Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

26 Μαρ 2011

Ε.Ε.: Συμφωνία επί του συνολικού οικονομικού «πακέτου»

Βρυξέλλες
Του ανταποκριτή της Ναυτεμπορικής ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΛΟΥ
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες επικύρωσαν το περιεχόμενο της συνολικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε, χθες τα μεσάνυχτα στις Βρυξέλλες, σχετικά με τη συνολική απάντηση στην κρίση δημοσίου χρέους.
Τα κυριότερα σημεία του «πακέτου» της συνολικής απάντησης, που ενδιαφέρουν άμεσα και τη χώρα μας, είναι τα εξής:

- Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στην αύξηση των πόρων του στα 440 δισ. ευρώ από 250 δισ. ευρώ που είναι σήμερα. Συμφώνησαν επίσης

25 Μαρ 2011

Γιατί η Δύση θέλει να ρίξει το Καντάφι – Τι τρέμει η Άγκυρα


Το εξεγερσιακό τσουνάμι «πνίγει» τα τουρκικά σχέδια.
Του Σταύρου Λυγερού

Επισήμως, η επιχείρηση
«Αυγή της Οδύσσειας» δεν έχει ως επίσημο στόχο την ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι. Είναι σαφές, όμως, ότι πιθανότητες ενός συμβιβασμού, που θα περιλαμβάνει τη παραμονή του στην εξουσία, καθίστανται αμελητέες. Όπως ήταν αναμενόμενο, η δυναμική της εμπλοκής οδηγεί τις δυτικές δυνάμεις να υπερβούν την εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας.


Xοιρινό με κρεμμύδια-Η συνταγή της κυριακής!

  {για 4 άτομα}
1 κιλό χοιρινό
2½ κιλά κρεμμύδια
1 κιλό πατάτες
1 μικρό ματσάκι σέλινο
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
ο χυμός ενός λεμονιού


Kόβετε το χοιρινό σε 4 μερίδες. Kαθαρίζετε και κόβετε τα κρεμμύδια στα τέσσερα. Kαθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες. Ψιλοκόβετε το σέλινο. Σιγοβράζετε το χοιρινό σε 2½ λίτρα νερό μαζί με τα κρεμμύδια και το σέλινο. Mετά από περίπου 45 λεπτά βρασμό αφαιρείτε το κρέας και προσθέτετε τις πατάτες και το ελαιόλαδο. Mόλις η σάλτσα χυλώσει και οι πατάτες μαλακώσουν, προσθέτετε το κρέας και το λεμόνι και το κατεβάζετε από τη φωτιά.

Bόλτα στα πιο σοκολατένια μουσεία του κόσμου...

Νομίζατε ότι η σοκολάτα αποτελεί απλά μια λαχταριστή επιλογή προς τέρψη… του στομαχιού μας και –κατά πολλούς- για τη βελτίωση της διάθεσής μας; Εμείς θα σας παρουσιάσουμε μια ακόμη ιδιότητά της, αυτή του εκθέματος!
Σε όσους αρέσει η σοκολάτα, το θέμα αυτό θα αποτελέσει πιθανόν μια πολύ καλή αφορμή για ένα ταξίδι. Οι υπόλοιποι μπορείτε απλά να ρίξετε μια ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες και ίσως, τελικά να συνειδητοποιήσετε ότι είστε περισσότερο σοκολατόφιλοι απ’ όσο νομίζατε.
Σας παρουσιάζουμε λοιπόν, τα καλύτερα μουσεία σοκολάτας του κόσμου και σας ευχόμαστε να τα επισκεφθείτε σύντομα από κοντά!
The Cologne Chocolate Museum, Κολωνία, Γερμανία
Το The Cologne Chocolate Museum στην Κολωνία
Σε ένα φουτουριστικό κτήριο που μοιάζει με πλοίο, δίπλα στον ποταμό Ρήνο, το μουσείο αυτό έχει στόχο να μάθει στους επισκέπτες την -3.000 χρόνων- ιστορία της σοκολάτας, μέσα από τρεις ορόφους εκθεμάτων. Φυσικά, τη μεγαλύτερη προσοχή τραβάει το περίφημο συντριβάνι σοκολάτας. Οι

Σύνοδος κορυφής Ε.Ε -- Μανιφέστο υπερδεκαετούς λιτότητας




Πορτογαλικό φιάσκο στις Βρυξέλλες; 


Η κατάρρευση της κυβέρνησης Σόκρατες παρατείνει την ευρωπαϊκή περιδίνηση- Μανιφέστο υπερδεκαετούς λιτότητας εγκρίνουν οι 27 που συνεχίζουν το κρυφτούλι με τις αγορές


Η περιδίνηση της Ε.Ε. και του ευρώ παίρνει νέα παράταση τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο, αν οι 27 ηγέτες που βρίσκονται στις Βρυξέλες για την εαρινή σύνοδο δεν αποφασίσουν σήμερα να ταϊσουν το θηρίο των αγορών – και κυρίως τις τράπεζες- με κάτι πιο γενναιόδωρο από όσα τους έχουν προσφέρει μέχρι τώρα.

Γεννηθήτω το Σύμφωνο «Euro plus»

Επιτεύχθηκε χθες αργά το βράδυ συμφωνία για το «Σύμφωνο το ευρώ», με τη Γερμανία να πετυχαίνει επιμήκυνση του χρόνου συνεισφοράς της και με ένα μόνιμο μηχανισμό στήριξης που θα διαθέτει άμεσα 500 δισ. ευρώ σε χώρες-μέλη με προβλήματα.
"Υιοθετήσαμε τη συμφωνία του ευρώ (Euro plus pact), είναι αυτό που θέλουν περισσότερο οι χώρες της ευρωζώνης" σημείωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τονίζοντας πως στην υιοθέτηση του Συμφώνου προχωρούν και 6 χώρες εκτός της ευρωζώνης. Πρόκειται για για τη Δανία, την Πολωνία, την Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Λιθουανία και τη Λετονία., ενώ "εκτός" μένουν οι Βρετανία, Ουγγαρία και Σουηδία.

Η αλλαγή της ώρας και οι επιπτώσεις της στην υγεία μας

Χωρίς να καταλάβουμε πότε πέρασε ο καιρός, ήρθε πάλι η στιγμή που θα ρυθμίσουμε όλα τα ρολόγια του σπιτιού, του αυτοκινήτου και του γραφείου μας στη θερινή ώρα, απολαμβάνοντας το φως του ήλιου παραπάνω από ‘δω και πέρα. Αυτό από μόνο του σίγουρα μας χαροποιεί, αφού βραδιάζει αργότερα και αισθανόμαστε ότι πλησιάζει το καλοκαίρι και δεν αργεί η στιγμή που θα σχεδιάζουμε ξανά τις διακοπές μας.
Από την άλλη, όμως, οι επιστήμονες και οι έρευνες πάνω στους κιρκαδικούς ρυθμούς (τους κατά προσέγγιση 24ωρους κύκλους που παρουσιάζουν οι δραστηριότητες των ζώντων οργανισμών) δείχνουν ότι οι επιπτώσεις αυτής της αλλαγής στον ύπνο μας – και κατ’ επέκταση στην υγεία μας - είναι πολύ μεγαλύτερες από τη σύγχυση που νιώθουμε όταν χτυπά το ξυπνητήρι το πρωί, ειδικά για όσους αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα υγείας.

ΕΕ: Συμφωνία επί του συνολικού οικονομικού «πακέτου»

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα επικυρώσουν σήμερα το περιεχόμενο της συνολικής συμφωνία που επιτεύχθηκε, χθες τα μεσάνυχτα στις Βρυξέλλες, σχετικά με τη συνολική απάντηση στην κρίση δημοσίου χρέους.
Τα κυριότερα σημεία του «πακέτου» της συνολικής απάντησης, που ενδιαφέρουν άμεσα και τη χώρα μας, είναι τα εξής:
- Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στην αύξηση των πόρων του στα 440 δισ. ευρώ από 250 δισ. ευρώ που είναι σήμερα. Συμφώνησαν επίσης και αυτό είναι η σημαντικότερη εξέλιξη, να παρεμβαίνει, όταν κρίνεται αναγκαίο, και υπό αυστηρές προϋποθέσεις στην πρωτογενή αγορά κρατικών ομολόγων (κατά την έκδοση). Η αύξηση της συνεισφοράς κάθε χώρα θα καθοριστεί μέσα στο επόμενο διάστημα, διότι η Φινλανδία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και η κυβέρνησή της δεν μπορούσε να δεσμευθεί στην παρούσα Σύνοδο

Γιατί σήμερα τρώμε βακαλάο και όχι άλλο ψάρι;


H ιστορία του εθνικού μας φαγητού

Το εθνικό μας φαγητό για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου είναι ο μπακαλιάρος υγράλατος με σκορδαλιά. Πώς, όμως, καθιερώθηκε αυτό το έθιμο και πως ενσωματώθηκε στις διατροφικές μας συνήθειες ο μπακαλιάρος ή αλλιώς βακαλάος; Η ιστορία του μπακαλιάρου ξεκινά με την εποχή των Βίκινγκς, όπου πρωτοεμφανίστηκε σαν εμπορικό προϊόν περί το 800 μ.Χ..

Μάλιστα, λέγεται ότι κυνηγώντας βακαλάους οι Βίκινγκς ανακάλυψαν κατά λάθος τον «νέο κόσμο». Τη σκυτάλη από αυτούς πήραν οι Βάσκοι ψαράδες, οι οποίοι ξεκίνησαν το εμπόριο του μπακαλιάρου από το Μεσαίωνα και οδηγήθηκαν στο πάστωμα του, μέσα από το οποίο πέτυχαν πρώτον, να έχουν φαγητό που διατηρείται στα μακρινά τους ταξίδια και δεύτερον, βρήκαν μια τροφή νηστίσιμη, αλλά και φθηνή για το λαό της Ισπανίας.

24 Μαρ 2011

Γιατί χωρίζουν όλο και περισσότερα παντρεμένα ζευγάρια;

Τα χρήματα, η επιθυμία για την απόκτηση παιδιών, το αλκοόλ, το κάπνισμα και η διαφορά ηλικίας, είναι μερικοί από τους βασικότερους λόγους χωρισμού, όπως αποκάλυψε έρευνα του Πανεπιστημίου της Καμπέρα. Στην πραγματικά ενδιαφέρουσα έρευνα, που μελέτησε για 8 ολόκληρα χρόνια την συζυγική συμπεριφορά, συμμετείχαν 2.500 ζευγάρια και διερευνήθηκαν οι βασικότεροι λόγοι που τους οδήγησαν στο χωρισμό.
Εν τω πολλώ το ευ…
Τελικά μάλλον είχαν άδικο οι παλαιότεροι, όταν υποστήριζαν πως όταν υπάρχει αγάπη, δεν είναι απαραίτητο το χρήμα… Φαίνεται λοιπόν, πως το χρήμα όχι μόνο είναι απαραίτητο σε ένα γάμο, αλλά όταν δεν υπάρχει αποτελεί και μια από τις βασικότερες αιτίες χωρισμού…

Οι 15 ωφέλιμες τροφές που συνήθως αποφεύγουμε…

Ρόδια: τέλος στα αρτηριακά προβλήματα
Δεν χρειάζεται να γυρίσετε τον κόσμο, για να βρείτε φρέσκα ρόδια. Έρευνες ισραηλιτών επιστημόνων, απέδειξαν, πως οι άνδρες, που έπιναν χυμό ροδιού κάθε μέρα για έναν χρόνο, αντιμετώπισαν δραστικά ορισμένα χρόνια αρτηριακά προβλήματα, που τους βασάνιζαν. Αυτό, οφείλεται στο θαυματουργό συστατικό «παραοξονάση», που καταπολεμά την χοληστερόλη
Πράσινο τσάι: για τον πονόδοντο-και όχι μόνο…

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....Κόντρα ΠΑΜΕ και Αναγνωστόπουλου στο Κ.Υ. Αιτωλικού



Στο Κέντρο Υγείας Αιτωλικού βρέθηκαν χτες το πρωί τα μέλη του ΠΑΜΕ. Από τις 7:30 το πρωί απέκλεισαν το ταμείο του Κ.Υ. διαμαρτυρόμενοι για το χαράτσι των 5 Ευρώ που έχει επιβάλλει το Υπουργείο Υγείας  αλλά και για την εμπορευματοποίηση και τη συγχώνευση-κλείσιμο νοσοκομείων και κέντρων υγείας.
Ο κόσμος που προσέρχονταν επικροτούσε την ενέργεια αυτή του ΠΑΜΕ, και παρότρυνε τα μέλη του να εντείνουν τους αγώνες τους για δωρεάν δημόσια υγεία πρόνοια.

Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου



Πτωτικά κινείται και σήμερα η τιμή του Brent, καθώς η παραίτηση της κυβέρνησης Σόκρατες στην Πορτογαλία αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.
Πιέσεις στις τιμές του «μαύρου χρυσού» ασκούν επίσης τα αδύναμα στοιχεία για την αμερικανική αγορά κατοικίας.
Η αγορά παραμένει, πάντως, ευάλωτη, με την προσοχή να είναι στραμμένη στις αναταραχές σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική. Ως αποτέλεσμα των βίαιων συγκρούσεων στις περιοχές αυτές, σε συνδυασμό με τη μεγάλη μείωση των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ, η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού έκλεισε χθες στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008.
Στις 09:15 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent υποχωρούσε κατά 8 σεντς στα 115,47 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού σημείωνε πτώση κατά 21 σεντς στα 105,54 δολάρια το βαρέλι.

Εφιαλτική πρόβλεψη Ρομπόλη για 1.200.000 ανέργους φέτος

Με αντιπροσωπεία των εργατών της Φίλκεραμ συζήτησε η υπουργός ΕργασίαςΤο ένα μετά το άλλο σπάει τα ρεκόρ η αύξηση της ανεργίας στη χώρα μας. Μάλιστα τα χειρότερα έπονται, όπως προέβλεψε ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την παρακολούθηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.
Με αντιπροσωπεία των εργατών της Φίλκεραμ συζήτησε η υπουργός Εργασίας Ο Σ. Ρομπόλης ενημέρωσε χθες τους βουλευτές ότι, βάσει των εκτιμήσεων, η ανεργία θα ανέλθει στα τέλη του τρέχοντος έτους στο 22% και ο αριθμός των ανέργων θα αγγίξει τα 1,2 εκατομμύρια, ενώ η όποια αναθεώρηση θα γίνει προς τα πάνω.
Ο ίδιος δεν άφησε πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, καθώς, όπως διευκρίνισε, για να πέσει η ανεργία στα επίπεδα του 2008 (7,8%), θα πρέπει να περιμένουμε ώς το 2022-2023.

23 Μαρ 2011

10 λόγοι για να ξανασκεφτείτε τη σχέση σας


«Σ’ αγαπάει πολύ» μου είπε, και γέλασα βεβιασμένα...
«Προφανώς, αλλιώς γιατί να είναι μαζί μου;» απάντησα. «Μην το λες. Ξέρεις πόσοι άνθρωποι μένουν μαζί από κεκτημένη ταχύτητα;». Δεν ήξερα. Ήμουν μικρή, και είχα άγνωστες λέξεις.
Περνούν αρκετά χρόνια –ή αρκετά χιλιόμετρα στο κοντέρ των σχέσεων, αν προτιμάτε– μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχουν όντως σχέσεις που «εκκρεμούν», που απλά επιβιώνουν, επειδή ένας από τους δύο ή και οι δύο σύντροφοι δεν έχουν προλάβει να σκεφτούν ότι δεν θέλουν

Το κοινωνικό ζήτημα στην Ευρώπη

Ignacio Ramonet

Με το σύνθημα « Στοπ στη φτώχεια ! », η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακήρυξε το 2010 « Έτος φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ». Καιρός ήταν, καθώς στους κόλπους της Ευρώπης των « 27 » υπάρχουν σχεδόν 85 εκατομμύρια φτωχοί [1]... Ένας Ευρωπαίος στους έξι ζει σε συνθήκες στέρησης. [2] Και η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς, καθώς απλώνεται το ωστικό κύμα από την έκρηξη της κρίσης. Το κοινωνικό ζήτημα έρχεται να εγκατασταθεί στην καρδιά της αντιπαράθεσης.

Η λαϊκή οργή εκδηλώνεται ενάντια στα προγράμματα δημοσιονομικής αυστηρότητας στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία, την Ισλανδία κ.ο.κ. Απεργίες και

Από που καθορίζεται η αυτοεκτίμηση ανδρών και γυναικών;

Οι άνδρες εξελίχθηκαν ως κυνηγοί και η κύρια συνεισφορά τους στην επιβίωση του ανθρωπίνου γένους ήταν η ικανότητα τους να χτυπούν έναν κινούμενο στόχο, ώστε να εξασφαλίσουν τροφή για την οικογένεια τους. Έτσι εξελίχθηκαν σε ανθρώπους που είναι προσανατολισμένοι στο αποτέλεσμα και αποτιμούν την επιτυχία τους στη ζωή με βάση τα επιτεύγματα τους και την ικανότητα τους να βρίσκουν λύσεις σε προβλήματα.
succesful-man Η αυτοεκτίμηση που αισθάνεται ένας άνδρας καθορίζεται από τα αποτελέσματα που μπορεί να πετύχει. Οι άνδρες διαθέτουν εγκέφαλο που αναζητά κατά κύριο λόγο το «τελικό αποτέλεσμα» σε κάθε πρόβλημα και γενικά δεν αντιλαμβάνεται εύκολα … συναισθήματα. Ο εγκέφαλος του άνδρα είναι οργανωμένος για να αντιμετωπίζει τη ζωή με το σκεπτικό: «πώς θα λύσω το πρόβλημα;»

Οι έτοιμες σαλάτες παχαίνουν περισσότερο από το fast food!

Μα, αφού με σαλάτες τρέφομαι, σκέφτεστε πάνω στη ζυγαριά, πως είναι δυνατόν να πήρα 3 κιλά μέσα σε ένα μήνα; Και όμως είναι, όπως αποκαλύπτει έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας, την οποία και διενέργησε ο βρετανικός οργανισμός καταναλωτών «Which».
Παρόλο, που η διαπίστωση και μόνο προκαλεί απορία, η έρευνα αποκάλυψε, πως οι προπαρασκευασμένες σαλάτες, που πωλούνται σε διάφορα super markets αλλά και σε αρκετά κυλικεία, που βρίσκονται εντός εργασιακών χώρων, διαθέτουν περισσότερες θερμίδες από ότι ένα γεύμα σε κάποιο fast food!
Σαλάτα 1.000 θερμίδων…

Επικίνδυνη για την υγεία η απότομη σωματική καταπόνηση

Η επιστημονική ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσοι δεν αθλούνται κινδυνεύουν 3,5 φορές περισσότερο από έμφραγμα ή ξαφνικό θάνατο, όταν καταβάλλουν ξαφνικά έντονη σωματική προσπάθεια.

Επικίνδυνη για την υγεία μπορεί να αποβεί η ξαφνική και έντονη σωματική δραστηριότητα, όπως η σεξουαλική, για όσους κάνουν καθιστική ζωή και απέχουν από τη φυσική άσκηση, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Ταφτς και του Τμήματος Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Όπως αναφέρει η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (JAMA), σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εξετάστηκαν 14 δημοσιευμένες έρευνες που αφορούν πάνω από 6.000 άτομα, οι οποίες μελετούν τη συσχέτιση μεταξύ της σωματικής άσκησης, της

22 Μαρ 2011

Υποκατάστατα ερωτικής σχέσης

Της Μαρίνας Μαυροφείδη, ψυχολόγου, μέλους του British Psychological Society, συνεργάτιδας του Ελληνικού Σεξολογικού Ινστιτούτου

Είναι τελικά, αρκετά συχνό το φαινόμενο σήμερα, διαφορετικοί άνθρωποι να εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες τις οποίες κανονικά θα κάλυπτε μία σχέση. Δηλαδή, κάποιος εξυπηρετεί την ανάγκη για επικοινωνία, άλλος την ανάγκη για παρέα, άλλος την ανάγκη για συναισθηματική επαφή και άλλος για σεξουαλική. Δύσκολα, βρίσκεται ένας άνθρωπος ο οποίος να μπορεί να καλύψει όλες αυτές τις ανάγκες. Φυσικά, αναφερόμαστε σε μία μερίδα ατόμων και όχι σε όλους αδιακρίτως.

Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά των ατόμων αυτών, των οποίων οι ανάγκες αδυνατούν να καλυφθούν από έναν μόνο άνθρωπο; Συνήθως, είναι άνθρωποι που στοχεύουν ψηλά, πολυάσχολοι, δύσκολα συμβιβάζονται με κάτι λιγότερο από αυτό που έχουν ορίσει ως ιδανικό.

Αγορά ποδηλάτου: Όσα θέλετε να ξέρετε


Πριν από πέντε χρόνια, όσοι κυκλοφορούσαν με ποδήλατο στην Αθήνα αντιμετωπίζονταν είτε ως γραφικοί είτε ως άτομα με αυτοκτονικές τάσεις. Τώρα πια, λίγο οι τιμές της βενζίνης, λίγο οι επαναλαμβανόμενες απεργίες των μέσων μαζικής μεταφοράς, λίγο οι παρασκευϊάτικες ποδηλατο-πορείες που ξεκίνησαν από τρεις και ξεσήκωσαν… χίλιους δεκατρείς, ελάχιστοι είναι οι κάτοικοι της πόλης που δεν το έχουν σκεφτεί.
Ποδήλατο… and the city «Οι Αθηναίοι δεν έχουν παραδοσιακά ιδιαίτερη σχέση με το ποδήλατο. Οι περισσότεροι φοβούνται να μετακινηθούν με ποδήλατο λόγω έλλειψης υποδομών, με αποτέλεσμα να επιλέγουν ποδήλατα για

10+1 πράγματα που αξίζει να γνωρίζετε για τον καφέ


Αν το νέκταρ ήταν το ποτό των θεών, τότε ο καφές είναι αναμφίβολα το ποτό των θνητών. Όσοι δεν μπορείτε να ανοίξετε τα βλέφαρά σας το πρωί αν δεν πιείτε έναν καφέ, είναι καιρός να μάθετε 11 (περίπου) πράγματα για αυτόν:
1.Σύμφωνα με τον μύθο, οι πρώτοι που ανακάλυψαν τις επιδράσεις της καφεΐνης ήταν Αιθίοπες βοσκοί, οι οποίοι παρατήρησαν πως οι κατσίκες τους «χόρευαν» όταν έτρωγαν τα μούρα από το φυτό καφέ. Αρχικά ο καφές τρωγόταν. Κάποιες φυλές στην Αφρική αναμείγνυαν τα κόκκινα μούρα του καφέ με λίπος και δημιουργούσαν με αυτό τον τρόπο μπάλες ενέργειας!

Γευστικό ταξίδι στις καλύτερες κουζίνες του κόσμου


Το φαγητό με το ταξίδι έχουν τόσο στενή σχέση, όσο και τα αεροδρόμια με τα αεροπλάνα. Όπου κι αν ταξιδέψετε, το σίγουρο είναι ότι θα ανακαλύψετε νέες γεύσεις, που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε την τοπική κουλτούρα, περισσότερο ίσως κι από έναν ταξιδιωτικό οδηγό. Μερικές χώρες μάλιστα φημίζονται για την κουζίνα και τις γεύσεις τους, οι οποίες αποτελούν από μόνες τους, λόγο για να τις επισκεφτούμε.
Μάθετε ποιες είναι αυτές (σύμφωνα με το Lonely Planet) και ετοιμαστείτε να σας… ανοίξει η όρεξη!
Γιαπωνέζικη: η ιεροτελεστία του γεύματος
Μπορεί να δυσκολευτείτε με την προφορά του μενού, αλλά αξίζει τον κόπο με το παραπάνω. Τα

«Πωλούνται» χαμηλές συντάξεις με αναγνώριση χρόνου

Νέες ασφαλιστικές διευκολύνσεις και περισσότερα παθητικά μέτρα εκτόνωσης της κοινωνικής έντασης -από την εκτίναξη της ανεργίας- προβλέπει το νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Εργασίας που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.
Πέραν του γεγονότος ότι το υπουργείο Εργασίας υποχρεώθηκε σε επαναδιατύπωση πολλών διατάξεων του περασμένου καλοκαιριού (ασφαλιστικός νόμος 3863/10) καθώς προέκυψε ανάγκη αποσαφήνισης και κυριολεξίας, το νέο νομοσχέδιο αποπνέει πολιτικό άγχος -για τις μαζικές απολύσεις στην αγορά (και προς τούτο προκρίνεται η λύση της κουτσουρεμένης σύνταξης)- και κομματική αγωνία για περιφερειακές μικροδιευθετήσεις.
Από τα πιο σημαντικά μέτρα είναι η προσφορά έως και 1.500 ενσήμων από τον ΟΑΕΔ για τη συμπλήρωση των ελάχιστων προϋποθέσεων για τη λήψη της βασικής σύνταξης (προσυνταξιοδοτικό

Μέτρα ενόψει για τις αστοχίες του προϋπολογισμού


Την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να δανειστεί από τις αγορές και δεν θα χρειαστεί να ζητήσει τη βοήθεια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων για να καλυφθούν οι αστοχίες του προϋπολογισμού και διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά τους πολίτες ότι τα μέτρα που θα ληφθούν από εδώ και πέρα δεν θα αφορούν σε οριζόντια περικοπή μισθών ή αύξηση των φορολογικών συντελεστών.
Πρόκειται για το πακέτο μέτρων, που έχει ζητήσει η τρόικα και προβλέπεται να έχουν απόδοση ίση με το 0,75% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,8 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τον υπουργό, θα έχουν αποφασιστεί μέχρι το τέλος Απριλίου.
"Σωσίβιο" το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων

21 Μαρ 2011

Πισώπλατο χτύπημα

Γιώργος Ρούσης
Από την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", 20.3.2011

Εδώ και λίγες Κυριακές είχα σχολιάσει τη στάση του ΚΚΕ στα πανεπιστήμια, υποστηρίζοντας ότι φέρει βαρύτατες ευθύνες για το γεγονός ότι δεν κουνιέται φύλλο, τη στιγμή που βρισκόμαστε απέναντι στην κορύφωση της επίθεσης κατά του δημοσίου πανεπιστημίου.

Την προηγούμενη Κυριακή δημοσιεύτηκε στον «Ριζοσπάστη» μια σχετική ανακοίνωση της ΚΝΕ δίχως μάλιστα, περιέργως, να προσδιορίζεται ποιο όργανό της την εξέδωσε. Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί ένα βαρυσήμαντο κείμενο ιστορικής σημασίας για το ίδιο το ΚΚΕ και την αριστερά γενικότερα.

Μνήμη...ελέφαντα με τη βοήθεια της διατροφής

Όλοι λίγο πολύ σήμερα γνωρίζουμε, ότι υπάρχουν διάφοροι λόγοι που μπορεί να μας οδηγήσουν σε βαθμιαία εξασθένηση της μνήμης μας, με κυριότερο από αυτούς την ηλικιακή μας ωρίμανση και το επερχόμενο γήρας. Ως γνωστό με τον χρόνο, τα κύτταρα του εγκεφάλου μας εκφυλίζονται και έτσι γερνώντας χάνουμε σταδιακά την άλλοτε ισχυρή μνήμη μας. Δεν είναι βέβαια ο μοναδικός λόγος.
Ένας άλλος παράγοντας αιφνίδιας εξασθένησης της μνήμης είναι οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Είναι πολύ πιθανό ένα τραύμα στο κεφάλι μας, να έχει επηρεάσει τους νευρώνες του εγκεφάλου μας και να υπάρξει μια απώλεια στη μνήμη μας. Το ίδιο

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....Η φιλελληνική πράξη τον 19ον αιώνα.

Η Βυρωνική Εταιρεία Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

«Διεθνές Kέντρο Έρευνας & Mελέτης για τον Λόρδο Bύρωνα και τον Φιλελληνισμό» 
διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:

Η φιλελληνική πράξη τον 19ον αιώνα.



ΔΝΤ προς Ελλαδα: "Κλείστε επιτέλους κάποιον στη φυλακή, ειστε ανικανοι" .

Η ανικανότητα των αρμοδίων αρχών να οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης τους φοροφυγάδες και όσους εκ των Ελλήνων πολιτικών αποδεδειγμένα ευθύνονται για την τραγική κατάσταση της οικονομίας οδηγεί το Ταμείο στην απόφαση να ασχοληθεί σοβαρά με τα δύο θέματα.
Ο απόηχος της επιρροής των αντιδράσεων εναντίον του πολιτικού κόσμου έφτασε μέχρι την Ουάσιγκτον και όπως πληροφορείται το «Εθνος της Κυριακής» έγινε και σχετική συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η ανικανότητα των αρμοδίων αρχών να οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης τους φοροφυγάδες και όσους εκ των Ελλήνων πολιτικών αποδεδειγμένα ευθύνονται για την τραγική κατάσταση της

Δεύτερο κύμα επιθέσεων στη Λιβύη

Σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο κύμα επίθεσης εναντίον του συστήματος αεράμυνας της Λιβύης, μετά την απόρριψη της κατάπαυσης του πυρός, που είχαν ανακοινώσει νωρίτερα οι λιβυκές ένοπλες δυνάμεις, από Βρετανία και ΗΠΑ. Συνεδριάζει εκ νέου το ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες απουσία συναίνεσης για τα χτυπήματα στο λιβυκό έδαφος. Για τις εξελίξεις στη Λιβύη συνεδριάζει και το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε..

Στο επίπεδο του ΝΑΤΟ, οι ασκήσεις επί χάρτου επί των τριών βασικών αποστολών που ενδέχεται να του ανατεθούν, έχουν ολοκληρωθεί. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον έλεγχο του εναέριου χώρου της Λιβύης, την επιβολή του εμπάργκο όπλων και την προώθηση ανθρωπιστικής βοήθειας. Σύμφωνα με

20 Μαρ 2011

Βlack μπεε-Ντοκιμαντέρ του Θοδωρή Μαραγκού που όλοι πρέπει να δούμε...

Η βραβευμένη ταινία ντοκιμαντέρ του Θοδωρή Μαραγκού που αφηγείται την ιστορία του Δημητράκη.Η ταινία αυτή ενόχλησε το ευσεβές χριστιανικό πλήθος με αποτέλεσμα να θαφτεί και να μη τη γνωρίζει κανένας.Την ταινία αυτή πρέπει να τη δει κάθε φωτισμένος Ελληνας διότι θα τον βοηθήσει να κατανοήσει τις ρίζες του.Eτσι και εγω ένιωσα την ηθική υποχρέωση να την ανεβάσω ολόκληρη.

Υπόθεση:


Με πρωταγωνιστές τον Αίγισθος από την Cuma της Ιταλίας και το Στάθη από την Κύμη Ευβοίας, ο σκηνοθέτης Θόδωρος Μαραγκός με αφορμή το ποίημα του Καβάφη ταξιδεύει στην Νότια Ιταλία αναζητώντας τις ελληνικές ρίζες της.


Η Ποσειδωνία αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα της Μεγάλης Ελλάδας. Το 79μ.Χ. όμως εξαιτίας του ηφαιστείου του Βεζούβιου, θάβεται ολόκληρη η πόλη κάτω από στάχτες και λάβα. Μετά από 1700 περίπου χρόνια οι Ιταλοί ξεθάβουν την αρχαία πόλη του Ερκολάνο. Μαζί ανακαλύπτεται και

Αποκαλύψεις για Έλληνες πολιτικούς

Απόρρητα έγγραφα του WikiLeaks ήρθαν στη δημοσιόττητα. Εκτενείς αναφορές για την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και τον πρωθυπουργό. Δείτε τους χαρακτηρισμούς για του Έλληνες πολιτικούς

Απόρρητα τηλεγραφήματα του WιkiLeaks για Έλληνες πολιτικούς, αλλά και για εθνικές υποθέσεις της χώρας, δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».


Η πλειονότητά τους προέρχεται από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και αφορούν - μεταξύ άλλων - τη δράση της «17 Νοέμβρη», τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για το θέμα των Σκοπίων, το άνοιγμα της κυβέρνησης Καραμανλή προς τη Μόσχα, και τις σχέσεις Αθήνας - Λευκωσίας μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν.


Λεπτομερείς είναι οι αναφορές σε υπουργούς, ενώ ο Αμερικανός πρέσβης χαρακτηρίζει τον Θεόδωρο Πάγκαλο «επηρεασμένο από το γαλλικό μαοϊκό κίνημα», τον Κώστα Καραμανλή «Βούδα της ελληνικής πολιτικής σκηνής και τον Ευάγγελο Βενιζέλο «έξυπνο, δεινό ρήτορα, που δεν αντέχει συζητήσεις με χαζούς».

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ....‘Έναρξη λειτουργίας του τμήματος Καγιάκ Ήρεμων Νερών.


Σας πληροφορούμε ότι από τις 20 Μαρτίου 2011 ξεκινούν οι προπονήσεις- εγγραφές του τμήματος καγιάκ στην Κλείσοβα.
Καλούμε όσα παιδιά ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το συναρπαστικό αυτό άθλημα να επικοινωνήσουν με τον όμιλο ή με τον προπονητή του τμήματος.
Οι προπονήσεις ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου θα γίνονται στην           Κλείσοβα και αν ο καιρός δεν το επιτρέπει στο γυμναστήριο του ομίλου στο λιμάνι.
Επίσης σας πληροφορούμε ότι τις 19 Μαρτίου ολοκλήρωσαν την χειμερινή τους προετοιμασία στα νερά μας οι αποστολές των εθνικών ομάδων Κανόε - Καγιάκ της Ελλάδος ,Σερβίας και Ουγγαρίας ανανεώνοντας το ραντεβού τους για του χρόνου.
Όλες αυτές οι εξελίξεις επιβραβεύουν  με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια του Ν.Ο.Μ να αναδείξει το λιμνοθαλασσιακό μας χώρο σε διεθνές προπονητικό κέντρο.
Τελειώνοντας σας ενημερώνουμε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοικτής  Θαλάσσης με 4 τμήματα και 26 αθλητές.

Πληροφορίες             6972215972 - 6948005534

   
                           Το Δ.Σ του Ν. Ο. Μεσολογγίου

Wikileaks: Eίχε ενημερωθεί η Ιαπωνία



Η Ιαπωνία είχε ειδοποιηθεί ήδη από το Δεκέμβριο του 2008 για τον κίνδυνο πυρηνικού ατυχήματος εξαιτίας των ισχυρών σεισμών, αλλά και της ολιγωρίας αξιωματούχων, εν μέσω κατηγοριών ακόμη και για συγκάλυψη ατυχημάτων, αποκαλύπτουν έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Wikileaks.
Σε ένα από αυτά, αξιωματούχος της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, ο οποίος δεν κατονομάζεται, εμφανίζεται να εξηγεί ότι «οι κανονισμοί σεισμικής ασφαλείας έχουν αναθεωρηθεί μόνο τρεις φορές τα τελευταία 35 χρόνια και ότι τώρα η ΙΑΕΑ τους επανεξετάζει». Οι πυρηνικοί ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί, στους οποίους αναφερόταν, είχαν σχεδιαστεί να αντέχουν σεισμούς έως και 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, όταν ο σεισμός της Παρασκευής άγγιξε τα 9 Ρίχτερ. Ο

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More