Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

12 Μαΐ 2012

Μόντι: Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία παραχώρησαν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας


Την παραδοχή της εκχώρησης μέρους της εθνικής κυριαρχίας στις χώρες που επβλήθηκαν τα οικονομικά προγράμματα έκανε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι. «Οι τρεις χώρες στις οποίες επιβλήθηκαν τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία – παραχώρησαν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας. Κάτι που δεν θα ευχόμουν ποτέ στην Ιταλία, διότι οι συνέπειες είναι ανυπολόγιστες», είπε χαρακτηριστικά ο Μάριο Μόντι. Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, είναι πολύ σημαντικό για μια χώρα να είναι ανοικτή προς την παγκόσμια διάσταση, αλλά είναι βασικό να διατηρήσει μια αυτόνομη ικανότητα λήψης αποφάσεων, πράγμα που μέχρι σήμερα έχει καταφέρει η χώρα του, η οποία και η ίδια κινδύνεψε να μετατραπεί σε αποικία.

Ντέιβιντ Μάμετ: Απλότητα και ρεαλισμός



Ο Ντέιβιντ Μάμετ αποτελεί έναν από τους διασημότερους συγγραφείς, σεναριογράφους και σκηνοθέτες εν ζωή, ενώ είναι γνωστός για την ακριβή χρήση της αμερικανικής γλώσσας προσπαθώντας να εξερευνήσει τη σχέση γλώσσας και συμπεριφοράς.

Ο Ντέιβιντ Άλαν Μάμετ όπως είναι ολόκληρο το όνομά του γεννήθηκε στο Σικάγο του Ιλινόις στις 30 Νοεμβρίου του 1947 όντας ο μοναδικός γιος του Bernard και της Leonore Mamet οι οποίοι είχαν και μία νεότερη κόρη.

Ο πατέρας του Μάμετ ήταν δικηγόρος εργατικού δικαίου και αγαπούσε τόσο τη συζήτηση με επιχειρήματα όσο και το να διδάσκει τα παιδιά του πώς να παρακολουθούν μια συζήτηση, να κάνουν ερωτήσεις πάνω σε διάφορα θέματα και να εκφράζονται με όσο το δυνατόν πιο ακριβή τρόπο. Ο νεαρός Μάμετ είχε περάσει πολλά απογεύματα στο γραφείο του πατέρα του κάνοντας τηλεφωνήματα και δακτυλογραφώντας γράμματα στη γραφομηχανή.

11 Μαΐ 2012

«ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ» ΜΕ… 38%;

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Στην εντύπωση ότι είναι έτοιμος να συμμετάσχει από κοινού με τη ΝΔ και τοΠΑΣΟΚ στον σχηματισμό μνημονιακής κυβέρνησης δημιούργησε χθες οΦώτης Κουβέλης προκαλώντας αίσθηση στο πανελλήνιο, αφού υποτίθεται ότι η ΔΗΜΑΡ κατέτασσε τον εαυτό της στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο. Από το πρωί βοούσαν οι φήμες ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ήταν έτοιμοι να προσφέρουν την πρωθυπουργία στον Φ. Κουβέλη προκειμένου να συγκεντρώσουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεδομένου ότι η ΝΔ έχει 108 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 41 και η ΔΗΜΑΡ 19 – σύνολο 168 έδρες.
Η υπόθεση εθεωρείτο όμως μάλλον κακόβουλη υπονόμευση του αρχηγού της ΔΗΜΑΡ μέχρι αργά το απόγευμα, όταν ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης έκανε δηλώσεις υπέρ του σχηματισμού μιας δήθεν «οικουμενικής» κυβέρνησης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης που έχει δοθεί στον τελευταίο.

10 Μαΐ 2012

Εγγραφές Νηπίων στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για την σχολική χρονιά 2012 - 2013.

Ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ενημερώνει τους ενδιαφερομένους γονείς πως από 14-5-2012 έως 15/6/2012 θα υποβάλλονται οι αιτήσεις εγγραφής των νηπίων για την σχολική χρονιά 2012-2013.

Οι έγγραφες θα γίνονται:
 α) Για τους Παιδικούς Σταθμούς που έχουν έδρα το Μεσολόγγι δηλαδή 1ος και 2ος Μεσολογγίου, 3ος Μεσολογγίου και Βρεφονηπιακός ορίζεται ως τόπος διάθεσης και υποβολής των αιτήσεων εγγραφής το ισόγειο του Μουσείου Τρικούπη (τηλ. 26310-26283).
β) Για τον Παιδικό Σταθμό Ευηνοχωρίου , ορίζεται ως τόπος διάθεσης και υποβολής των αιτήσεων εγγραφής ο Παιδικός Σταθμός Ευηνοχωρίου.
γ) Για τους παιδικούς Σταθμούς Κατοχής, Νεοχωρίου και Γουριάς ορίζεται ως τόπος διάθεσης και υποβολής των αιτήσεων εγγραφής ο Παιδικός Σταθμός Κατοχής.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




  1. ·         Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να δοθεί τώρα στη δημοσιότητα η έκθεση της BlackRock, ο Όλι Ρέν, μηνύει από τις Βρυξέλλες, ότι η έκθεση είναι εμπιστευτική, όπως και ο κατάλογος με τις τιμές ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.
  2. ·         Απάντηση Όλι Ρέν σε Νίκο Χουντή.

Ενώ στο εσωτερικό, από τα κόμματα του Μνημονίου, έμειναν απολύτως ασχολίαστες οι 5 προτάσεις του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, που περιλαμβάνουν την «άμεση ακύρωση εφαρμογής του Μνημονίου» όσο και την «απαίτηση» να δοθεί τώρα στη δημοσιότητα η έκθεση της BlackRock, ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Όλι Ρέν, από τις Βρυξέλλες, αρνείται να δημοσιοποιήσει, τόσο το πόρισμα της BlackRock, όσο και τον κατάλογο με τις εκτιμώμενες αξίες των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου που πρόκειται να ξεπουλήσουν, και τον οποίο γνωρίζουν. Αυτό προκύπτει από απαντήσεις του Επιτρόπου Όλι Ρέν, σε γραπτές ερωτήσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ Το ΧΩΝΙ Νο2

Προς τους αρχηγούς των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Προς Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο

Κύριοι, ο λαός σας τίμησε με την ψήφο του επειδή μιλήσατε για «κατοχή στη χώρα», επειδή φωνάξατε για την εθνική κυριαρχία και το παράνομο χρέος. Όλα αυτά για τα οποία φωνάζει «Το ΧΩΝΙ» από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε.

Εσείς είπατε ότι μπορείτε να λύσετε τα συγκεκριμένα θέματα εντός της ευρωζώνης. Μακάρι και σας το ευχόμαστε ολόψυχα.

Εμείς Στο «ΧΩΝΙ» πιστεύουμε ότι το ευρώ δεν είναι ούτε «κεκτημένο» ούτε εικόνισμα για να προσευχόμαστε. Είναι απλά ένα εργαλείο, που αν συμφέρει τον ελληνικό λαό το κρατάμε και αν καταδυναστεύει τον ελληνικό λαό υπέρ των τραπεζών, το αφήνουμε πίσω μας.

77.000 θα εισαχθούν φέτος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Διαβάστε τον αριθμό εισακτέων ανά τμήμα όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείου παιδείας
Τον αριθμό εισακτέων ανά τμήμα ανακοίνωσε σήμερα (10/05), το υπουργείο παιδείας.
Φέτος θα μπουν στα πανεπιστήμια περίπου 4% περισσότεροι εισακτέοι σε σχέση με πέρυσι, ανεβάζοντας τον αριθμό των αποφοίτων που θα εισέλθουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε 77.000 άτομα. Περίπου 45.000 θα είναι οι εισακτέοι στα Πανεπιστήμια και περίπου 32.000 οι εισακτέοι στα ΤΕΙ
Για να δείτε τους εισακτέους ανά τμήμα διαβάστε εδώ
Η αύξηση αριθμού εισακτέων αφορά κυρίως τα  ΤΕΙ, ενώ αντίθετα στα Πανεπιστήμια θα είναι μικρή.
Στα μηχανογραφικά των υποψηφίων φέτος θα υπάρχει , το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και 14 τμήματα των ΤΕΙ, τα οποία πέρυσι δεν δέχθηκαν εισακτέους.
Νέους σπουδαστές αντίθετα δεν θα δεχτούν ούτε και φέτος έντεκα ΤΕΙ, τα οποία είχαν μείνει εκτός μηχανογραφικού και την περυσινή χρονιά.

Πόσα χρήματα μοιράστηκαν τα κόμματα πριν τις εκλογές


7,7 εκατομμύρια ευρώ μοιράστηκαν τα κόμματα τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών
Τέσσερις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών και τα κόμματα, με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών, Τάσου Γιαννίτση και Φίλιππου Σαχινίδη αντίστοιχα, μοιράστηκαν 7.720.000 εκατομμύρια ευρώ.
Το ποσό αυτό, που αντιστοιχεί στην κρατική ενίσχυση του δεύτερου τριμήνου του 2012, "συμπληρώνει" τα 10,2 εκατομμύρια ευρώ που είχαν λάβει τα πολιτικά κόμματα ως εκλογική αποζημίωση για να καλύψουν τις δαπάνες των εκλογών.

Η Χρυσή Αυγή είναι φασισμός

Του Λεωνίδα Σακλαμπάνη

Η πρώτη ιστορία έχει να κάνει με την οργάνωση “Χ”. Το βιβλίο πήρε τον τίτλο από την οργάνωση “Χ”, αλλά έχει και ένα συμβολισμό ιδιαίτερο η οργάνωση αυτή»
Ηλίας Κασιδιάρης, εκπρόσωπος Τύπου και υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, κατηγορούμενος για ληστεία, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης βιβλίου του.

Στις 6 Ιουνίου του 2010, λίγους μήνες δηλαδή πριν από τις δημοτικές εκλογές, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο νεαρός που έχει γίνει ευρύτερα γνωστός, ως αυτός που «βρίσκεται δίπλα στον αρχηγό και απολαμβάνει την εύνοιά του», παρουσιάζει το βιβλίο του Τομέας Χ. Όπου οργάνωση «Χ», δεν είναι άλλη από τους γνωστούς Χίτες, την οργάνωση που στήριξε την κατοχική κυβέρνηση παραλαμβάνοντας οπλισμό από τα SS της ναζιστικής Γερμανίας, συνεργαζόμενη με την κατοχική δωσίλογη κυβέρνηση Τσολάκογλου. Σημειολογικά, η συγκεκριμένη παρουσίαση βιβλίου έχει πολύ περισσότερη σημασία από άλλες εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής.

Εκλογικός απολογισμός


Του Γιώργου Καισάριου

Πάρα πολλοί ζήτησαν χτες να κάνω έναν απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος. Κατ΄ αρχάς, προσωπικά μιλώντας, είχα ένα πενιχρό εκλογικό αποτέλεσμα. Μέχρι και χτες η καταμέτρηση έδειξε ότι είχα πάρει 537 σταυρούς.

Για να καταλάβετε πόσο πενιχρό είναι αυτό το αποτέλεσμα, ορισμένοι που δεν έτρεχαν καν και είχαν μπει στο ψηφοδέλτιο μόνο και μόνο για να συμπληρωθεί, πήραν περισσότερους σταυρούς από εμένα! Ένας φίλος μου είπε ότι έτρεχα με τον εαυτό μου και βγήκα δεύτερος!

Αυτό κατ΄ αρχάς σημαίνει ότι πήρα ελάχιστους εσωκομματικούς ψήφους. Κάτι που ήταν αναμενόμενο, καθώς ήμουν καινούργιος στο κόμμα και ελάχιστοι με ήξεραν.

Γιατί το ευρώ δεν έχει υποχωρήσει περισσότερο εν μέσω κρίσης;

0425_euro_630x420
Φωτογραφία Simon Dawson/Bloomberg

Του David Rocks
Καθώς η κρίση χρέους ριζώνει όλο και πιο βαθιά στην Ευρώπη και το αδιανόητο -κάποτε- ενδεχόμενο διάλυσης της νομισματικής ένωσης έχει γίνει ρεαλιστική πιθανότητα, το ίδιο το ευρώ έχει επιδείξει εντυπωσιακή ανθεκτικότητα, ιδιαίτερα σε σχέση με το αμερικανικό δολάριο. Με μικρές εξαιρέσεις, το κοινό νόμισμα διαπραγματεύεται πάνω από τα 1,30 δολάρια τα τελευταία χρόνια. Είναι απορίας άξιον πως η διστακτικότητα και τα πισωγυρίσματα των Ευρωπαίων ηγετών δεν έχουν πλήξει περισσότερο το ευρώ. Είναι ένα ζήτημα που με απασχολεί καθώς σχεδίαζα να μετακομίσω στο Βερολίνο και εκεί να αναζητούσα ένα διαμέρισμα για αγορά –εάν ήμουν σίγουρος πως η επένδυση μου δεν θα έχανε ένα μεγάλο μέρος της αξίας της σε περίπτωση ενδυνάμωσης του δολαρίου.

Είστε εθισμένοι στο Facebook;

Είστε εθισμένοι στο Facebook;Μετρήστε την εξάρτησή σας με τη βοήθεια τεστ νορβηγών ειδικών
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν εθισμό στο Facebook αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και γενικά τα αγχώδη και κοινωνικά ανασφαλή άτομα



Εάν φίλοι και συγγενείς επιμένουν ότι είστε «κολλημένοι» με το Facebook, τότε ενδεχομένως να έχουν δίκιο. Προκειμένου να βοηθήσουν όσους έχουν εθιστεί στην φημισμένη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης να συνειδητοποιήσουν την κατάστασή τους, ειδικοί του Πανεπιστημίου του Μπέργκεν (UiB) δημιούργησαν ένα τεστ, ικανό να σημάνει το «καμπανάκι» του κινδύνου.

Επιστρέφει την διερευνητική εντολή ο Τσίπρας

Επιστρέφει την διερευνητική εντολή ο ΤσίπραςΤην επιστροφή της διερευνητικής εντολής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αύριο το μεσημέρι, προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ολοκλήρωση των επαφών του με τους πολιτικούς αρχηγούς, χωρίς να υπάρξει κάποια συμφωνία.

"Υπάρχει ευρεία κοινωνική στήριξη, αλλά μια ασθενής κοινοβουλευτική υποστήριξη. Δεν μπορούμε να κάνουμε το όνειρο μίας αριστερής κυβέρνησης πραγματικότητα" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας.
Υπογράμμισε πάντως πως "η προσπάθεια δεν τελειώνει εδώ" και επανέλαβε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα "στην πρώτη γραμμή" και δεν θα προδώσει τους ψηφοφόρους του συνασπισμού.
Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και προσωπικά στον κ.Βενιζέλο και στον κ.Σαμαρά. "Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα δύο κόμματα του μνημονίου, μιλάνε τη γλώσσα του χαρτοπαίχτη. Οι κύριοι Βενιζέλος και Σαμαράς μιλούν τη γλώσσα της μπλόφας ... Εμείς μιλάμε τη γλώσσα της ειλικρίνειας" ανέφερε.

9 Μαΐ 2012

Το φάντασμα του Τσίπρα

Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης
Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω απ’ την Ευρώπη. Δεν είναι το φάντασμα που περιγράφεται στο κομμουνιστικό μανιφέστο. Είναι το φάντασμα του Τσίπρα. Για όσους δεν καταλάβατε ακόμη, η Ευρώπη ολόκληρη- η Ελλάδα σίγουρα- κινδυνεύει από την πιθανότητα ανάληψης της εξουσίας από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Ό,τι έφτιαξαν με επιμέλεια τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις της Ελλάδας πάει κατά διαόλου. Η χώρα δεν θα είναι η ίδια. Το τιμόνι της δεν θα είναι στα στιβαρά χέρια της Τόνιας Αντωνίου, της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, του καπετάνιου του Τιτανικού Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Η καρέκλα της εξουσίας δεν θα τρίζει πια, κάτω από το πολιτικό βάρος του Ευάγγελου Βενιζέλου και ο Άκης δεν μπορεί πια να βοηθήσει γιατί είναι φυλακή. Η ευρωπαϊκή προοπτική του Σαμαρά που ατένιζε την Ευρώπη στα προεκλογικά σποτ από τα παράθυρα της Αγιά Σοφιάς απειλείται να ακυρωθεί. Ο δε Καραμανλής, δεν θα μπορεί να αρθρώσει στο μέλλον ούτε τις 15 λέξεις που είπε μέσα σε 3 χρόνια. Ακέραιοι άνθρωποι όπως ο Παυλίδης, ο Μπασιάκος, ο Δούκας, κάτι κουμπάροι μετά του Παναγιώτη Ψωμιάδη, δεν θα μπορούν πια να προσφέρουν. Όλα θα παραδοθούν στο χάος.

Επιστολή προς τον κ. Τσίπρα

Προς τον πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο

κ. Αλέξη Τσίπρα


Κύριε Πρόεδρε,


Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) ανταποκρινόμενο στην ανοικτή πρόσκληση της διαδικασίας διαλόγου που ζητήσατε, με σκοπό να υπάρξουν προτάσεις για τον απεγκλωβισμό της χώρας από τις πολιτικές του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων, θα ήθελε να ξεκαθαρίσει το εξής:


Ριζική λύση στα σημερινά αδιέξοδα που οικοδομήθηκαν από το καθεστώς δουλοπαροικίας του χρέους και τη βαθειά ύφεση στην οποία οδήγησαν σκόπιμα οι πολιτικές των μνημονίων, δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη ριζική αναθεώρηση των σχέσεων της χώρας με την ΕΕ και την συντεταγμένη και με σχέδιο έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, που θα δώσει τη δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

Κ.  Κούστας
Η  ενίσχυση   του   ΣΥΡΙΖΑ  στις  εκλογές  αποτελεί  εγγύηση  για  εξελίξεις  σε  αριστερή  κατεύθυνση .

Έξω  από  κάθε  προσδοκία  είναι  η  μεγάλη  και  αναμφισβήτητη  επιτυχία  του  ΣΥΡΙΖΑ στις  εκλογές  της  Κυριακής  6  Μάη  .
Μεγάλη  είναι  και  η  χαρά  των  ψηφοφόρων  του   των  μελών  και  στελεχών  του που  έδωσαν  αυτή  τη  εκλογική  μάχη  αφού  βοήθησαν  με  κάθε  τρόπο  να  επιτευχθεί .
Μπορεί  να  πει  κανείς  ότι   το εκλογικό  ποσοστό  του (16,78% και  52  έδρες ) είναι  το  αποτέλεσμα  μιας  συνεπούς,  καλής  αντιπολιτευτικής  προεκλογικής  πορείας, ειδικά  στις  δύσκολες  συνθήκες  των  τελευταίων  20 μηνών.       
Κανείς  δεν  περίμενε το εύρος  αυτής  της  εκλογικής  επιτυχίας  του ΣΥΡΙΖΑ.

8 Μαΐ 2012

Αλ. Τσίπρας: «Να πάρουν πίσω τις δεσμεύσεις του οι Σαμαράς – Βενιζέλος


Να στείλουν επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ, με την οποία θα δηλώνουν ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις τους που απορρέουν από τις εγγυητικές επιστολές τους για το μνημόνιο, κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο Αλέξης Τσίπρας, σε περίπτωση που θέλουν πραγματικά να υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας.
Σε δηλώσεις του από τη Βουλή, μετά την ανάθεση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της διερευνητικής εντολής, ο κ. Τσίπρας παρουσίασε πέντε σημεία διαλόγου που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ ως ελάχιστη προϋπόθεση στον διάλογο για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.
Οι πέντε άξονες διαλόγου είναι:
1. Η αναγνώριση της ανάγκης ακύρωσης των μέτρων του μνημονίου και των επαίσχυντων νόμων που περικόπτουν περαιτέρω τους μισθούς και τις συντάξεις.

Στον Πρόεδρο με πρόταση 3 σημείων

Φωτογραφία αρχείουΣτο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να λάβει την δεύτερη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης μεταβαίνει στις 2 το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας. Τελευταία φορά που αρχηγός αριστερού κόμματος έλαβε ανάλογη εντολή ήταν το 1989 και ο Χαρίλαος Φλωράκης, ηγέτης τότε του «Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου», μίας ιστορικής πλην βραχύβιας συνεννόησης ανανεωτικής και κομμουνιστικής αριστεράς. 
Στις 15.30 έχει οριστεί η συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, ενώ δυο ώρες αργότερα η αντίστοιχη με τους Οικολόγους Πράσινους και στις 19.00 με την Λούκα Κατσέλη. Ολες οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Αμέσως μετά την παραλαβή της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από τον κ. Παπούλια θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία με την γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα ενώ οι συναντήσεις του κ. Τσίπρα με τις ηγεσίες της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων τοποθετήθηκαν χρονικά για την Πέμπτη

Στρατούλης: Θα ρίξουμε στην ανάπτυξη τα χρήματα των τραπεζών

Στρατούλης: Θα ρίξουμε στην ανάπτυξη τα χρήματα των τραπεζών Ερωτηματικά και πρόσφορο έδαφος για παρερμηνείες για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις τράπεζες και τις καταθέσεις των πολιτών, έχει δημιουργήσει με ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο κ. Δημήτρης Στρατούλης. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για τράπεζες που θα λειτουργούν υπό κρατικό έλεγχο, αλλά τα κεφάλαιά τους θα χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη και χαρακτηρίζει εγγυημένες τις καταθέσεις των πολιτών. Για το χαράτσι της ΔΕΗ επαναλαμβάνει τη θέση για επιστροφή των εισπραχθέντων τελών.
Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του κ. Στρατούλη στον «Βήμα Fm» είναι τα εξής:
Θα «βαρέσουμε κανόνι» μέσα στο ευρώ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ότι η επιλογή του είναι μέσα στο ευρώ. Θα προβούμε και σε δημόσιο έλεγχο των τραπεζών. Έχουμε δώσει ή θα δώσουμε ως ελληνικός λαός, 200 δισ στις ελληνικές τράπεζες για να τις σώσουμε τα οποία ανήκουν στο λαό. Επομένως με το δημόσιο έλεγχο θα εγγυηθούμε καταθέσεις και θα έχουμε χρήματα για την ανάπτυξη Και το τρίτο άμεση κατανομή του πλούτου για να έχουμε ανάπτυξη και να δώσουμε μισθούς και συντάξεις που πρέπει να αποκατασταθούν.

O αμερικανικός τύπος για τις ελληνικές εκλογές


Τις εκλογές στην Ελλάδα και την Γαλλία και τις ενδεχόμενες συνέπειες τους στους πολιτικο-οικονομικούς συσχετισμούς στην Ευρώπη, σχολίασαν μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες.
New York Times

«Οι Γάλλοι επαναστάτησαν το ίδιο και οι Έλληνες. Και καλά έκαναν», δηλώνει χαρακτηριστικά στο άρθρο του στους Τάιμς της Νέας Υόρκης, ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος, Πωλ Κρούγκμαν.

Κατά τον κ. Κρούγκμαν η στρατηγική της ανάκαμψης μέσω λιτότητας, που επιβάλει ο Γαλλο-Γερμανικός άξονας στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, έχει τελείως αποτύχει και θεωρεί ότι οι περικοπές δαπανών σε μια οικονομία υπό ύφεση καθιστούν την ύφεση βαθύτερη. Ο αμερικανός αναλυτής δίνει σαν παράδειγμα την περίπτωση της Ιρλανδίας, που παρά το γεγονός ότι έχει ακολουθήσει πιστά το πρόγραμμα λιτότητας που επέβαλε η Ευρώπη, η οικονομία της δεν έχει ανακάμψει. Και μάλιστα, όπως επισημαίνει, το κόστος δανεισμού της Ιρλανδίας είναι σήμερα πολύ υψηλότερο απ’ ότι της Ισπανίας ή της Ιταλίας.

Σκυτάλη στον Αλέξη Τσίπρα

Σκυτάλη στον Αλέξη ΤσίπραΤο κατώφλι του προεδρικού μεγάρου περνάει αύριο, στις 2 το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, για να λάβει κι εκείνος την διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης, ως αρχηγός του δεύτερου, σε εκλογική δύναμη, κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας, στις διερευνητικές επαφές που θα έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα παρουσιάσει πρόταση τριών σημείων που θα περιλαμβάνει:
1. Την άρνηση του Μνημονίου
2. Τον σχηματισμό κυβέρνησης των αριστερών δυνάμεων
3. Το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας
Σχετικά με την συζήτηση που έχουν ανοίξει στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για στάση ανοχής των δύο κομμάτων σε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πηγές του - δεύτερου - πλέον κόμματος έκαναν λόγο για προκλητικά ανεύθυνες θέσεις και σημείωναν την κατηγορηματική άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας με τα κόμματα αυτά.

7 Μαΐ 2012

Αυτοί είναι οι 300 της Βουλής

Αυτοί είναι οι 300 της Βουλής- Οι βουλευτές που εκλέγονται στη Δυτική Ελλάδα και σε όλη τη χώρα Η νέα πολιτική ανθρωπογεωγραφία
Σημαντικές αλλαγές όχι μόνο στη δύναμη των κομμάτων αλλά και στην ανθρωπογεωγραφία της Βουλής «ανέδειξε» η κάλπη των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου. Ενώ η καταμέτρηση των σταυρών δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, η πρώτη εικόνα δείχνει ότι μένουν εκτός Βουλής «ηχηρά ονόματα» της πολιτικής ενώ αντίθετα εισέρχονται πολλοί βουλευτές που εκλέγονται για πρώτη φορά.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στην Α' Αθηνών η ΝΔ καταλαμβάνει 8 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 3, το ΠΑΣΟΚ 1, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 1, η Χρυσή Αυγή 2, το ΚΚΕ 1 και η Δημοκρατική Αριστερά 1 έδρα. Από τη ΝΔ επανεκλέγονται οι Δ. Αβραμόπουλος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Προκόπης Παυλόπουλος και Φωτεινή Πιπιλή, επανακάμπτει στην πολιτική σκηνή ο Νικήτας Κακλαμάνης και εκλέγονται για πρώτη φορά ο Ανδρέας Ψυχάρης, ο Νότης Μηταράκης και Βασίλης Κικίλιας. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται ο Αλέξης Τσίπρας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Νίκος Βούτσης. Από το ΠΑΣΟΚ εκλέγεται μόνον ο Κώστας Σκανδαλίδης και μένουν εκτός Βουλής οι: 'Αννα Διαμαντοπούλου, Νάσος Αλευράς, Παύλος Γερουλάνος, Παντελής Οικονόμου και Χρήστος Παπουτσής. Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες εκλέγεται η Έλενα Κουντουρά. Από την Χρυσή Αυγή εκλέγονται ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Ιωάννης Βουλδής. Ο Αθανάσιος Πλεύρης του ΛΑΟΣ δεν επανεκλέγεται.

Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί;


Και ξαφνικά ανακάλυψαν την διαπραγμάτευση. Αυτοί που ήταν απόλυτοι, που έλεγαν πως έκαναν ότι μπορούσαν με τους δανειστές, που έσκιζαν τα ιμάτιά τους (στην περίπτωση Βενιζέλου μιλάμε για μεγάλη οικονομική καταστροφή) ότι όσα έγιναν ήταν τα μόνα που μπορούσαν να γίνουν, ξαφνικά είδαν το φως τους.
Χρειάστηκε ένα εκλογικό αποτέλεσμα που αναιρούσε σχεδιασμούς που είχαν και τη βεβαιότητα πως θα κυβερνήσουν. Έτσι τώρα κάνουν δηλώσεις πως πρέπει να γίνει μια κάποια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα επαναδιαπραγματευτεί.
Το ψέμα τους το φανέρωσαν οι ίδιοι αμέσως μόλις φοβήθηκαν τα χειρότερα. Σαν τα μικρά παιδιά που τα πιάνεις στα πράσα και τα ομολογούν όλα. Μπορεί λοιπόν να γίνει διαπραγμάτευση ξαφνικά. Και να αλλάξουν τα πράγματα. Μάλλον άλλαξαν ήδη.
ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΥΣ

Κουβέλης: Όχι στη συνεργασία ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, απαραίτητος ο ΣΥΡΙΖΑ


Η ΔΗΜΑΡ δε θα συμμετάσχει σε κυβερνηση συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, αφού σύμφωνα με τις δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη, χαρακτηρίζεται μεταμφιεσμένη κυβέρνηση που δεν έρχεται σε αρμονία με την εντολή που έδωσαν οι πολίτες με την ψήφο τους. Σύμφωνα με τον αρχηγό της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ, το δίπολο που πρέσβευε προεκλογικά, ισχύει και τώρα: απαγκίστρωση από το μνημόνιο και παραμονή της χώρας στην Ευρώπη. Σταθερή θέση για το κόμμα αποτελεί η συγκρότηση ευρείας λαϊκής και κοινοβουλευτικής νομιμοποίησης.

«Οχι» των Ελλήνων στη λιτότητα λένε τα ξένα ΜΜΕ

«Οχι» των Ελλήνων στη λιτότητα λένε τα ξένα ΜΜΕ

Για ψήφο οργής και τιμωρίας των δύο «μεγάλων» κομμάτων κάνουν λόγο τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία σε τηλεγραφήματά τους για τα αποτελέσματα των εκλογών στη χώρα μας, τα οποία, όπως τονίζουν, οι Έλληνες θέλησαν να καταδικάσουν την πολιτική της λιτότητας.

Η οργή των Ελλήνων που οφείλεται στην πολιτική της λιτότητας καταγράφηκε στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές με την ισχυρή μείωση του ποσοστού των δύο (πρώην) ισχυρών κομμάτων και τη μετακίνηση των ψηφοφόρων σε μικρότερα κόμματα, αναφέρειτο Reuters.
Η Ελλάδα ήταν έτοιμη για το πολιτικό αδιέξοδο καθώς η τιμωρία των δύο πρώην «μεγάλων» ήταν κριτήριο επιλογής ψήφου, αναφέρει.

Κυβέρνηση αριστεράς επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ


Συνεννόηση «πρωτίστως με τις δυνάμεις της Αριστεράς» θα επιδιώξει από σήμερα ο ΣυΡιζΑ, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του κ. Αλέξης Τσίπρας μετά τα πρώτα αποτελέσματα, με τα οποία ο ΣυΡιζΑ είναι ο μεγάλος κερδισμένος των χθεσινών εκλογών.
Κυβέρνηση αριστεράς επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ«Θα τιμήσουμε την εντολή του λαού και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για μία κυβέρνηση της Αριστεράς», τόνισε χαρακτηριστικά. Σημείωσε ακόμη πως για τον σκοπό αυτό «θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα».

«Μόνη μας δέσμευση είναι ότι θα τιμήσουμε την εντολή που μας δίνει ο λαός πως θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για ανατραπεί η πορεία του μνημονίου», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι «οι υπογραφές των δύο κομμάτων στο μνημόνιο απονομιμοποιήθηκαν και τα κόμματα που το υπέγραψαν είναι μειοψηφία».

Το εκλογικό αποτέλεσμα, υποστήριξε, «παρ' ότι φαίνεται ότι δεν το έχουν καταλάβει οι κκ. Βενιζέλος και Σαμαράς, είναι ισχυρό μήνυμα ανατροπής και ειρηνικής επανάστασης».

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα


Μάλλον ήρθε η ώρα να διαβάσουν

Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης
Το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα αλλάζει μετά από 40 χρόνια, ουσιαστικά. Όσοι δεν διάβασαν τα μνημόνια, μοιραία τώρα πρέπει να διαβάσουν τα εκλογικά αποτελέσματα. Είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις για μια κατάσταση που είναι πρωτόγνωρη και δεν εμπεριέχει τα γνωστά στοιχεία. Για να το πω πρακτικά, δεν θα την σχολιάσει ούτε ο Ρέππας, ούτε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Ένας κύκλος «επαγγελματιών» της πολιτικής θα βγει στην ανεργία μαζί με πολλά από τα στοιχεία που αποτέλεσαν το πολιτικό σύστημα. Πώς μπορεί να εξελιχθεί μια κατάσταση με ένα από τα κόμματα της Αριστεράς με καθοριστικό ρόλο δίπλα μάλιστα στην καρέκλα της εξουσίας και τα δυο παραδοσιακά κόμματα της εξουσίας σε αμηχανία και ίσως σε απόγνωση;
Οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι πολύ αποκαλυπτικές. Ένα πάντως είναι βέβαιo. Από αύριο το πρωί θα κληθούν να ψηφίσουν οι αγορές. Η χώρα θα ψεκαστεί πάλι με τον τηλεοπτικό φόβο. Πως δεν θα πάρουμε τη δόση γιατί υπάρχει πολιτική αστάθεια.

6 Μαΐ 2012

Ψήφο οργής αποκαλύπτει το 1o exit poll

Ψήφο οργής αποκαλύπτει το 1o exit poll Πολιτικό σεισμό προμηνύουν τα αποτελέσματα των exit poll που δημοσιοποιήθηκαν αμέσως μόλις έκλεισαν οι κάλπες.Συγκεκριμένα, η πρόβλεψη ψήφου σύμφωνα με την επεξεργασία της κοινής πανελλαδικής έρευνας για λογαριασμό του Mega είναι:

  • Νέα Δημοκρατία: Από 17% έως 20%
  • ΣΥΡΙΖΑ: Από 15,5% έως 18,5%
  • ΠΑΣΟΚ: Από 14% έως 17%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες: Από 10% έως 12%
  • ΚΚΕ: Από 7,5% έως 9,5%
  • Χρυσή Αυγή: Από 6% έως 8%
  • Δημοκρατική Αριστερά: Από 4,5% έως 6,5%
  • ΛΑΟΣ: Από 2,5% έως 3,5%
  • Οικολόγοι Πράσινοι: Από 2,5% έως 3,5%
  • Δημοκρατική Συμμαχία: Από 2% έως 2,8%
  • Δράση: Από 2% έως 2,8%
  • Δημιουργία Ξανά: Από 1,9% έως 2,5%
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Από 1,2% έως 2%
  • Λοιπά: Από 2% έως 4%

Πρώτο κόμμα η ΝΔ -Μάχη ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την 2η θέση-Μπαίνουν Χρυσή Αυγή, Καμμένος


Τα μικρά ποσοστά των 2 μεγάλων κομμάτων αλλά και το πολύ μεγάλο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που ξεχωρίζει από τα πρώτα exit poll που δόθηκαν στην δημοσιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ EXIT POLL

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ EXIT POLL 4 ΚΑΝΑΛΙΩΝ (ΝΕΤ, MEGA, ANT1, ALPHA)

Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό ΑΠΟ 14% - 17%
Η ΝΔ ΑΠΟ 17% - 20%
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ 15,5% - 18,5%
Το ΚΚΕ ΑΠΟ 7,5% - 9,5%
Το ΛΑΟΣ ΑΠΟ 2,5% - 3,5%
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ 10% - 12%
Η Δημοκρατική Αριστερα ΑΠΟ 4,5% - 6,5%
Η Δημοκρατική Συμμαχία ΑΠΌ 2% - 2,8%

Αποτελέσματα Βουλευτικών Εκλογών 2012






Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More