Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

9 Ιουν 2012

"Η Νύχτα των Παλιάτσων" - Μουσικοθεατρική παράσταση

Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος "Το Αιτωλικό" 
σας προσκαλεί 
στη μουσικοθεατρική παράσταση 
"Η Νύχτα των Παλιάτσων"
από τη θεατρική ομάδα "Τσιριτσάντσουλες"
την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012
ώρα 9.15 μ.μ.
στο Ανοιχτό Θέατρο Αιτωλικού
Είσοδος Ελεύθερη

Μια μουσικοθεατρική παράσταση για τον έρωτα, τον πόλεμο, τη φτώχεια και την επανάσταση. 
Θέματα διαχρονικά αλλά σε κάθε περίπτωση δραματικά επανεπικαιροποιημένα από τις συνθήκες που βιώνουμε σήμερα.
Η παράσταση αυτή είναι μια λαϊκή όπερα. Λαϊκή γιατί απευθύνεται στο σύνολο της κοινωνίας και όχι σε κάποια φιλότεχνη ελίτ της και όπερα γιατί είναι γεμάτη μουσική.

"Η νύχτα των παλιάτσων" είναι μια παραγωγή χωρίς χορηγούς και επιχορηγήσεις, που στηρίχτηκε εξ ολοκλήρου στην εργασία και το μόχθο των συντελεστών της.

Στις 18 Ιούνη ο πόλεμος ξεκινά, δεν τελειώνει…


'Ολα δείχνουν ότι διαμορφώνεται ένα ευρύτερο ρεύμα που μπορεί να οδηγήσει στην εκλογική νίκη της Αριστεράς και στην ανάδειξη κυβέρνησης που θα αποπειραθεί στον έναν ή τον άλλο βαθμό τη ρήξη με την πολιτική των μνημονίων.

Παναγιώτης Σωτήρης
Ταυτόχρονα, η παρουσίαση των σχετικών προγραμματικών θέσεων ανάδειξε όχι μόνο τη διάθεση για αλλαγές, αλλά – και αυτό είναι το πρόβλημα… - και την απόπειρα αυτές να πραγματοποιηθούν μέσα σε μια συνθήκη που ορίζεται ασφυκτικά από τις ίδιες τις παραμέτρους που μας έφεραν στη κρίση: τον οικονομικό και νομισματικό ζουρλομανδύα του ευρώ και τις συνεχείς δανειακές ροές από μια Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι αποφασισμένη όχι απλώς να εκβιάσει αλλά και να επιβάλει τη συμμόρφωση με τη λιτότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Θα εξαφανιστεί το facebook σε 5 χρόνια;


Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να χάσει τη δύναμή της η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του facebook σε μια 5ετία, σύμφωνα με τον ιδρυτή της Ironfire Capital, Eric Jackson. Ο Jackson δήλωσε χαρακτηριστικά στο CNBC: «Σε 5-8 χρόνια θα εξαφανιστεί, όπως εξαφανίστηκε και η Yahoo. H Yahoo εξακολουθεί και βγάζει χρήματα, είναι ακόμα κερδοφόρα και εξακολουθεί να έχει 13000 ανθρώπους να δουλεύουν για αυτή, αλλά η αξία της βρίσκεται στο 10% της αξίας που είχε το 2000. Πολύ απλά, εξαφανίστηκε». Ο Jackson, μεταξύ άλλων, δεν παρέλειψε να προβλέψει τη δραστηριοποίηση της εταιρείας με την κινητή τηλεφωνία: «Ο κόσμος κινείται πολύ γρήγορα και γίνεται όλο και περισσότερο ανταγωνιστικός. Το Facebook μπορεί να αγοράσει πολλές εταιρείες κινητής, αλλά παραμένει απλά μία μεγάλη ιστοσελίδα κι αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από ένα mobile app».

Sting: Police και όχι μόνο



Ο Sting αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς μέχρι και σήμερα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής συνδέοντας το όνομά του με το θρυλικό ροκ συγκρότημα των Police πριν κάνει την δική του επιτυχημένη σόλο καριέρα.
Με τους Police κυκλοφόρησε μοναδικές επιτυχίες όπως τα τραγούδια Roxanne, Can’t Stand Losing You και Every Breath you Take, ενώ σαν σόλο καλλιτέχνης γνώρισε τεράστια αναγνώριση μεσα από  τραγούδια όπως το If I Ever Lose My Faith in You και Fields of Gold ενώ μέχρι σήμερα παραμένει ενεργός υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα 10 συνηθέστερα λάθη των φορολογικών δηλώσεων

Του Σπύρου Δημητρέλη

Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την υποβολή της φετινής φορολογικής δήλωσης, το Capital.gr παρουσιάζει έναν αναλυτικό οδηγό για την αποφυγή των συνηθέστερων λαθών που κάνουν οι φορολογούμενοι κατά τη συμπλήρωσή της. Τα συνηθέστερα λάθη έχει εντοπίσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και η αποφυγή τους θα γλιτώσει τους φορολογούμενους από απώλεια χρόνου, ταλαιπωρία και, πιθανόν, φόρο εισοδήματος.

Στον πίνακα 1 της φορολογικής δήλωσης δηλώνονται τα στοιχεία του φορολογουμένου και σε περίπτωση εγγάμων τα στοιχεία και της συζύγου του. Επίσης, γράφονται προαιρετικά και τα στοιχεία του εκπροσώπου του φορολογουμένου. Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος είναι κάτοικος εξωτερικού, η αναγραφή των στοιχείων του εκπροσώπου του είναι υποχρεωτική.

8 Ιουν 2012

720 άνεργοι τη μέρα. Οι μισοί νέοι χωρίς δουλειά

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο συνολικός αριθμός των ανέργων τον Μάρτιο ήταν 1.075.081 άτομα. Μέσα σε έναν χρόνο οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 294.706 άτομα (αύξηση 37,8%), ενώ μέσα σε έναν μήνα κατά 21.625 άτομα (αύξηση 2,1%)
720 άνεργοι τη μέρα. Οι μισοί νέοι χωρίς δουλειά Ολο και πιο εφιαλτικές διαστάσεις προσλαμβάνει η μάστιγα της ανεργίας, καταρρίπτοντας μήνα με μήνα το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Τον Μάρτιο το ποσοστό ανεργίας εκτινάχθηκε στο 21,9% έναντι 15,7% τον Μάρτιο του 2011 και 21,4% τον Φεβρουάριο του 2012.
Καθημερινά στη στρατιά των ανέργων προστίθενται πάνω από 720 άτομα, στην πλειοψηφία τους νέοι, όπου πάνω από ένας στους δύο είναι πλέον εκτός αγοράς εργασίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο συνολικός αριθμός των ανέργων τον Μάρτιο ήταν 1.075.081 άτομα, πράγμα που σημαίνει ότι μέσα σε έναν χρόνο, από τον Μάρτιο του 2011 μέχρι τον φετινό Μάρτιο, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 294.706 άτομα (αύξηση 37,8%) ενώ μέσα σε έναν μήνα οι εκτός αγοράς εργασίας αυξήθηκαν κατά 21.625 άτομα (αύξηση 2,1%).

Και τα μπουκέτα έφυγαν βροχή

thumb
Της Μιχαλούς
 Είναι πραγματικά θλιβερό να βλέπεις τέτοιου είδους σκηνές δημοκρατικού ευτελισμού να διαδραματίζονται στον τηλεοπτικό σου δέκτη… Το λεβεντόπαιδο του Μιχαλολιάκου ως εκπρόσωπος της βίας επιτίθεται σε γυναίκες on air κάνοντας παράλληλα και μια μικρή επίδειξη του street fight στο στούντιο του ΑΝΤ1!!!
 Ο άνθρωπος αυτός χρήζει ψυχιατρικής μέριμνας, δεν μπορεί να ελέγξει το θυμό του, η βία έχει περάσει μέσα του σε όλο της το μεγαλείο… Ο αντίλογός του όταν οι άλλοι δεν συμφωνούν ή του «επιτίθενται» λεκτικά είναι η βιαιοπραγία και ο φασισμός.
Έχει χάσει κάθε έννοια αυτοσεβασμού… Επιτέθηκε κατά της δημοκρατίας και του ελεύθερου διαλόγου. Είναι απαράδεκτο να ρίχνει με όλη του τη δύναμη μπουκέτα σε μια γυναίκα χωρίς να νοιάζεται για τραύματα που μπορεί να της αποφέρει η κίνησή του και παράλληλα να έχει άγνοια για τις συνέπειες…Και μετά να παίζει κρυφτούλι με τις αρχές!
 Οι πολίτες που στήριξαν αυτό το κόμμα φαντάζομαι ότι θα ήθελαν να δούνε πολιτικά και όχι πραγματικά χαστούκια στις οθόνες των ΜΜΕ... Τώρα πλέον η «Χρυσή Αυγή» δικαίωσε όλους εκείνους τους οποίους αποκαλούσε ως συκοφάντες της… και έδωσε λαβή στο πολιτικό κατεστημένο.

7 Ιουν 2012

Σημασία δεν έχει η πτώση, αλλά η πρόσκρουση

Συντάκτης: Παναγιώτης Πασπαλιάρης
Απέναντι στις περιστροφικές μυγοειδείς πτήσεις της τζούφιας εγχώριας διανόησης γύρω και πάνω από τα κόπρανα της κρίσης, ικανές απλώς να παχύνουν τις ίδιες αυτές μύγες, αναπτύσσεται μια κουβέντα, δειλή ακόμα, σχετικά με τους τρόπους διεξόδου από την εικόνα και τη δυσοσμία αυτής της κατάστασης. Στην κουβέντα αυτή προσπάθησα κι εγώ να συμβάλλω, με τις μικρές μου δυνάμεις, υποβάλλοντας ιστορικά στοιχειοθετημένη την άποψη ότι οι σύγχρονοι παράνομοι μετανάστες δεν είναι μια στρατιωτική επίθεση ούτε μια απειλή ή μια καταστροφή. Είναι μια ευλογία.
Στην προσπάθειά μου να περιγράψω ένα χονδρικό σχέδιο (τέτοιο που επιτρέπει ο χώρος ενός άρθρου) αντιμετώπισα τον αριστερό κυρίως λιθοβολισμό.

Η απάντηση της Λιάνας Κανέλλη

Ο Κασιδιάρης γρονθοκόπησε την Λιάνα Κανέλλη σε ζωντανή μετάδοση!(video)


Σκηνές αλλοφροσύνης εκτυλίχθηκαν πριν από λίγα λεπτά σε ζωντανή μετάδοση στο τηλεοπτικό στούντιο του Ant1, κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης σηκώθηκε από την θέση του και απρόκλητα γρονθοκόπησε την υποψήφια βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Ματαίως προσπάθησαν να σταματήσουν τον μποξέρ Ηλία Κασιδιάρη ο Γιώργος Παπαδάκης, ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αντώνης Δελατόλλας.

Ο Ματωμένος Γάμος της Ευρωζώνης

Συντάκτης: Γιάννης Βαρουφάκης
Καλά εμείς. Έστω ότι είμαστε φοροφυγάδες, διεφθαρμένοι, τεμπέληδες, ελλειμματικοί από την κούνια, Ελληνάρες που απαιτούμε να ζούμε από τον ιδρώτα των λαών που παράγουν. Οι Ισπανοί όμως; Εκείνοι τι φταίνε;
- Η Ισπανία δεν είχε πλεονασματικό προϋπολογισμό λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση;
- Η Ισπανία δεν είχε χρέος κατά πολύ χαμηλότερο της Γερμανίας λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση;
- Η Ισπανία δεν ήταν εκείνη που πέτυχε να κάνει τους μόνους πλεονασματικούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιστορίας, αφήνοντας πίσω τους μια Μπαρτσελόνα χάρμα ιδέσθαι;
- Η Ισπανία δεν ήταν εκείνη που, με παράδειγμα τη Zara, απέδειξε ότι η Ευρώπη μπορεί να παράγει προϊόντα υφαντουργίας χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρει τις θέσεις εργασίας στην Άπω Ανατολή;
- Η Ισπανία δεν προσέφερε στη Volkswagen τα πιο επικερδή εργοστάσιά της στην Ευρώπη (εκείνα της Seat);

Τα «δήθεν» του ιστορικο-υλιστικού μονόδρομου

Χρῆστος Γιανναρᾶς

Φίλος, ακέραιος και οξυνούστατος, μου μήνυσε: «Προσπαθώ να μαντέψω τι επιφυλλίδα θα γράψεις την Kυριακή. Eγώ, μονολότι μου κάθεται στο στομάχι, θα ήθελα τον Tσίπρα πρωθυπουργό. Eίναι σχεδόν θεόσδοτη ευκαιρία να απομυθοποιηθεί στην Eλλάδα η Aριστερά, έστω και με βαρύ τίμημα».
Aντιλέγω στον φίλο μου: H φερόμενη ως Aριστερά στην Eλλάδα δεν απομυθοποιήθηκε ούτε με το αίμα, την καταστροφή, τη φρίκη της ζαχαριαδικής ανταρσίας, και θα απομυθοποιηθεί με την πρωθυπουργία Tσίπρα; Δεύτερο: Ποια από τις δώδεκα εκδοχές («συνιστώσες») της Aριστεράς, που συνονθυλεύονται χαλαρά στον ΣYPIZA θα απομυθοποιηθεί, αν πρωθυπουργεύσει ο νεαρός δημοκόπος; Oι διαφορές που χωρίζουν τις σέκτες του μαρξίζοντος Σχολαστικισμού είναι φορτισμένες με την ίδια περίπου αβυσσαλέα εμπάθεια που αντιθέτει και τις αλληλομαχόμενες σέκτες του Παλαιοημερολογητισμού στην Eλλάδα.

Ποιος θυμάται το ’36; Το ’73, μήπως; Ζητήματα αριστερής διακυβέρνησης και πολιτικής εξουσίας

Αλήθεια, πώς τα φέρνει καμιά φορά η ζωή! Να αναλωνόμαστε επί δεκαετίες σε συζητήσεις και οξύτατες αντιπαραθέσεις για κάποιο ζήτημα, και να το παραβλέπουμε όταν αυτό έρχεται στο προσκήνιο, ως ερώτημα που θέτει η πραγματικότητα και όχι ως υπόθεση θεωρητικής αναζήτησης.
Εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, στην ελληνική Αριστερά και θα έλεγα, χωρίς διάθεση υπερβολής, στην Αριστερά σε ολόκληρο τον πλανήτη, τίθεται το ερώτημα της προοπτικής, στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες. Τίθεται, κατά συνέπεια, το ζήτημα της άσκησης της κυβερνητικής εξουσίας από την Αριστερά και -σε άμεση σύνδεση μ’ αυτό- το ζήτημα της στρατηγικής για τη διεκδίκηση της πολιτικής εξουσίας.

6 Ιουν 2012

Εκτός ΕΟΠΥΥ μένει ο κλάδος Υγείας δικηγόρων - μηχανικών

Την εξαίρεση του τομέα Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ, δικηγόροι, μηχανικοί, κ.ά.) από τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) αποφάσισε με την υπ' αρ. Φ.80000/οικ. 12517/1483/1-6-2012 απόφασή του, ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ο κ. Ρουπακιώτης έκανε δεκτή την απόφαση από τις 26/4/2012 του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ να μην ενταχθεί ο τομέας Υγείας του στον ΕΟΠΥΥ.

Είχε προηγηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία ο Κλάδος Υγείας του ΕΤΑΑ είχε τη δυνατότητα να αποφασίσει τη μη ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ, ενώ σχετικό αίτημα προς την υπηρεσιακή κυβέρνηση είχαν διατυπώσει και οι πρόεδροι του ΕΤΑΑ Αργύρης Ζαφειρόπουλος και του ΕΤΑΑ- ΤΣΜΕΔΕ, Ιωάννης Γαμβρίλης.

Η ΕΚΘΕΣΗ "ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΟ" ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ "ΔΙΕΞΟΔΟ"


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΠΟΛΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
Συμμετέχουν οι Φωτογραφικές Λέσχες: Βόλου, Ηρακλείου Κρήτης, Καλαμάτας,  Κοζάνης, Λάρισας, Λειβαδιάς, Μεσολογγίου,  Πατρών και  Φλώρινας
Με εξαιρετική επιτυχία ξεκίνησε και συνεχίζεται  στην Ιερή Πόλη  το 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας  που διοργανώνει η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ με σκοπό να αναδείξει την όγδοη τέχνη και να φέρει σε επαφή τους φωτογράφους και το κοινό μέσω μιας δημιουργικής αλληλεπίδρασης.
Στα πλαίσια του Φεστιβάλ αυτού συμμετέχει και το Μουσείο  "ΔΙΕΞΟΔΟΣ" με την φιλοξενία δύο παράλληλων εκθέσεων.

Δήλωση του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη σχετικά με τα συκοφαντικά σχόλια και τις αναρτήσεις που κυκλοφορούν τον τελευταίο μήνα.»

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης, δήλωσε σχετικά με τα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα εις βάρους του:
«Απαντώντας στο οργανωμένο σχέδιο κατασυκοφάντησης και λασπολογίας που εξελίσσεται σε βάρος μου κατά τον τελευταίο μήνα, μέσω μυθευμάτων, λιβελογραφημάτων και διακινούμενων ανυπόστατων γεγονότων τα οποία δήθεν σχετίζονται με την προσωπική μου ζωή και εντέχνως διακινούνται από τοπικούς πολιτικούς παράγοντες, έχω προβεί στις παρακάτω ενέργειες:
Κατέθεσα ήδη δυο μηνυτήριες αναφορές. Η πρώτη κατά κατόχου συγκεκριμένου αριθμού κινητού τηλεφώνου, ο οποίος επιχείρησε μέσω απειλών να ασκήσει εκβιασμό σε βάρος μου. Η δεύτερη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά συγκεκριμένων συντακτών οι οποίοι μέσω mail διακίνησαν απαράδεκτες και παντελώς ανακριβείς πληροφορίες, οι οποίες αναρτήθηκαν σε γνωστό blog και αφορούσαν εμένα, τον αντιδήμαρχο Παντελή Καρατσόλη και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Νίκο Τσουνάκα.

Παραιτήσεις από το κόμμα του Τζήμερου


Διαδοχικές παραιτήσεις από το κόμμα «Δημιουργία Ξανά» του κ. Θ. Τζημέρου λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες, από στελέχη και συνεργάτες του κόμματος οι οποίοι εκφράζουν τη διαφωνία τους με τις επιλογές του επικεφαλής του σχηματισμού, ενώ καταγγέλλουν παράλληλα τον τρόπο λήψης αποφάσεων.
Πριν από λίγες μέρες παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Δημιουργίας Ξανά, κ. Κ. Λουκόπουλος, εξαιτίας της διαφωνίας με την επιλογή σύμπραξης του κ. Τζήμερου με το Στ. Μάνο, ενώ σήμερα παραιτήθηκε το μέλος του οργάνου Εμμανουήλ Επιτροπάκης.
Μάλιστα σε επιστολή του προς τον κ. Τζήμερο κάνει λόγο για παράδοση σε συμφέροντα και «απόπειρα διαφθοράς», ενώ σημειώνει μεταξύ των άλλων ότι ο

5 Ιουν 2012

Τσε Γκεβάρα: Ο Στοχαστής των Πράξεων

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα παρέμβαση του γάλλου τροτσκιστή φιλοσόφου Daniel Bensaïd (1946-2010) για τον Τσε. Η παρέμβαση αυτή έγινε τον Ιούλιο του 1997 σε μια διεθνή κατασκήνωση νέων.
Του Ντανιέλ Μπενσαϊντ
Θελήσατε να αφιερώσετε αυτήν την βραδιά στην απότιση φόρου τιμής προς τον επαναστάτη αγωνιστή που υπήρξε ο Τσε Γκεβάρα, λίγο πριν από την τριακοστή επέτειο του θανάτου του, κι ενώ εμφανίζεται μια σειρά βιβλίων και ταινιών που ξαναπιάνουν την συζήτηση για την προσωπικότητα του και ρόλο του στην ιστορία των καταπιεσμένων.
Για κάποιους αποτελεί την τέλεια περίπτωση φανατικού σπρωγμένου από την απελπισία, ριγμένου σε μια φυγή εξ’ αρχής καταδικασμένη, στην αναζήτηση του ίδιου του θανάτου του, ο οποίος δυστυχώς έμελλε να τραβήξει στην προσωπική του περιπέτεια άνδρες και γυναίκες που ήσαν αφελείς η είχαν τυφλωθεί.

Το κύκνειο άσμα της Κύπρου του Δ. Καζάκη

Τι συμβαίνει με την Κύπρο;
Σύμφωνα με την ειδησεογραφία, αντιμέτωπη με την εκπνοή της προθεσμίας στο τέλος Ιουνίου για την ανακεφαλαιοποίηση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, η Λευκωσία δεν αποκλείει προσφυγή στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης εάν δεν εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κεφάλαια: «Υπάρχει ένα τελευταίο δίχτυ, το δίχτυ του EFSF, και εάν καταστεί αναγκαίο θα χρησιμοποιηθεί» ανέφερε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης σε συνέντευξή του σήμερα στους Financial Times.
Σύμφωνα με τον ίδιο ωστόσο, δεν έχει αποκλειστεί η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης να γίνει με χρηματοδότηση από τον ιδιωτικό τομέα ή με δάνειο από άλλη χώρα.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More