Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

26 Μαΐ 2012

Bloomberg: Το κόλπο της Μέρκελ που εκτίναξε στα ύψη το ελληνικό χρέος


ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΓΚΑΙΡΩΣ
Bloomberg: Το κόλπο της Μέρκελ που εκτίναξε στα ύψη το ελληνικό χρέος

Τα πακέτα διάσωσης που χορηγούνται στην Ελλάδα και εξασφαλίζονται μέσω των Μνημονίων, δεν σώζουν τους Έλληνες αλλά τους Γερμανούς φορολογούμενους και τις γερμανικές τράπεζες.

Αυτό αναφέρουν στο σημερινό Bloomberg View, τη στήλη γνώμης που υπογράφουν οι συντάκτες του πρακτορείου, έχοντας, όπως υποστηρίζουν, μελετήσει προσεκτικά τις κινήσεις κεφαλαίων στην Ευρώπη και τους ισολογισμών των κεντρικών τραπεζών.

Εμείς οι Γερμανοί ας μην καταστρέψουμε για τρίτη φορά την Ευρώπη

Του JΟSCΗΚΑ FΙSCΗΕR

ΤΟ ΒΗΜΑ - ΤΗΕ PROJECT SYNDICATE


Η κατάσταση της Ευρώπης είναι σοβαρή. Πολύ σοβαρή. Ποιος θα το περίμενε πως ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον θα απηύθυνε έκκληση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να βρουν το θάρρος να δημιουργήσουν μια δημοσιονομική ένωση, με ένα κοινό προϋπολογισμό και κοινή φορολογική πολιτική καθώς και εγγυημένο δημόσιο χρέος; Ο Κάμερον ισχυρίζεται πως η μόνη λύση που θα βοηθήσει στη διατήρηση της ευρωζώνης είναι μια βαθύτερη πολιτική ενοποίηση. Ένας συντηρητικός Βρετανός πρωθυπουργός !

25 Μαΐ 2012

Οι Ράδιο Αρβύλα και η Ελληνική Σημαία!

Οι τεμπέληδες Έλληνες τρίτοι στον κόσμο σε εργατοώρες

Οι τεμπέληδες Έλληνες τρίτοι στον κόσμο σε εργατοώρεςΠρώτος στην Ευρώπη και τρίτος στον κόσμο είναι ο Έλληνας εργαζόμενος σε εργατοώρες, σύμφωνα με έρευνα του BBC, η οποία βασίζεται στα στοιχεία του Οργανισμού Συνεργασίας και Ανάπτυξης.
Κοιτάζοντας τις μέσες ετήσιες ώρες εργασίας ανά εργαζόμενο, οι Έλληνες με βάση τα στοιχεία του διεθνούς οργανισμού είναι πιο εργατικοί ακόμα και από τους Γερμανούς.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος αφιερώνει στη δουλειά του 2.017 ώρες ετησίως, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην Ευρώπη.
Από τα συνολικά 34 μέλη του ΟΟΣΑ, η χώρα μας βρίσκεται μόλις δύο θέσεις πίσω από την πρωτοπόρα σε ώρες εργασίας Νότιο Κορέα.

Έξοδος από το ευρώ: δρόμος δύσκολος αλλά αναγκαίος

Υπάρχουν κάποιες στιγμές που τα ερωτήματα τίθενται με τους πραγματικούς του όρους.



Παναγιώτης Σωτήρης
Αυτό συμβαίνει και τις τελευταίες μέρες. Πλάι στην εναγώνια αναζήτηση για το πώς θα επιβληθεί στην ελληνική κοινωνία, με τρόπο σχεδόν πραξικοπηματικό, κυβέρνηση που δεν θα έχει καμιά σχέση με την εκκωφαντική απόρριψη των μνημονιακών πολιτικών στις πρόσφατες εκλογές, έχουμε την ανάδειξη ενός πραγματικού ερωτήματος:

Σκληρή απάντηση ΣΥΡΙΖΑ στο Γιάννη Μιχελάκη


Σκληρή απάντηση έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον εκπρόσωπο της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη, αναφορικά με τις κατηγορίες του τελευταίου για τις πολιτικές θέσεις του κόμματος για τη μετανάστευση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα διαστρέβλωση των θέσεων και των προτάσεών του από τους «που με την εμμονή τους στη μνημονιακή πολιτική βυθίζουν στην ανασφάλεια και την απόγνωση την πλειονότητα των συμπολιτών μας».
Και προσθέτει ότι είναι μάταιο να περιμένει κανείς από τη ΝΔ να κατανοήσει τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό, «ταυτόχρονα όμως είναι και επικίνδυνος ο ιδιότυπος ανταγωνισμός της με την Χρυσή Αυγή που οδηγεί σε τυφλές συγκρούσεις και στην όξυνση των προβλημάτων».
Ο κ. Μιχελάκης νωρίτερα με δηλώσεις του είχε πει ότι τα άκρα δε δίνουν λύση στα προβλήματα, αλλά δημιουργούν περισσότερους κινδύνους με την ανομία, τη βία, το χάος και το διχασμό και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπόσχεται διεύρυνση της έννοιας του ασύλου και γρήγορη χορήγησή του.«Είναι τουλάχιστον προκλητικό, σε μια χώρα με περισσότερους από ένα εκατ. ανέργους να υπόσχεται ότι θα μοιράζει επιδόματα ανεργίας σε 1,5 εκατ. λαθρομετανάστες ώσπου να βρουν δουλειά», πρόσθεσε.

Το παρακράτος “αγαπά” τον κινηματογράφο!

Συντάκτης: Νίκος Θεοδοσίου
Η είσοδος του αρχηγού της “Χρυσής Αυγής” Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή (ως αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών του Μαίου 2012), αναγκαστικά έφερε στο φως όλο το “ηρωικό” παρελθόν του. Ανάμεσα στα νεανικά κατορθώματά του περιλαμβάνονται και δυο με κινηματογραφικό ενδιαφέρον: οι βομβιστικές επιθέσεις στους κεντρικούς κινηματογράφους της Αθήνας,  ΕΛΛΗ και ΡΕΞ.
Στις 11 Μαρτίου 1978 μια ισχυρή έκρηξη συγκλονίζει τον κινηματογράφο ΕΛΛΗ στην οδό Ακαδημίας σε ώρα προβολής. Είναι βράδυ Σαββάτου, 9.30μμ, μέρα και ώρα που ο κινηματογράφος είναι γεμάτος κόσμο. Μια ωρολογιακή βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα στην αίθουσα με προφανή σκοπό την πρόκληση πολλών θυμάτων.

«Αγαπητό μου ημερολόγιο»

Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αποδεικνύεται η Πολυάννα της πολιτικής. Κρατούσε ένα πλήρες ημερολόγιο με όλες του τις κινήσεις αλλά και τις σκέψεις, με τη σχολαστικότητα ερωτευμένης μαθήτριας Λυκείου. Ίσως παροπλισμένος πια, να έβρισκε σε αυτή του την ενασχόληση, την απωλεσθείσα πολιτική φύση που καταγράφει, αναλύει και κυρίως εξουσιάζει.
Από την μελέτη των σημειώσεων Τσοχατζόπουλου βγαίνουν τρία συμπεράσματα, δύο για τον ίδιο και ένα για τα Μέσα Ενημέρωσης.

Πρώτο: Ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταγράφει γεγονότα με σχολαστικότητα ανόητου Ναπολέοντα. Ενώ δηλαδή συμπεριφέρεται ως στρατηγός που σχεδιάζει διάφορες κινήσεις για να ξεφύγει από την μέγγενη της έρευνας που τον αποκαλύπτει, αποκαλεί τον εαυτό του (μιλώντας στον εαυτό του πάντα) θύμα πλεκτάνης.

24 Μαΐ 2012

Έλα να πρασινίσουμε



Έλα  να  πρασινίσουμε
 και  πράσινα  να  ζήσουμε
Κι  από  την  πρασινάδα  μας
να  φάει  κι  η  γελάδα μας …

Κοίτα  ευκολόπιστο που  είναι  το  καημένο να  πιστεύει τη  Μέρκελ, τον ΣαρκΟλάντ, το Σαμαρά  και το Βενιζέλο!  Αλήθεια   είμαι   πολύ  πικραμένος  με τον  Πράσινο Ντάνυ.
Ρε  σεις, καλά  δεν  ντρέπεστε (;) γιατί  βάζετε  ταμπέλες  στους  ανθρώπους .
 Βρε  από   που  και  ως  που  κόκκινος  ο  Ντάνυ;
 Και  εσύ  Νικολάκη, για  το  Χρυσόγελο  λέω  που  ήταν  δίπλα του, γιατί  έκανες  την  πάπια ! Τουλάχιστον αυτός έπρεπε να ήταν ενημερωμένος! Δεν  έπρεπε   ο  Νικολάκης  να  του πει  δυο  ψιθυριστά του  κου  Μπεντίτ .
Καλά  πες  ότι   δεν  ήξερε, δεν  ρώταγε;

Ελπίζουν στη δραχμή για διαγραφή χρεών...

Η Ελλάδα για να εξέλθει από την κατάσταση χρεοκοπίας και να σταματήσει να πέφτει το βιοτικό επίπεδο σε επίπεδα βαλκανικής πρώην σοβιετικής οικονομίας και ακόμη χειρότερα, χρειάζεται παραγωγικές επενδύσεις οι οποίες θα της εξασφαλίσουν μια θέση στο νέο παγκόσμιο οικονομικό καταμερισμό.

Τα τελευταία τριάντα χρόνια ο παραγωγικός ιστός που είχε αποκτήσει η χώρα μεταπολεμικά διαλύθηκε.


Το πελατειακό κράτος της μεταπολίτευσης αντί να δημιουργήσει ευνοϊκό περιβάλλον για την ανανέωση και επέκταση της παραγωγικής υποδομής της χώρας, δημιούργησε ευνοϊκό περιβάλλον για κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες και αργόμισθους εργαζόμενους στο δημόσιο.

23 Μαΐ 2012

Ξέσπασε κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ


Κόντρα ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις συναντήσεις που είχαν χωριστά στο Παρίσι Τσίπρας και Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Βενιζέλο να κατονομάσει τα επιχειρηματικά και εργοδοτικά συμφέροντα που επέβαλαν στην τρόικα τη δική τους ατζέντα και το ΠΑΣΟΚ από τη μεριά του κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για ανεύθυνη συμπεριφορά, διαρκείς αντιφάσεις και έλλειψη πρότασης.
Η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά αναφέρει:
«Όλοι οι πολίτες παρακολουθούν τη μεγάλη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ και του Ευάγγελου Βενιζέλου να εξασφαλίσει συμμαχίες στην Ευρώπη, με στόχο την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης.

Διαψεύδει η Eurobank τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ

 Σε διάψευση των όσων καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με απειλές της διοίκησης προς τους εργαζομένους της τράπεζας προχώρησε με ανακοίνωσή της η Eurobank.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τράπεζας αναφέρει τα εξής:
«Οι ισχυρισμοί περί δήθεν παρεμβάσεων της Διοίκησης στις πολιτικές επιλογές των εργαζομένων και των πελατών μας δεν ευσταθούν.
Η Eurobank EFG από την ίδρυση της έχει απαρέγκλιτα τηρήσει την αρχή της μη εμπλοκής στις πολιτικές διαδικασίες και ο σεβασμός στους δημοκρατικούς θεσμούς αποτελεί ύψιστο θέμα αρχής για τη διοίκηση και το προσωπικό της.
Οποιοσδήποτε ισχυρισμός για το αντίθετο, θίγει την προσωπικότητα, το ήθος και τον επαγγελματισμό του Προσωπικού του Ομίλου μας και της Διοίκησης του».

Το μυστικό της έμπνευσης

Το μυστικό της έμπνευσης,,, βρίσκεται στην ονειροπόληση, σύμφωνα με νέα μελέτη
Η ονειροπόληση φέρνει φωτεινές ιδέες και ενισχύει τη δημιουργικότητα όταν «κολλάμε» σε κάποιο πρόβλημα


Ψάχνετε απεγνωσμένα να βρείτε τη λύση σε κάποιο πρόβλημα, αλλά μάταια. Και ξαφνικά, εκεί που εγκαταλείπετε την προσπάθεια και στρέφετε τη σκέψη σας κάπου αλλού, η απάντηση σάς έρχεται ως δια μαγείας.
Το φαινόμενο, το οποίο δεν συνδέεται μόνο με το «Εύρηκα» του Αρχιμήδη ή τις φωτεινές στιγμές του Νεύτωνα και του Αϊνστάιν αλλά και με την καθημερινότητα του καθενός από εμάς, είναι πολύ συχνό για να είναι τυχαίο. Τώρα η επιστήμη αρχίζει να εξιχνιάζει τον μηχανισμό του.
Οπως μάλιστα δείχνει νέα μελέτη, η έμπνευση δεν έρχεται όταν απλώς κάνουμε ένα διάλειμμα «αδειάζοντας» το μυαλό μας. Αντίθετα η δημιουργικότητά μας φαίνεται να ενισχύεται όταν αφήνουμε τη σκέψη μας να «ταξιδέψει».

Η Αποκάλυψη πλησιάζει

Συντάκτης: Paul Krugman
Αίφνης, εύκολα διαπιστώνουμε ότι το ευρώ _ αυτό το μεγαλοπρεπές, ατελές πείραμα νομισματικής ένωσης χωρίς πολιτική ένωση _ μπορεί να διαλυθεί. Δεν μιλάμε για μακροχρόνια προοπτική. Θα μπορούσε να καταρρεύσει με εκπληκτική ταχύτητα, σε διάστημα μηνών. Και το κόστος, τόσο οικονομικό όσο και πολιτικό, θα είναι τεράστιο.
Αυτό δεν είναι απαραίτητο να συμβεί. Το ευρώ (ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του) θα μπορούσε να σωθεί. Προϋπόθεση όμως είναι οι ευρωπαίοι ηγέτες, ιδίως στη Γερμανία και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), να αρχίσουν να ενεργούν πολύ διαφορετικά απ’ ότι τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να σταματήσουν να ηθικολογούν και να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα. Να σταματήσουν να κωλυσιεργούν και, για μια φορά, να προκαταλάβουν τα γεγονότα.
Μακάρι να μπορούσα να πω ότι είμαι αισιόδοξος.

«ΜΙΜΡΙ, Ονείρων χοροθέαμα, μουσική, χορός, ποίηση»

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, η Φωτογραφική Λέσχη Μεσολογγίου και η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου με την υποστήριξη της Ινδονησιακής Πρεσβείας στην Αθήνα σας προσκαλούν την Κυριακή 27 Μαΐου 2012 και ώρα 9:00 μμ στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεσολογγίου, να παρακολουθήσετε την μουσικοθεατρική παράσταση του Βέρνερ Σούλτσε «ΜΙΜΡΙ, ονείρων χοροθέαμα, μουσική, χορός, ποίηση ».

Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει δεξίωση, προσφεροντας σε όλους παραδοσιακά Ινδονησιακά εδέσματα.

Ιδρυτική δήλωση ως ενιαίο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ


Ιδρυτική δήλωση ως ενιαίο κόμμα-αντί συνασπισμού κομμάτων υπέβαλε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ξεπεραστεί το κόλλημα του μπόνους των 50 εκλογικών εδρών.
Σύμφωνα με την ιδρυτική δήλωση, το νέο κόμμα φέρει το όνομα «ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο» με το ίδιο έμβλημα και προβλέπεται ότι διοικείται και εκπροσωπείται από 19μελή διοικούσα επιτροπή που αποτελείται από τους: Αλέξιο Τσίπρα, πρόεδρο του κόμματος και της διοικούσας επιτροπής και τους Εμμανουήλ Γλέζο, Κωνσταντίνο Αθανασίου, Νικόλα Μανιό, Γεώργιο Νικολακάκη, Αντώνιο Νταβανέλλο, Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, Γεράσιμο Σπαθή, Νικόλαο Μπουζάνη, Ιωάννη Θεωνά, Παναγιώτη Λάμπρου, Γεώργιο Σαπουνά, Ευγένιο Αγγελόπουλο, Κωνσταντίνο Πουλάκη, Αλέξανδρο Καλίδη, Σοφία Σακοράφα, Ευσταθία Κωτσάκη, Σπυρίδωνα Κότσια και Δημήτριο Βίτσα.

22 Μαΐ 2012

Η αγελάδα δεν βγάζει άλλο γάλα


Του Γιώργου Καισάριου 

Οι άνεργοι, σύμφωνα με τις τελευταίες επίσημες εκτιμήσεις είναι περίπου 1 εκατ. Οι ανεπίσημες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ακόμα μεγαλύτερα νούμερα. Περίπου 850.000 είναι αυτοί που δεν αναζητούν εργασία και δεν κατατάσσονται καν στους ανέργους. Οι του δημόσιου σταθερά (επίσημα τουλάχιστον) είναι περίπου 750.000. 
Επίσης, οι συνταξιούχοι είναι περίπου 2,5 εκατ.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο ενεργός πληθυσμός της χώρας (αυτοί που μπορούν να εργαστούν) είναι περίπου 5,5 εκατ. πολίτες, αυτό σημαίνει ότι αυτοί που πρέπει να σηκώσουν τα βάρη της χώρας είναι:
5,5 εκατ. – 1 εκατ. (ανέργους) – 850.000 (αυτοί που έχουν σταματήσει να ψάχνουν για δουλειά διότι έχουν απογοητευτεί) – 750.000 (του στενού δημοσίου τομέα) = 2,9 εκατ. συμπολίτες μας.
Αυτοί λοιπόν οι 2,9 εκατ., καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα για 10 εκατ. ψυχές.

ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΨΕΙΣ - ΑΙΤΩΛΙΚΟ 2012 "1η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ"

Το Σάββατο 19 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού & Μορφωτικού Συλλόγου Αιτωλικού η πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων του νομού μας. 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Συλλόγου μας και της Θεατρικής του Ομάδας για την καθιέρωση σε ετήσια βάση ενός θεσμού, που θα συμβάλλει στη θεατρική παιδεία, θα προβάλλει το Αιτωλικό και θα ενισχύσει γενικότερα τους πολιτιστικούς δεσμούς της πόλης μας με φορείς και ανθρώπους που ασχολούνται με τον πολιτισμό και ειδικότερα με το Ερασιτεχνικό Θέατρο στο νομό μας και ευρύτερα.

Μετά τις σχετικές ενέργειες και προεργασίες του Συλλόγου μας και μετά τη χθεσινή και δημιουργική συζήτηση τέθηκε η βάση συνεργασίας και οι βασικοί στόχοι του συγκεκριμένου θεσμού: 

ΘΕΑΤΡΟΥ ΟΨΕΙΣ - ΑΙΤΩΛΙΚΟ 2012  η "1η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ" είναι γεγονός! 

Τα παλιόπαιδα του ΣΥΡΙΖΑ

Συντάκτης: Θανάσης Καρτερός
Βλέποντας κανείς τα πρόσωπα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη -και τελευταία- συνεδρίασή τους, ακούγοντας τον Αλέξη Τσίπρα, παρακολουθώντας τις δεκάδες τηλεοπτικές συζητήσεις, κάτι αισθάνεται, που είχε πολλά χρόνια να αισθανθεί. Και καταλαβαίνει γιατί τόσος κόσμος τίμησε αυτή την παράταξη με την ψήφο του και πιθανότατα ακόμα περισσότερος κόσμος θα την εμπιστευτεί και στις επερχόμενες εκλογές. Όπως καταλαβαίνει επίσης γιατί οι σφοδρές επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να αλλάζουν μέχρι στιγμής τη γενική εικόνα.
Υπάρχει μια αφέλεια νεανική σ’ αυτό το πολιτικό μαγαζί που κανένα από τα πολυκαταστήματα της εξουσίας ούτε διαθέτει, ούτε και ώς τώρα λογάριαζε.

Δραματική αύξηση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη λόγω των εφαρμοζόμενων πολιτικών λιτότητας


Σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα σήμερα, δραματική αύξηση της τάξης των 4,7 ποσοστιαίων μονάδων σημείωσε η ανεργία των νέων στην Ευρώπη την 3ετία 2008-2011.
Το 2011 το ποσοστό ανεργίας των νέων 15-24 ετών άγγιξε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο το 18,1%, ενώ για το 2012 υπολογίζεται ότι θα κυμανθεί ελαφρώς χαμηλότερα στο 18%. Η ΔΟΕ κάνει λόγο στην έκθεσή της για μια «χαμένη γενιά», σημειώνοντας με έμφαση ότι οι ασκούμενες πολιτικές λιτότητας καταδικάζουν εκατομμύρια νέους ανθρώπους παντού στην Ευρώπη στην απελπισία και την κοινωνική περιθωριοποίηση.
Παράλληλα, επισημαίνει την ανάγκη εφαρμογής ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, προειδοποιώντας τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι τα ποσοστά απασχόλησης δεν αναμένεται να επιστρέψουν στα προ της κρίσης επίπεδα πριν από το 2016.

21 Μαΐ 2012

Το θέμα της Έκθεσης στις πανελλαδικές

Το θέμα της Έκθεσης στις πανελλαδικέςΣύμφωνα με τους πρώτους μαθητές που εξήλθαν από τα εξεταστικά κέντρα, το θέμα βασιζόταν σε κείμενο της Ελένης Γλύκατζη - Αρβελέρ το οποίο αναφερόταν στην Τέχνη.

Η… «ηγεμονία των αριστερών ιδεών» στην καπιταλιστική Ελλάδα

Συντάκτης: Νικόλαος Μόττας
Ο Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν είχε πεί κάποτε ότι «ένα ψέμα που επαναλαμβάνεται πολλές φορές γίνεται…αλήθεια». Στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης τα παραδείγματα επαναλαμβανόμενων ψεμμάτων, που κατέληξαν να θεωρούνται ως «αλήθειες», είναι πολλά. Ένα από αυτά εκστόμισε πρόσφατα, μιλώντας ενώπιον της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.Αντώνης Σαμαράς. Αναφερόμενος στη «μεγάλη Κεντροδεξιά», που ο ίδιος οραματίζεται, είπε: «…Με βάση τον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό. Και με στόχο να τελειώσει η ηγεμονία των Αριστερών ιδεών στην Ελλάδα, ώστε να βρει ξανά η χώρα μας και ο λαός μας τις ιδέες που του ταιριάζουν καλύτερα.

Μια ολοκληρωμένη πρόταση για το ελληνικό αδιέξοδο (ΙΙΙ)


Του Γιώργου Καισάριου

Πολλοί με ρωτούν συνέχεια τι θα πρέπει να γίνει για λυθεί το πρόβλημα της χώρας μας. Κατ΄ αρχάς να πω για άλλη μια φορά ότι το πρόβλημα της Ελλάδος έχει δυο πτυχές. Το ένα είναι το πρόβλημα συναγωνιστικότητας της οικονομίας και το δεύτερο πρόβλημα είναι ταμειακής βιωσιμότητας. Είναι δυο διαφορετικά προβλήματα και απαιτούν και δυο διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας είναι αυτό που έχει επηρεάσει έτσι ώστε να είμαστε και μη ταμειακά βιώσιμοι.

Στο άρθρο της Παρασκευής, σας είπα ότι η κεντρική τράπεζα δεν είναι παρά μια ανεξάρτητη αρχή, που έχει εξουσιοδοτηθεί από τη βουλή να ασκεί νομισματική πολιτική. Είναι δηλαδή μέρος της κρατικής μηχανής.

Τα social media προσφέρουν την ίδια ικανοποίηση με το σεξ


Μια σειρά πειραμάτων από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το να μοιράζεται κανείς προσωπικές πληροφορίες, προσφέρει την ίδια ικανοποίηση με την αίσθηση ευχαρίστησης που βιώνει ο εγκέφαλος μας, όταν απολαμβάνουμε ένα φαγητό, όταν κερδίζουμε χρήματα ή όταν κάνουμε σεξ. Μάλιστα, όπως προκύπτει από την έρευνα, πολλοί από τους συμμετέχοντες απέρριψαν μικρά χρηματικά ποσά για να μιλήσουν για άλλους, προκειμένου να μιλήσουν για τον εαυτό τους. Σύμφωνα με το proho.gr, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι χρήστες ένιωθαν μεγαλύτερη ευχαρίστηση όταν μοιράζονταν τις απόψεις τους με φίλους ή και αγνώστους, παρά όταν τις κρατούσαν για τον εαυτό τους. Όπως αναφέρουν επιστήμονες, αυτό εξηγεί το γεγονός ότι πολλοί χρήστες είναι διατεθειμένοι να μοιραστούν λεπτομέρειες της προσωπικής τους ζωής με αγνώστους, ακόμα κι όταν αυτό έχει επιπτώσεις στο μέλλον τους.

Το νυχτερινό τσιμπολόγημα οδηγεί σε παχυσαρκία

Το νυχτερινό τσιμπολόγημα οδηγεί σε παχυσαρκίαΑκόμη και αν καταναλώνεται ο ίδιος αριθμός θερμίδων μέσα στην ημέρα με κάποιον που δεν τρώει νύχτα
Οι νυχτερινές επιδρομές στο ψυγείο πιθανότατα συμβάλλουν στην αύξηση των ποσοστών παχυσαρκίας, αναφέρουν αμερικανοί ειδικοί



Είναι γνωστό ότι οι λιπαρές τροφές μάς κάνουν να χάνουμε τη μάχη με τη… ζυγαριά. Νέα μελέτη δείχνει όμως ότι το πότε τρώμε είναι εξίσου σημαντικό με το τι τρώμε.

Νυχτερινές επιδρομές στο ψυγείο
Η κατανάλωση τροφής τη νύχτα, όταν χαζεύουμε στο Ιντερνετ ή βλέπουμε μια ταινία και τρέχουμε προς το…. ψυγείο, πιθανότατα συμβάλλει στα ολοένα και αυξανόμενα ποσοστά παχυσαρκίας, προειδοποιούν αμερικανοί ερευνητές, μετά από πειράματα που διεξήγαγαν σε ποντίκια.

Η αλήθεια κρύβεται στα… sms

Η αλήθεια κρύβεται στα… smsΠιο ειλικρινείς είμαστε μέσω γραπτών μηνυμάτων παρά στην κατά πρόσωπο επικοινωνία
Πιο ειλικρινείς χαρακτηρίζουν οι επιστήμονες τις απαντήσεις που δίνουμε μέσω sms



Μια ειλικρινής απάντηση σε μια ερώτηση που μας «πετάει» ξαφνικά ο συνομιλητής μας δεν είναι πάντα ό,τι πιο εύκολο. Νέα αμερικανική μελέτη όμως, υποστηρίζει ότι τα πράγματα γίνονται τελικά ευκολότερα μέσω… γραπτών μηνυμάτων. Ειδικοί του Πανεπιστήμιου του Μίσιγκαν διαπίστωσαν ότι στις απαντήσεις μας μέσω sms τείνουμε να είμαστε πιο ειλικρινείς συγκριτικά με εκείνες που δίνουμε στην κατά πρόσωπο επικοινωνία μας με άλλους. Ο λόγος για τον οποίο μάλλον συμβαίνει αυτό, είναι γιατί ο χρόνος εντός του οποίου μπορούμε να δώσουμε την απάντησή μας είναι μεγαλύτερος, με αποτέλεσμα να μπορούμε να επεξεργαστούμε το περιεχόμενό της.

20 Μαΐ 2012

Δ. Καζάκης – Συνέντευξη στο maximum fm 16/5/2012


Αλ. Τσίπρας: Το μνημόνιο στις 18 Ιουνίου δε θα υπάρχει

«Ο Γλέζος δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ, είναι εθνικός ηγέτης», τόνισε ο κ. Τσίπρας
Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζωνη, αλλά με αλλαγή πολιτικής για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε, τόνισε σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Αλέξης Τσίπρας.
Χαρακτήρισε ανόητη κινδυνολογία την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει επιστροφή στη δραχμή, η οποία -όπως είπε- εξυπηρετεί μόνο τους κερδοσκόπους και αποσταθεροποιεί την οικονομία.

Αναφερόμενος στη δανειακή σύμβαση τόνισε την ανάγκη να την αναθεωρήσουμε και να την επαναδιαπραγματευτούμε.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More