Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

23 Ιουλ 2011

Όταν τα κτήνη της Ευρώπης συναντούν τους προδότες της Ελλάδας, αυτό είναι το αποτέλεσμα.

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Όταν το θηλυκό κτήνος του Βερολίνου άρχισε να καλλιεργεί την άποψη ότι πρέπει να συμμετέχουν οικειοθελώς και οι ιδιώτες στη ζημιά της ελληνικής οικονομίας, εμείς δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε πώς θα μπορούσε αυτό να γίνει. Πώς ήταν δυνατόν ιδιώτες να συμμετείχαν οικειοθελώς σε μια τεράστια ζημιά και να μην "διαμαρτύρονταν", ενεργοποιώντας το "game over" της χρεοκοπίας; Ο πρώτος ιδιώτης, ο οποίος δεν θα πληρωνόταν, θα "κατήγγειλε" αυτόν, ο οποίος δεν τον πλήρωνε και θα ενεργοποιούσε τα CDS της χρεοκοπίας της χώρας.


Τις ίδιες απορίες είχαμε όταν και ο γνωστός κοιλιόδουλος της παπαρολογίας μάς εξηγούσε τι είναι το "Selective Default" και ποια η διαφορά του με τη χρεοκοπία. Και πάλι εμείς δεν μπορούσαμε να

Ένα σχέδιο θετικό για την αγορά, όχι όμως για την Ελλάδα

Του Γιώργου Καισάριου

Σας είχα πει πριν μερικές μέρες ότι το όποια σχέδιο παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες δεν θα είναι της αρεσκείας μου και δεν θα είναι μια μακροχρόνια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα. Με τις χτεσινές ανακοινώσεις, αυτή η υποψία επιβεβαιώθηκε. Το σχέδιο βραχυπρόθεσμα δίνει κάποιες λύσεις, αλλά δεν λύνει το μακροπρόθεσμο πρόβλημα βιωσιμότητας της Ελλάδας.

Κομβικό σημείο στο όλο σχέδιο φαίνεται να είναι το EFSF, με δανεικά και όχι με ίδια κεφάλαια. Μάλιστα, πουθενά δεν διάβασα για την εμπλοκή της ΕΚΤ και τα non sterilized open market operations που θα ήθελα να δω.

Λιτότητα και νέα βάρη φέρνει η αναδιάρθρωση του χρέους!

Σε βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας στρέφεται η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους που αποφάσισε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη 21 Ιούλη. Η ίδια αυτή συζήτηση αποτελεί αδιάψευστη μαρτυρία της αποτυχίας του πρώτου Μνημονίου και όλων των πολιτικών που εφαρμόστηκαν μέχρι τώρα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του δημόσιου χρέους καθώς, παρότι μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις, παρότι έκλεισαν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρότι η φτώχεια και η ανεργία εκτοξεύθηκαν ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του Μνημονίου, η πολυπόθητη επιστροφή στις αγορές δεν επετεύχθη, ούτε πρόκειται άμεσα να υλοποιηθεί. Οι κυβερνητικές ζητωκραυγές για σωτηρία δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι η χρεοκοπία δεν έπαψε να είναι προ των πυλών. Απλώς, μετατέθηκε για το μέλλον. Και Μνημόνιο και χρεοκοπία, λοιπόν είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν αυτοί που μέχρι πρόσφατα έθεταν το εκβιαστικό δίλημμα «Ή Μνημόνιο ή χρεοκοπία»!

Τα χειρότερα είναι πίσω, τα δυσκολότερα έρχονται...

Κώστας Στούπας
1) Τα χειρότερα είναι πίσω, τα δυσκολότερα έρχονται…
 
Το έργο του Καρόλου Μαρξ θυμίζει κάτι από την αποκαλυψιακή τελεολογία της Βίβλου. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που και τα δυο έργα διαθέτουν τόσους πολλούς οπαδούς επί τόσο μακρύ διάστημα.
 
Και στα δυο ιδεολογικά συστήματα αυτό που πρέπει να κάνει το υποκείμενο της ιστορίας, είναι να καταστεί αντικείμενο. Δηλαδή να αφεθεί ακυβέρνητο στα γρανάζια του ντετερμινισμού, προσμένοντας την μετά θάνατο αιώνια ζωή ή τη μετά προλεταριακή επανάσταση κοινωνία της αιώνιας δικαιοσύνης. Αμφότερα μυρίζουν λιβάνι...
 
Στην Παλαιά και την Καινή Διαθήκη μ’ αρέσουν οι «γκόθικ» ιστορίες των προφητών και οι παραβολές, την ανά των αιώνων επίδραση των οποίων θα ζήλευε και η διασημότερη διαφημιστική ή προπαγανδιστική εταιρεία.

Ρολό Γαλοπούλας με Ελληνικά Τυριά - Η συνταγή της κυριακής.


Συστατικά
  • 1 ολόκληρο στήθος γαλοπούλας
  • 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης
  • 100 γρ. σκληρή φέτα
  • 1 τομάτα
  • 1 πιπεριά
  • αλάτι, πιπέρι
  • θυμάρι, ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • για γαρνιτούρα
  • ηπειρώτικο τυρί γκερεμέζι
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κυβάκια τη τομάτα και τη πιπεριά. Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας και κόβουμε σε μικρά κυβάκια τη γραβιέρα Κρήτης. Το γκερεμέζι το αγοράζουμε έτοιμο από κάποιο delicatessen σε διάφορες γεύσεις ή μιας και είναι μαλακό τυρί μπορούμε να του δώσουμε σχήμα όπως στη φωτογραφία και να το αρωματίσουμε με υλικά της αρεσκείας μας.

Επιφυλακτική στάση από την αντιπολίτευση

Με σοβαρές ενστάσεις, αλλά και ψύγματα ανακούφισης, υποδέχθηκαν τα ελληνικά πολιτικά κόμματα τις αποφάσεις της χθεσινής Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.
Αλ. Παπαρήγα: Προσωρινή η χθεσινή συμφωνία

Α. Παπαρήγα: Aλυσοδένουν τον ελληνικό λαό να πληρώνει χρέη, χρέη, χρέη
Την εκτίμηση ότι η χθεσινή συμφωνία θα έχει προσωρινό χαρακτήρα εξέφρασε η Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. «Θα είναι προσωρινή γιατί η κρίση που υπάρχει στην Ιταλία, στην Ισπανία και μπορεί να επεκταθεί και παραπέρα θα ακυρώσει και αυτό το συμβιβασμό που έγινε ανάμεσα στην ΕΚΤ, το ΔΝΤ την ΕΕ και τους τραπεζικούς ομίλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τόνισε ακόμη ότι οι αποφάσεις της Ευρωζώνης συνιστούν «ελεγχόμενη χρεοκοπία με κούρεμα, τουλάχιστον 20-21%, με επιμήκυνση, και αλλεπάλληλες δανειοδοτήσεις είτε με τη μορφή του ψευδεπίγραφου σχεδίου Μάρσαλ, είτε με άλλες μορφές όπου αλυσοδένουν τον ελληνικό λαό να πληρώνει χρέη, χρέη, χρέη».

Πώς χτίζεται η σχέση του παιδιού με την τροφή;

Σε μια εποχή που η παιδική παχυσαρκία αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς με
μια σειρά από παράγοντες να παίζουν ρόλο…
(κοινωνικοί, πολιτισμικοί,
διατροφικοί κ.ά.), οι διατροφικές επιλογές και η επιρροή των γονιών
βρίσκονται στο επίκεντρο των επιστημονικών συζητήσεων και ερευνών.

Το εύλογο, λοιπόν, ερώτημα που γεννάται είναι το πώς χτίζεται η σχέση
του παιδιού με την τροφή και πώς η σχέση αυτή μπορεί να επηρεάσει το
βάρος και τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών στην μετέπειτα ζωή τους.

Όπως αποδεικνύεται και από μελέτες σχετικά με την σίτιση βρεφών και
μικρών παιδιών, οι γονείς (και όσοι εμπλέκονται στην ανατροφή ενός

22 Ιουλ 2011

Συγκλονιστικές μάχες στη φύση



Ο αγώνας για τη ζωή και την επιβίωση στη φύση αποτυπώνεται με τον καλύτερο και πιο παραστατικό τρόπο από το φακό του διάσημου φωτογράφου Steve Bloom, 58 ετών.


Το πλήρες κείμενο του σχεδίου

Την χορήγηση ενός νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα ύψους 158, 6 δισ. ευρώ αποφάσισαν οι 17 ηγέτες της ευρωζώνης.Τη χορήγηση ενός νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα ύψους 158, 6 δισ. ευρώ αποφάσισαν οι 17 ηγέτες της ευρωζώνης στην χθεσινή Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Την χορήγηση ενός νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα ύψους 158, 6 δισ. ευρώ αποφάσισαν οι 17 ηγέτες της ευρωζώνης.
Από τα 158,6 δισ. ευρώ , τα 109 δισ. θα προέλθουν από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ (τα 60 δισ. θα είναι νέα δάνεια και τα 49 δισ. από τα παλιά που υπολείπονται προς εκταμίευση), ενώ η καθαρή συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα θα φτάσει τα 49, 6 δισ. ευρώ (37 δισ. από ιδιώτες και 12,6 από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης).

Γ. Παπανδρέου: Η Ελανδρέου: Η Ελλάδα έχει καλύψει τις δανειακές της ανάγκες έως το 2020

«Διαπραγματευτήκαμε βάσει σχεδίου για να μη χρεοκοπήσουμε και για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας» είπε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες ο Γιώργος Παπανδρέου, λίγο μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τους Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Χέρμαν βαν Ρομπέι.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «σημαντικές αποφάσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη» τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης, τονίζοντας ότι «οι θυσίες πιάνουν τόπο» και εξασφαλίζεται «το δικαίωμα του Έλληνα και της Ελληνίδας στην ελπίδα». 

21 Ιουλ 2011

Χασισοφυτεία,Τρύφος Ξηρομέρου - agriniopress video

Διάσωση Φλαμίνγκο στη Λιμνοθάλασσα στην Δυτική Κλείσοβα Μεσολογγίου



Εθελοντές της Ορνιθολογικής και εργαζόμενοι του Φορέα Διαχείρισης οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή , παρατήρησαν ένα Φλαμίνγκο που για ημέρες βρήκε καταφύγιο στη Λιμνοθάλασσα της Δύτικής Κλείσοβας με τραύμα στο αριστερό φτερό.
Η περιοχή όπου τρεφόταν το Φλαμίνγκο ήταν δύσκολα προσβάσιμη και για το λόγο αυτό χρησιμοποιήθηκαν τα κανο καγιακ  του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου και του εθελοντή της Ορνιθολογικής Βσίλη Σακαρέλου.

Για προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά ενοχοποιείται το παθητικό κάπνισμα


Το παθητικό κάπνισμα έχει ενοχοποιηθεί για την πρόκληση μαθητικών δυσκολιών, επιθετικής συμπεριφοράς αλλά και αύξηση της παιδικής αρτηριακής πίεσης
Το παθητικό κάπνισμα έχει ενοχοποιηθεί για την πρόκληση μαθητικών δυσκολιών, επιθετικής συμπεριφοράς αλλά και αύξηση της παιδικής αρτηριακής πίεσης  
Τα παιδιά που εκτίθενται στον καπνό του τσιγάρου κατ’ οίκον ενδεχομένως να  εκδηλώσουν προβλήματα μάθησης και συμπεριφοράς, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Pediatrics.

Ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ με επικεφαλής τον Δρ Χιλλελ Αλπερτ διαπίστωσαν ότι μεταξύ των 55.000 παιδιών, κάτω των 12 ετών, που μελέτησαν, το 6% ζούσε με καπνιστή. Και τα παιδιά αυτά ήταν πιθανότερο να έχουν σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας.

Το αλκοόλ επηρεάζει αρνητικά τη μνήμη των εφήβων κοριτσιών


Τα έφηβα κορίτσια που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ μπορεί να επιφέρουν βλάβες στα τμήματα του εγκεφάλου τους που ελέγχουν την μνήμη και την επίγνωση ως προς τον χώρο, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Alcoholism: Clinical & Experimental Research.
Ο εγκέφαλος των νεαρών γυναικών είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητος στις βλάβες που προκαλεί το αλκοόλ επειδή αναπτύσσεται γενικά ταχύτερα απ’ αυτόν των ανδρών.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια υπέβαλαν σε εξετάσεις 95 εφήβους(16-19 ετών), που φοιτούσαν σε διάφορα αμερικανικά πανεπιστήμια.

"Φουλ" στην απαισιοδοξία οι Έλληνες

Αναμενόμενα τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα είναι η πιο απαισιόδοξη χώρα του κόσμου, δεδομένου και της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας.
Ειδικότερα, σύμφωνα και με τα στοιχεία της τελευταίας έρευνας Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της Nielsen, ο δείκτης Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της Ελλάδας έπεσε” για πρώτη φορά στις 41 μονάδες.
Επιπλέον, ο παγκόσμιος δείκτης “έπεσε“, για πρώτη φορά, μετά το 2009, κάτω από τις 90 μονάδες, με την τάση ανόδου, που είχε παρατηρηθεί, να ανακόπτεται.
Να σημειωθεί πως στο δείκτη της Παγκόσμιας Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της Nielsen, οι 100 μονάδες αποτελούν τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ αισιοδοξίας και απαισιοδοξίας.

20 Ιουλ 2011

Συμπληρώνονται σήμερα 37 χρόνια από την τουρκική εισβολή


Συμπληρώνονται σήμερα 37 χρόνια από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή μεγάλου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τον τουρκικό στρατό.


Ως συνέπεια της συνεχιζόμενης κατοχής, η Κύπρος είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε., η οποία είναι διχοτομημένη και χιλιάδες πολίτες της ζουν εκτοπισμένοι από τις πατρογονικές τους εστίες. Οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του κυπριακού συνεχίζονται χωρίς όμως πρόοδο, λόγω της αρνητικής στάσης της Τουρκίας.

ΖΑΝ ΠΙΑΖΕ (1896-1980)

Γράφει: η Ειρήνη Τζελέπη, Συμβουλευτική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Pg.Dipl., MSc., City University, Λονδίνο, irini.tzelepi@yahoo.gr
Ο Ζαν Πιαζέ αποτελεί αναμφισβήτητα μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στον χώρο της Εξελικτικής Ψυχολογίας και της σύγχρονης Παιδαγωγικής. Ο «Φρόιντ της σχολικής τάξης», όπως τον αποκαλούν οπαδοί αλλά και επικριτές του, κατατάσσεται πράγματι δεύτερος σε σειρά σπουδαιότητας μόνο μετά τον ιδρυτή της Ψυχανάλυσης, τον Σίγκμουντ Φρόιντ. Ο κλάδος της Εξελικτικής Ψυχολογίας οφείλει πολλά στον Ελβετό επιστήμονα και ερευνητή, χωρίς την εισφορά του οποίου ουσιαστικά δεν θα υπήρχε. Η ενεργός καριέρα του στην έρευνα της Εξελικτικής Ψυχολογίας διήρκεσε σχεδόν 60 χρόνια και το αποτέλεσμα των εργασιών και εμπειρικών μελετών που παρήγε ήταν εκπληκτικό. Ήταν ο πρώτος ερευνητής που σκέφτηκε να ρωτήσει τα παιδιά απλά αλλά εξαιρετικά σημαντικά πράγματα. Για παράδειγμα, εάν δύο σειρές αυγών εμπεριέχουν τον

Οι φόβοι των επόμενων του ντόμινο Πηγή:www.capital.gr

Του Κώστα Ράπτη

«Πρέπει να καταλάβουμε καλά ότι βοηθώντας την Ελλάδα βοηθάμε και εμάς τους ίδιους, καθώς αποφεύγουμε να βρεθεί ολόκληρη η ευρωζώνη μέσα στη δίνη» δήλωσε σε συνέντευξή του στη γαλλόφωνη εφημερίδα «La Libre Belgique» ο υπουργός Οικονομίας του Βελγίου Ντιντιέ Ρέιντερς, φέροντας ως παράδειγμα τις επιπτώσεις μιας ελληνικής στάσης πληρωμών για τις τράπεζες της δικής του χώρας. Ωστόσο, δεν είναι απολύτως ειλικρινής: θα μπορούσε να σταθεί πολύ περισσότερο στο γεγονός ότι ο ίδιος, υπηρεσιακός υπουργός εδώ και 13 μήνες (καθώς η χώρα του κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ άκαρπων μετεκλογικών διαβουλεύσεων για το σχηματισμό κυβέρνησης !) προΐσταται μιας οικονομίας, όπου το δημόσιο χρέος αγγίζει το 100% του ΑΕΠ.

Αρνείται η Siemens AG την υποχρέωση αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου

Αρνείται η Siemens AG την υποχρέωση καταβολής αποζημίωσης στο Ελληνικό Δημόσιο. Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Χάρη Παμπούκη και τον υφυπουργό Πολιτισμού κ. Νικητιάδη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεργασίας για την απόδοση ευθυνών, καθώς και για την εκούσια, κατόπιν συμφωνίας των μερών, αποκατάσταση της ηθικής βλάβης της Ελληνικής Πολιτείας από παράνομες παρελθούσες δραστηριότητες. Ωστόσο, στη διάρκεια της συνάντησης, η Siemens AG γνωστοποίησε την πρόθεση της για άμεση επίδοση αγωγής κατά της

ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Το κουτσομπολιό αποτελεί αγαπημένη και πικάντικη ενασχόληση όλων, μικρών και μεγάλων, ανδρών και γυναικών, μορφωμένων και μη. Ποιος μπορεί να αρνηθεί το διακαές ενδιαφέρον όλων να μάθουν για την προσωπική ζωή των άλλων, τις κρυφές «αμαρτίες» τους, τα «διαπλεκόμενα» της ζωής τους, την ανάγκη να σχολιάσουν αυτά τα γεγονότα, να τα κριτικάρουν και, πολύ συχνά, να προσθέσουν και «ολίγη» φαντασία στα τεκταινόμενα! Με βεβαιότητα το κουτσομπολιό δίνει ευχαρίστηση, μια περίεργη γεύση ικανοποίησης και αίσθηση χαλάρωσης. Όλοι ανυπομονούν να βρεθούν με φίλους και γνωστούς προκειμένου να επιδοθούν «μετά μανίας» στην αγαπημένη αυτή ενασχόληση! Η σύγχρονη εποχή της τεχνολογίας, μάλιστα, έχει αυξήσει σημαντικά τα μέσα με τα οποία μπορεί κανείς να φλυαρεί ακατάπαυστα! Κινητά τηλέφωνα, e-mail, internet, όλα παρέχουν έναν άμεσο τρόπο εκτόνωσης αυτής της ...παρόρμησης!

19 Ιουλ 2011

Πρόσληψη πυροσβεστών εξαγγέλλει η κυβέρνηση

Την πρόσληψη 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, προκειμένου να καλυφθούν οργανικές θέσεις, αποφάσισε η κυβέρνηση. Θα έχουν σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου, η οποία θα μπορεί να ανανεώνεται στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Η απόφαση θα υλοποιηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2012, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 Ν. 3938/2011, με ισάριθμη μείωση των εγκρίσεων των εποχικών Πυροσβεστών για το έτος 2012. Για τη δαπάνη θα γίνει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του Πυροσβεστικού Σώματος για το 2012.
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από πρόταση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και τη συνυπογράφουν οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Θοδ. Πάγκαλος και Ευάγ. Βενιζέλος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημ.Ρέππας, και ο γ.γ. της κυβέρνησης, Σ. Λύτρας.

Νικήστε τη ζήλια και θα γίνετε πιο δυνατοί και πιο ευτυχισμένοι !

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ... ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΝΤΟΛΜΑ.




Οι καταστροφές και οι βανδαλισμοί συνεχίζονται στο χώρο του Αιτωλικού, αυτή τη φορά - δυστυχώς για μια ακόμη φορά - στο μνημείο του Ντολμά, από μεταφερόμενους αθίγγανους εξ Αθηνών.
Μετά το χώρο του πρώην Κ.Ε.Κ ΕΥΠΥΡΙΔΕΣ, ο οποίος καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς, σειρά πήραν τώρα οι ξύλινες εγκαταστάσεις στο χώρο του μνημείου, οι οποίες ξηλώνονται, παρ' όλες τις παρεμβάσεις του Δήμου
για τις οποίες οι <<κατασκηνωτές αθίγγανοι>> αδιαφορούν. Όσο οι επίσημες αρχές του κράτους χαρακτηρίζουν το πρόβλημα της συγκεκριμένης

Καλοκαίρι και παιδική διατροφή: τι πρέπει να προσέξετε

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και πολλοί γονείς με τα παιδιά τους είναι ήδη σε διακοπές. Αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους ίδιους να χαρούν τα μικρά τους, να παίξουν μαζί τους, να τους μάθουν πράγματα και γιατί όχι και να τα μυήσουν στις αρχές της υγιεινής διατροφής.
Ας δούμε μαζί μερικές πρακτικές συμβουλές
Αν δεν το κατορθώσαμε όλη τη χρονιά τουλάχιστον ας το προσπαθήσουμε το καλοκαίρι να προσφέρουμε στο παιδί μας τα 3 κύρια γεύματα, δηλαδή το πρωινό, το γεύμα και το δείπνο και 2 με 3 ενδιάμεσα σνακς. Φροντίζουμε τα γεύματα να είναι μικρά και συχνά και κυρίως θρεπτικά. Αποφεύγουμε τα πολύ βαριά φαγητά όπως είναι τα τηγανητά και τα πικάντικα

Η γυναικεία ομορφιά ξεμυαλίζει τους άνδρες...

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτό πιθανώς συμβαίνει, επειδή από την απαρχή του κόσμου, οι άνδρες χρησιμοποιούν ένα πολύ μεγάλο τμήμα των δυνατοτήτων του εγκεφάλου τους προκειμένου να εντυπωσιάσουν τις γυναίκες, με συνέπεια -ειδικά στην περίπτωση μιας αληθινά ωραίας γυναίκας- να μην τους απομένουν και πολλές νοητικές δυνατότητες για άλλες διαδικασίες και δραστηριότητες.
Όμορφη συνάδελφος; Χαμηλή απόδοση στη δουλειά…
Οι Ολλανδοί ψυχολόγοι επισήμαναν πως η έρευνά τους δείχνει, ότι η απόδοση των ανδρών στην εργασία ή στο σχολείο μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά εξαιτίας του φλερτ με μια ωραία συνάδελφο ή συμμαθήτρια.

«Αυτά τα παιδάκια που μας κυβερνούν»

Πορευόμαστε, λοιπόν, προς τη διστακτική Έκτακτη Κορυφή των μέσων Ιουλίου που -υποτίθεται ότι- θα εισφέρει την «τελική λύση» στο ελληνικό αδιέξοδο, το οποίο συνεχώς ανέβαινε κι ανέβαινε τις τελευταίες εβδομάδες. Με τη μεταδοτικότητα της κρίσης να έχει πλέον φθάσει στην Ιταλία. Μια πρόγνωση που τολμούμε να διατυπώσουμε: ενδιάμεσος σταθμός θα αποβεί κι αυτός�
Ας δούμε όμως το άλλο: την πικρή ιστορία της ελληνικής κρίσης δανεισμού, που απεδείχθη ότι ήταν κρίση χρέους και ήδη εξελίσσεται σε κρίση μη-διαχειρισιμότητας της οικονομίας, την κάλυψαν περισσότερο απ' οποιονδήποτε τα αγγλοαμερικανικά Μέσα. Οι Financial Times και η Wall Street Journal και ο Economist,

18 Ιουλ 2011

Σε κρίση και η «αγορά» διαζυγίων

Η κρίση έχει χτυπήσει και την «αγορά» των διαζυγίων, τα οποία σημειώνουν μεγάλη πτώση, λόγω του οικονομικού κόστους που συνοδεύει έναν χωρισμό.
Τα στοιχεία από το ληξιαρχείο του δήμου Αθηναίων δείχνουν κάθετη πτώση 25% τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα το 2006 είχαν καταγραφεί στην Αθήνα 1.579 διαζύγια. Από το 2009, μαζί με την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης, ο δείκτης των διαζυγίων άρχισε να πέφτει και το 2010 ο αριθμός των χωρισμών με το νόμο μειώθηκε σε 1.149.
Την ίδια ώρα, τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας καταγράφουν πτώση των γάμων. Από 63.997 γάμους το 1995 σε 59.512 το 2009. Η αναλογία γάμων ανά 1000 κατοίκους υποχώρησε στο 5,3 από 7,3 το 1980 και από 9% που ήταν το 1960.

Γονίδιο «ένοχο» για τους δύσκολους καρκίνους του μαστού

Γονίδιο «ένοχο» για τους δύσκολους καρκίνους του μαστούΕνα γονίδιο που αποτελεί «κλειδί» για την εμφάνιση …δύστροπων καρκίνων του μαστού, ανακάλυψαν αμερικανοί ειδικοί ανοίγοντας τον δρόμο για νέες θεραπείες



Λονδίνο
Ένα γονίδιο το οποίο συνδέεται με το 70% των ανθεκτικών στις ορμονοθεραπείες καρκίνων του μαστού, εντοπίστηκε από αμερικανούς ερευνητές.

Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Ερευνας Γουάιτχεντ στη Μασαχουσέτη αναφέρουν με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση «Nature» ότι για την ανακάλυψη αυτή χρησιμοποίησαν μια νέα τεχνική με την οποία ήταν σε θέση να ελέγξουν ταυτοχρόνως εκατοντάδες γονίδια. Το γεγονός αυτό είναι άκρως σημαντικό καθώς η μέθοδός τους είναι πολύ πιο γρήγορη σε

ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ

Το μηχανισμό που προστατεύει τον εγκέφαλο από τη γήρανση ανακάλυψαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόννης και του Μάιντς. Σύμφωνα με έρευνα σε πειραματόζωα, ο υποδοχέας CB1 προστατεύει τα νευρικά κύτταρα από την εκφύλιση…
Σύμφωνα με τους ερευνητές στην επιθεώρηση “Proceedings of the National Academy of Sciences” (PNAS), τα ποντίκια εμφάνισαν πολύ πιο γρήγορα σημάδια εκφύλισης του εγκεφάλου όταν τους απενεργοποίησαν τον υποδοχέα των κανναβινοειδών 1 (CB1). Τα σημάδια εκφύλισης ήταν αντίστοιχα με εκείνα των ανθρώπων με άνοια.
Στους υποδοχείς CB1 προσδένονται τα κανναβινοειδή όπως το THC (κύριο συστατικό της κάνναβης) και τα ενδοκανναβινοειδή που σχηματίζονται από τον ίδιο τον οργανισμό. Ο συγκεκριμένος υποδοχέας συνδέεται με τις εξαρτήσεις αλλά σύμφωνα με τη νέα έρευνα παίζει σημαντικό ρόλο και στην

Περνάνε όλες οι ελληνικές τράπεζες τα stress test

Ολες οι ελληνικές τράπεζες περνάνε τα stress test με βάση τα σημερινά στοιχεία και λαμβάνοντας υπόψη τις κινήσεις που έχουν πραγματοποιήσει και τις προβλέψεις που έχουν λάβει οι ελληνικοί τραπεζικοί όμιλοι μέχρι σήμερα, με την Εθνική Τράπεζα να αναδεικνύεται και πάλι πρωταγωνίστρια.

Ωστόσο, με βάση τα στοιχεία των ισολογισμών που δημοσιεύτηκαν στις 31 Δεκεμβρίου 2010 και λαμβάνοντας υπόψη τις κινήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί εως και 30 Απριλίου του 2011 δυο ελληνικές τράπεζες δεν περνάνε αρχικά τα stress test. Κι αυτό γιατί στα αποτελέσματα τα οποία στηρίζονται στο λεγόμενο «δυσμενές σενάριο» δεν έχουν ληφθεί υπόψη κινήσεις ή προβλέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί από τις 30 Απριλίου και μετά.

Κανένας κίνδυνος χρεοκοπίας

«Δεν υπάρχει κίνδυνος ή απειλή χρεοκοπίας. Δεν θα παίζει κανείς με την αγωνία των πολιτών. Δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα χρηματοδότησης» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευ. Βενιζέλος Να σταματήσει το παιχνίδι με τις λέξεις ζήτησε ο υπ. Οικονομικών και ξεκαθάρισε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι διασφαλισμένο

«Δεν υπάρχει κίνδυνος ή απειλή χρεοκοπίας. Δεν θα παίζει κανείς με την αγωνία των πολιτών. Δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα χρηματοδότησης» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευ. Βενιζέλος
Κόκκινο στους κινδυνολόγους και στην παραφιλολογία άναψε χθες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, διαβεβαιώνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα χρεοκοπίας της χώρας και ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών. Ο Ευ. Βενιζέλος διατύπωσε τη "θεσμική και απερίφραστη" θέση του ότι "όλα είναι απολύτως διασφαλισμένα". "Πρέπει να σταματήσει το παιχνίδι με τις λέξεις

17 Ιουλ 2011

Το Google αλλάζει το μυαλό μας!

Το Google αλλάζει το μυαλό μας!
Το Google και οι άλλες μηχανές αναζήτησης αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η ανθρώπινη μνήμη, υποστηρίζει νέα μελέτη.



Οι μηχανές αναζήτησης όπως το Google μάς δίνουν καθημερινά χιλιάδες λύσεις και διευκολύνουν τη ζωή μας. Μήπως όμως παράλληλα αλλάζουν το μαυλό μας; Φαίνεται πως ναι, σύμφωνα με νέα μελέτη η οποία υποστηρίζει ότι το Internet έχει άμεσο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η μνήμη μας.
Η έρευνα, η οποία είναι η πρώτη η οποία εξετάζει την επίδραση των μηχανών αναζήτησης στην ανθρώπινη μνήμη, διενεργήθηκε από ψυχολόγους των πανεπιστημίων Κολούμπια και Χάρβαρντ καθώς και του Πανεπιστημίου του Γουισκόνσιν.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More