός και όχι αυτοί.

Οι Ρουμάνοι αναπολούν τις μέρες του κομμουνισμού





Καλύτερη θεωρούν τη ζωή στη Ρουμανία όπως ήταν υπό το κομμουνιστικό καθεστώς, 5 στους 10 Ρουμάνους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο ρουμανικό τύπο.


«Οι μισοί από τους ερωτηθέντες λένε πως η ζωή στη Ρουμανία ήταν καλύτερη πριν από το Δεκέμβριο του 1989 -οπότε έπεσε ο κομουνισμός- ενώ το 23% θεωρεί ότι ήταν χειρότερη και το 14% πως ήταν παρόμοια», διευκρινίζει το ρουμανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τα Εγκλήματα του Κομμουνισμού και Μνήμης της Εξορίας (IICCMER).


Το Ινστιτούτο σημειώνει πάντως πως η έρευνα «δεν μπορεί να αναγνωσθεί μονομερώς ως ένδειξη και μόνο μιας νοσταλγίας για το κομουνιστικό καθεστώς».

«Εμείς κάψαμε τεμένη στην Κύπρο» παραδέχεται απόστρατος Τούρκος στρατηγός




Ένοπλα μέλη της ΤΜΤ. Στο φορτηγό φαίνονται τα διακριτικά της εθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων


Λευκωσία

Αίσθηση προκάλεσαν στην κυπριακή κοινή γνώμη οι αποκαλύψεις Τούρκου στρατηγού, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε επικεφαλής της Διευθύνσεως Ειδικού Πολέμου, ότι ο τουρκικός στρατός προέβη συστηματικά στην Κύπρο σε προβοκατόρικες ενέργειες, μεταξύ των οποίων και ο εμπρησμός τεμένων.

CARREFOUR ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ

CARREFOUR ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ

ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΜΕ ΓΥΑΛΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΣΥΚΩΤΙΟΥ ΜΕ LISTERIA

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στο πλαίσιο εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την ελληνική επιχείρηση «Carrefour» για τη διακίνηση κρέμας συκωτιού, στην οποία έχει ανιχνευτεί Listeria monocytogenes...

Πρόκειται για κρέμα συκωτιού, σε συσκευασίες των 180gr, με εμπορική επωνυμία «κρέμας συκωτιού 180gr Carrefour (γαλλική περιγραφή προϊόντος: Mousse de foie a l' angienne Carrefour)», και ημερομηνίες λήξης έως και 03.10.2010. Το προϊόν παράγεται στη Γαλλία από τον προμηθευτή FR 22.093.01 CE.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την ανωτέρω εταιρεία την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων και ήδη έχουν ξεκινήσει σχετικοί έλεγχοι.

Ποιος Μωυσής; Ο άνεμος ήταν...



Αν πιστέψουμε όσα λένε Αμερικανοί επιστήμονες από το Εθνικό Κέντρο Ατμοσφαιρικής Έρευνας του πανεπιστημίου του Κολοράντο, θα πρέπει να αναθεωρήσουμε ό,τι γνωρίζουμε έως τώρα!

Όπως επισημαίνουν, μπορεί να μην ήταν ο Μωυσής που χώρισε την Ερυθρά Θάλασσα, αλλά ένας ισχυρός ανατολικός άνεμος που φυσούσε στη διάρκεια της νύχτας και είναι πολύ πιθανό να έσπρωχνε τα νερά με τον ίδιο τρόπο που περιγράφεται στα βιβλικά κείμενα και το Κοράνι.

Γ. Παπανδρέου: «Φτιάχνουμε μια καινούρια Ελλάδα»

«Φτιάχνουμε μια Ελλάδα αξιοκρατίας, διαφάνειας, λογοδοσίας, οικονομικής ανάπτυξης, κοινωνικής αλληλεγγύης, ανοιχτής Δημοκρατίας και Ελευθερίας που θα μπορέσει να γίνει ανταγωνιστική στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, απευθυνόμενος σε μέλη της Ομογένειας στο Ελληνικό Γενικό Προξενείο, στη Νέα Υόρκη.
"Ως κυβέρνηση αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα, αποφάσεις, για να προστατεύσουμε την χώρα μας από την χρεωκοπία, αλλά όχι μόνο. Να μπορέσουμε να κάνουμε την χώρα μας και πάλι ισχυρή, δυναμική. Να αλλάξουμε την Ελλάδα

Διατηρούν τα μπλόκα οι αυτοκινητιστές

Σε 18 σημεία της Αττικής παραμένουν 780 οχήματα καθώς οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης αναμένεται να συνεδριάσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους έπειτα και από τη ψήφιση χθες στη Βουλή επί της αρχής του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών.
Όπως ανακοίνωσαν χθες το βράδυ, προτίθενται να παραμείνουν στους δρόμους τουλάχιστον ως το πρωί της Παρασκευής, όταν και θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική γενική συνέλευση του κλάδου.

Ομολογία : η χρεοκοπία συνεχίζεται. Ομολογία : Δεν υπάρχει κράτος δικαίου.



Χθες με τα μούτρα κάτω ο συμπαθής υπουργός Οικονομικών, ο εθνικός ταμίας που λέμε, παρουσίασε τα έξι «γιατί» που κατά τη γνώμη του καθιστούν αναγκαίο το μέτρο της περαίωσης. Τα αντιγράφω από το ρεπορτάζ.
1. "Γιατί σήμερα έχουμε 2,5 εκ. ανέλεγκτες χρήσεις"
2. "Γιατί εκκρεμούν στα δικαστήρια 30 δις ευρώ από φορολογικές διαφορές".
3. " Γιατί εκκρεμούν 150.000 φορολογικές δίκες"

22 Σεπ 2010

ΠΟΣΠΕΡΤ εναντίον Κώστα Βαξεβάνη



Ζητούν μια δημόσια συγνώμη από το δημοσιογράφο



Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΣΠΕΡΤ για όσα είπε για την ΕΡΤ σε συνέντευξή του ο Κώστας Βαξεβάνης. Χαρακτηριστικό είναι ότι η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας –Τηλεόρασης» αναμένει, όπως λέει, τη δημόσια συγνώμη από το δημοσιογράφο.


Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ αναφέρει:



«Στη συνέντευξη του κ. Κώστα Βαξεβάνη στο Κυριακάτικο φύλλο της Real News στις 19 Σεπτέμβρη,

Ξεκίνησε η επίγεια ψηφιακή μετάδοση και για τα κανάλια της ΕΡΤ.



Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση (παρότι γίνονταν δοκιμές κατά το τελευταίο διάστημα) ξεκίνησε η επίγεια ψηφιακή μετάδοση για τα «παραδοσιακά» κανάλια της ΕΡΤ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από το απόγευμα της Τρίτης 21 Σεπτέμβρη 2010 η ΕΡΤ εκπέμπει ψηφιακά 4 ακόμα κανάλια και 5 ραδιοφωνικά προγράμματα. Συγκεκριμένα στην Αθήνα από το κανάλι 52 και στη Θεσσαλονίκη από το κανάλι 26 εκπέμπονται τα:

Μνημόσυνο για το μνημόνιο

Γιώργος Κύρτσος
Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται στην πράξη ότι η πολιτική που περιέχεται στο πολυσυζητημένο μνημόνιο δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει.

Αρνητικά αποτελέσματα


Ο ελληνικός λαός βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με τα αρνητικά αποτελέσματα της εφαρμογής της πολιτικής του μνημονίου. Το βιοτικό επίπεδο των μη προνομιούχων πέφτει, ολόκληροι παραγωγικοί κλάδοι της οικονομίας υποβαθμίζονται και το ποσοστό ανεργίας τραβάει την ανηφόρα. Οι σημερινές θυσίες δεν προετοιμάζουν τη βελτίωση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης, απλώς εγκλωβίζουν την Ελλάδα σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, υπερχρέωσης, επιβολής νέων μέτρων και κοινωνικής αναταραχής.

21 Σεπ 2010

Πάγκαλος : "Τα λεφτά τα φάγαμε στα ρουσφέτια"

“Η απάντηση σε όλους, όσοι μας ρωτάτε 'πού τα φάγατε τα λεφτά', είναι μία : Σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί”, δήλωσε προκλητικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, από το βήμα της Βουλής, την Τρίτη (21/09).

Ο κ. Πάγκαλος με τη δήλωσή του αυτή, έδωσε μία σκληρή απάντηση στους πολίτες, που βλέπουν μισθούς και συντάξεις να περιορίζονται, τη στιγμή που τα πάντα “ανεβαίνουν”, προκειμένου η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τους πόρους, που θα μειώσουν το δημόσιο έλλειμμα.



Σύγχρονο Ελληνικό Λεξικό της nεολαίας


ε το πέρασμα των χρονων η Ελληνική γλώσσα αλλάζει σύμφωνα με την εποχή που διανύουμε.Έτσι οι νέοι δημιουργούν διαφορες ατάκες για να επικοινωνήσουν με τους φίλους τους χωρίς να τους περνούν χαμπάρι οι μεγάλοι.Εκτος από τις ατάκες που όλοι ξέρουμε από το Internet (FaceBook,MsN,Twitter κτλ) υπάρχουν κ άλλες…

Ρίξτε μια ματια παρακάτω…


Πήρα fax: To κατάλαβα


Μπάρκουλης είσαι;: Είσαι τρελλός


Βισματώθηκα: Έχω πολύ δουλειά


Ποδανά: Διάλεκτος των νέων(ανάποδα)


Η goa: H rave γκόμενα


Έφαγα ήττα: Έπαθα σοκ

Νέος νόμος για αιώνιους φοιτητές - Ηλεκτρονικά τα συγγράμματα και οι μετεγγραφές

Νέο νόμο-πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια μελετά το Υπουργείο Παιδείας, που θεωρεί ότι ο προηγούμενος νόμος – Γιαννάκου δεδομένου δεν υλοποιήθηκε επί της ουσίας ειδικά στο θέμα των αιώνιων φοιτητών.



Τη Δευτέρα (20/09), ο ειδικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης Β. Παπάζογλου σε σχετική ερώτηση ,απάντησε:


«Όποια ιδρύματα προσπάθησαν να τον εφαρμόσουν στέλνοντας συστημένες επιστολές, οι

Έλληνας ανακάλυψε το γονίδιο που προκαλεί καρκίνο του μαστού

Με επικεφαλής έναν Έλληνα, τον Αντώνη Αντωνίου του Κέντρου Γενετικής Επιδημιολογίας Καρκίνου του Τμήματος Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, μια ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε μια περιοχή του DNA, του γενετικού κώδικα, η οποία μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού.



Αυτή η ανακάλυψη θα αποδειχτεί χρήσιμη στις εξατομικευμένες διαγνώσεις των γιατρών, ειδικά όσον αφορά τις γυναίκες που φέρουν ένα συγκεκριμένο ελαττωματικό γονίδιο, το BRCA 1.

20 Σεπ 2010

22.000 παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα...

Το 70% των παιδιών πεθαίνουν πριν συμπληρώσουν το 1ο τους έτος

Μπορεί ο αριθμός των παιδιών που πεθαίνουν πριν συμπληρώσουν τα πέντε τους χρόνια να έχει μειωθεί κατά το ένα τρίτο από το 1990, ωστόσο 22.000 παιδιά εξακολουθούν να πεθαίνουν καθημερινά, σύμφωνα με τη UNICEF.

Το 1990 πέθαναν 12,4 εκατ. παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών παγκοσμίως, αριθμός που μειώθηκε σε 8,1 εκατομμύρια το 2009, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της υπηρεσίας UN Inter-Agency Group for Child Mortality Estimation, στην οποία συμμετέχουν εμπειρογνώμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, της UNICEF, της Παγκόσμιας Τράπεζας, αλλά και ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες που παρακολουθούν το θέμα και δίνουν στοιχεία για την παιδική θνησιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σύμφωνα με την έκθεση, περίπου το 70% από τα 8,1 εκατομμύρια παιδιά πέθαναν πριν γιορτάσουν τα πρώτα τους γενέθλια.
Το ποσοστό θνησιμότητας των παιδιών ηλικίας κάτω των πέντε ετών μειώθηκε κατά το ένα τρίτο, από 89 θανάτους ανά 1.000 γεννήσεις το 1990 σε 60 θανάτους το 2009.

Στο «κόκκινο» Κίνα - Ιαπωνία

Ανεβαίνει επικίνδυνα το θερμόμετρο στις σινο-ιαπωνικές σχέσεις μετά την απόφαση του Πεκίνου να διακόψει τις επαφές του με το Τόκιο, σε ανώτατο επίπεδο (παγώνοντας τις συνομιλίες σε υπουργικό επίπεδο και αυτές που αφορούν την αύξηση των αεροπορικών δρομολογίων και τον άνθρακα), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κράτηση Κινέζου καπετάνιου μετά τη σύγκρουση του ψαροκάικου στο οποίο επέβαινε με σκάφος της ιαπωνικής ακτοφυλακής κοντά σε διαφιλονικούμενες νήσους.
Οι ιαπωνικές αρχές κατηγορούν τον 41χρονο καπετάνιο Τζαν Τσισιόνγκ ότι εμβόλισε σκόπιμα ένα από τα σκάφη τους, ενώ το κινεζικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι «η ενέργεια της Ιαπωνίας ζημίωσε σοβαρά τις διμερείς σινο-ιαπωνικές ανταλλαγές». Στις 7 Σεπτεμβρίου το ψαροκάικο συγκρούστηκε με δύο σκάφη της ιαπωνικής ακτοφυλακής κοντά σε διεκδικούμενες και από τις δύο χώρες

Ο… μεγιστάνας Βουλγαράκης και ο «φτωχός» Ακης

Από τους πιο πλούσιους πολιτικούς είναι ο πρώην υπουργός της ΝΔ Γιώργος Βουλγαράκης. Το εισόδημά του είναι στα 133.877,91 ενώ η σύζυγός του δηλώνει εισόδημα 334.276,47.


Αναλυτικά:


Ακίνητα: Γιώργος και Κατερίνα: 1 αποθήκη στον Λυκαβηττό, 1 πάρκιγκ στον Λυκαβηττό, 4 διαμερίσματα στον Λυκαβηττό, 1 οικόπεδο στο Ηράκλειο., βοσκότοπος στη Τζιά, 1 σπίτι στην Αράχωβα
Γιώργος: 1 διαμέρισμα στο Κολωνάκι, 1 αγροτεμάχιο στο Ρέθυμνο 100.000 τμ (το 25%), αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 12.000 τμ στο Ρέθυμνο (το 25%), αποθήκη στο Λαύριο, 2 διαμερίσματα στο Λαύριο, 2 διαμερίσματα στο Ηράκλειο, καταστήματα στο Ηράκλειο και άλλα 8 ακίνητα στο Ηράκλειο των οποίων δεν διευκρινίζεται η χρήση
Κατερίνα: 1 διαμέρισμα στο Κολωνάκι, 1 πάρκιγκ στην Αθήνα, 1 αποθήκη
Η κόρη τους: 12 διαμερίσματα στο Ηράκλειο
Χρεόγραφα:

Στη δημοσιότητα τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών

O Γιώργος Καρατζαφέρης είναι ο πιο πλούσιος Έλληνας πολιτικός αρχηγός

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από τη Βουλή τα Πόθεν Έσχες των πολιτικών που αφορούν τη χρήση του 2008.

Πλουσιότερος εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και φτωχότερη η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει εισόδημα από βουλευτική αποζημίωση 126.205 ευρώ και η σύζυγος του εισόδημα 10.165 ευρώ. Δεν εμφανίζουν καμία αλλαγή στην ακίνητη περιουσία τους . Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δήλωσε εισοδήματα από βουλευτική αποζημίωση 106.982 ευρώ και η σύζυγος του 48.445 Ευρώ.

Βόλος : Επιστροφή στην πατρίδα για τους Αλβανούς μετανάστες!

Τέλος το μεροκάματο στην οικοδομή, 100 οικογένειες έφυγαν από την πόλη για να πολεμήσουν την ανεργία
Για αρκετά χρόνια οι αλβανοί μετανάστες έβρισκαν δουλειά στον κατασκευαστικό κλάδο, μάζευαν χρήματα και συντηρούσαν τους δικούς τους στην Αλβανία.


Φέτος, η οικονομική κρίση και η κατακόρυδη μείωση της αγοράς εργασίας στις οικοδομές έφερε σε αδιέξοδο εκατοντάδες Αλβανούς του Βόλου. Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, 100 οικογένειες μεταναστών επέστρεψαν στην Αλβανία.


Άδεια εξόδου σε δύο μέλη της 17Ν

Οι Βασίλης Ξηρός και Πάτροκλος Τσελέντης, καταδικασθέντες ως μέλη της οργάνωσης 17Ν, πρόκειται να λάβουν ολιγοήμερη άδεια.



Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Veto, θα συγκροτηθεί ειδική επιτροπή που θα δώσει το πράσινο φως για τη χορήγηση αδειών και σε όσους έχουν καταδικαστεί για την ίδια υπόθεση σε ισόβια.


Ειδικότερα, πρόκειται για την άδεια εξόδου που χορηγείται στους κρατουμένους και όπως είχαν καταγγείλει τους την είχαν στερήσει εκδικητικά.

ΠΑΣΟΚ και απογοήτευση

Ακόμα μια δημοσκόπηση καταγράφει την απογοήτευση του ελληνικού λαού από την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά ταυτόχρονα δίνει ισχυρό προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τη μελέτη της AlCO για την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα", το 64% του ελληνικού λαού θεωρεί ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δεν μπορεί να μας βγάλει από την κρίση, έναντι του 25% που πιστεύει το αντίθετο.



ΠΕΡΙ ΟΙΝΟΥ

Το αμπέλι έχει, κατά τους παλαιοντολόγους, προϊστορία πολλών εκατομμυρίων χρόνων.
Κουκούτσια αγριοστάφυλων έχουν βρεθεί ακόμη και σε σπηλιές που κατοικήθηκαν από    νομαδικές προϊστορικές φυλές.
Πριν από την εποχή των παγετώνων ευδοκιμούσε στην πολική ζώνη, στην Ισλανδία, τη Βόρεια Ευρώπη, τη βορειοδυτική Ασία, ακόμη και στην Αλάσκα. Οι παγετώνες όμως περιόρισαν την εξάπλωσή του και επέβαλαν γεωγραφική απομόνωση μεταξύ ποικιλιών, που τελικά εξελίχθηκαν σε διαφορετικά είδη, "απώθησαν" διάφορους πληθυσμούς άγριων αμπέλων προς θερμότερες ζώνες, όπως την κεντρική-ανατολική Ασία, (από όπου τελικά πέρασαν ευρασιατικά στελέχη και στην Αμερική), την κεντρική-νότια Ευρώπη, αλλά, το σημαντικότερο, προς την ευρύτερη περιοχή του νοτίου Καυκάσου. Εκεί, μεταξύ Ευξείνου Πόντου, Κασπίας θάλασσας και Μεσοποταμίας, γεννήθηκε το είδος Αμπελος η οινοφόρος (Vitis vinifera, υποείδος caucasica), που σχεδόν αποκλειστικά -σε διάφορες ποικιλίες και υβρίδια- καλλιεργείται σήμερα.
Το αμπέλι είναι πολυετές φυτό, ο βιολογικός κύκλος του όμως είναι ετήσιος. Η ποιότητα του καρπού του, του σταφυλιού, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, απ' τους οποίους άλλους μπορούμε να επηρεάσουμε και άλλους όχι.

Μεθυστικό το κρασί της φετινής χρονιάς

Οι οινολόγοι και οι οινοποιοί ανησυχούσαν, αλλά τελικά τα πράγματα είναι καλύτερα απ’ ό,τι ανέμεναν. Ο τρύγος βρίσκεται σε εξέλιξη στις περισσότερες περιοχές της χώρας και οι ειδικοί του κρασιού χαρακτηρίζουν τα φρέσκα κρασιά εξαιρετικά, παρά τις αρχικές ανησυχίες για υπερωρίμανση και σταφίδιασμα των σταφυλιών, λόγω του ζεστού καλοκαιριού.
Μεθυστικό το κρασί της φετινής χρονιάς
«Ο έγκαιρος τρυγητός σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και τα μηχανήματα που έχουμε στα οινοποιεία, κυρίως την ψύξη -ήδη από τη φάση των τρυγημένων σταφυλιών με τα φορτηγά ψυγεία- και τα πιεστήρια -με τον διαχωρισμό του χυμού με μαλακή πίεση- έδρασαν καταλυτικά και τα πρώτα

Συνδυασμοί κρασιού με φαγητό

Κόκκινο με κρέας, λευκό με ψάρι. Σωστά; Όχι πάντα. Ο συνδυασμός φαγητού με κρασί δεν είναι πάντα τόσο αυστηρός. Το κρασί επηρεάζει τη γεύση του φαγητού και το φαγητό επηρεάζει τη γεύση του κρασιού κι αν σεβαστείτε τα βασικά χαρακτηριστικά και των δύο, το αποτέλεσμα μπορεί να αποβεί πολύ εντυπωσιακό, ανεξαρτήτως χρώματος.

Τί βγάζει τον καλύτερο εαυτό ενός κρασιού; Η καλή παρέα μαζί με καλό φαγητό. Μέχρι εδώ όλα είναι απλά. Το δύσκολο είναι πώς θα παντρέψουμε αρμονικά ένα κρασί με φαγητό και αντίστροφα, τί κρασί θα διαλέξουμε να ταιριάξει με το φαγητό μας. Οι γεύσεις και τα αρώματα είναι πάρα πολλά που συναντάμε τόσο στο κρασί, όσο και στο φαγητό και σε χιλιάδες συνδυασμούς. Ένας σωστός γόρδιος δεσμός. Όπως όμως μας δίδαξε και η ιστορία οι γόρδιοι δέσμοι λύνονται μόνο δραστικά.

19 Σεπ 2010

Ο «τρελός σαν τον άνεμο» λόρδος Μπάιρον και οι «Ερωτές του» με άντρες και γυναίκες που δεν μπορούσαν να αντισταθούν στη γοητεία του

«Τρελός σαν τον άνεμο» έγραψε ο ποιητής Σέλεϊ για τον φίλο του λόρδο Μπάιρον. Αν και οι δύο ποιητικές αυθεντίες είχαν έρθει σε ρήξη, λόγω της άστατης ερωτικής ζωής του Μπάιρον, που δημιουργούσε πολλά προβλήματα, αλλά και λόγω ζήλιας.
Μια ζωή γεμάτη ερωτική παραζάλη
Ο Μπάιρον ήθελε να είναι ο μεγαλύτερος εν ζωή ποιητής και επομένως να επισκιάσει τον Σέλεϊ. Ο θυμός και η ζήλια του τελευταίου θα ήταν

Τι είναι όμως το αλάτι;

Το θαλασσινό αλάτι είναι ένα πολύτιμο φυσικό μπαχαρικό και συντηρητικό, χαρίζει ξεχωριστή γεύση στα φαγητά μας, βοηθά στην πέψη του ανθρώπινου οργανισμού και είναι μέρος μιας υγιούς και ισορροπημένης διατροφής. Τα είδη του όμως, καθώς και τα οφέλη του είναι αμέτρητα, γι αυτό και εμείς σε αυτό το τεύχος επιχειρούμε να γευτούμε λίγο από τη σπουδαιότητά του.
Αλάτι
Τι είναι όμως το αλάτι;

Ο Καιρός

Η κυβέρνηση, προκειμένου να εισπράξει ένα μεγάλο μέρος από το 1,8 δισ. που έχει υποσχεθεί στην τρόικα, προχωρεί σε επαναφορά της περαίωσης φορολογικών δηλώσεων επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

Η περαίωση μπορεί να αποδίδει στα ταμεία του κράτους, αλλά δεν αποδίδει στο κράτος. Οξύμωρο; Μπορεί. Πολύ λογικό, όμως. Πιο απλά: Η οικονομία ολόκληρη στηρίζεται σε μία και μόνο βάση. Την πίστη. Δηλαδή την εμπιστοσύνη. Γι' αυτό και οι τράπεζες λέγονται πιστωτικά ιδρύματα. Η κατάθεση λέγεται πίστωση. Το οικονομικό σύστημα λέγεται πιστωτικό σύστημα και πάει λέγοντας.


Οταν δεν υπάρχει πίστη, δηλαδή εμπιστοσύνη, το σύστημα κάποια στιγμή καταρρέει. Παράλογο; Δεν νομίζω. Η πίστη είναι η αρχή πάνω στην οποία βασίζονται οι ανθρώπινες σχέσεις. Περίεργο; Μπορεί, για όσους πιστεύουν ότι ο άνθρωπος είναι ένας κουβάς νερό με λίγη λάσπη.

Δεμένα σε υπόστεγο τα δύο αντιλαθρεμπορικά!

Βλέπουν τα χάλια μας και γελούν! Και ο «Ποσειδώνας» και ο «Ηφαιστος», τα δύο αντιλαθρεμπορικά πλοία που κατασκευάστηκαν από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, κόστισαν περίπου 2 εκατ. ευρώ, διαφημίστηκαν επαρκώς από την προηγούμενη κυβέρνηση ως απάντηση στο λαθρεμπόριο καυσίμων και εδώ και δύο χρόνια... στοιχειώνουν στο υπόστεγο!



Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Αντ. Μπέζας στα «βαφτίσια» των δύο αντιλαθρεμπορικών πλοίων που κόστισαν στο ελληνικό Δημόσιο 2 εκατ. ευρώ.


ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ.... Τώρα μας μπέρδεψες!!!

Ο Δημοτικός  Συνδυασμός " ΕΝΕΡΓΟΣ  ΠΟΛΙΤΗΣ "  του Δήμου  Ι.Π. Μεσολογγίου συμμετέχει στις διαδικασίες  διεκδίκησης  της  Δημαρχίας  του  Δήμου, έχοντας  Αρχές, Αξίες και Πρόγραμμα.

     Δεν έχουμε σκοπό να  ξεγελάσουμε, να  είμαστε  ευχάριστοι, καιροσκόποι, αλλά  ειλικρινείς απέναντι  στους  Δημότες, απέναντι  στους ψηφοφόρους.

      Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε  υπηρεσίες  στον τόπο μας και στους συμπολίτες μας, με αποφασιστικότητα ,υπομονή και επιμονή.

     Θέλουμε να σεβόμαστε και να επικοινωνούμε με τον πολίτη, να ακούμε και να

«Σπάει» σε δύο κομμάτια η Fiat - Ανεξάρτητος ο κλάδος αυτοκινήτου



Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στην ιστορία του κορυφαίου ιταλικού βιομηχανικού ομίλου, της αυτοκρατορίας της Fiat, μετά την απόφαση των μετόχων της να «σπάσουν» τον όμιλο σε δύο εταιρείες.

Εφεξής ο κλάδος αυτοκινήτου ανεξαρτητοποιείται, με τις υπόλοιπες δραστηριότητες της Fiat στον ευρύτερο βιομηχανικό χώρο αλλά και στην ναυτιλία να τίθενται σε διαφορετικό καθεστώς διοίκησης και λειτουργίας.

Στόχος του ισχυρού διδύμου της Fiat, του Διευθύνοντος Συμβούλου του ομίλου Σέρτζιο Μαρτσιόνε και του προέδρου της Τζον Ελκαν, εγγονού του Τζιάνι Ανιέλι, είναι να δημιουργηθεί ένας γιγαντιαίος κατασκευαστής αυτοκινήτων που ουσιαστικά θα θέσει υπό την ομπρέλα του και την αμερικανική Chrysler, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας η Fiat συμμετέχει σε ποσοστό 20% και διατηρεί το

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More