Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

30 Ιουν 2012

ΚΛΕΙΝΕΙ "ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ" Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ SIEMENS. ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΟΤΕ. ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ. ΕΛΕΓΕ ΨΕΜΜΑΤΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΣΗ

ΜΙΑ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ Έγκυρες πληροφορίες μας, μας ενημερώνουν πως με απολογίες, σε ρυθμούς χελώνας, κινούνται πλέον οι εφέτες-ειδικοί ανακριτές, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens.

Οι τρεις δικαστικοί λειτουργοί έχουν αρχίσει να καλούν σε απολογίες πρόσωπα, κυρίως από τον κύκλο των χρηματιστών, οι οποίοι είχαν... εξυπηρετήσει τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του γερμανικού κολοσσού στη χώρα μας, Μιχάλη Χριστοφοράκου, περνώντας από τις εταιρείες τους διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία κατά την κατηγορία φέρονται ότι τελικά χρησιμοποιήθηκαν για τη δωροδοκία υπαλλήλων του ΟΤΕ στο πλαίσιο της υπογραφής της σύμβασης για την ψηφιακοποίηση του δικτύου του Οργανισμού.


Τρεις μύθοι για τους Κινέζους καταναλωτές


The Audi AG displayed at the China (Guangzhou) International Automobile Exhibition. The Chinese are learning to be more discriminating in their spending. This shift still favors high-quality foreign brands

Φωτογραφία από Qilai Shen/Bloomberg
Του Shaun Rein

Ο ρυθμός ανάπτυξης των λιανικών πωλήσεων στην Κίνα επιβραδύνθηκε στο 13,8% το Μάιο, δηλαδή κάτω από το 16 έως 18% της αύξησης σε ετήσια βάση που είχαν συνηθίσει οι αναλυτές. Πολλοί αναλυτές έχουν πανικοβληθεί, φοβούμενοι ότι τα στοιχεία δείχνουν το τέλος ιστορίας της κινεζικής κατανάλωσης.

Οι φόβοι αυτοί είναι υπερβολικοί. Οι καταναλωτικές δαπάνες εξακολουθούν να καταγράφουν έντονη ανάπτυξη σε πολλούς τομείς. Το Μάιο, οι πωλήσεις της BMW στην Κίνα αυξήθηκαν 31,5%, ενώ της Audi αυξήθηκαν 44,2% σε ετήσια βάση. Οι εισπράξεις του κινεζικού box office, που συχνά δεν λαμβάνονται υπόψιν στην καταγραφή των λιανικών πωλήσεων, θα αυξηθούν 35% αυτό το έτος, ξεπερνώντας τα 4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας μου, China Market Research Group.

29 Ιουν 2012

Η «ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ» ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ… ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ

ΦΤΟΥ ΣΑΣ… ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΒΡΟΜΟΣΚΥΛΑ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΞΕΥΤΙΛΕΣ ΚΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ, ΠΟΥ ΩΣ ΑΛΛΟΣ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝΝ». ΚΟΡΟΪΔΕΨΑΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΥΦΑΡΠΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΨΗΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ… Η ΚΡΕΜΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΟΥΔΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ… ΑΡΧΙΜ@&@%^# ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΦΑΓΑΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ…“…Πριν καν αρχίσει, τελείωσε η περίφημη “επαναδιαπραγμάτευση” του Μνημονίου, την οποία υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜ.ΑΡ.


Το Σάββατο δόθηκε στη δημοσιότητα το “προγραμματικό πλαίσιο” συγκρότησης της νέας κυβέρνησης και “διαπραγμάτευσης” με την τρόικα. Χθες, δύο μέρες μετά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνει συνολική διαπραγμάτευση επί του προγραμματικού

Μάκη άλλο η νανοτεχνολογία, άλλο η νανοδημοσιογραφία

Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης
Καμία δουλειά δεν είναι ντροπή. Αρκεί να είσαι ειλικρινής γι’ αυτό που κάνεις. Δεν μπορεί να είσαι πόρνη και να λες πως είσαι μελετητής της σεξουαλικής συμπεριφοράς των ανθρώπων. Όπως δεν μπορείς να κάνεις τηλεμάρκετινγκ και να λες πως είσαι δημοσιογράφος.
Με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο δεν ήμουν ποτέ φίλος, για λόγους που είναι εύκολο να κατανοήσει ο καθένας. Δεν ήμουν ούτε εχθρός. Εκπροσωπούσαμε δύο διαφορετικά είδη δημοσιογραφίας και κρινόμασταν από τον κόσμο. Επειδή δεν είχα τίποτα να φοβάμαι (και λόγω ιδιοσυγκρασίας και λόγω στάσης ζωής) δεν ανήκα ούτε καν στον κύκλο των ανθρώπων που τον συναναστρέφονταν, γέμιζαν τις δεξιώσεις του γάμου του, ψιθύριζαν με φόβο πάντα διάφορα γι’ αυτόν, μάλωναν μαζί του και στη συνέχεια αγκαλιάζονταν σαν να μην τρέχει τίποτα. Βλέπετε τα μόνα άπλυτα που είχα ήταν σώβρακα. 

Arrivederci Roma, επόμενη στάση Παρίσι


Του Γιώργου Καισάριου
Οι ιταλικές τράπεζες Unicredit και Intesa Sanpaolo διαπραγματεύονται στο 0,3 της εσωτερικής τους αξίας. Αναρωτιέμαι γιατί αγαπητέ αναγνώστη. Μήπως (λέμε τώρα) έκαναν το ίδιο λάθος που έκαναν οι ελληνικές τράπεζες στην αρχή της κρίσης;

Ενθυμήστε παρακαλώ ότι, όταν άρχισε αυτή η κρίση, όσοι δεν ήθελαν να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα ήταν προδότες. Για να μην κατηγορηθεί λοιπόν το ελληνικό τραπεζικό σύμπλεγμα για προδοσία, η καλή ΕΤΕ, καθώς και όλοι οι άλλοι, φόρτωσαν τα μαγαζιά τους τίγκα στο χαρτί (ελληνικά ομόλογα) διότι θα μας έπαιρναν τα χαρτιά!! Οι δε τολμηροί που αγόρασαν και CDS (ΤΤ) απολύθηκαν!

Και έτσι ενώ όλοι (Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι) ξεπούλαγαν ελληνικά χαρτιά όπου βρουν, σε όποιον βρουν, σε οποιαδήποτε τιμή, η ελληνική κυβέρνηση είχε τον τρόπο να πείσει τις εδώ τράπεζες να αγοράσουν ομόλογα, τάχα για να μην ανέβουν τα επιτόκια. Αυτό που πραγματικά διαδραματιζόταν, είναι ότι ορισμένοι πολιτικοί παράγοντες (αλλά και τραπεζικοί) νόμιζαν ότι αγοράζοντας μπορούν να χειραγωγήσουν την αγορά ομολόγων!

Τέλος σε εξήντα δημόσιους οργανισμούς


imageΣτην πρώτη κίνηση για τον περιορισμό του δημόσιου τομέα προχωρεί η κυβέρνηση μέσα στο καλοκαίρι. Πρόκειται για την κατάργηση ή τη συγχώνευση 60 Οργανισμών. Στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει η πεποίθηση ότι με αυτό τον τρόπο θα διευκολυνθεί η συζήτηση για την τροποποίηση του Μνημονίου.
Σε μια κίνηση με ισχυρό συμβολισμό και προς το εσωτερικό, αλλά κυρίως προς τους δανειστές της χώρας μας, αναμένεται να προχωρήσει μέσα στο καλοκαίρι η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στα χέρια του πρωθυπουργού υπάρχει ήδη λίστα με 60 Οργανισμούς-φορείς του Δημοσίου που θα συγχωνευθούν ή θα καταργηθούν.

Θα πρόκειται για την πρώτη κίνηση που θα κάνει η κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της μείωσης του κράτους και στόχο έχει να πείσει -όχι πλέον με φραστικές διαβεβαιώσεις, αλλά πρακτικά- ότι είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί.

28 Ιουν 2012

Δεν είναι όλες οι θερμίδες ίδιες

Δεν είναι όλες οι θερμίδες ίδιεςΚαλύτερη η δίαιτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη σε ό,τι αφορά τον μεταβολισμό και την αποφυγή νόσων
Για καλά αποτελέσματα στη μάχη με τη ζυγαριά η καλύτερη λύση δεν είναι ούτε η δίαιτα με πολλά λιπαρά ούτε εκείνη με πολλούς υδατάνθρακες. Αμερικανοί ερευνητές συστήνουν να ακολουθείτε δίαιτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτηΚάθε θερμίδα που χάνεται είναι… μια θερμίδα που (ευτυχώς) χάνεται. Αυτό είναι το μότο εκατομμυρίων ανθρώπων που δίνουν «μάχη» με τη ζυγαριά. Ωστόσο, όπως δείχνουν τελευταία ερευνητικά στοιχεία, δεν είναι όλες οι θερμίδες που χάνονται ίδιες.
Σημαντικός ο τύπος των θερμίδων
Ερευνητές του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστώνης αναφέρουν με δημοσίευσή τους στην επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας (Journal of the American Medical Association, JAMA) ότι ο τύπος των θερμίδων που καταναλώνει ένα άτομο, ιδίως μετά την απώλεια βάρους, έχει σημαντική επίδραση στο πώς λειτουργεί ο μεταβολισμός του ώστε να κρατήσει μακριά τα χαμένα κιλά.

Πάντειος και πάσης Ελλάδος...

Του Γιώργου Κράλογλου

Αν οι “προοδευτικοί αριστεριστές” της ανώτατης εκπαίδευσης αισθάνονται άνετα με την “παραγωγή” λαμογιών τύπου Παντείου και βομβιστών τύπου Πανεπιστημίου τότε όλα τα προβλήματα της παιδείας και των επιστημών θεωρούνται λυμένα. 

Γιατί αν στην Πάντειο και στα άλλα Ιδρύματα περισσεύουν τα χρήματα του λαού της Ευρώπης και της Ελλάδας που δίδονται για έρευνα και τεχνολογία ώστε να μετατρέπονται σε οικόπεδα, “ντάτσες” και Φεράρι, και αν στο Πανεπιστήμιο περισσεύει χώρος έστω και για αποθήκευση μολότοφ των επαγγελματιών “επαναστατών”, τότε πρέπει να αναθεωρηθούν τα συνθήματα για την Παιδεία. 

Η δε συντεχνία των κρατικών εκπαιδευτικών να αποτανθεί σε επαγγελματοβιοτέχνες και βιομήχανους για να τους μάθουν τα κατάλληλα συνθήματα... 

Ανοικτή επιστολή του Γ. Βαρουφάκη στον Γ. Στουρνάρα


Φίλε μου Γιάννη
Από την μία μεριά θέλω να σου δώσω συγχαρητήρια. Από την άλλη, λόγω της ειλικρινούς φιλίας μας, νιώθω την ανάγκη να πω ότι άξιζες κάτι καλύτερο από το τιμόνι της οικονομίας αφού το πλοίο προσέκρουσε στα βράχια.
Ξέρω ότι, με τον έμφυτο ενθουσιασμό σου, το εννοείς όταν λες ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες να βγει η χώρα από την Κρίση. Είναι ο ίδιος ενθουσιασμός που σε έκανε τότε, στα μέσα της δεκαετίας του ’90, να πιστέψεις (όταν όλοι σε κορόιδευαν) πως η Ελλάδα μπορεί να μπει στην ευρωζώνη – μια πίστη που σχέδον μόνος σου μετέτρεψες (από την θέση του Προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, και βασικού διαπραγματευτή με τους ευρωπαίους) σε πραγματικότητα.

27 Ιουν 2012

Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος "Το Αιτωλικό" σας προσκαλεί "Το Εκτο Πάτωμα" του Αλφρέντ Ζερύ

Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος "Το Αιτωλικό"
σας προσκαλεί 

στην θεατρική παράσταση
"Το Εκτο Πάτωμα" του Αλφρέντ Ζερύ
από τη Θεατρική Ομάδα του Διστόμου
"Θεατροφρένεια"

το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012
ώρα 9.15 μ.μ.

στο Ανοιχτό Θέατρο Αιτωλικού
Είσοδος Ελεύθερη

Μια παράσταση ιδιαίτερα επίκαιρη αφού το θέμα της πραγματεύεται τις μικρές καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που ζουν στο .."6ο Πάτωμα" μιας
πολυκατοικίας στο Παρίσι και παρά τη φτώχεια τους χαίρονται τη ζωή, ονειρεύονται και ερωτεύονται, μέσα από απίθανες καταστάσεις δοσμένες με άπλετο
ξεκαρδιστικό χιούμορ, μουσική, τραγούδι και χορό.

Συνελήφθη μοναχός του Αγίου Όρους για οπλοκατοχή


«Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά» λέει η λαϊκή παροιμία φράση, κάτι που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση ενός μοναχού από το Άγιο Όρος, ο οποίος συνελήφθη για οπλοκατοχή.
Συγκεκριμένα, συνελήφθη στην περιοχή της Πυλαίας ένας 39χρονος ιεροδιάκονος Μονής του Αγίου Όρους, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο, ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, πέντε γεμιστήρες αεροβόλου, τρεις αμπούλες πεπιεσμένου αερίου, 125 μολυβένια σφαιρίδια, πέντε κυνηγετικά φυσίγγια και ένα ζεύγος χειροπέδες.

Όταν ο κ. Στουρνάρας το 2009 εκτιμούσε ότι η κρίση τελειώνει


Εκείνη τη νύχτα, 5 Νοέμβρη του 1999 ένα αυτοκίνητο διέσχισε με ιλιγγιώδη ταχύτητα τους δρόμους της πόλης. Κάποιοι είπαν ότι στο αμάξι δεν υπήρχε οδηγός. Αυτό, κινείτο αυτόνομα και ξαφνικά, έπεσαν από μέσα του πλήθος  προκηρύξεων..
Η υπογραφή ήταν: ¨Άνεμος Σωτηρίας από τα ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ¨
Ίσως το γεγονός να είναι αληθινό, ο Αντώνης Σαμαράκης θα ορκιζόταν πως είναι, ίσως όμως και να μην ισχύει στο ελάχιστο. Ας κρατήσουμε την ουσία και ας προβληματιστούμε από το βιβλίο, ας αφήσουμε τον Άνεμο Σωτηρίας να μας παρασύρει, έναν Άνεμο Σωτηρίας που αρνιέται όλα αυτά τα ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ:
Αρνιέμαι να δεχθώ πως κάθε μέρα αυτοκτονεί κατά μέσο όρο ένας συμπολίτης μου και το καταγράφω σαν ένα αριθμό, ένα απλό γεγονός.
Αρνιέμαι να δεχθώ πως κάθε μέρα δολοφονείται ένας συμπολίτης μου για να του κλέψουν ελάχιστα χρήματα.
Αρνιέμαι να δεχθώ πως κάποιος δεν έκανε καλά τη δουλειά του και διοχετεύθηκαν χιλιάδες καλάζνικοφ στο οργανωμένο έγκλημα.

Όταν ο κ. Στουρνάρας το 2009 εκτιμούσε ότι η κρίση τελειώνει


Ο καθηγητής Γιάννης Στουρνάρας αναλαμβάνει τελικά επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών, μετά την παραίτηση του Βασίλη Ράπανου που δεν πρόλαβε ούτε καν να ορκιστεί.
Το βιογραφικό του είναι αρκετά πλούσιο αφού έχει αναλάβει κατά καιρούς σημαντικές θέσεις από τις οποίες μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι είχε διαχρονικά μια συνολική εποπτεία της πορείας της Ελληνικής οικονομία.
Αξίζει όμως να σταθούμε σε μια συνέντευξη που έδωσε ο κ. Στουρνάρας το Σεπτέμβριο του 2009 στα ΝΕΑ όταν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής οδηγούσε τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, η κρίση είχε κάνει την εμφάνιση της και το ΠΑΣΟΚ ήταν έτοιμο να αναλάβει την εξουσία με σύνθημα «λεφτά υπάρχουν».
Τότε ο πρόεδρος του ΙΟΒΕ κ. Στουρνάρας στην ερώτηση αν η κρίση τελειώνει απαντούσε «Έτσι δείχνουν τα περισσότερα στοιχεία.

"Οι Άθλιοι"


Του Δημήτρη Μάρδα

Όταν ο Βίκτωρ Ουγκώ διέμενε στις Βρυξέλλες, επισκεπτόταν την περιοχή του Βατερλό ξημερώματα, γιατί ήθελε να φαντάζεται στο ομιχλώδες τοπίο, την εξέλιξη της ομώνυμης μάχης, που οδήγησε στην κατάρρευση του Ναπολέοντα.

Αν ζούσε ο Γάλλος συγγραφέας σήμερα, θα επισκεπτόταν την Ελλάδα στις αρχές του 2012, για να γράψει τη συνέχεια των «Αθλίων» του. Θα παρακολουθούσε λοιπόν σε 24ώρη βάση τoν «πόλεμο των Αθηνών», με αντιπάλους πολιτικούς, που οδήγησαν σε μια περιπέτεια με μεγάλο κόστος, εξαθλιωμένους εν πολλοίς ψηφοφόρους.

Το κόστος του εγχειρήματος των πρόωρων εκλογών ξεδιπλώνεται σιγά-σιγά. Έτσι, όπως ανακοινώθηκε λίγες ημέρες πριν, το κόστος αυτό σε όρους μη απορρόφησης κονδυλίων ΕΣΠΑ κατά την πρόσφατη διμηνία, ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ. Το μεγαλύτερο βέβαια ενδιαφέρον παρουσιάζει το σκέλος της απόκλισης των εσόδων του προϋπολογισμού κατά το τελευταίο τρίμηνο.

26 Ιουν 2012

Ουφ, σωθήκαμε!

 
Ναι, δεν θα υπάρχουν δραχμές, αλλά θα πρέπει να πληρώσουμε σε ευρώ.
Υπήρχαν χιλιάδες Έλληνες που πριναπό τις εκλογές πίστευαν πως η Ελλάδα καταστρέφεται. Υπάρχει κάποιος τώρα που πιστεύει πως σώθηκε; Πως όλο αυτό το σύστημα των πολιτικών που διαβουλεύεται για να κυβερνήσει το κάνει για τη σωτηρία; Όταν κάποιος βλέπει στον ύπνο του ότι πέφτει στο κενό, ο τρόμος του είναι πραγματικός. Δεν έχει σημασία το ότι αυτό που ζει είναι ένας εφιάλτης.

Την αξιολόγηση μπορεί να την κάνει όταν ξυπνήσει. Μεγάλο κομμάτι τουεκλογικού σώματος έζησε τον τρόμο ενός εφιάλτη. Της Ελλάδας και του ίδιου, φυσικά, που πέφτει στο κενό.

Με βάση αυτό το κακό όνειρο η Ελλάδα οδηγήθηκε στις κάλπες. Είναι η πρώτη φορά μετά τη δεκαετία του ’60 που η Ελλάδα οδηγήθηκε στις κάλπες όχι με το ζητούμενο κάποιου προσωπικού βολέματος αλλά με αυτό της ίδιας της

Οι καπνιστές «σπέρνουν» καρκίνο στα παιδιά τους

Οι καπνιστές «σπέρνουν» καρκίνο στα παιδιά τουςΤο τσιγάρο καταστρέφει το DNA του πατέρα και τα «προβληματικά» γονίδια περνάνε στα παιδιά τους
To κάπνισμα καταστρέφει το DNAΜια ακόμη παρενέργεια του τσιγάρου ανακάλυψαν ερευνητές στη Βρετανία. Διαπίστωσαν ότι το κάπνισμα προκαλεί σοβαρές βλάβες στο DNA των ανδρών που ετοιμάζονται να κάνουν παιδιά και ότι τα γονίδια που έχουν υποστεί τις ζημιές μπορούν να κληροδοτηθούν σε αυτά. Σύμφωνα με τους ερευνητές η παρουσία αυτών των γονιδίων αυξάνει τις πιθανότητες τα παιδιά να αναπτύξουν σε νεαρή ηλικία καρκίνο.

Η έρευνα
 Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μπράντφορντ χρησιμοποίησαν βιοδείκτες DNA που μετρούν τις γενετικές μεταβολές στο αίμα και το σπέρμα ενός άνδρα κατά την περίοδο που βρίσκεται σε

Ευρωπαϊκή κρίση: Μετά την Ισπανία έρχεται η σειρά της Ιταλίας

Πηγή: marianne2.fr via contramee

Η Ισπανία αντιμετωπίζει σήμερα πρωτοφανή τραπεζική κρίση, η οποία αποτελεί άμεση και έμμεση συνέπεια της συμμετοχής της στο ευρώ.

Το ευρώ συνέβαλε στην επιτάχυνση της αποβιομηχάνισης της ισπανικής οικονομίας, η οποία στράφηκε προς τον τομέα των υπηρεσιών και των ακινήτων. Οι τράπεζες χρηματοδότησαν απεριόριστα τον τομέα των ακινήτων χορηγώντας δάνεια τόσο στους εμπόρους ακινήτων, τους κτηματομεσίτες και τους εργολάβους, όσο και στα νοικοκυριά. Οι επαγγελματίες ήταν οι πρώτοι που επηρεάστηκαν ,όντας ανίκανοι να πουλήσουν τα προϊόντα τους, τόσο στους τουρίστες, που απομακρύνθηκαν από την Ισπανία–με εξαίρεση τους πλουσιότερους – εξ αιτίας του υψηλού κόστους και της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ευρώ, όσο και στους πολίτες . Η δυναμική στον κατασκευαστικό τομέα αντιστράφηκε απότομα. Περάσαμε από την κατασκευή ενός εκατομμυρίου κατοικιών ανά έτος σε περίπου 80.000 σήμερα, ήτοι σε διαίρεση με συντελεστή το 12! Εξ ου και η έκρηξη της ανεργίας.

Η φάρσα της «επιμήκυνσης»

Συντάκτης: Γιάννης Μηλιός
Η κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι «επαναδιαπραγμάτευση» του Μνημονίου σημαίνει πρωτίστως «επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής» κατά ένα έως δύο χρόνια.
Μπροστά σε αυτή την αταλάντευτη αποφασιστικότητα της νέας συμμαχικής ελληνικής ηγεσίας, οι Ευρωπαίοι εταίροι και η Τρόικα, θέλοντας και μη, υποχωρούν. «Τα συμφωνηθέντα θα τηρηθούν ως έχουν, αλλά η διάρκεια του Προγράμματος μπορεί να επιμηκυνθεί» δηλώνουν ταπεινωμένοι οι εκπρόσωποι της κας Μέρκελ.
Ας σοβαρευτούμε: Για άλλη μια φορά η ελληνική ολιγαρχία, οι πολιτικοί εκφραστές της και οι διεθνείς σύμμαχοί της συμπεριφέρονται στους Έλληνες πολίτες σαν να είναι «ιθαγενείς».

ΒΟΜΒΑ Δ.Σ.Α. : Τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου θα ακυρωθούν


ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΣΤΑΤ

Για
«εξαιρετικά σοβαρή συνταγματική παράλειψη» σχετικά «με τη μη δημοσίευση των στοιχείων της τελευταίας απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ» κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ), Ιωάννης Αδαμόπουλος.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του ΔΣΑ αναφέρεi:


Σύμφωνα με το άρθρο 54 παρ. 2 του Συντάγματος, ο αριθμός των βουλευτών κάθε εκλογικής περιφέρειας ορίζεται με προεδρικό διάταγμα, με βάση το νόμιμο πληθυσμό της περιφέρειας που προκύπτει, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, από τους εγγεγραμμένους στα οικεία

25 Ιουν 2012

Εγώ, θέλω να πάω στο φεγγάρι...


Του Γιώργου ΚαισάριουΑνακοινώθηκε λοιπόν η προγραμματική συμφωνία μεταξύ των τριών εμπλεκόμενων κομμάτων της νέας κυβέρνησης και το κύριο χαρακτηριστικό είναι πάρα πολλοί φιλόδοξοι στόχοι. Πολλά από αυτά που συμφωνήθηκαν είναι σωστά, αλλά τα περισσότερα είναι διαχρονικοί στόχοι, που καταπατήθηκαν στο παρελθόν από όλους με το που ανέλαβαν την κυβέρνηση.

Επειδή έχω εκφραστεί πολλές φορές υπέρ κυβερνήσεων συνεργασίας, θα ήθελα να πιστέψω ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Αν και κρατώ μικρο καλάθι, θέλω να είμαι αισιόδοξος.


Έχοντας όμως πει αυτό, πολλά από αυτά που διάβασα δεν είναι τίποτα άλλο παρά προσδοκίες για επιστροφή στο παρελθόν. Για μένα πολλές από αυτές τις προσδοκίες είναι αδύνατον να επιτευχθούν, και πολλές άλλες δεν θα πρέπει να επιτευχθούν.

Και τώρα τι;

Συντάκτης: Νίκος Κοτζιάς
Το αποτέλεσμα των εκλογών έδωσε ανάσα στο σύστημα διαπλοκής-τρόικα. Είναι ένα ιδιόμορφο αποτέλεσμα που από πολλές πλευρές θυμίζει εκείνο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών το φθινόπωρο του 2010. Εκείνες οι εκλογές έγιναν λίγο μετά την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου, όταν σε μεγάλο κομμάτι των δημοκρατικών ρευμάτων υπήρχε ακόμα η «πίστη» στο δίλημμα «δεξιά ή ΠΑΣΟΚ» και η αίσθηση ότι το κύριο δεν ήταν η ήττα των δυνάμεων που στήριζαν το μνημόνιο, αλλά η εκδίωξη αποτυχημένων και προκλητικών δημάρχων της δεξιάς.
Ήταν μια μαύρη Κυριακή για τις προοπτικές της Ελλάδας, διότι έδωσε το δικαίωμα στην κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου να περιφέρονται οι υπουργοί της ανά την Ευρώπη και να παπαγαλίζουν το επιχείρημα ότι στην Ελλάδα μπορεί να εφαρμόζεται μια πολιτική άγριας μονόπλευρης λιτότητας και παρόλα αυτά, οι μνημονιακοί να διαθέτουν την στήριξη της κοινωνίας.

Θα γίνει η Μεσόγειος... μπανιέρα;

Θα γίνει η Μεσόγειος... μπανιέρα;Η κλιματική αλλαγή μας «υπόσχεται» πολλούς καύσωνες και τροπικές νύχτες, άνοδο της στάθμης των νερών και... λειψυδρία
Τα μικροκλίματα της Μεσογείου κάνουν κάποιες «γωνιές» πιο πράσινες από άλλες


Ακούμε ότι η μέση θερμοκρασία του πλανήτη ανεβαίνει και, όταν φθάνει το καλοκαίρι και ζούμε τους όλο και εντονότερους καύσωνες, αυτό μας φαίνεται λογικό. Υστερα όμως έρχεται ένας βαρύς χειμώνας και αρχίζουμε να αμφιβάλλουμε. Πώς γίνεται το θερμόμετρο της Γης να ακολουθεί ανοδική πορεία αλλά εμείς να έχουμε περισσότερο κρύο; Αυτό δεν είναι καθόλου παράδοξο για τους επιστήμονες. Τα αποτελέσματα της πλανητικής θέρμανσης, θα σας πουν, δεν σημαίνουν απαραίτητα περισσότερη ζέστη όλες τις ημέρες του χρόνου και, το σημαντικότερο, δεν γίνονται αισθητά με τον ίδιο τρόπο στις διάφορες περιοχές.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More