22 Μαΐ 2011

Ευτυχία: μικρά, καθημερινά σενάρια

       Εμείς οι άνθρωποι έχουμε την τάση να ξεχνάμε πόσο σημαντικό και μη δεδομένο είναι ότι κάθε πρωί ξυπνάμε και απολαμβάνουμε τον καφέ μας και κάθε βράδυ κοιμόμαστε κοντά σε αυτούς που αγαπάμε. Συχνά, ξεχνάμε τα μικρά, καθημερινά σενάρια που ζούμε και μας προσφέρουν ευτυχία, γιατί έτσι είναι η φύση μας. Μήπως όμως τωρα είναι ο καιρός να επαναπροσδιορίσουμε κάποιες αξίες; 

       1. Ύπνος: ο καλός, βαθύς και ήρεμος ύπνος δρα σαν ελιξήριο νεότητας πάνω μας. Προσπαθήστε να κοιμάστε οχτώ ώρες καθημερινά, να έχετε ένα πρόγραμμα στην ώρα που πέφτετε για ύπνο και την ώρα που ξυπνάτε, αλλά και το σωστά διαμορφωμένο δωμάτιο.
       2. Γελάστε: ανεβάστε τις ενδορφίνες σας, τις ορμόνες που σας κάνουν χαρούμενες και αισιόδοξες, με άφθονο, αβίαστο γέλιο. Βάλτε θετικούς ανθρώπους στη ζωή σας κι εστιάστε στα πράγματα που σας προσφέρουν ηρεμία και πληρότητα.

       3. Η δύναμη του «Όχι»: μη φοβάστε να πείτε «όχι» σε καταστάσεις που δε θέλετε επουδενί να πάρετε μέρος. Η απελευθέρωση και το θάρρος της γνώμης σας είναι πιο σημαντικά πράγματα από το τι θα σκεφτούν οι άλλοι για εσάς.

       4. Βοηθήστε: όταν αισθάνεσθε πίεση και θλίψη, προσπαθήστε να βγείτε από τον μικρόκοσμό σας βοηθώντας συνανθρώπους σας που έχουν πραγματική ανάγκη. Έτσι, θα μπορέσετε να δείτε την κατάστασή σας πιο ρεαλιστικά και να εκτιμήσετε όλα όσα ήδη έχετε. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More