Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

3 Αυγ 2012

Deal ΑΤΕ – ΠΕΙΡ: Βαθύ κράτος έναντι εκσυγχρονιστών, σημειώστε “1”


Του Γιώργου Καισάριου

Πολύς ντόρος έχει γίνει τις τελευταίες μέρες σχετικά με τη μεταβίβαση ενεργητικού της ΑΤΕ στην ΠΕΙΡ. Οι περισσότεροι έχουν βγάλει το συμπέρασμα ότι το κράτος χάρισε την “καλή” ΑΤΕ στην ΠΕΙΡ και οι μέτοχοι της ΠΕΙΡ κέρδισαν το λαχείο.

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά για να δούμε τι πραγματικά έχει γίνει.

Κατ΄ αρχάς, αυτό που μεταβιβάστηκε από την ΑΤΕ στην ΠΕΙΡ είναι ένας ισολογισμός με μια τρύπα 6,7 δισ. Σύμφωνα με αυτά που ανακοινώθηκαν, το ποσό αυτό θα το καλύψει το ΤΧΣ (Ταμείο Χρηματοπιστωτική Σταθερότητας).

Άρα εκ πρώτης όψεως, οι μέτοχοι της ΠΕΙΡ, πέραν της αύξησης κεφαλαίου που θα πρέπει να γίνει στην ΠΕΙΡ από το ΤΧΣ, τώρα οι μέτοχοι θα υποστούν μια επιπλέον αλλοίωση (dilution) κατά 6,7 δισ.

Με λίγα λόγια, οι μέτοχοι κέρδισαν το λαχείο του να αλλοιωθούν στο άπειρο και ακόμα πάρα πέρα (εμπνευσμένη φράση από την ταινία Toy Story).

1 Αυγ 2012

Ηχηρά ονόματα παραπέμπονται για τη «φούσκα» του Χρηματιστηρίου Ηχηρά ονόματα παραπέμπονται για τη «φούσκα» του Χρηματιστηρίου

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, παραπέμπονται ύστερα από 13 ολόκληρα χρόνια 49 άτομα για την υπόθεση με τις μετοχές-«φούσκες» του Χρηματιστηρίου, την περίοδο 1999-2000.

Στη λίστα των κατηγορουμένων στην υπόθεση-παρακλάδι του σκανδάλου με τις μετοχές-φούσκες βρίσκονται χρηματιστές, επιχειρηματίες, τραπεζικά στελέχη κ.α που εμφανίζονται να πρωταγωνίστησαν σε ένα κερδοσκοπικό παιχνίδι.

Χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, η οποία είχε διερευνηθεί από την 19η τακτική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια και με αποφάσεις δικαστικών συμβουλίων είχε καταλήξει σε πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορίες, ο φάκελος του χρηματιστηρίου άνοιξε και πάλι το 2006 όταν ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Χρ. Λακαφώσης ζήτησε τη διερεύνηση αξιόποινων πράξεων συγκεκριμένων προσώπων. Αρχικά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκρινε ότι θα πρέπει να

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ




 «Οι γιατροί, όπως και οι ασθενείς, είναι όμηροι δύο ισχυρών βιομηχανιών. Από τη μια μεριά υπάρχει η φαρμακοβιομηχανία, που προσφέρει εύκολες φαρμακευτικές λύσεις αντί να ενθαρρύνει τους ασθενείς να αλλάξουν συνήθειες. Και από την άλλη, η βιομηχανία των τροφίμων προστατεύει ζηλότυπα τα συμφέροντά της εμποδίζοντας τη διάδοση ρητών συστάσεων γύρω από τις συνδέσεις ανάμεσα στις τροφές
και την αρρώστια. Το κοινό στοιχείο και των δύο είναι μια βαθιά επιθυμία να μην αλλάξει τίποτα».
Αποσπάσματα από το παγκόσμιο μπεστ σέλερ τού Νταβίντ Σερβάν Σρεμπέρ: «Anticancer - Ένας νέος τρόπος ζωής».


Είδαμε  ότι το φαινόμενο ή αποτέλεσμα nocebo αποτελεί ένα βασικό αίτιο επιδείνωσης τής πορείας τού καρκίνου ή ακόμα μπορεί να προκαλέσει νέο καρκίνο. Ποια είναι όμως, τα αρχικά αίτια τής δημιουργίας τού καρκίνου; Οι περισσότεροι θεραπευτικοί κύκλοι έχουν από κοινού αποφανθεί, ότι ο καρκίνος αποτελεί πολυπαραγοντική νόσο, δηλαδή τα αίτιά του είναι πολλά και διαφορετικά. Αναφέρουμε τα κυριότερα από αυτά:

STATHIS : «Blut und Ehre», Αίμα και Τιμή (των Ζόμπι)

Τα νέα απ’ τη Γερμανία δεν είναι καλά, και για τη Γερμανία, και για την Ευρώπη.
Σύμφωνα με έρευνα (που αποδείχθηκε έρευνα σοκ) στα σχολεία της Ομοσπονδίας, το 50% των μαθητών έχει θετική άποψη για τον Χίτλερ. Επίσης, πολλοί Γερμανοί μαθητές αδυνατούν να αντιληφθούν τις διαφορές τηςδημοκρατίας από τη δικτατορία, ενώ ένα σεβαστό ποσοστό μαθητών από οικογένειες μουσουλμάνων μεταναστών αντιμετωπίζει τον εθνικοσοσιαλισμόθετικά.
Σοκαρισμένος ο κ. Κλάους Σέντερ, ένας απ’ τους τέσσερις ερευνητές του φαινομένου, ζητά επανεξέταση του τρόπου διδασκαλίας της σύγχρονης ιστορίας στα σχολεία.
Κι έχει δίκιο! Απ’ όταν τα κριτήρια της πολιτικής ορθότηταςπρυτάνευσαν στη συγγραφή των βιβλίων της ιστορίας σε πολλές χώρες της Δύσης, άρχισαν να αναφύονται φαινόμενα ιστορικής και συνεπώς πολιτικήςαποβλάκωσης σε ευρεία κλίμακα.

31 Ιουλ 2012

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΛΕΥΡΩΝΑ

Στην Πανσέληνο της Πέμπτης, 2 Αυγούστου 2012 και ώρα 9.15 μ.μ. το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και η ΛΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σας προσκαλούν, να παρακολουθήσετε στον Αρχαιολογικό Χώρο της Πλευρώνας τo μουσικό αφιέρωμα στο Μάνο Xατζιδάκι «Πάμε μια Βόλτα στο Φεγγάρι» με την Μελίνα Μποτέλλη και την πιανίστα Γιάννα Λύκοβα.

 ..Κι όπως στον χορό ενώνουμε τα χέρια μεταξύ μας για να ακολουθήσουμε ίδιες ρυθμικές κινήσεις, έτσι και στο τραγούδι ενώνουμε τις ψυχές μας για να ακολουθήσουμε μαζί τις ίδιες εσωτερικές δονήσεις..», έγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις.

  Μια φωνή κι ένα πιάνο, Μελίνα Μποτέλλη και Γιάννα Λύκοβα  και οι ψυχές όλων εκείνων που θα παρακολουθήσουν τις δύο καλλιτέχνιδες,  θα γιορτάσουν, κι ας είναι οι μέρες δύσκολες, τη Χαρά της Ζωής.
  Λεωφορείο του Δήμου από τις 8.00 μ.μ. μέχρι τις 9.00 μ.μ. θα μεταφέρουν τους επισκέπτες από το δημοτικό πάρκινγκ στην Αρχαία Πλευρώνα. Είσοδος Ελεύθερη.

30 Ιουλ 2012

Μετά τον Πύργο της Πίζας, παίρνει κλίση και το Κολοσσαίο της Ρώμης

Γέρνει από τη νότια πλευρά

Το αρχαίο Κολοσσαίο της Ρώμης, όπου οι μονομάχοι αγωνίζονταν για τη ζωή τους, γέρνει κατά περίπου 40 εκατοστά από τη νότια πλευρά του και οι αρχές της πόλης εξετάζουν αν χρειάζεται να προχωρήσουν κατεπειγόντως σε εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του μνημείου.


Οι ειδικοί εντόπισαν για πρώτη φορά ότι το Κολοσσαίο είχε πάρει κλίση πριν από περίπου ένα χρόνο και τους τελευταίους μήνες το έχουν θέσει υπό... παρακολούθηση, όπως ανέφερε η Ροσέλα Ρέα, η διευθύντρια του μνημείου, σε άρθρο που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Corriere della Sera.


Ο Πύργος της Πίζας, το διάσημο επικλινές μνημείο της Ιταλίας, είχε κλείσει επί περίπου μία δεκαετία και ξανάνοιξε για το κοινό το 2001, καθώς οι μηχανικοί προσπαθούσαν να αποτρέψουν μια ενδεχόμενη πτώση του και να τον κάνουν πιο ασφαλή για τους επισκέπτες.

Ο «Αμφιτρύων» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Λ.Βογιατζή στην Επίδαυρο

Στις 4 και 5 Αυγούστου

Με το έργο «Αμφιτρύων» του Μολιέρου επανέρχεται ο Λευτέρης Βογιατζής στο Εθνικό Θέατρο.
Η παράσταση με πρωταγωνιστές τους Αμαλία Μουτούση, Γιώργο Γάλλο, Νίκο Κουρή, Δημήτρη Ήμελλο, Χρήστο Λούλη, Εύη Σαουλίδου και Στεφανία Γουλιώτη θα ανέβει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 4 και 5 Αυγούστου και στη συνέχεια θα κάνει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Ο Μολιέρος εμπνέεται από την ελληνική μυθολογία, στηρίζεται δεξιοτεχνικά πάνω στον Αμφιτρύωνα του Πλαύτου και μεταπλάθει τον μύθο του Αμφιτρύωνα και της Αλκμήνης σε μια απολαυστική κωμωδία.

Ο Δίας παίρνει τη μορφή του Αμφιτρύωνα για να τρυπώσει στο κρεβάτι της γυναίκας του Αλκμήνης και ο Ερμής τη μορφή του κωμικού υπηρέτη του Σωσία.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More