Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

21 Απρ 2012

Έντβαρτ Μουνκ: Η δική του "κραυγή"

Ο Έντβαρντ Μουνκ αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εξπρεσιονιστές ζωγράφους παγκοσμίως και έναν από τους διασημότερους στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Νορβηγία.

Ο Μουνκ γεννήθηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 1863 στο Løten της Νορβηγίας και ήταν γιος του Christian Munch ενός στρατιωτικού γιατρού, ο οποίος είχε παντρευτεί την μητέρα του Laura Cathrine Bjølstad το 1861. Τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε στην πόλη Kristiania που σήμερα αποτελεί το γνωστό Όσλο, την πρωτεύουσα της χώρας. Η οικογένεια του αν και ήταν δεμένη είχε χτυπηθεί πολλές φορές από ανθρώπινες απώλειες. Όντας ακόμα μικρός ο Μουνκ έχασε αρχικά τη μητέρα του από φυματίωση το 1868 και λίγα χρόνια αργότερα και την αγαπημένη του αδερφή χτυπημένη από την ίδια ασθένεια.

Πέρασαν 45 χρόνια από τη θλιβερή 21η Απριλίου.


Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ που περιγράφει τα γεγονότα μιας θλιβερής περιόδου που έμελε να αλλάξει και να επηρεάσει την Ελλάδα μέχρι και σήμερα 44 χρόνια μετά. Βλέπουμε πως οι ξένες μεγάλες δυνάμεις της εποχής επηρέασαν τη χωρά και με τη βοήθεια των ελεγχόμενων κυβερνήσεων κατάφεραν να δημιουργήσουν την καταστροφή που γνωρίζουμε όλοι. Αυτή η θλιβερή επέτειος πρέπει να μας κάνει να σκεφτούμε ποιους επιλεγούμε να μας κυβερνήσουν σε όλα τα επίπεδα και ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν αντίστοιχοι <<δικτάτορες>> που καταπατούν τα δικαιώματα μας, μιας και εμείς αφήνουμε την τύχη μας στα χεριά τους.

Του ΦΟΙΒΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 

Η CIA είχε μια προνομιακή σχέση με τη συνωμοτική ομάδα των συνταγματαρχών και παρακολουθούσε βήμα προς βήμα την πορεία της για την επιβολή δικτατορίας. Στις 7 Μαρτίου

ΒΙΝΤΕΟ:Αποστομωτικές απαντήσεις Καζάκη σε Γεωργιάδη


Σας το είπαμε, οι απόψεις πέρι μη φορολόγησεις off shore και πλήρη απελευθέρωση των αποκρατικοποιήσεων, είναι κάτι βάρβαρο για την Ελληνική οικονομία με αμβφίβολα αποτελέσματα. Ακούστε το ηχητικό παρακάτω...
 

Ποιος μας χρεοκόπησε...

Ρίξτε απλά μια ματιά στους πίνακες και θα καταλάβετε το μέγεθος της προδοσίας της πολιτικής ηγεσίας.
 
  
Ειναι η Ελλάδα η πιο υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρώπη ή στον κόσμο ανάλογα με το μέγεθός της όπως προσπαθούν μας πείσουν εδώ και δυο χρόνια; Φυσικά όχι!

Είναι στις πρώτες θέσεις στον ιδιωτικό δανεισμό (που δεν αφορά στον δανεισμό των νοικοκυριών αλλά των ιδ. επιχειρήσεων); Προς θεού όχι!


Είναι η Ελλάδα η πιο προβληματική οικονομία της Ευρωζώνης;

20 Απρ 2012

Ποιοί, που και πως ψηφίζουμε στις 6 Μαίου


Στις 6 Μαϊου 2012 θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Εθνικού Κοινοβουλίου. Η ψηφοφορία θα αρχίσει την 7η πρωινή ώρα και θα λήξει την 19η ώρα της ίδιας ημέρας. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.
Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που:
  • Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι και το έτος 1994).
  • Είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου της χώρας. Δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.
Ποιοι στερούνται του δικαιώματος αυτού:
  • Όσοι διατελούν, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση.
  • Όσοι το στερήθηκαν λόγω αμετάκλητης ποινικής καταδίκης, σε κάποιο από τα εγκλήματα που ορίζονται από τον ποινικό και στρατιωτικό ποινικό κώδικα, για όσο χρόνο διαρκεί αυτή η στέρηση.

Μπαίνει ο Θεός στο... μικροσκόπιο;

Μπαίνει ο Θεός στο... μικροσκόπιο;   Πώς να αποδείξει κανείς την ύπαρξη ή την ανυπαρξία του Θεού; Μπορεί η θρησκεία να αποτελέσει «επιστημονική υπόθεση»;
Τα επιστημονικά πειράματα δεν έχουν εντοπίσει ως τώρα απτές αποδείξεις για την ύπαρξη ενός θεού



Η γραμμή μεταξύ των επιστημόνων – πιστών και μη πιστών – είναι ότι η επιστήμη και η θρησκεία αποτελούν αυτό που ο Στίβεν Τζέι Γκουλντ έχει αποκαλέσει «μη επικαλυπτόμενες διδασκαλίες». Το 1998 η Εθνική Ακαδημία Επιστημών των Ηνωμένων Πολιτειών εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία βεβαίωνε ότι «η επιστήμη δεν μπορεί να πει τίποτε για το υπερφυσικό. Το αν ο Θεός υπάρχει ή όχι είναι ένα ζήτημα στο οποίο η επιστήμη είναι ουδέτερη».

ΣΟΚ & ΔΕΟΣ: Όλα τα μέτρα της νέας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΤΡΟΙΚΑ


ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!
Τα πιο πολλά απο αυτά τα έχει διαρρεύσει η Τρόικα είτε επίσημα είτε ανεπίσημα για να τα εμπεδώσει ο κόσμος! Άλλωστε δηλώνουν όπου βρεθούν και όπου σταθούν οτι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν υπογράψει και έχουν δεσμευτεί οτι θα εφαρμόσουν πλήρως το Μνημόνιο 2 αλλά και τα όποια Μεσοπρόθεσμα προκύψουν.
Δείτε αναλυτικά:
- Κατάργηση 13-14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα


- Νέα μείωση του βασικού μισθού σε επίπεδα Βουλγαρίας στα 200€ καθαρά, μαζί με όποιες μειώσεις επιφέρει σε μισθούς, επιδόματα ανεργίας κλπ.!


- Νέα μείωση βασικών και επικουρικών συντάξεων


19 Απρ 2012

Στο τραπέζι μειώσεις μισθών έως 10%


Συνάντηση με σκοπό να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στη διατήρηση των μισθών και ταυτόχρονα τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων επιχειρούν σήμερα το μεσημέρι οι εκπρόσωποι της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών φορέων θα προτείνουν μια μείωση μισθών της τάξης του 7%-10% με την ταυτόχρονη κατοχύρωση για τους εργαζομένους του 13ου και 14ου μισθού αλλά και των επιδομάτων. Από τη δική τους πλευρά οι εκπρόσωποι των εργαζομένων προσέρχονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων περιμένοντας, όπως λένε, τους εργοδότες να ανοίξουν εκείνοι πρώτοι τα χαρτιά τους.

Τιμώρησε τον!

...

Το τέλος της φαλάκρας και των γκρίζων μαλλιών;

Ατριχα ποντίκια απέκτησαν... μαλλιά με χρήση ενηλίκων βλαστικών κυττάρων του δέρματος
Το τέλος της φαλάκρας και των γκρίζων μαλλιών;
Μελλοντικά ίσως ο κάθε άνδρας με πρόβλημα αραίωσης του τριχωτού της κεφαλής αποκτήσει ξανά πλούσια κόμη χάρη στα ίδια τα βλαστικά κύτταρά του


Ελπίδα για θεραπεία της φαλάκρας δίνουν ιάπωνες ερευνητές οι οποίοι επέτυχαν να κάνουν «καραφλά» ποντίκια να εμφανίσουν τρίχες μέσω της εμφύτευσης θυλάκων που είχαν δημιουργηθεί από βλαστικά κύτταρα. Μάλιστα η νέα προσέγγιση υπόσχεται και το τέλος των γκρίζων μαλλιών αφού οι επιστήμονες από την Ιαπωνία βρήκαν τη «συνταγή» ώστε να παράγουν τρίχες με χρώμα και όχι λευκές.
Με ενήλικα βλαστικά κύτταρα
Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Τακάσι Τσούτζι από το Πανεπιστήμιο Επιστημών του Τόκιο χρησιμοποίησε ενήλικα βλαστικά κύτταρα του δέρματος για την παραγωγή των τριχών, όπως αναφέρει σε σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση «Nature Communications».

18 Απρ 2012

Θα πληρώσουν και οι “χιτλερίσκοι” του συνδικαλισμού


Του Γιώργου Κράλογλου

Είναι πολύ δύσκολο πλέον να αποφύγουμε κοινωνικές εκρήξεις, από το τέλος του 2012 και μετά, όταν οι 1.200.000 άνεργοι του ιδιωτικού τομέα που δεν πρόκειται να βρουν δουλειά ούτε μετά το 2020, συναντούν στους δρόμους ομάδες από τους 1.150.000 κρατικούς υπαλλήλους με αιτήματα για επιδόματα αρνιού, καφενείου... και μη κοπάνας... από την υπηρεσία.

Γιατί μέσα στους ανέργους συμπεριλαμβάνονται και εκείνοι των συρρικνωμένων και ανύπαρκτων παραγωγικά πρώην και νυν κρατικών επιχειρήσεων όπως των λιπασμάτων, μεταλλευτικών επιχειρήσεων, ναυπηγείων, χαρτοβιομηχανιών, αμυντικού εξοπλισμού και άλλων μικρότερων που πουλήθηκαν με τρόπο που βεβαίωνε το κλείσιμό τους. 

Αναβάλλονται οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας

Αναβάλλονται οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας
Την αναβολή διεξαγωγής των εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας,  εξεταστικής περιόδου Μαΐου 2012 για την πιστοποίηση της  γνώσης των γλωσσών Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής, Ιταλικής, Ισπανικής και Τουρκικής, οι οποίες είχαν ορισθεί για τις 5 και 6 Μαΐου 2012, ανακοίνωσε  σήμερα το υπουργείο Παιδείας (σ.σ. εξαιτίας τωνν εθνικών εκλογών) .
Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων θα γνωστοποιηθούν με νέα ανακοίνωση.

Επίτιμος φυλΑΚΗΣμένος (φωτο)


Με χειραψία υποδέχτηκε τον Άκη Τσοχατζόπουλο ο αρχιφύλακας στις φυλακές Κορυδαλλού. Τον περίμενε μάλιστα στην είσοδο των φυλακών για να τον χαιρετήσει. Χαρακτηριστικό δείγμα της ιδιαίτερης μεταχείρισης που χαίρει ο πρώην υπουργός είναι ότι η μεταγωγή του πραγματοποιήθηκε με συμβατικό αυτοκίνητο της ασφάλειας, ενώ κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του από τη ΓΑΔΑ – στην οποία κρατούνταν στην πτέρυγα των ανηλίκων- στον Κορυδαλλό δεν φορούσε χειροπέδες. Από ότι γίνεται

Ελληνες: πιστοί αλλά «χαλαροί»

Ελληνες: πιστοί αλλά «χαλαροί»Δηλώνουμε σχεδόν όλοι πιστοί, αλλά εκκλησιαζόμαστε λιγότερο από άλλους Ευρωπαίους

Στις περισσότερες έρευνες που διεξάγονται τις τελευταίες δεκαετίες οκτώ στους δέκα Ελληνες δηλώνουν ότι πιστεύουν στον Θεό ενώ σε συντριπτική πλειονότητα θεωρούν την ορθόδοξη πίστη στοιχείο της προσωπικής τους ταυτότητας. Και όμως, ενώ όλοι σχεδόν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου θα συρρεύσουν με τις λαμπάδες τους στις εκκλησίες, ακριβώς μετά τα μεσάνυχτα και προτού καλά-καλά ψαλεί το τρίτο «Χριστός Ανέστη» θα φύγουν βιαστικά για να προλάβουν τη μαγειρίτσα τους.

Προβλέψεις σοκ από το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Προβλέψεις σοκ από το ΔΝΤ για την ΕλλάδαΑνάκαμψη της ελληνικής οικονομίας από το 2013 αναμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην εαρινή έκθεσή του για την προοπτική της παγκόσμιας οικονομίας, την οποία έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα.
Η έκθεση σημειώνει ότι η οικονομική ύφεση στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία θα είναι βαθύτερη και η ανάκαμψη δεν θα ξεκινήσει πριν από το 2013, σε αντίθεση με άλλες οικονομίες της Ευρωζώνης, όπου αναμένεται ότι θα είναι ρηχή και βραχύβια.
Για το 2012, το ΔΝΤ προβλέπει ότι θα συνεχισθεί η ύφεση της ελληνικής οικονομίας και η μείωση του ΑΕΠ θα φθάσει το 4,7% από 6,9% πέρυσι, ενώ για το 2013 προβλέπεται ότι το ΑΕΠ θα σταθεροποιηθεί στα επίπεδα του 2012.
Όσον αφορά τον πληθωρισμό, το ΔΝΤ εκτιμά ότι θα γίνει αρνητικός, με το επίπεδο των τιμών να μειώνεται κατά 0,5% φέτος και 0,3% το 2013.
Η ανεργία εκτιμάται ότι θα αυξηθεί φέτος στο 19,4% και θα διατηρηθεί στο ίδιο επίπεδο και το 2013. Το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών προβλέπεται να υποχωρήσει φέτος στο 7,4% του ΑΕΠ και το επόμενο έτος στο 6,6% του ΑΕΠ από 9,7% του ΑΕΠ που ήταν πέρυσι.

17 Απρ 2012

Ο Ν.Ο.Μ συμμετείχε για δεύτερη φορά στον Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Θυσίας!



Ο Ν.Ο.Μ συμμετείχε για δεύτερη φορά στον Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Θυσίας τις 7-8 Απριλίου με το σκάφος «ΡΟΔΟΣ» GRE1570 στην κατηγορία ORC Club και με πλήρωμα τους παρακάτω αθλητές:
          1η Ιστιοδρομία 16ΝΜ  (07/04 Πάτρα – Μεσολόγγι):
Κυβερνήτης Κατωπόδης Νίκος , Μέση – Μαΐστρα – Riffing Τσίπρας Κωνσταντίνος , Αλάφης Ιωάννης, Σκότες - Genoa  Κουτσομήτσος Ευάγγελος, Αγγελάτος Ευάγγελος
           2η Ιστιοδρομία 16ΝΜ  (08/04 Μεσολόγγι – Πάτρα):
Κυβερνήτης Κουτζαμάνης Ιωάννης , Μέση – Μαΐστρα – Riffing Τσίπρας Κωνσταντίνος,  Σκότες - Genoa Καλτσής Χρήστος .
To σκάφος τερμάτισε  όγδοο στην γενική κατάταξη. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο Ιστιοπλοικός Όμιλος Πατρών .
Την ίδια χρονική περίοδο, ο ΝΟΜ  φιλοξένησε  (από 7/4 έως 13/4) έξι Κύπριους αθλητές του κανόε καγιάκ που ήρθαν στο Μεσολόγγι για προπόνηση στα νερά μας.
 Επίσης ο ΝΟΜ σας ενημερώνει ότι οι προπονήσεις της παιδικής ομάδας καγιάκ μαζί με το τμήμα αρχαρίων, έχουν ξεκινήσει και γίνονται καθημερινά στην Κλείσοβα (πληρ. 6972215972), η Σχολή Ιστιοπλοΐας λειτουργεί όλα και Σαβ/κα και ορισμένες καθημερινές κατόπιν συνεννοήσεως (πληρ. 6986174910).
 Ο Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου θεωρεί ότι ο εναλλακτικός τουρισμός  είναι μονόδρομος για την ανάπτυξη της περιοχής μας και σας καλεί όλους να στηρίξετε την προσπάθεια του.
                           
                                     Το Δ.Σ του Ν.Ο.Μ

«Εφυγε» ο Δημήτρης Μητροπάνος

«Εφυγε» ο Δημήτρης Μητροπάνος Συγκίνηση στο πανελλήνιο και σοκ στον καλιτεχνικό κόσμο προκαλεί η απώλεια του Δημήτρη Μητροπάνου που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών από οξύ πνευμονικό οίδημα. Τα τελευταία χρόνια ο Δημήτρης Μητροπάνος αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Γεννήθηκε στην Αγία Mονή, μια συνοικία έξω από τα Τρίκαλα -από την οποία καταγόταν η μητέρα του- στις 2 Απριλίου του 1948. Μεγάλωσε χωρίς τον πατέρα του, τον οποίο γνώρισε στα 29 του χρόνια. Μέχρι τα 16 του νόμιζε πως είχε σκοτωθεί στον ανταρτοπόλεμο, όταν ήρθε ένα γράμμα το οποίο έλεγε πως ζει στη Ρουμανία. Ο πατέρας του καταγόταν από ένα χωριό της Καρδίτσας το Καππά.
Από μικρός δούλευε τα καλοκαίρια για να βοηθήσει τα οικονομικά της οικογένειάς του. Πρώτα σαν σερβιτόρος στην ταβέρνα του θείου του ύστερα στις κορδέλες κοπής ξύλων. Μετά την τρίτη γυμνασίου, το 1964, κατεβαίνει στην Αθήνα να ζήσει με τον θείο του στην οδό Aχαρνών.

Τι θα πληρώσουμε στην Εφορία από τον Μάιο μέχρι τον Δεκέμβριο

Βαθιά το χέρι θα βάλουν οι φορολογούμενοι μετά τις εκλογές. Όπως αναφέρουν "ΤΑ ΝΕΑ", βροχή θα πέσουν θα ραβασάκια από την Εφορία καθώς τον επόμενο μήνα θα αρχίσουν να καταφθάνουν το ένα μετά το άλλο τα ειδοποιητήρια των έκτακτων εισφορών, των φόρων ακινήτων, αλλά και ο φόρος εισοδήματος, ο οποίος μετά τη μείωση του αφορολογήτου σε 5.000 ευρώ και τη συρρίκνωση των φοροαπαλλαγών, θα είναι υψηλότερος.
Τρεις ημέρες μετά τις εκλογές, στις 9 Μαΐου, αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών φορολογικών δηλώσεων η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιουνίου.
Παράλληλα, τα σημειώματα ΕΤΑΚ είναι εδώ και μήνες έτοιμα αλλά η εντολή αποστολής τους δεν έχει δοθεί ακόμη στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων και τα ραβασάκια αναμένεται να ταχυδρομηθούν μετά τις εκλογές.
Αναλυτικά, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μετά τις εκλογές παίρνουν σειρά για αποστολή τα παρακάτω εκκαθαριστικά:

Στον εισαγγελέα η Lidl για αισχροκέρδεια

Στον εισαγγελέα η Lidl για αισχροκέρδειαΟ εποπτεύων του Οικονομικού Εγκλήματος, αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Νίκος Παντελής με παραγγελία του ζητεί να διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της αισχροκέρδειας από τους νόμιμους υπευθύνους της εν λόγω εταιρείας.
Η παραγγελία του κ. Παντελή απευθύνεται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αλλά ζητείται και η συνδρομή της οικονομικής αστυνομίας.
Αφορμή για την παρέμβαση της δικαιοσύνης αποτέλεσαν οι διαπιστώσεις του Αναπληρωτή υφυπουργού Ανάπτυξης Σωκράτη Ξυνίδη ο οποίος με αναφορά του προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου «κατήγγειλε» συγκεκριμένα προϊόντα της αλυσίδας Lidl ότι πωλούνται ακριβότερα στην Ελλάδα απ΄ότι ότι σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Τα καλά του ευρώ και η ανάγκη για εθνικό νόμισμα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ
Ένας παλιός, μακαρίτης τώρα, καθηγητής της δημόσιας οικονομικής μας έλεγε ότι το εθνικό νόμισμα για μια χώρα είναι σαν την σημαία της. Η στάση μας απέναντί του θα πρέπει να είναι ανάλογη με την στάση μας απέναντι στη σημαία. Επομένως η απαξίωση του εθνικού νομίσματος είναι ευθέως ανάλογη με την απαξίωση της σημαίας, του εθνικού συμβόλου. 
Δεν είχε άδικο αυτός ο παλιός καθηγητής. Διότι η ύπαρξη του εθνικού νομίσματος, όπως και της σημαίας, του εθνικού συμβόλου, συνδέεται άρρηκτα με την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία μιας χώρας. Βέβαια θα μπορούσε να πει κανείς τι μας ενδιαφέρει η εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία μιας χώρας; Και όντως το λένε αρκετοί. Από τους υστερικούς νεοφιλελεύθερους της δεξιάς έως τους «διεθνιστές» κοσμοπολίτες της αριστεράς που έχουν υιοθετήσει ανοιχτά την αρπακτική λογική του διεθνούς κεφαλαίου, το οποίο θέλει να οικοδομήσει μια ενιαία αγορά χρήματος, προϊόντων και εργασίας παγκόσμια.

Tο κρασί κάνει καλό στην υγεία με... αποδείξεις

Μέσα από διάφορες επιστημονικές έρευνες έχει καταδειχθεί ότι η με μέτρο κατανάλωση κρασιού βοηθά στην προάσπιση της υγείας μας. Η έμμετρη κατανάλωση εμπεριέχει το στοιχείο της υποκειμενικότητας, αλλά είναι γενικά παραδεκτό ότι καθορίζεται στα 2-3 ποτήρια του κρασιού ημερησίως.
Στη φλούδα των σταφυλιών βρίσκεται η ουσία ρεσβερατρόλη, η οποία παρουσιάζει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, δηλαδή, εξουδετερώνει οξυγονούχες ρίζες και οξιδωτικές ενώσεις που παράγονται στους διάφορους ιστούς ή κυκλοφορούν στο πλάσμα του αίματος.
Στη φλούδα των σταφυλιών βρίσκεται η ουσία ρεσβερατρόλη, η οποία παρουσιάζει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, δηλαδή, εξουδετερώνει οξυγονούχες ρίζες και οξιδωτικές ενώσεις που παράγονται στους διάφορους ιστούς ή κυκλοφορούν στο πλάσμα του αίματος.
Το 1992, οι γιατροί Renaud και De Lorgeril καθιέρωσαν με μία εργασία τους, στο Lancet (από τα πλέον έγκυρα ιατρικά περιοδικά), τον όρο «Γαλλικό παράδοξο» («French Paradox»). Από στατιστικές έρευνες είχε διαπιστωθεί ότι οι Γάλλοι διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα (ισχαιμικά επεισόδια) σε σχέση με άλλους Βορειοευρωπαίους, αν και καταναλώνουν περισσότερο κρέας και λιπαρές ύλες κατά κεφαλήν. Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι οφείλεται στην ήπια μέχρι μέτρια κατανάλωση κρασιού που παρατηρείται στη Γαλλία.

ΕΚΤ: Διφορούμενα μηνύματα για την Ευρωζώνη;


Κοντά στο τέλος της χειρότερης φάσης της κρίσης χρέους φτάνει η ευρωζώνη, δήλωσε ο διαμορφωτής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Γεργκ Άσμουσεν στην εφημερίδα The Wall Street Journal. «Την μπάλα την έχουν οι κυβερνήσεις, πρέπει να αναλάβουν δράση», είπε χαρακτηριστικά. Εντωμεταξύ, τα επιτόκια των δεκαετών ομολόγων της Ισπανίας αυξάνονται στο 6% αλλά ο κ. Άσμουσεν θεωρεί ότι θα υπάρξει μια σταθεροποίηση των χρηματαγορών. «Το χειρότερο μέρος της κρίσης μοιάζει να έχει τελειώσει, αλλά η κρίση του κρατικού χρέους και του χρέους των ιδιωτών σε ορισμένες χώρες της περιοχής του ευρώ ξεκάθαρα δεν έχει τελειώσει», επισήμανε.

Οι αγορές δεν έχουν "μυριστεί" ακόμη γαλλικές και ελληνικές εκλογές

Της Jessica Mead

ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Οι εκλογές σε Γαλλία και Ελλάδα σε λιγότερο από ένα μήνα μπορεί να επιφυλάσσουν περιπέτειες για το ευρώ και τα ομόλογα των κρατών της ευρωζώνης, αλλά αν οι αγορές ανησυχούν, τουλάχιστον δεν το δείχνουν μέχρι στιγμής.

Παραμένει ασαφές εάν αυτή είναι μία ένδειξη ότι η αγορά ξεχειλίζει από αυταρέσκεια, λένε όσοι ασχολούνται με τα πράγματα. Ανεξάρτητα από τις επικείμενες εκλογές, ανησυχίες για την ευρωζώνη έχουν επανεμφανιστεί τις τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας του αβέβαιου κλίματος που έχει δημιουργήσει η αδυναμία της Ισπανίας να οργανώσει τα οικονομικά της.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More