Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

20 Ιουλ 2012

Δυναμικό παρόν της ομάδας Καγιάκ Ήρεμων Νερών του Ν.Ο.Μεσολογγίου




Με τρία μετάλλια επέστρεψε η αποστολή του Ν.Ο από το 22ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κανόε Καγιάκ που έγινε στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά Αττικής τις 7-8 Ιουλίου. Την ομάδα αποτελούσαν οι  αθλητές , Φιλίππου Αλέξανδρος, Στρωματιά Καλλιόπη και Κέκελου Αθηνά. Αρχηγός της αποστολής ήταν το μέλος του Ναυτικού Ομίλου, ο Ιατρός Κέκελος Σπύρος και Προπονητής ένας από τους κορυφαίους  του αθλήματος,  Ιταλός, φίλος του Ναυτικού Ομίλου και του Μεσολογγίου Franco Krotse.
Οι αθλητές μας προκρίθηκαν σε όλους τους τελικούς των αγωνισμάτων που είχαν δηλώσει συμμετοχή, με αποτέλεσμα να αγωνιστούν σε πέντε τελικούς και σε έναν μικρό τελικό στο χρονικό διάστημα των 24 ωρών! Οι διακρίσεις των αθλητών μας είναι οι παρακάτω: Κέκελου Αθηνά, Ασημένιο  στο Κ1 500μ Κορασίδων, Χάλκινο στο Κ2 500μ Νεανίδων και 5η στο Κ1 200μ Κορασίδων. Στρωματιά Καλλιόπη, Χάλκινο στο Κ2 500μ Νεανίδων και 8η στο Κ1 200μ Νεανίδων, Φιλίππου Αλέξανδρος 3ος στο μικρό τελικό στο Κ1 200μ εφήβων.

Εξιχνίαση κλοπής στο Mεσολόγγι


Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 23, 46 και 46 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίσταση αδικήματα, της κλοπής και της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος.

Ειδικότερα, προχθές το πρωί, ο 23χρονος αφαίρεσε από τον εξωτερικό χώρο νεοαναγειρόμενου καταστήματος 52χρονου ημεδαπού στο Μεσολόγγι, εξοπλισμό συνολικής αξίας 8.000 ευρώ.


Για την διερεύνηση του περιστατικού και τον εντοπισμό του δράστη ενεργήθηκαν άμεσες έρευνες από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου με αποτέλεσμα τη σύλληψη του 23χρονου την επόμενη μέρα το μεσημέρι.


Η κοινωνία ισοπεδώνεται οι καπιταλιστές αυξάνουν την κερδοφορία τους

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε στην Γερμανική εφημερίδα "Zeit" ο οικονομολόγος Σάββας Ρομπόλης. Παραθέτουμε αποσπάσματά της:

1. Το ΑΕΠ έ
χει μειωθεί συνολικά από το 2008 κατά 22% ποσοστό 10% μεγαλύτερο από εκείνο που προέβλεπαν οι δημόσιοι πιστωτές της Ελλάδας. Ταυτόχρονα, οι μισθοί μειώθηκαν μέχρι και κατά 30%. Αν συνυπολογίσει κανείς και την αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων, το μέσο οικογενειακό εισόδημα στην Ελλάδα μειώθηκε σε σχέση με το 2008 κατά 50%. Η αγοραστική δύναμη έχει συρρικνωθεί στο επίπεδο του δεύτερου μισού της δεκαετίας του '70.

2.
Ο μέσος καθαρός μηνιαίος μισθός στην Ελλάδα το 2008 ανερχόταν στα 1.200 ευρώ, τώρα βρίσκεται στα 700.

Ανακοίνωση από τον ΕΦΕΤ- «COCA COLA zero»,

Προσοχή!
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε σε κλειστό μπουκάλι βάρους 250 ml  αναψυκτικού «COCA COLA zero», την ύπαρξη ξένου σώματος υπόλευκου χρώματος  και ταινιοειδούς σχήματος.

Ειδικότερα, το ανωτέρω αναψυκτικό έχει αριθμό παρτίδας
19F1336VT και φέρει ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας
18/10/2012.

Τραπεζοκόμοι με ωραία κόμη

Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης
Στην γνωστή ιστορία-ανέκδοτο, δυό μπαγαπόντηδες και μπεκρήδες, αποφασίζουν να γίνουν οι ίδιοι έμποροι κρασιού. Δανείζονται λοιπόν κάποιο ποσό από τον αφελή του χωριού και αγοράζουν ένα βαρέλι με κρασί το οποίο έχουν αποφασίσει να πουλήσουν. Πάνε στην πλατεία του χωριού με το εμπόρευμα και αφού βάζουν μια ταμπέλα “πωλείται κρασί”, περιμένουν τους πελάτες. Καθώς περνά η ώρα, ο ένας από αυτούς ανακαλύπτει πως έχει πενήντα λεπτά στην τσέπη και λέει στον συνέταιρό του “να σου δώσω πενήντα λεπτά να αγοράσω ένα ποτηράκι κρασί”. Ο συνέταιρος συμφωνεί, παίρνει το πενηντάλεπτο και ο φίλος του πίνει το κρασί. Μετά από λίγο όμως έχοντας ο ίδιος πια το πενηντάλεπτο, το επιστρέφει στον συνέταιρό του για να πιεί αυτός ένα ποτήρι κρασί. Έτσι δίνοντας ο ένας στον άλλο το μοναδικό πενηντάλεπτο, οι δύο μπαγαπόντηδες, πίνουν όλο το κρασί και ρίχνουν έξω την ψευτοεπιχείρηση.
Αυτή την εβδομάδα, το πρακτορείο REUTERS με ένα ακόμη δημοσίευμά του για τις ελληνικές Τράπεζες, υποστήριξε πως αυτές λειτουργούν όπως ακριβώς οι μπαγαπόντηδες της ιστορίας. Αποκάλυψε πως ένας Τραπεζίτης έπαιρνε δάνεια από άλλη Τράπεζα για να αγοράσει μετοχές στην Τράπεζά του. Αυτό βέβαια έκαναν όλοι.

Η αδράνεια θανατηφόρος όσο και το κάπνισμα


Η αδράνεια θανατηφόρος όσο και το κάπνισμα
5,3 εκατομμύρια θανάτους το χρόνο κοστίζει ο… καναπές
Το κόστος της καθιστικής ζωής σε ανθρώπινες ζωές έχει φτάσει αυτό του καπνίσματος, λένε οι ειδικοί.



Η έλλειψη σωματικής άσκησης προκαλεί κάθε χρόνο ανά τον κόσμο τόσους θανάτους, όσους και το κάπνισμα. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε εκτενής έρευνα διεθνούς ομάδας 33 επιστημόνων η οποία δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet.
Το κόστος της αδράνειας
Σύμφωνα με το άρθρο, το ένα τρίτο περίπου των ενηλίκων διεθνώς δεν ασκούνται όσο χρειάζεται, γεγονός που έχει ως συνέπεια 5,3 εκατομμύρια θανάτους ετησίως. Ο αριθμός ισοδυναμεί με περίπου το 10% όλων των θανάτων παγκοσμίως. Ειδικότερα στην έλλειψη άσκησης αποδίδεται το 6% των καρδιολογικών προβλημάτων, το 7% των περιπτώσεων διαβήτη τύπου 2 και το 10% ορισμένων καρκίνων (μαστού, εντέρου κ.α.).

19 Ιουλ 2012

Ολη η λίστα με τα επιδόματα που κόβονται

Από τις συμπληγάδες του προγράμματος μείωσης των δαπανών περνούν τα κοινωνικά επιδόματα. Οι περικοπές που προωθούνται είναι κλιμακωτές. Φτάνουν ακόμα και το 50% για όσους από τους δικαιούχους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ. Διασώζονται μόνο το επίδομα ανεργίας και το ΕΚΑΣ.

Αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια θα τεθούν για τη χορήγηση των κοινωνικών επιδομάτων, με στόχο να εξοικονομηθούν τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος μείωσης των δαπανών κατά 11,5 δισ. τη διετία 2013-2014. Οι περικοπές θα γίνουν κλιμακωτά (κυρίως σε όσους έχουν υψηλά εισοδήματα) και δεν αναμένεται να επηρεαστούν όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Στο τραπέζι έχουν τεθεί εναλλακτικά σενάρια για το ύψος των εισοδήματος που θα πρέπει να έχουν οι δικαιούχοι. Στόχος είναι να μην υπάρχει καμία περικοπή για όσους έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα και στη συνέχεια οι μειώσεις να είναι κλιμακωτές, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του δικαιούχου.

18 Ιουλ 2012

Άσφαιρα μέσα, λάθος στόχος

Συντάκτης: Γιάννης Βαρουφάκης
Την τελευταία εβδομάδα απείχα από τον σχολιασμό της οικονομικής πολιτικής της νέας μας κυβέρνησης επειδή ήθελα να αφουγκραστώ το σκεπτικό και τις στρατηγικές της επιλογές. Μετά και το Eurogroup είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η συγκυβέρνηση των τριών κομμάτων έχει επιλέξει λανθασμένο στόχο, τον οποίο θα προσπαθήσει να επιτύχει με αναποτελεσματικά μέσα.
Ο λάθος στόχος της επιμήκυνσης
Ο δεδηλωμένος πλέον στόχος του Υπουργείου Οικονομικών είναι η επίτευξη συμφωνίας επιμήκυνσης του «προγράμματος», κάτι που μεταφράζεται σε πιο αργές αποπληρωμές των δανείων (χωρίς μείωση επιτοκίου – καθώς επιμήκυνση με μείωση επιτοκίου παραπέμπει σε αναδιάρθωση, όπως θα θυμάστε) και μικρότερο ρυθμό μείωσης των δημοσίων δαπανών και αύξησης των δημοσίων εσόδων. Αυτή η επιμήκυνση παρουσιάζεται (ξανά) στο ελληνικό κοινό ως εξασφάλιση περισσότερου χρόνου για να πετύχει το «πρόγραμμα».

Καζαντζάκης:"Ο νους βολεύεται,έχει υπομονή,του αρέσει να παίζει, μα η καρδιά αγριεύει, πλαντάει και χιμάει να σκίσει το δίχτυ της ανάγκης".

        "Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο, καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο, το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε ζωή.  Ήσυχα, καθαρά κοιτάζω τον κόσμο και λέω, όλα τούτα που θωρώ, γρικώ, γεύομαι, οσφραίνομαι και αγγίζω είναι πλάσματα του νου μου.
     Εγώ μονάχα υπάρχω φωνάζει ο νους, μέσα στα κατώγια μου οι πέντε μου ανυφάντρες, δουλεύουν υφαίνουν και ξυφαίνουν τον καιρό και τον τόπο, τη χαρά και τη θλίψη, την ύλη και το πνέμα. Δεν δέχομαι τα σύνορα δεν με χωρούν τα φαινόμενα, πνίγουμε! Ο νους βολεύεται, έχει υπομονή, του αρέσει να παίζει, μα η καρδιά αγριεύει δεν καταδέχεται αυτή να παίξει, πλαντάει και χιμάει να σκίσει το δίχτυ της ανάγκης.Δε ζυγιάζω, δε μετρώ δε βολεύομαι, ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι.
     Νίκησε τον στερνό τον πιο μεγάλο πειρασμό, την ελπίδα. Μέσα στο εφήμερο ραχοκόκαλό μου δυο αιώνια ρεύματα ανεβοκατεβαίνουν, μέσα στα σωθικά μου ένας άντρας και μια γυναίκα αγκαλιάζονται, αγαπιούνται και μισούνται, παλεύουν.

Η τηλεόραση «στοιχίζει» στην υγεία των παιδιών

Η τηλεόραση «στοιχίζει» στην υγεία των παιδιώνΗ πολύωρη παρακολούθηση σε μικρές ηλικίες οδηγεί στην κακή φυσική κατάσταση κατά την εφηβεία
Από μικρές ηλικίες «συσσωρεύονται» τα προβλήματα ηλικίας που πηγάζουν από την πολύωρη παρακολούθηση τηλεόρασης, υποστηρίζουν οι επιστήμονες



«Όχι» στην τηλεόραση σε μικρές ηλικίες φωνάζουν καναδοί επιστήμονες, καθώς όπως είδαν με νέα τους μελέτη, η πολύωρη παρακολούθηση έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών, οι οποίες μάλιστα εμφανίζονται στη μετέπειτα ζωή τους.
Η «ηλεκτρονική νταντά» βλάπτει
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ είδαν ότι όσο περισσότερη ώρα τα παιδιά μικρής ηλικίας παραμένουν καθηλωμένα μπροστά στην τηλεόραση, τόσο χειρότερη είναι η φυσική τους κατάσταση όταν φτάνουν στην εφηβεία. Το πρόβλημα, εξηγούν, εντοπίζεται κυρίως στην «υγεία» της μυϊκής τους μάζας και στη μεγαλύτερη, για την ηλικία τους, περίμετρο της μέσης τους.

Πιο υγιείς όσοι ζουν κοντά στη θάλασσα


 Πιο υγιείς όσοι ζουν κοντά στη θάλασσαΠιο υγιείς όσοι ζουν κοντά στη θάλασσα
Ασκούνται περισσότερο και έχουν χαμηλότερα επίπεδα στρες συγκριτικά με άλλους
Ευεργετικά οφέλη για την σωματική και την ψυχική υγεία προσφέρει η θάλασσα σύμφωνα με τους βρετανούς επιστήμονες



«Βάλσαμο» για την ψυχή και το σώμα είναι το απέραντο γαλάζιο και οι επιστήμονες το επιβεβαιώνουν. Νέα μελέτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου για το Περιβάλλον και την Ανθρώπινη Υγεία του Πανεπιστημίου του Έξετερ έδειξε ότι όσοι ζουν σε παραθαλάσσιες περιοχές είναι πιο υγιείς συγκριτικά με όσους μένουν στην ενδοχώρα. Για «σιδερένια» υγεία… παραλία!
Μελετώντας δεδομένα που προέκυψαν από την απογραφή του πληθυσμού της Βρετανίας του 2001, οι ερευνητές εξέτασαν το μερίδιο των πολιτών που αξιολογούσαν την υγεία τους ως «καλή» λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή διαμονής τους. Ακόμη, έλαβαν υπόψη τους παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο και το κοινωνικό-οικονομικό υπόβαθρο των πολιτών.
Διαπίστωσαν λοιπόν, ότι κατά μέσο όρο, οι πολίτες που ζούσαν κοντά στη θάλασσα είχαν καλύτερα επίπεδα υγείας συγκριτικά με όσους ζούσαν στην ενδοχώρα. Μάλιστα ο συσχετισμός καλής υγείας-θάλασσας εμφανιζόταν εντονότερος σε οικονομικά υποβαθμισμένες κοινότητες.

16 Ιουλ 2012

Δείτε εδώ την Εκκαθάριση της φορολογικής σας δήλωσης 2012

Αγροτική Οικονομία Προκειμένου να ενημερωθείτε για την εκκαθάριση της φορολογικής σας δήλωσης για το οικονομικό έτος 2012 (εισοδήματα 2011), μέσω διαδικτύου, πατήστε στο τέλος του άρθρου το σχετικό link της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών (TaxisNet).


Από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ανακοινώθηκε τη  Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, επί συνόλου 5.500.000 φορολογικών δηλώσεων που αναμένεται να υποβληθούν φέτος, ως τώρα έχουν κατατεθεί μόνο 2.100.000 και από αυτές έχουν εκκαθαριστεί οι 1.403.446.

Ξεπούλημα των πάντων και χάος

 Του Γιώργου Κράλογλου

Όσο το ΠΑΜΕ συνεχίζει να πιστεύει ότι δίνει “μαθήματα ταξικής σύγκρουσης” και ο ΣΥΡΙΖΑ φαντάζεται ανάπτυξη με κοινοπραξίες και κολεκτίβες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να κλείνουν, οι άνεργοι θα πάνε στα 2.000.000 και τα κρατικά μονοπώλια μαζί με την κρατική περιουσία θα εκποιούνται σε ρυθμό πολυβόλου.

Ο λόγος είναι τραγικά απλός.


Οι επιχειρηματίες του τόπου θα έχουν μια ισχυρή δικαιολογία για να ξεπουλήσουν ότι τους βαραίνει ή να σηκωθούν να φύγουν. 


Οι επενδυτές (εγχώριοι και ξένοι) που δεν είναι ηλίθιοι να χρηματοδοτούν την ελληνική σοβιετία θα περιμένουν την δραχμή που θα διευκολύνει όχι τις επενδύσεις αλλά το πλιάτσικο τύπου Αργεντινής. 

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More