Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

22 Ιαν 2011

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....Απεφάνθη ο Δήμαρχος για τη Φιλαρμονική του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, ακολούθησε μια μεγάλη και ταυτόχρονα πολυτάραχη πορεία, από τη σύστασή της μέχρι και σήμερα, με αρκετές συγκρούσεις και φυσικά αλλάζοντας συνεχώς διεύθυνση.
Το περασμένο καλοκαίρι, τη θέση του «Μαέστρου» ανέλαβε ο κύριος Δ. Μανωλάτος, ο οποίος βρήκε μια απολύτως κατακερματισμένη Φιλαρμονική, με ελάχιστους μαθητές και κατάφερε μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες και προσωπικό αγώνα, να συγκεντρώσει έναν ικανό αριθμό μαθητών και «αναστήσει» κυριολεκτικά τη Φιλαρμονική της πόλης μας.
Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, ο κ. Μανωλάτος βρήκε τους άρχοντες της Ι.Π. Μεσολογγίου στο πλευρό του, έτοιμους και πρόθυμους να βοηθήσουν.
Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε, ο Δήμαρχος της πόλης, κύριος Παναγιώτης Κατσούλης, αποφάσισε να αντικαταστήσει τον κ. Μανωλάτο, χωρίς να προηγηθεί κάποιο συμβάν ή αφορμή για την εν λόγο αντικατάσταση. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ανταποκρίνεται σε κανένα «Δημοκρατικό» μοντέλο και όταν ο κ. Κατσούλης ερωτήθηκε για το αν έχουμε Δημοκρατία βάσει της οποίας αποφασίζουμε πλειοψηφικά η απάντησή του ήταν: «Εξαρτάται».
Οι αντιδράσεις που ακολούθησαν από την πλευρά των μαθητών της

Η θηλυκότητα μυστικό επαγγελματικής επιτυχίας

Το μυστικό των επιτυχημένων γυναικών είναι η θηλυκότητα: όσες έχουν πιο δυναμική συμπεριφορά έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάρουν προαγωγή. Βρετανοί ψυχολόγοι ισχυρίζονται ότι οι γυναίκες που θέλουν να δουν την καριέρα τους να απογειώνεται πρέπει να αντισταθούν στον πειρασμό να συμπεριφέρονται σαν άνδρες…
woman_sucess Οι έρευνες δείχνουν ότι όσες έχουν πιο δυναμική προσέγγιση απέναντι στη δουλειά και τους συναδέλφους είναι λιγότερο πιθανόν να προαχθούν σε σχέση με εκείνες που επιδεικνύουν μεγαλύτερη θηλυκότητα.

Τα ευρήματα, που θα ενοχλήσουν τις φεμινίστριες, δείχνουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχει μια γυναίκα στον κόσμο των ανδρών είναι να συμπεριφέρεται σαν «κυρία».

Aκόμα ένας λόγος που το ωροσκόπιο δεν βγαίνει

Όσοι επιμένουν να πιστεύουν στην αστρολογία, ίσως θα έπρεπε τουλάχιστον να αλλάξουν γνώμη για το ζώδιο στο οποίο ανήκουν: τα ωροσκόπια υπολογίζονται με βάση τη θέση του ζωδιακού κύκλου όπως ήταν πριν από 2.000 χρόνια, όχι όπως είναι σήμερα...
Οι αστρολόγοι υπολογίζουν τα ζώδια με βάση τη θέση του Ήλιου σε σχέση με συγκεκριμένους αστερισμούς την ημερομηνία γέννησης κάθε ανθρώπου. Λόγω όμως της ταλάντωσης του άξονα περιστροφής της Γης, τα άστρα έχουν μετατοπιστεί στον ουρανό από τότε που αναπτύχθηκε η αστρολογία.
Και αυτό σημαίνει ότι οι ημερομηνίες στις οποίες αντιστοιχούν τα ζώδια είναι σχεδόν ένα μήνα λάθος.
«Η αστρολογία μας λέει ότι ο Ήλιος βρίσκεται στην τάδε θέση, ενώ η αστρονομία λέει ότι βρίσκεται σε άλλη θέση» σχολιάζει στο LiveScience o Τζο Ράο, αστρονόμος του Πλανητάριου

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ για την επόμενη εβδομάδα στα δημόσια νοσοκομεία

Δωρεάν και χωρίς ραντεβού θα μπορούν να πραγματοποιούν το τεστ Παπανικολάου οι γυναίκες από 15 ετών και άνω, σε όλα τα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας που διαθέτουν γυναικολογική κλινική, από τις 24 ως τις 31 Ιανουαρίου.
Το πρόγραμμα γίνεται με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου της μήτρας και θα εφαρμόζεται την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου (24-31).
Επισκέψεις θα δεχονται τα παρακάτω νοσοκομεία:
- ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»
- ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΩΝ/ΛΕΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ «Η ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»
- ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»
- ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ»
- ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ « Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»
- ΓΕΝΙΚΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»

Νομιμοποίηση της κόκας

Η Ισπανία βάζει πλάτη στη Βολιβία καθώς συμφώνησε να τη βοηθήσει στη προσπάθειά της για να αποποινικοποιηθεί το μάσημα φύλλων κόκας, τα οποία ήδη διατίθενται στην αγορά της χώρας καθώς περιέχεται σε αναψυκτικά, οδοντόπαστες, λικέρ κτλ.
Η Βολιβία έχει υποβάλλει αναφορά για την ανατροπή μιας διάταξης της ενιαίας σύμβασης για τα ναρκωτικά του 1961 του ΟΗΕ, η οποία απαιτεί από τις χώρες την εξάλειψη του μασήματος των φύλλων κόκας.
Ο Βολιβιανός πρόεδρος Έβο  Μοράλες, ο οποίος ηγείται και σε μια τοπική ένωση για τους

Έμεινε παράλυτη από εγκεφαλικό μετά από ερωτική δαγκωματιά !

 Η 44χρονη πήγε μόνη της στο νοσοκομείο καθώς παρέλυσε ο αριστερός της ώμος ενώ χαλάρωνε βλέποντας τηλεόραση.
Οι γιατροί διαπίστωσαν πως η γυναίκα είχε πάθει ελαφρύ εγκεφαλικό όμως προβληματίζονταν για την αιτία μέχρι που είδαν μία μικρή πληγή στο λαιμό της , δίπλα από μία αρτηρία.
Η 44χρονη Νεοζηλανδή τους αποκάλυψε ότι ήταν μία ερωτική δαγκωματιά από τον εραστή της λίγες ημέρες νωρίτερα.
Σύμφωνα με τους γιατρούς εξαιτίας της δαγκωματιάς σχηματίστηκε θρόμβος στην αρτηρία της που ευτυχώς οδήγησε μόνο σε προσωρινή παραλυσία και όχι στο θάνατο.

Αποδείξεις: τι κρατάτε, τι αγνοείτε, ποια λάθη κοστίζουν

ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΤΕ ΤΟ 10% ΤΟΥ ΑΤΟΜΙΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ, ΜΕΧΡΙ 12.000 ευρώ * ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ, ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΣΤΕ ΜΕ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΥΠΟΛΕΙΠΕΤΑΙ
Αποδείξεις: τι κρατάτε, τι αγνοείτε, ποια λάθη κοστίζουν
Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ

Πόσες αποδείξεις πρέπει να συνυποβάλετε για να μη χάσετε το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ; Εχετε μπόνους αν προσκομίσετε παραπάνω από τις απαιτούμενες αποδείξεις; Αναγνωρίζεται ο λογαριασμός φυσικού αερίου ή τα ασφάλιστρα αυτοκινήτων;


Η συλλογή των αποδείξεων πήρε νέα μορφή από το περασμένο έτος. Οι έχοντες εισοδήματα άνω των 6.000 ευρώ, αν δεν προσκομίσουν αποδείξεις χάνουν το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ και επιβαρύνονται με φοροποινή. Πριν φθάσετε στη συμπλήρωση της ετήσιας φορολογικής σας δήλωσης, καταπιαστείτε με τις αποδείξεις.


Κατ' αρχήν πάρτε στυλό και ξαναγράψτε τις αποδείξεις που έχουν σβηστεί, αν βέβαια μπορείτε να

Προετοιμασία εν όψει επίσκεψης της τρόικας

Το έλλειμμα των οργανισμών της Γενικής Κυβέρνησης για το 2010, αλλά και η οικονομική πολιτική για την τριετία 2012 -2014 ήταν τα δύο βασικά θέματα της χθεσινής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ Μπομπ Τρα.
Η συνάντηση, που είχε και χαρακτήρα προετοιμασίας εν όψει της έλευσης την ερχόμενη Πέμπτη των τεχνικών κλιμακίων από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, δεν αναλώθηκε μόνο στον απολογισμό του 2010. Ο κ. Τρα όμως επέμεινε ιδιαίτερα στα θέματα που είχε θίξει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τον περασμένο Νοέμβριο.
Συγκεκριμένα, ζήτησε το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και των δημόσιων νοσοκομείων το 2010 οι οποίες ξεπερνούν τα 8,5 δισ. ευρώ. Ζήτησε, μάλιστα, μια αναλυτική λίστα των οφειλομένων (όπου είναι αυτό δυνατό ) ώστε οι ομάδες εργασίας που θα έρθουν στις 27 του μήνα να μην ξεκινήσουν τη συλλογή στοιχείων από μηδενική βάση.
Ένα ακόμη θέμα της χθεσινής συνάντησης ήταν ο προγραμματισμός για την πορεία της οικονομικής πολιτικής από το 2011 μέχρι και το 2014.
Τα φετινά μέτρα έχουν συμφωνηθεί μεν από τον περασμένο Νοέμβριο αλλά πλέον θα πρέπει να εξεταστούν σε ό,τι αφορά την αποδοτικότητα και τα

Αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων οι φαρμακοποιοί

Συνεδριάζει σήμερα το πρωί το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), προκειμένου να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων του κλάδου.
Υπενθυμίζεται ότι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους, οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας κράτησαν κλειστά τα φαρμακεία τους για τρεις μέρες την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη μπαίνει ξανά τριήμερο «λουκέτο».
Ο ΠΦΣ χαρακτηρίζει το σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε την Τετάρτη στη Βουλή «νομικό κατασκεύασμα». Όπως δήλωσε ο πρόεδρός του, Θ. Αμπατζόγλου, «η κυβέρνηση εξοντώνει το φαρμακείο της γειτονιάς και κάνει τον ασφαλισμένο έρμαιο των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων».
Χθες, κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΚΚΕ για τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι η Πολιτεία θα προχωρήσει στη διάθεση

Πανακότα




{5-6 μπολάκια}
500 γρ. γάλα.
500 γρ. κρέμα γάλακτος.
3-4 φύλλα ζελατίνης.
130-150 γρ. ζάχαρη.
1 φυσίγγιο βανίλια.
100 γρ. λικέρ αμαρέττο.

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγη ποσότητα από το γάλα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα σύρμα κουζίνας και στο τέλος προσθέτουμε και την λιωμένη ζελατίνη.

Γαλακτομπούρεκο

{για ένα ταψί}
6 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
6 κροκάδια αυγών
1 βανίλια σκόνη
Ξύσμα λεμονιού
12 φύλλα κρούστας
150 γρ. βούτυρο γάλακτος
Για το σιρόπι: 2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
Φλούδα και χυμό από ένα λεμόνι


Βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσει το γάλα με την ζάχαρη.
Ρίχνετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με το σύρμα ταυτόχρονα. Αφήνετε να πάρει μια βράση και κατόπιν προσθέτετε τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και την βανίλια ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
Μόλις αρχίσει να βράζει αποσύρετε από τη φωτιά.

21 Ιαν 2011

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....Φιλαρμονική Δ. Σολωμός

Η Ιερά Μητρόπολη Ι.Π. Μεσολογγίου δείχνοντας ακόμη μια φορά τις κοινωνικές και πολιτιστικές ευαισθησίες της, στάθηκε βοηθός και αρωγός του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής ¨Δ. Σολωμός", συνδράμοντας με υψηλό χρηματικό ποσό τις προσπάθειές μας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, τα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και αυτά του Μουσικού Σώματος, την ευχαριστούν θερμά, με τη διαβεβαίωση ότι τα χρήματα αυτά θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εκ του Δ.Σ.

Γιατί οι ενοχές παχαίνουν;

Σίγουρα, υπάρχουν μερικοί τυχεροί που απολαμβάνουν το φαγητό τους κι επιπλέον είναι κομψοί. Οι υπόλοιποι και μάλλον περισσότερο οι υπόλοιπες- κρατιόμαστε με ασκήσεις πειθαρχίας, αυτοέλεγχο, στέρηση και κόπο, για να μην «ξεφύγουμε» και υπερβούμε αυτό που είναι για εμάς το όριο της απόλαυσης, από τη μια, και του σωματικού μας βάρους, από την άλλη. Οι ενοχές μάς υψώνουν απειλητικά το χέρι όταν δεν τα καταφέρνουμε. Πόσο μας βοηθά, τελικά, αυτό στο να αποκτήσουμε μια υγιή σχέση με το φαγητό και με το σώμα μας;

Τα παρατράγουδα ενός θανάσιμου αμαρτήματος
Η λαιμαργία είναι ένα από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα. Αυτό όρισε η Καθολική Εκκλησία, και μάλιστα σαν το τρίτο σε σοβαρότητα αμάρτημα μετά την τεμπελιά και την αλαζονεία. Σήμερα,

Κατάθλιψη από την πολλή χρήση διαδικτύου



Quantcast
mouse Ένας έφηβος και γενικότερα ένας νέος της εποχής μας είναι απολύτως φυσιολογικό να περνάει κάποιο χρόνο στον υπολογιστή του, "σερφάροντας" στο διαδίκτυο. Αν όμως περνάει πάρα πολλές ώρες ή, αντίστροφα, πάρα πολύ λίγες έως καθόλου, τότε μπορεί αυτό να σηματοδοτεί ότι κινδυνεύει με κατάθλιψη, αν δεν έχει ήδη, σύμφωνα με μια νέα ελβετική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Λωζάννης, υπό τον δρα Πιέρ-Αντρέ Μισό, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Pediatrics" της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, διευκρίνισαν πως δεν πρέπει να κατηγορηθεί το ίδιο το Ίντερνετ για την ψυχική κατάσταση των νέων, καθώς βρέθηκαν έφηβοι, οι οποίοι δεν περνούσαν καθόλου ώρα στον υπολογιστή τους και, παρόλα αυτά, εμφάνιζαν συμπτώματα κατάθλιψης.

Αυτοψία στη Τουρλίδα-Κλείσοβα


kormo
Την Τετάρτη 12/01/2011 κλιμάκιο του Φορέα Διαχείρισης διενέργησε αυτοψία στη λιμνοθαλάσσια έκταση μεταξύ Τουρλίδας και Κλείσοβας, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως ΠΦ1 σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. 22306 ΦΕΚ 477/Β/31-5-2006.
Παρατηρήθηκαν δύο νεκρά πτηνά των ειδών: - Podiceps cristatus (σκουφοβουτηχτάρι) - Phalacrocorax carbo (κορμοράνου) – είδος χαρακτηρισμού ΖΕΠ (φωτό άρθρου)
Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά κατά τη διάρκεια της κυνηγητικής περιόδου, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να προβάλλουμε αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά από τους γνωστούς – αγνώστους, οι οποίοι όπως φαίνεται παραβιάζουν προκλητικά τη νομοθεσία περί θήρας και υποβαθμίζουν το ευαίσθητο οικοσύστημα του Εθνικού Πάρκο

Χ.Α.: Παραμένει θετικό το κλίμα


Σε θετικό έδαφος κινείται και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, συνεχίζοντας το ράλι των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων.
Αυτή την ώρα (11:18), ο γενικός δείκτης τιμών σημειώνει άνοδο 0,26% στις 1.550,96 μονάδες, μετά τα κέρδη 2,62% που κατέγραψε χθες. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 32,80 εκατομμύρια ευρώ.
Ο κλάδος των τραπεζών κερδίζει 0,74%, με τις μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς να σημειώνουν «άλμα» άνω του 5%.
Κέρδη 1,5% εμφανίζει και ο τίτλος της ΔΕΗ.
Συνολικά, οι τιμές 48 μετοχών κινούνται ανοδικά, 21 υποχωρούν και 25 παραμένουν σταθερές.

Κολλημένοι με το Facebook;

Τα προφίλ στο Facebook είναι κάτι σαν… τον αφαλό στο σώμα μας. Όλοι έχουν! Εντάξει, ίσως η έκφραση αυτή να είναι λίγο υπερβολική, αλλά τα νούμερα αποδεικνύουν ότι τα άτομα που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, γίνονται όλο και πιο εθισμένα με το Facebook, μέρα με τη μέρα. Αυτά αναφέρονται σε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα mashable.com που ασχολείται με νέα και ειδήσεις από τον χώρο των social media.
Το Facebook περιγράφεται ως μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνούν με τους φίλους τους, να δημιουργήσουν καινούργιες σχέσεις, να συγκροτήσουν ομάδες κοινού ενδιαφέροντος. Δημιουργήθηκε από τον φοιτητή του Harvard, Mark Zuckerberg, τον Φεβρουάριο του 2004 και έκτοτε έχει μπει τόσο πολύ στη ζωή μας, που έχει γίνει… η ζωή μας. Αρχικά υπήρχε για να συνδέει

Μπαρόζο: Οι Γερμανοί δίνουν πολλά, παίρνουν επίσης πολλά

«Η Γερμανία μπορεί να προσφέρει πολλά στην Ευρώπη, δέχεται όμως και πολλά από την Ευρώπη», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατακρίνοντας τις συνεχείς γερμανικές αντιρρήσεις για τη διεύρυνση του EFSF.
«Η Γερμανία μπορεί να προσφέρει πολλά στην Ευρώπη, δέχεται όμως και πολλά από την Ευρώπη», τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κατακρίνοντας τις συνεχείς γερμανικές αντιρρήσεις στη διεύρυνση του EFSF.
«Πρέπει τώρα να δείξουμε σαφώς στις αγορές ότι δεν κάνουμε δηλώσεις, αλλά λαμβάνουμε αποφάσεις. Αυτό δεν είναι απλώς η άποψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι επίσης η άποψη του Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», συμπλήρωσε.

Σε ποιους επιρρίπτουν ευθύνες τα κόμματα

Γνωστοποιήθηκαν από τη γραμματεία της εξεταστικής επιτροπής που διερεύνησε την υπόθεση Siemens τα ονόματα των πρώην υπουργών που προτάθηκαν από τα κόμματα να ερευνηθούν περαιτέρω για τυχόν ευθύνες τους στην υπόθεση.
Πολιτικές ευθύνες σε πέντε πρώην «πράσινους» και επτά «γαλάζιους» υπουργούς αποδίδει στην πορισματική του θέση για την υπόθεση Siemens το ΠΑΣΟΚ ζητώντας διερεύνηση για τυχόν άλλες ευθύνες.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι κυβερνητικοί βουλευτές επιρρίπτουν ευθύνες στους πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ Αναστάσιο Μαντέλη, Χρήστο Βερελή, Γιάννο Παπαντωνίου, Νίκο Χριστοδουλάκη και Ακη Τσοχατζόπουλο, αλλά και στους πρώην υπουργούς της ΝΔ Μιχάλη Λιάπη, Γιώργο Αλογοσκούφη, Γιώργο Βουλγαράκη, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, Βύρωνα Πολύδωρα, Προκόπη Παυλόπουλο και Γιάννη. Παπαθανασίου.

20 Ιαν 2011

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....Πραγματοποιήθηκε η προειδοποιητική κατάληψη των ιατρείων του ΙΚΑ Μεσολογγίου


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
                                                                                                          
Την Πέμπτη 20/1 πραγματοποιήθηκε η προειδοποιητική κατάληψη των ιατρείων του ΙΚΑ Μεσολογγίου που συνέπεσε και με την πανελλαδική απεργία των ιατρών. Η Διοίκηση του Ε.Κ.Μ. για μια ακόμη φορά διαμαρτυρήθηκε για την παρατεινόμενη κοροϊδία της κεντρικής Διοίκησης που εδώ και 6 μήνες δεν προχωρά στην ανανέωση ή προκήρυξη θέσεων ιατρικού προσωπικού, που έχει σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των εργαζομένων και συνταξιούχων. Τελικά η ολιγωρία αυτή είναι τυχαία ή υποκρύπτει αλλαγές

Σωρεία καταγγελιών κατα του Facebook..

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEimQ75big4xasVIqbGXs-dLSJ0441YbbnM3dpr9bRb44phZ6epqdD8Hfs13NkjHiqHoWy1KbcgeCRaSTDAzpDVm0cD-uUvjwX5e3_WNqavOkHgVvUgB38FnumQtHC74_x96DpxuOp35CNo/s400/fb.jpgΈξαρση καταγγελιών και παραπόνων από χρήστες του Facebook, που αφορούν την ασφάλεια των στοιχείων που περιλαμβάνονται στις σελίδες του..., διαπιστώνεται στην Ελλάδα, τη στιγμή που η χρήση των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, αυξάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στη χώρα μας, ο αριθμός των καταγγελιών που αφορούν το διαδίκτυο διπλασιάστηκε κατά το 2010, σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες χρονιές, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό αυτών (72%)
αφορά παραβάσεις προσωπικών δεδομένων στο Facebook.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η μη κυβερνητική οργάνωση Ν.Ε.Ο.Ι., κατά το 2010 δέχτηκε 218 καταγγελίες, εκ των οποίων το 72% αφορούσε παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων στο Facebook, το 16% πορνογραφικά μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των χρηστών του

19 Ιαν 2011

Νίκολα Γκρούεφσκι : Οι Έλληνες μας πουλάνε ιστορίες

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κατηγορεί τη χώρα μας πως δεν βοηθάει για τον συμβιβασμό στην ονομασία γιατί δεν καταλαβαίνουμε πως στη χώρα του ζουν Μακεδόνες που μιλούν τη μακεδονική.
"Η εντύπωση που σχηματίζω είναι ότι η Ελλάδα δεν αισθάνεται καμία πίεση για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας ή και να αισθάνεται κάποια πίεση αυτή είναι πολύ μικρή, με αποτέλεσμα να μην ανησυχεί και να μην έχει κίνητρο να προβεί σε συμβιβασμό", σχολίασε ο κ. Γκρούεφσκι, σε συνέντευξή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ, "ΜΙΑ".

Οι καρχαρίες δεν έχουν έγχρωμη όραση, δείχνει εργαστηριακή μελέτη


Η ζωή στην ανοιχτή θάλασσα δεν χρειάζεται χρώμα

Σίδνεϊ, Αυστραλία

Σε αντίθεση με τα περισσότερα χερσαία ζώα, για τα οποία η έγχρωμη όραση είναι θέμα ζωής ή θανάτου, τα περισσότερα είδη καρχαρία έχουν μονοχρωματική όραση, προσαρμοσμένη στα σκοτεινά βάθη.

Το συμπέρασμα προκύπτει από εργαστηριακή μελέτη στην Αυστραλία, η οποία εξέτασε τους αμφιβληστροειδείς 17 ειδών καρχαριών με την τεχνική της φασματοφωτομετρίας.


Το πείραμα έδειξε ότι η όραση των καρχαριών βασίζεται κυρίως στα ραβδία, φωτοευαίσθητα κύτταρα που υπάρχουν και στα ανθρώπινα μάτια για να διευκολύνουν τη νυχτερινή όραση. Τα ραβδία είναι εξαιρετικά ευαίσθητα στο φως, δεν μπορούν όμως να διακρίνουν χρώματα, δηλαδή ακτινοβολία σε

Η λύση του Hangover..

Tον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται άμεσα το hangover, δηλαδή οι δυσάρεστες συνέπειες της μέθης, ανακάλυψαν αμερικανοί επιστήμονες.
Αυτό που προτείνουν είναι κατάποση ασπιρίνης, όχι με νερό, αλλά με καφέ.

Σύμφωνα με τα ευρήματά τους,
η καφεΐνη που έχει ο καφές και τα αντιφλεγμονώδη συστατικά της ασπιρίνης και των άλλων παυσίπονων, δρουν κατά της αιθανόλης ή του καθαρού οινοπνεύματος που παραμένει στον οργανισμό μετά τη μέθη.
Το άλας που περιέχει το καθαρό οινόπνευμα είναι αυτό που προκαλεί πονοκέφαλο, ακόμη και εάν ληφθεί σε μικρές δόσεις.

Στο πλαίσιο των πειραμάτων, ο καθηγητής Michael Oshinsky
από το Πανεπιστήμιο Tomas Jefferson της Φιλαδέλφεια, προκάλεσε πονοκέφαλο σε....
αρουραίους, δίνοντάς τους μικρές ποσότητες αλκοόλ.
Ακολούθως, τους χορήγησε καφεΐνη και παυσίπονα φάρμακα για να αποκαλύψει τον τρόπο με τον οποίο ο συνδυασμός μπλοκάρει το άλας του αλκοόλ και ανακουφίζει από τον πόνο.

18 Ιαν 2011

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....Κατάληψη των ιατρείων του ΙΚΑ Μεσολογγίου !

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου και ώρα 10:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί συμβολική κατάληψη των ιατρείων του ΙΚΑ Μεσολογγίου λόγω της παρατεινόμενης κοροϊδίας της κεντρικής διοίκησης για την ανανέωση και υπογραφή των συμβάσεων των ιατρών του ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αφάνταστα οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.
Συνάδελφοι,
-        Να μην επιτρέψουμε:
α) Την περικοπή των δημόσιων δαπανών για την υγεία.

Oδηγίες για τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης

Οδηγίες για τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης έτους 2011 δίνει το υπουργείο Οικονομικών.
Οδηγίες για τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης έτους 2011 δίνει το υπουργείο Οικονομικών. Το βασικό έντυπο Ε1 έχει αλλαγές σε τουλάχιστον 30 σημεία, όπως, για παράδειγμα, στους πίνακες για τον αντικειμενικό προσδιορισμό των εισοδημάτων, στους οποίους δηλώνονται οι κατοικίες, τα ΙΧ αυτοκίνητα, τα σκάφη αναψυχής, τα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, οι δαπάνες για υπηρετικό προσωπικό και οι δαπάνες απόκτησης περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας.

Εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου χωρίς «παράθυρα»

Την πλήρη εφαρμογή του νόμου για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, χωρίς καμία εξαίρεση, ανακοίνωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος.
Την πλήρη εφαρμογή του νόμου για την καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, χωρίς καμία εξαίρεση, ανακοίνωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.


Τέρμα τα ψέματα, ό,τι κάπνισαν τους τελευταίους μήνες σε μπαρ, εστιατόρια και καφέ, κάπνισαν. Ο αντικαπνιστικός νόμος, που προβλέπει την καθολική απαγορευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους χωρίς καμία εξαίρεση, θα εφαρμοστεί ως έχει, χωρίς τροποποιήσεις, σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός και ανακοίνωσε την ενεργοποίηση και του Σώματος

Μοναξιά: Δεν είστε (οι) μόνοι

Αν ρωτούσαμε έναν ψυχολόγο ποιο είναι το συχνότερο «παράπονο» όσων προστρέχουν σε αυτούς, χωρίς αμφιβολία η μοναξιά θα συγκαταλεγόταν στις κορυφαίες απαντήσεις.
lonnely Τι είναι, όμως, η μοναξιά; Φταίμε εμείς οι ίδιοι γι’ αυτό το αίσθημα; Σε ποιον μπορούμε να απευθυνθούμε; Το τελικό είναι το εξής: Μην ανησυχείτε: Δεν είστε οι μόνοι που νιώθετε μόνοι.

Ορίζοντας την μοναξιά…
Είναι αίσθημα –που ίσως το προκαλούμε οι ίδιοι- ; Είναι πάθηση; Αποτελεί σύμπτωμα της κατάθλιψης; Το σίγουρο είναι ότι απασχολεί πολλούς . Σχετική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Clinical Nursery υποστηρίζει πως ένα στα τρία άτομα νιώθουν μοναξιά. Σε ελληνικά δεδομένα, αν ισχύουν τα παραπάνω ευρήματα, αυτή την στιγμή έχουμε 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους που νιώθουν μόνοι.

17 Ιαν 2011

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΣΟΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ – ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑ


Οι εξελίξεις το τελευταίο διάστημα σχετικά με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην Αιτωλ/νία, επιβεβαίωσαν τους αρχικούς μας φόβους και ενστάσεις.
Η ΔΕΗ την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011 ενημερώνει την ΡΑΕ ότι σε 18 νομούς της χώρας – μεταξύ των οποίων και η Αιτωλ/νία – το δίκτυο είναι κορεσμένο! Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι η συνολική ισχύς των αιτήσεων για φωτοβολταϊκά υπερβαίνει την μέγιστη ζήτηση του νομού. Παράλληλα η τεχνογνωσία της ΔΕΗ είναι ανεπαρκής για εξέταση των αιτήσεων που κατατέθηκαν, πράγμα που σημαίνει σε απλά ελληνικά, ότι έρχονται ιδιώτες αξιολογητές. Στην

Σταλινισμού παρενέργειες


    Γιώργος Ρούσης
Από την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", 16 Ιανουαρίου 2011

Στο προηγούμενο κυριακάτικο σχόλιό μου έγραφα: «Η προσπάθεια πολύμορφης προβολής των αρνητικών πλευρών της σταλινικής περιόδου (...) αποτελεί μια προσπάθεια απαξίωσης του σοσιαλισμού, μέσα από την ταύτισή του με (αυτήν την περίοδο) και όλα τα έκτροπα που συντελέστηκαν κατά τη διάρκειά της.

Με άλλα λόγια, στο βαθμό που το φάντασμα του κομμουνισμού συνεχίζει να πλανάται (...) οι δυνάμεις της συντήρησης είναι απολύτως λογικό να επιχειρούν να το απαξιώνουν και ο πλέον εύκολος (...) τρόπος να το πράξουν, είναι να το ταυτίζουν με την πλέον αποτρόπαια ιστορικά διαστρέβλωσή του».

Ιδού πώς αναποδογυρίζει στην κυριολεξία το όργανο της Κ.Ε. του ΚΚΕ, με σχόλιο του οποίου ο συντάκτης δεν έχει ούτε καν το θάρρος να υπογράψει με το όνομά του,

Λουκέτο στα φαρμακεία όλης της χώρας Τετάρτη - Πέμπτη - Παρασκευή

Διαδοχικές 24ωρες απεργίες την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή θα κάνουν οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα, μετά την απόφαση που πήρε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.
Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν επίσης 24ωρες απεργίες τις ίδιες ημέρες. Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου θα συνεδριάσουν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.
'Οπως λένε: "Ο διάλογος με το υπουργείο έληξε άδοξα γιατί ήταν προσχηματικός, κατά την άποψή μας. Διαφωνούμε σε τέσσερα σημεία: στο προτεινόμενο ωράριο που είναι εξουθενωτικό, στο ιδιοκτησιακό που είναι το πιο σοβαρό θέμα για εμάς, στις εκπτώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία που είναι υπερβολικές, και στα πληθυσμιακά κριτήρια, με τα οποία θα ανοίξουν χιλιάδες νέα φαρμακεία, γεγονός που θα καταστρέψει όλο το φαρμακευτικό σύστημα".
Σήμερα και αύριο Τρίτη θα είναι κλειστά τα φαρμακεία του Πειραιά

Έρχεται πόρισμα ΣΔΟΕ για Άκη – 17 πολιτικοί και ΓΓ υπό έλεγχο - Διορία από Παπανδρέου

Πάνω από 17 μεγάλα ονόματα – υπουργοί και Γενικοί Γραμματείς υπουργείων – των δύο μεγάλων κομμάτων ερευνώνται από το ΣΔΟΕ για παράνομο πλουτισμό, ξέπλυμα χρήματος και φοροδιαφυγή. Σε προχωρημένη φάση ο έλεγχος για την περιουσία του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News.
Οι πολιτικοί που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ είναι σύμφωνα με την εφημερίδα ηχηρά ονόματα των δύο κομμάτων, με υποθεσεις που απασχόλησαν κατά καιρούς την κοινή γνώμη. Ορισμένοι εξ αυτών ενεπλάκησαν σε Eξεταστικές για περιπτώσεις που έχουν αποχρώσες

16 Ιαν 2011

Ο ορισμός του μαλάκα

Για να ξέρουμε τι μας γίνεται!

Στα αρχαία ελληνικά η λέξη σήμαινε "άρρωστος". Η λέξη προέρχεται εκ του ρήματος μαλακιάω, που σημαίνει μαλακώνω. Συνώνυμα ρήματα: καταμαλακίζω, πλαδαρούμαι, μαλακύνω. Ως ουσιαστικό η λέξη μαλακία είναι Ιωνική και σημαίνει μαλακός. Στον "Περικλέους Επιτάφιο" του Θουκυδίδη (...φιλοκαλούμεν γαρ μετ' ευτελείας, και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας) η λέξη σημαίνει την μαλθακότητα. Στα Νικομάχεια Ηθικά του Αριστοτέλη η λέξη χρησιμοποιείται για να υποδηλώσει την καρτερικότητα, ενώ ως λατινική λέξη η malacia, υποδηλώνει την ήρεμη θάλασσα.[3]
Στα νεότερα χρόνια η λέξη μαλακία ταυτίσθηκε με την διανοητική ανεπάρκεια ή εγκεφαλική παθογένεση, εξ ού και η "μαλάκυνση εγκεφάλου". Επίσης και στην εκκλησιαστική γλώσσα διαφαίνεται η αυτή σημασία "από πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν" δηλαδή ως πνευματική ασθένεια - αρρώστια.

          Μερικά είδη....
* Βρώσιμος: Φάε ένα μαλάκα
* Έχει βαρος: Πολλά κιλά μαλάκας
* Φορητός: Πάρε ένα μαλάκα

Έριχ Φρομ, 1900-1980 (Erich Fromm)


Έριχ Φρομ, γερμανικής καταγωγής αμερικανός ψυχαναλυτής και κοινωνικός φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Φρανκφούρτη του Μάιν το 1900 και πέθανε στο Μπουράλτο της Ελβετίας το 1980. Άρχισε να ασκεί ψυχανάλυση ως μαθητής του Φρόιντ, αλλά σύντομα διαφώνησε μαζί του. Εγκαταλείπει την ναζιστική Γερμανία το 1933 για τις Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας ήδη μεγάλη φήμη. Το 1934 γίνεται μέλος του διδακτικού προσωπικού του πανεπιστημίου Κολούμπια. Το 1941 μέλος του διδακτικού προσωπικού του Κολεγίου Μπένινγκτον στο Βερμόντ και το 1951 διορίζεται καθηγητής της Ψυχανάλυσης στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού. Από το 1957 ως το 1961 ήταν συγχρόνως καθηγητής και στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, για να επιστρέψει τελικά στην Νέα Υόρκη το 1962 ως καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Ο άνθρωπος ως ιστορικό ον

Πως να διαβάζετε τα πρόσωπα των ανθρώπων...

Για αιώνες οι άνθρωποι προσπαθούσαν να κατανοήσουν τις πτυχές του χαρακτήρα ενός ατόμου απλά και μόνο παρατηρώντας το... πρόσωπό του. Οι αρχαίοι Κινέζοι πίστευαν ότι το πρόσωπο αποτελεί αντανάκλαση του εσωτερικού μας κόσμου. Στη Μεσαιωνική Ευρώπη η ομορφιά θεωρούνταν συνώνυμη με την αρετή και η ασχήμια σημάδι του κακού. Αλλά και σε πιο πρόσφατες περιόδους η φρενολογία , δηλαδή η μελέτη του σχήματος του κρανίου, χρησιμοποιήθηκε συχνά για να ‘’προσδιορίσει’’ την ενοχή των υπόπτων για εγκλήματα.
Παρόλο που αυτές οι ‘’προχωρημένες’’ ιδέες δε φαίνεται να επαληθεύονται από σύγχρονες μελέτες, εξακολουθεί να υπάρχει η αντίληψη ότι ορισμένες πτυχές του προσώπου μπορούν να μας επιτρέψουν να σχηματίσουμε μια πρώτη άποψη για τους

Κρύβουν τις μετρήσεις για τις διοξίνες

Μυστικές από τους πολίτες οι όποιες μετρήσεις έχουν γίνει από τον ΕΦΕΤ για τα επίπεδα διοξινών σε τομείς τυποποιημένων προϊόντων ή κηπευτικών και άλλων ειδών διατροφής, καθώς, εκτός από το επίσημο site που είναι γυμνό από ανάλογη πληροφόρηση, η ηγεσία του αρνήθηκε να δώσει στοιχεία.
Μόνο σε επίσημες αρχές μπορούμε να δώσουμε, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ κ. Ράλλης στη Ναταλία Τσιγαρίδου, υπεύθυνη του Δικτύου Δράσης Καταναλωτών τής Greenpeace, χωρίς να μπει καν στον κόπο να καταλάβει ότι δεν αφορά το ζήτημα αυτό μια οργάνωση αλλά την πολιτεία, τους πολίτες, που μένουν «γυμνοί» από ενημέρωση και εγκληματικά απροστάτευτοι απέναντι σε προβλήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία.

10 λόγοι για να ξανασκεφτείτε τη σχέση σας

Σ’ αγαπάει πολύ» μου είπε, και γέλασα βεβιασμένα. «Προφανώς, αλλιώς γιατί να είναι μαζί μου;» απάντησα. «Μην το λες. Ξέρεις πόσοι άνθρωποι μένουν μαζί από κεκτημένη ταχύτητα;». Δεν ήξερα. Ήμουν μικρή, και είχα άγνωστες λέξεις. Περνούν αρκετά χρόνια –ή αρκετά χιλιόμετρα στο κοντέρ των σχέσεων, αν προτιμάτε– μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχουν όντως σχέσεις που «εκκρεμούν», που απλά επιβιώνουν, επειδή ένας από τους δύο ή και οι δύο σύντροφοι δεν έχουν προλάβει να σκεφτούν ότι δεν θέλουν πια να είναι μαζί. Ή δεν το έχουν συνειδητοποιήσει. Ή δεν θέλουν να το παραδεχτούν. Ή «πού να τρέχεις τώρα;».
rethink-relationship Αντιστεκόμενοι στα κοελικά κλισέ περί διάρκειας ζωής και κρυμμένης πίσω από τον επόμενο χωρισμό ευτυχίας, μπορούμε απλά να πούμε πως τα δέκα σημάδια που ακολουθούν είναι μερικές αλάνθαστες ενδείξεις που αναβοσβήνουν προς την έξοδο κινδύνου. Το αν θα τις ακολουθήσετε έχει

Το ταλέντο δεν είναι έμφυτο

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το ταλέντο είναι κάτι που αφορά στη γενετική. Με λίγα λόγια ότι υπάρχουν “έμφυτα ταλέντα” αθλητών, “χαρισματικοί μουσικοί” και “καλλιτέχνες εκ γενετής”. Όσοι όμως πιστεύουν ότι οι ιδιοφυΐες γεννιούνται και δε γίνονται, καλύτερα να το ξανασκεφτούν, σύμφωνα με τον Αμερικανό συγγραφέα David Shenk…
cristiano_ronaldo Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιστήμη έχει αποδείξει ότι οι ικανότητές μας προέρχονται από μια διαδικασία ανάπτυξης, πράγμα που συμπεριλαμβάνει και όσα λαμβάνουμε από τα γονίδιά μας.

Πριν από έναν αιώνα, οι γενετιστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα γονίδια λειτουργούν μηχανικά, διαγράφοντας την ίδια πορεία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ανεξαρτήτως προσώπου. Πλέον οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι τα γονίδια επιδρούν διαφορετικά ανάλογα με τον άνθρωπο.

Η μπύρα είναι υγιεινή και..βοηθάει στο αδυνάτισμα !

Δύο ποτήρια μπύρα ale και lager την ημέρα μπορούν να μας βοηθήσουν να αδυνατίσουμε, ενώ μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη και υπέρτασης, σύμφωνα με νέα μελέτη...

Οι ισπανοί ερευνητές που την πραγματοποίησαν εξήγησαν ότι η μπύρα περιέχει φολικό οξύ, βιταμίνες, σίδηρο και ασβέστιο, και ότι παρέχει τα ίδια οφέλη στην υγεία με αυτά που ήδη έχουν αποδοθεί στην μετρημένη κατανάλωση κρασιού.
«Η κατανάλωση έως μισού λίτρου μπύρα την ημέρα παρέχει θρεπτικά και ιατρικά οφέλη», είπε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ραμόν Εστρούθ. «Είναι μύθος ότι η μπύρα οδηγεί κατ’ ανάγκην στην αύξηση του σωματικού βάρους. Η αλήθεια είναι πως δεν περιέχει λίπη ενώ το θερμιδικό φορτίο της είναι χαμηλό».
Αναφερόμενος στην χαρακτηριστική «μπάκα» που πιστεύεται ότι αποκτούν οι λάτρεις της

Τσιγάρο µόνο µε ποτό και φόρο

Νέες ρυθµίσεις για την απαγόρευση του καπνίσµατος ανακοινώνει την προσεχή εβδοµάδα η κυβέρνηση, προκειµένου να σταµατήσει το νόθο καθεστώς που ισχύει, µε τη σχεδόν ολοκληρωτική ακύρωση του ισχύοντος νόµου. Οπως έγινε γνωστό,η κυβέρνηση προτίθεται να τροποποιήσειτον νόµο για την απαγόρευση του καπνίσµατος επιβάλλοντας φόρο, τον οποίο θα καταβάλλουν τα κέντρα διασκέδασης που θα επιτρέπουν το κάπνισµα για τους πελάτες τους. Σύµφωνα µε όσα µελετά η κυβέρνηση, το κάπνισµα θα επιτρέπεται σε κέντρα όπου σερβίρεται κυρίως αλκοόλ, συγκεκριµένα στα κέντρα διασκέδασης (µπουζούκια, µιούζικ χολ, ντίσκο κ.λπ.), στα µπαρ κάθε µορφής και στα καζίνα.
Ο φόρος θα επιβάλλεται µεβάση τα τετραγωνικά µέτρα πουκαταλαµβάνουν τα συγκεκριµένα κέντρα διασκέδασης – σύµφωνα µε τις πρώτες εκτιµήσεις, αυτά θα προσδιοριστούν σε 300 ή

Τα τρικ των σούπερ μάρκετ

Ένα άρθρο που σας ενδιαφέρει...
Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να καταλάβεις τις προσπάθειες χειραγωγησής σου. Ο βασικότερος είναι να καταλάβεις πως λειτουργεί ο εαυτός σου...
Ας αρχίζουμε λοιπόν με μια απλή βασική αντικατασκοπευτική εργασία…
Δε θα ξαναδείτε ποτέ πια τα σουπερμάρκετ ή τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα με το ίδιο μάτι μετά από αυτό.

Η είσοδος είναι στα δεξιά, εντούτοις εσείς περπατάτε αριστερά.

Σε όλα τα σύγχρονα σουπερμάρκετ ο σκλάβος ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθήσει μια αριστερόστροφη φορά

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More