Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

13 Οκτ 2012

Το Μεσολόγγι δεν πάσχει από έλλειψη φαντασίας!



Ορμώμενος από διάφορες συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα ήθελα να εκφράσω την δική μου άποψη περί φαντασίας που θα αναγεννήσει την πόλη και θα μας βγάλει από το αδιέξοδο της καθημερινότητας και φυσικά των πολλών προβλημάτων (οικονομικών - κοινωνικών).

  Διαβάζοντας συνεχώς και συζητώντας, προβληματίζομαι όπως οι περισσότεροι για το πώς αυτή η κοινωνία θα αλλάξει προς το καλύτερο σε όλους τους τομείς, φτάνω σε σημείο αδιεξόδου μιας και καταλήγω ότι το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο στο Μεσολόγγι αλλά όπως φαίνεται σήμερα το πρόβλημα είναι η κακοδιαχείριση και η πολιτική όλων αυτών των ετών που έκαναν τις πόλεις και την κοινωνία να χάσουν την ταυτότητα τους! Το πρόβλημα δεν είναι η φαντασία ή το όραμα, και τα δυο αυτά υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό για να έλθουν οι αλλαγές που αναφερόμαστε. Το πρόβλημα είναι η ενεργοποίηση του καθένα μας και η συμμετοχή μας σε ότι έχει να κάνει με τις αποφάσεις που παίρνονται για εμάς χωρίς εμάς.

    Αποπροσανατολιζόμαστε και αναλωνόμαστε σε συζητήσεις για ζητήματα τα οποία δεν είναι πρώτα στην ιεραρχία της ζωής μας και για ζητήματα που για να επέμβουμε χρειάζονται πολλά χρήματα. Το νοσοκομείο σχεδόν έκλεισε, τα σχολεία πάσχουν από προσωπικό και αρκετά κλείνουν (Όπου κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή…), δουλεύουμε όλοι πολλές ώρες και πληρωνόμαστε το ελάχιστο, η καθημερινότητα μας δυσκολεύει και το σύστημα που τόσο καιρό κακοδιαχειρίζεται τον δημόσιο πλούτο, μας αποπροσανατολίζει και μας ωθεί σε καπιταλιστικά όνειρα προκειμένου να ονειρευόμαστε ουρανοξύστες, κρεμαστές γέφυρες  και άλλα πολλά ενώ σε λίγο δεν θα έχουμε την δυνατότητα να πληρώσουμε τα φάρμακα μας και τη μόρφωση μας! Ο Δήμος δεν θα έχει σε λίγο να πληρώσει το ρεύμα και τους εργαζομένους και εμείς καθόμαστε άπραγοι στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος για εξαγορές οικοπέδων, μελέτες και για πολλά αλλά που γίνονται πίσω από την πλάτη μας.

Μεσολόγγι:Ο Δήμος με την μεγαλύτερη Παραγωγή Ελιάς Καλαμών στην Ελλάδα


clip_image002Σύμφωνα  με  τα στοιχεία  από  το  Καλλιεργητικό  πλάνο
  της  Περιφέρειας  Δυτικής  Ελλάδας, ο  Δήμος Μεσολογγίου 
  έχει   την  μεγαλύτερη  παραγωγή  σε  ελιές  Καλαμών 
  περίπου  το  30%  της  Ελληνικής  παραγωγής.
  Οι  παλιοί  αγρότες  υποστήριζαν  ότι  είναι  και  πιο  νόστιμες 
  επειδή  οι  Ελαιώνες  του  βρέχονται   από  την  Λιμνοθάλασσα
  Μεσολογγίου - Αιτωλικού  και  Αρωματίζονται από  τον Ανθό 
  του  Αλατιού.
  Κι όμως  το  Υπουργείο  Αγροτικής  Ανάπτυξης  και  το Υπουργείο 
  Ανταγωνιστικότητας  δεν  έχουν  κάνει καμία  ενέργεια  για  να
  ενταχθούν  οι  Ελιές Καλαμών  του  Μεσολογγίου  στα  προϊόντα
  ΠΟΠ  αλλά  ούτε  και  το  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ  να  μπει στις περιοχές   
   <<προστατευόμενη  γεωγραφική ένδειξη (ΠΓΕ)>>.   
  Και  αφου  δεν μπορεί  η πολιτεια  να  προωθήσει  μια τοσο σημαντική
  παραγωγή, ας  αναλαβει  ο  Δήμος    Μεσολογγίου  Και η  Περιφέρεια
  να  γίνουν  οι   σχετικές   ενέργειες  προς  την  ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ  ΕΝΩΣΗ.
                                          ΕΝΑΣ   ANAΓΝΩΣΤΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Θεσσαλίας: Να σταματήσει ο παραλογισμός της εκτροπής του Αχελώου



Μικρά, τοπικά φράγματα, που αξιοποιούν τα νερά της Θεσσαλίας και μπορούν να γίνουν σε μικρότερο χρόνο, με μικρότερο κόστος, δίχως επιβάρυνση στο περιβάλλον, και να δώσουν περισσότερο νερό από την εκτροπή του Αχελώου αντιπροτείνει σταθερά ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Θεσσαλίας. Σε ανακοίνωσή του καθιστά σαφές ότι «συνένοχοι στο έγκλημα δεν θα γίνουμε. Αντίθετα, θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας για την προώθηση της εναλλακτικής πρότασής μας». Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Θεσσαλίας υπενθυμίζει ότι ουδέποτε μελετήθηκε η λεγόμενη «μηδενική λύση» που προκρίνει την ήπια εκμετάλλευση του τοπικού υδατικού δυναμικού σε συνδυασμό με την εφαρμογή μεθόδων διαχείρισης της ζήτησης του νερού και πρακτικών εξοικονόμησης των χρήσεών του.

Bernardo Bertolucci: Πρόκληση και ταλέντο

Ο Bernardo Bertolucci γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου του 1940 μέσα σε μία άκρως πνευματική οικογένεια που αγαπούσε την τέχνη και του έδωσε όλα τα εφόδια για να αναπτύξει τα ταλέντα που έτσι και αλλιώς είχε κληρονομήσει.

Γεννημένος στην Πάρμα της Ιταλίας παρακολούθησε το Πανεπιστήμιο της Ρώμης και ανέπτυξε μια ιδιαίτερη αγάπη για την ποίηση και τον κινηματογράφο από ιδιαίτερα νεαρή ηλικία χάρη στον πατέρα του, Attilio Bertolucci που υπήρξε σημαντικός ποιητής και κριτικός κινηματογράφου εκείνης της εποχής. Μέχρι τα 12 του ο μικρός Bernardo είχε ήδη καταφέρει να εκδώσει ποιήματά του ενώ κέρδισε το εθνικό λογοτεχνικό βραβείο Viareggio Prize για το πρώτο του βιβλίο με ποίηση In Cerce del Mistero όταν ήταν 20 ετών και δύο μόλις χρόνια αργότερα έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο σε ταινία μεγάλου μήκους.

12 Οκτ 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ¨ΕΞΟΔΟΣ¨



ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ   ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ¨ΕΞΟΔΟΣ¨
Την καθημερινότητα την βλέπουμε όλοι. Μετά τα χρόνια των παχιών αγελάδων, η ψευδαίσθηση σπάει και η Ελλάδα γυρίζει ολοταχώς στο παρελθόν της. Η φτώχεια και η ανεργία αυξάνονται, η αξιοπρέπεια μας εξαφανίζεται, το μέλλον μας δείχνει όλο και πιο μαύρο κάθε μέρα. Βρισκόμαστε μπροστά σε νέα μέτρα και καταστάσεις, που θα κάνουν τον χειμώνα που έρχεται πολύ δύσκολο για την κοινωνία του Μεσολογγίου και της χώρας.
Σε αυτό το σκηνικό, αποφασίζουμε να μην μείνουμε άπραγοι.  Σαν ομάδα νέων ανθρώπων της πόλης, αποφασίζουμε να οργανωθούμε για τις δικές μας ανάγκες και το δικό μας μέλλον. Στην κρίση δεν μένουμε με τα χέρια σταυρωμένα, περιμένοντας να έρθει η σειρά μας.
Σκοπός μας μέσα από αυτή τη συνέλευση είναι η αυτοοργάνωση, η αντίσταση και η αλληλεγγύη.

ΑυτοοργάνωσηΠαίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας,  μακριά από κόμματα, παρατάξεις, ‘σωτήρες’, που μας έχουν οδηγήσει στο σημερινό κοινωνικοπολιτικό αδιέξοδο, καλώντας σε ανοιχτές συνελεύσεις, δράσεις και παρεμβάσεις.
ΑντίστασηΓια να σταματήσει η λεηλασία των ζωών μας, να σταματήσει, η άγνοια, η παραπληροφόρηση,  ο φόβος και η αποξένωση  σε κάθε τι που εισχωρεί αβίαστα στην καθημερινότητα μας. Κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση, να συλλογικοποιήσουμε τις αντιστάσεις μας σε κάθε χώρο εργασίας σχολείο και γειτονιά.

10 Οκτ 2012

Πρώτη Ανοιχτή Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι

Την Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 10:15 στο ΤΡΙΚΟΥΠΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ανοιχτή συνέλευση – συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Μεσολογγίου.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν την ανοιχτή συνέλευση, μεταξύ άλλων, θα είναι το εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και η πορεία μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ σε ενιαίο πολιτικό φορέα. Τέλος θα ανοίξει και η συζήτηση για τον προγραμματισμό δράσης και την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στα τοπικά προβλήματα.
Στη συζήτηση θα παρέμβει ο εκπρόσωπος τύπου της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ. Θα παρευρεθούν επίσης και οι βουλευτές του Νομού μας.
Καλούνται όλοι οι πολίτες του διευρυμένου Δήμου Μεσολογγίου να συμμετέχουν στη συζήτηση.

Le Monde: Η τρόικα οδηγεί την Ελλάδα στην χρεοκοπία;

Le Monde: Η τρόικα οδηγεί την Ελλάδα στην χρεοκοπία; Η γαλλική εφημερίδα Le Monde, σε άρθρο της στην ηλεκτρονική της σελίδα αναλύει τον ρόλο που παίζει η τρόικα στην χώρα μας, εν όψει και της καθοριστικής για το μέλλον της Ελλάδας έκθεσης που αναμένεται στα τέλη Οκτωβρίου.

«Τρεις σειρές ανωτάτων υπαλλήλων επιβάλουν καθημερινά στην Ελλάδα τους όρους του ελληνικού προγράμματος λιτότητας» , γράφει η γαλλική εφημερίδα, με αποτέλεσμα να υπάρχει «μια εσωτερική διαμάχη που βγαίνει με όλο και μεγαλύτερη σαφήνεια προς τα έξω».
Η εφημερίδα προσάπτει στην Ευρώπη «έλλειψη θάρρους και υπευθυνότητας», τονίζοντας πως «η προσέγγιση της τρόικας είναι τεχνοκρατική και η τρόικα έχει μηχανιστικό ρόλο: να μειώσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού και το χρέος και δεν πλαισιώνεται πολιτικά. Αυτό θα μπορούμε να οδηγήσει στην χρεοκοπία της Ελλάδας».
Παράλληλα, αναφέρει πως η διαπραγμάτευση εκτυλίσσεται σε άθλιο κλίμα και παρομοιάζει την τρόικα με «Λερναία Ύδρα που τραβάει την Ελλάδα προς τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις».

Είμαστε όλοι... Γερμανοί!

* Του Νίκου Μπογιόπουλου
H Γερμανία είναι η «ατμομηχανή» της ΕΕ. Πράγματι.

Αλλά ας δούμε πώς λειτουργεί αυτή η «ατμομηχανή» πρώτα και κύρια στο εσωτερικό της χώρας.
Ας δούμε, δηλαδή, ποιοι μετατρέπονται σε «κάρβουνο» για να παραχθεί αυτός ο κεφαλαιοκρατικός «ατμός»:
*
1) Στη Γερμανία, σήμερα, υπάρχουν 16 εκατομμύρια άνθρωποι - σχεδόν δύο Ελλάδες, δηλαδή - βυθισμένοι στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό...
*
2) Στη Γερμανία, σήμερα, σύμφωνα με την «Εκθεση Πλούτου και Φτώχειας» που συντάχθηκε από την ίδια τη γερμανική κυβέρνηση, η κοινωνική ανισότητα ξεπερνά κάθε προηγούμενο, καθώς το 10% του εύπορου πληθυσμού της χώρας κατέχει το 53% του συνολικού πλούτου, ενώ την ίδια ώρα το 50% των γερμανικών νοικοκυριών κατέχει μόλις το 1% του πλούτου της Γερμανίας...
*
3) Στη Γερμανία, σήμερα, όπως ομολογεί το γερμανικό υπουργείο Εργασίας, «τα ωρομίσθια, που δεν επαρκούν πλέον - ακόμη κι αν κάποιος εργάζεται με πλήρη απασχόληση - για να θρέψουν ένα μονομελές νοικοκυριό, επιτείνουν τους κινδύνους της φτώχειας και υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή»...

New York Times: “Ποια ευρωζώνη; Εδώ διαλύονται τα ευρωπαϊκά κράτη σε μικρά κρατίδια”!

Οι αποσχιστικές τάσεις στις πλούσιες περιοχές της Ευρώπης όσο πάνε και γιγαντώνονται με την Καταλωνία να ετοιμάζεται για αυτοδιάθεση καθώς σε δύο εβδομάδες από σήμερα έχει δημοψήφισμα για το αν οι πολίτες της επιθυμούν ννα αποχωρήσουν από τον ισπανικό εθνικό κορμό ή όχι. Στην ουρά περιμένουν επίσης η Σκοτία, η Φλάνδρα και η Λομβαρδία.
Ο Αρτούρ Μας, πρόεδρος της Καταλωνίας, που προκήρυξε το δημοψήφισμα έχει μεταμορφωθεί στον υπ’αριθμόν 1 δημόσιο κίνδυνο για το ισπανικό κράτος που θεωρεί το δημοψήφισμα παράνομο.  Από την άλλη η Σκοτία σχεδιάζει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της από την Αγγλία το φθινόπωρο του 2014.
Η κρίση έφερε στο προσκήνιο παλαιές έριδες, γράφει ο Στίβεν Ερλάνγκερ στους «New York Times», αλλά αυτό δεν είναι παρά τo αποτέλεσμα της λανθασμένης πολιτικής που ακολουθήθηκε λόγω των τραπεζιτών: Προηγήθηκε η οικονομική ενοποίηση της πολιτικής και το αποτέλεσμα είναι τώρα να χρεοκοπήσει η οικονομική πολιτική και να οξυνθεί ο εθνικισμός.

9 Οκτ 2012

Συνταξιοδοτικό: Έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν



Του Γιώργου Καισάριου

Διαβάζουμε ότι περίπου 150.000 επιχειρήσεις δεν πληρώνουν τους εργαζομένους τους, που επίσης σημαίνει ότι δεν πληρώνονται οι εισφορές αυτών.

Άρα δεν φτάνει η φθορά που έχουν τα ταμεία από την ανεργία και την φθορά όλων αυτών που παίρνουν συντάξεις που δεν δικαιούνται, έχουμε και την αδυναμία πληρωμών εκ μέρους των επιχειρήσεων.


Η κατάσταση από αυτά που διαβάζω έχει φτάσει στο απροχώρητο και σε μερικούς μήνες πολλά ταμεία δεν θα έχουν χρήματα να πληρώσουν ακόμα και τις μειωμένες αυτές συντάξεις που δίνουν σήμερα.


Μην νομίζετε όμως ότι για αυτή την κατάσταση φταίει η Μέρκελ και οι κακοί της τρόικας. Η κατάσταση αυτή προϋπήρχε της κρίσης, απλά κανένας δεν ήθελε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και καμία πολιτική ηγεσία δεν ήθελε ποτέ να πει την αλήθεια στον κόσμο.

20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΗ "ΔΙΕΞΟΔΟ" ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ


 Με αφιέρωμα στον Ελληνικό Πολιτισμό ξεκινούν οι δράσεις της "Διεξόδου" την νέα φθινοπωρινή περιόδο
Η "Ελληνική Μυθολογία", είναι ο πρώτος κύκλος του προγράμματος που απευθύνεται σε μαθητές της 5ης και 6ης Δημοτικού
Η "Διέξοδος", στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος του "Ελεύθερου Παιδικού Ινστιτούτου", το οποίο με υπευθυνότητα έχει σχεδιάσει η επιστημονική της ομάδα, ξεκινά στις 20 Οκτωβρίου 2012 τον πρώτο κύκλο της θεματολογίας του για τον "Ελληνικό Πόλιτισμό" που αφορά την "Ελληνική Μυθολογία"
Ο κάθε κύκλος θα έχει διάρκεια 6 ωρών και θα υλοποιείται, ανάλογα με τον επιστημονικό του προσανατολισμό, από 2 έως 4 εμψυχωτές.
Οι επόμενες, μετά την μυθολογία, ενότητες αφορούν την :
Ελληνική Γλώσσα,
Ελληνική Ποίηση και Λογοτεχνία,
Ελληνική Τέχνη και
Ελληνική (Μεσογειακή) Διατροφή.
-    Οι θεματικές αυτές ενότητες θα υλοποιηθούν ανά μήνα,

8 Οκτ 2012

Τον προεδρικό θώκο της Βενεζουέλας ξανακέρδισε ο Τσάβες

Άλλα έξι χρόνια στην ηγεσία της Βενεζουέλας έδωσαν στον Ούγκο Τσάβες οι πολίτες της χώρας: Οι προεδρικές εκλογές της Κυριακής τον ανέδειξαν για άλλη μία φορά νικητή με ποσοστό κοντά στο 54%, με το μεγαλύτερο μέρος των ψήφων καταμετρημένο.
Μεγάλη η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία,  η οποία κύλησε χωρίς σημαντικά επεισόδια. Ο αντίπαλος του Τσάβες, ο 40χρονος Ενρίκε Καπρίλες, αναγνώρισε το αποτέλεσμα και κάλεσε σε ενότητα.
Στο κέντρο του Καράκας, οι υποστηρικτές του προέδρου πανηγύρισαν με πυροτεχνήματα και κόρνες την νίκη του Τσάβες στην πιο δύσκολη μέχρι στιγμής εκλογική του αναμέτρηση -και η έκβαση της οποίας του δίνει το πράσινο φως να συνεχίσει στην πορεία που έχει χαράξει.
Οι εμφανίσεις τους Τσάβες, που πάλεψε με τον καρκίνο τον τελευταίο χρόνο, ήταν λιγότερες σε αυτήν την εκλογική μάχη από ό,τι τις προηγούμενες φορές, αλλά η κινητοποίηση στην εκστρατεία του -που βασίζεται ιδιαίτερα στην ενεργή συμβολή των υποστηρικτών του, των «Τσαβίστας»- αντιστάθμισε την όποια «έλλειψη».

Πρόσκληση επιλογής ωφελουμένων για τη δημιουργία 100 νέων θέσεων εργασίας και νέων επιχειρήσεων στην Αιτωλοακαρνανία

Δημοσιεύτηκε η Πρόσκληση που αφορά στην ένταξη 100 ανέργων στην τοπική αγορά εργασίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Κοινωνική Αλληλεγγύη».
Η Πρόσκληση εντάσσεται σε ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο υλοποιείται από τους φορείς: Εκπαιδευτικές & Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Διάσταση Α.Ε., την Ευρωσυμβουλευτική Ε.Π.Ε., το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας & Ακαρνανίας, την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών «ΕΛΕΠΑΠ», το Κέντρο Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας Α.μ.ε.Α «Η Ηλιαχτίδα», την Ένωση Καταναλωτών Ν. Αιτωλοακαρνανίας-ΙΝΚΑ, την ΕΑΣ Μεσολογγίου και την Αθηναϊκή Αναπτυξιακή, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» - Θεματικός Άξονας Προτεραιότητας 4 «Πλήρης Ενσωμάτωση του συνόλου του Ανθρώπινου Δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Οι φορείς αυτοί ενώνουν τις δυνάμεις τους συγκροτώντας την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΔΕΣΜΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», για την εφαρμογή ενός συνεκτικού Σχεδίου Δράσης, με στόχο την υποστήριξη ανέργων ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, καθώς και υφιστάμενων, αλλά και νέων επιχειρήσεων.

Οι Δράσεις του Σχεδίου:
Στο πλαίσιο του Σχεδίου υλοποιούνται 24 ενέργειες που εντάσσονται σε 6 διαφορετικές κατηγορίες δράσεων.
Οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν στις εξής δράσεις: 
 Επαγγελματική Κατάρτιση

7 Οκτ 2012

Συμπτωματα αγχους – Πώς καταλαβαίνουμε πως το αγχος που έχουμε έχει αρχίσει να γίνεται ενοχλητικό;

Στην ψυχολογια τα συμπτωματα επιθεσης αγχους ή κρισεις πανικου είναι αυτά που συνήθως βιώνουμε όταν νιώσουμε ότι κάτι κακό πρόκειται ξαφνικά να συμβεί. Το αγχος στην ψυχολογια μπορεί να είναι μια πολύ τρομακτική εμπειρία. Είναι μια περίοδος ξαφνικού και έντονου φόβου ή δυσφορίας, που συνήθως εμφανίζεται απότομα και δεν διαρκεί πάνω από δέκα λεπτά. Μερικές φορές ένα άτομο μπορεί να δοκιμάσει μια επίθεση πανικού ξαφνικά χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Οι περισσότεροι άνθρωποι που βιώνουν μια επίθεση συνήθως βιώνουν και μιαν άλλη, και αυτοί που βιώνουν επαναλαμβανόμενες επιθέσεις, ή ανησυχούν σοβαρά ότι θα έχουν ακόμη μια άλλη, λέγεται ότι έχουν διαταραχές ή κρίσεις πανικού. Πώς όμως θα ξεχωρίσετε ένα απλό άγχος από τις κρίσεις πανικού;

Τα διάφορα συμπτώματα που συχνά αναφέρονται κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης άγχους ή κρίσης πανικού είναι τα εξής:
- Ταχυπαλμία, ταχυκαρδία
- Αυξημένη εφίδρωση
- Τρέμουλο ή τρεμούλιασμα
- Δύσπνοια
- Πόνο στο στήθος ή δυσφορία
- Ναυτία ή δυσφορία στο στομάχι
- Ελαφρά ζάλη, ή λιποθυμία

Η συνταγή της εβδομάδας!!

Ψάρι ΠλακίΨάρι Πλακί 

Υλικά:
1 ½ κιλό ψάρι μεγάλο
3 κιλά κρεμμύδια
Λίγο σκόρδο
Λίγο σέλινο
1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
1 κουτί ντοματάκι αποφλοιωμένο (450 γρ.)
Αλάτι, πιπέρι
1 λεμόνι χυμό
 Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το ψάρι και το βάζουμε στο ταψί. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες. Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε λίγο. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι να ψηθεί λίγο η ντομάτα και ρίχνουμε νερό όσο χρειάζεται να μαγειρευτούν τα κρεμμύδια. Όταν βράσει το νερό βάζουμε το σέλινο. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν. Μετά τα ρίχνουμε στο ταψί με το ψάρι, βάζουμε το χυμό λεμονιού και είναι έτοιμο για τον φούρνο.

Γελοιογραφίες...!


φωτορεπορτάζ:Γελοιογραφίες 6/10/2012

Εξετάσεις σε Γ' και ΣΤ' Δημοτικού ετοιμάζει το υπουργείο

Εξετάσεις στην "καρδιά" και το τέλος του Δημοτικού μελετά να καθιερώσει το υπουργείο Παιδείας, για την έγκαιρη αντιμετώπιση των "κενών". Σε ποια μαθήματα θα εξετάζονται οι μικροί μαθητές.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του "Ελεύθερου Τύπου" της Κυριακής, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο να καθιερώσει εξετάσεις στη Γλώσσα και τα Μαθηματικά στη Γ΄ και τη ΣΤ' τάξη Δημοτικού, για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση των κενών των μαθητών.
Τα "κενά του Δημοτικού" ενοχοποιούνται για την σχολική αποτυχία στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, σπρώχνοντας κάθε χρόνο έξω από τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση περίπου 70.000 - 80.000 μαθητές, αριθμοί που υπερβαίνουν το 10% του μαθητικού πληθυσμού στη δημόσια εκπαίδευση.
Περίπου 40.000 μαθητές εγκαταλείπουν το σχολείο και χάνονται σε άγνωστες κοινωνικές διαδρομές, που δεν μπορούν να εντοπίσουν οι επίσημες στατιστικές, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Οι υπόλοιποι είναι όσοι κάθε χρόνο "κόβονται" και βρίσκονται με το ένα πόδι έξω από το σχολείο, αναγκασμένοι να επαναλάβουν την τάξη.

Η Άνγκελα Μέρκελ «βρήκε επιτέλους τον δρόμο για την Αθήνα», γράφει ο γερμανικός Τύπος

Η απόφαση της Γερμανίδας καγκελαρίου να επισκεφτεί την Αθήνα, για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της κρίσης, συγκεντρώνει, όπως ήταν φυσικό, το ενδιαφέρον του γερμανικού Τύπου, ο οποίος στο σύνολό του αποτιμά ως θετική και μάλλον καθυστερημένη, την κίνηση της Μέρκελ.

Ανάμεσα στους πιο ενδεικτικούς τίτλους, η Deutsche Welle αναφέρει τους εξής: «Η Μέρκελ τολμά να πάει στην Ελλάδα», «Η Μέρκελ στο επίκεντρο της ευρωκρίσης», «Ταξίδι σε λάθος χρόνο», «Μεγάλες διαδηλώσεις κατά της Μέρκελ στην Αθήνα», «Υψηλές προσδοκίες από την επίσκεψη της Μέρκελ», «Η καγκελάριος στο προβληματικό παιδί της ΕΕ».

Το ταξίδι της Μέρκελ στο επίκεντρο της ευρωκρίσης», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του Focus που σημειώνει: «Η καγκελάριος Μέρκελ μεταβαίνει στην Αθήνα στο προοίμιο της απόφασης της Τρόικας για τη συνέχιση της βοήθειας. Είναι η πρώτη της επίσκεψη (στην Ελλάδα) από την έναρξη της κρίσης. Ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τρέφει μεγάλες προσδοκίες από την επίσκεψη αυτή».

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More