Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

18 Ιαν 2014

Η “πολιτική μηχανή” Nigel Farage

Του Κώστα Ράπτη
thespinbin.wordpress.com“Ο David Cameron προσπαθεί να ακούγεται σαν εμένα. Με τη διαφορά ότι εγώ πιστεύω αυτά που λέω” παρατήρησε δηκτικά στον λογαριασμό του στο Twitter, ο ευρωβουλευτής και ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Nigel Farage και κανείς δεν μπορεί να πεί ότι έχει άδικο. Σε ένα από τα θεαματικότερα πολιτικά “αυτογκόλ” της πρόσφατης ιστορίας, ο Βρετανός πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για την επαναδιαπραγμάτευση της ευρω-βρετανικής σχέσης και τη διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος -προκειμένου να απαλλάξει το κόμμα του από την πίεση που του ασκούσε το UKIP. Το αποτέλεσμα ήταν να φουντώσει, αντί να καταπνίξει, τη συζήτηση περί Ε.Ε. και να νομιμοποιήσει τα επιχειρήματα των ευρωσκεπτικιστών, θέτοντας την Βρετανία σε ενός είδους “αυτόματο πιλότο” απομάκρυνσης από την ηπειρωτική Ευρώπη. Όσο για το UKIP, προορίζεται κατά τις δημοσκοπήσεις να κατακτήσει, με ποσοστό 26%, τουλάχιστον τη δεύτερη (μετά τους Εργατικούς), θέση στις ευρωεκλογές του Μαϊου, διπλασιάζοντας τους 11 ευρωβουλευτές που ήδη διαθέτει και αφήνοντας τους μεν Συντηρητικούς στην τρίτη θέση τους δε συγκυβερνώντες Φιλελευθέρους χωρίς έδρα.
Ο Farage βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και των Ελλήνων μετά την επίθεση που επιφύλαξε στον Αντώνη Σαμαρά εντός Ευρωκοινοβουλίου, υποστηρίζοντας ότι η “Νέα Δημοκρατία” θα πρέπει να μετονομασθεί σε “Μη Δημοκρατία”, εφόσον εκχώρησε την εξουσία λήψης αποφάσεων για την Ελλάδα στους πιστωτές.
Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να θεωρείται έως και τυχερός: το 2010 ο Farage είχε πει προς τον Herman van Rompuy που μόλις είχε αναλάβει τα καθήκοντα του πρώτου μόνιμου προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου: “Έχετε το χάρισμα μιας σφουγγαρίστρας και την εμφάνιση τραπεζικού υπαλλήλου. Ποιός είστε; Στην Ευρώπη δεν σας ξέρει κανείς”.
Για το επεισόδιό του εκείνο, ο Farage είχε τιμωρηθεί από τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου με στέρηση βουλευτικής αποζημίωσης δέκα ημερών, διότι αρνήθηκε να ανακαλέσει. Ο Jerzy Buzek είχε χαρακτηρίσει την συμπεριφορά του Farage ασύμβατη με “την μεγάλη κοινοβουλευτική παράδοση της πατρίδας του”. Αλλά φαίνεται ότι μάλλον δεν γνωρίζει τα βρετανικά κοινοβουλευτικά ήθη καλά…
Οι ψηφοφόροι αντίθετα, επιβραβεύουν το ύφος του ηγέτη των Βρετανών ευρωσκεπτικιστών. Σε έρευνα της Lord Ashcroft KCMG, το 18% των ψηφοφόρων συμφωνεί με τη διαπίστωση ότι “το UKIP υποστηρίζει ανθρώπους σαν και μένα” και μόνο το 8% με την άποψη ότι το UKIP είναι το καταλληλότερο κόμμα για την υπεράσπιση των συμφερόντων της Βρετανίας στην Ευρώπη. Με άλλα λόγια η ενίσχυση της απήχησης του κόμματος λιγότερο οφείλεται σε μια ιδεολογική μετατόπιση στο εκλογικό σώμα και περισσότερο στο γεγονός ότι ο ηγέτης του ξεχωρίζει από το άχρωμο πολιτικό προσωπικό.
Το γεγονός ότι ο Farage είναι σε θέση να κλέβει τη δημοσιότητα οφείλεται σε μία σπάνια ικανότητα επιβίωσης πολιτικής και προσωπικής. Οκτώ εβδομάδες πριν από το επεισόδιο με τον Αντώνη Σαμαρά, ο πρώην χρηματιστής που έγινε πολιτικός υποβλήθηκε σε εγχείριση στη σπονδυλική στήλη για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις του τραυματισμού του το 2010 όταν κατέπεσε το διθέσιο αεροπλάνο που χρησιμοποιούσε στην προεκλογική του εκστρατεία. Έχει επίσης διασωθεί από σοβαρό τροχαίο ατύχημα και από προσβολή από τον καρκίνο σε νεανική ηλικία.
Η εργασιομανία του ίσως εξηγεί το γιατί ένα κομματίδιο που ιδρύθηκε από διαφωνούντες με την επικύρωση της Συνθήκης του Μάαστριχτ Συντηρητικούς και σημαδεύθηκε από κάθε είδους γκάφες και εσωτερικές έριδες αποτελεί δύο δεκαετίες μετά μιαν απειλητική πολιτική δύναμη. Όμως στην προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν τον Farage, πολλοί στην Βρετανία (και πλέον και στην Ελλάδα…) προβάλλουν τρία λανθασμένα επιχειρήματα.
Ο Farage δεν είναι ακροδεξιός – εκτός και αν θεωρήσουμε ακροδεξιά την Margaret Thatcher της οποίας είναι πιστός μαθητής. Αποτελεί εκδήλωση μιας βρετανοκεντρικής (ή μάλλον αγγλοκεντρικής, αν κρίνουμε από την ανύπαρκτη απήχησή του στην Σκωτία) παράδοσης που επικαλείται την υπεράσπιση του εθνικού-κράτους ως κατεξοχήν τόπου της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Ο ίδιος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε προοπτική συμπόρευσης με το Εθνικό Μέτωπο της Marine Le Pen, επισημαίνοντας τον αντισημιτισμό του γαλλικού κόμματος, ενώ υποστηρίζει ότι οι δικές του θέσεις στο μεταναστευτικό (που πάντως φλερτάρουν με την ισλαμοφοβία) αποτελούν ανάχωμα στην ακροδεξιά τύπου BNP.
Ο Farage δεν είναι επίσης “περιθωριακός”: στο Ευρωκοινοβούλιο συμπροεδρεύει της ομάδας Ευρώπη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας” και έχει καταφέρει όχι μόνο να προκαλεί θόρυβο αλλά και να οικοδομεί ευκαιριακές συμμαχίες τέτοιες ώστε λ.χ. να μπλοκάρει το 2004 τον διορισμό του Jacques Barrot στην Κομισιόν (επικαλούμενος καταδίκη του Γάλλου πολιτικού για την οποία αμνηστεύθηκε στην πατρίδα του) ή να συγκεντρώνει 75 υπογραφές συναδέλφων του στην πρόταση μομφής κατά του Jose Barrroso για τις διακοπές του εξόδοις του Σπύρου Λάτση.
Το UΚΙΡ, τέλος, δεν είναι πια “μονοθεματικό”: ξεπέρασε αυτό το κατώφλι στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2013, οπότε, με 23% της ψήφου, απέδειξε ότι μπορεί να βρεί απήχηση και σε σφαίρες εκτός της ευρωπαϊκής πολιτικής.
Ο Nigel Farage είναι μια “πολιτική μηχανή”. Για την αντίκρουση των απόψεών του χρειάζεται κάτι παραπάνω από την απλή δαιμονοποίηση.
: capital.gr

Ιερό δισκοπότηρο το ποτήρι που πίνουν οι κλέφτες

Κατέστρεψαν μια χώρα για να σώσουν τις τράπεζες. Αν κατέρρεαν λέει οι τράπεζες θα κατέρρεε η χώρα. Και να που η χώρα κατέρρευσε αλλά οι τραπεζίτες παραμένουν όρθιοι.
Ανακεφαλαιοποιήθηκαν με τα λεφτά μας. Δηλαδή η Ελλάδα αύξησε το χρέος και το δανεισμό της για να δώσει λεφτά στους τραπεζίτες. Όχι στις τράπεζες αλλά στους τραπεζίτες.
Παρότι η χώρα πλήρωσε τις τράπεζες, άρα έπρεπε να τις διοικεί αν όχι να τις κατέχει, οι τραπεζίτες συνεχίζουν να διοικούν και να ορίζουν πού θα πάνε τα δικά μας λεφτά.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πού πάνε τα δικά μας λεφτά. Απ ό, τι φαίνεται ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, μια επιχείρηση που το 2013 είχε ζημιές 21, 7 εκατομμύρια και υποχρεώσεις 216 εκατομμύρια, παίρνει από τις τέσσερις συστημικές Τράπεζες δάνειο για να ξεπληρώσει το προηγούμενο δάνειο του και να εξασφαλίσει επιπλέον ρευστότητα 15 εκατομμυρίων. Συνολικά δηλαδή 98 εκατομμύρια δάνειο.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τον άλλο εταίρο του Mega. τον ΠΗΓΑΣΟ. Εξασφάλισε δάνειο για να αποπληρώσει τα προηγούμενα δάνεια και να εξασφαλίσει ρευστότητα 20 εκατομμύρια.
Την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι αποκαλύψεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, δημιουργείται το νέο σκάνδαλο. Οι Τράπεζες δεν δίνουν λεπτό σε παραγωγικές δραστηριότητες, σε επιχειρήσεις που θέλουν να πάρουν ανάσα και να σωθούν και χρηματοδοτούν το σύστημα της προπαγάνδας των media. Κρατούν τον αναπνευστήρα στο πτωχευμένο σώμα της μιντιακής διαπλοκής, ευελπιστώντας πως την κατάλληλη στιγμή, με τους κατάλληλους φόβους που θα σπείρουν, θα διασωθούν.
Όσο τόλμησε να προχωρήσει η εισαγγελική έρευνα για τις τράπεζες, αποκαλύπτει ένα τραπεζικό σύστημα λήσταρχων. Μαζί τα φάγανε και τώρα δείχνουν κάποιους που πρέπει, όπως λένε, να πάνε φυλακή. Το Γκράαλ των Τραπεζών θα συνεχίσει να περιφέρεται πάνω από τα κεφάλια των πολιτών ως τα Άγια των Αγίων. Η ρωγμή που άνοιξε με την έρευνα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μπορεί να αποτελέσει άνοιγμα μέσα απ το οποίο θα μπει φως.
Κανένας δεν μπορεί να πειστεί πως το σκάνδαλο του ΤΤ ήταν το σκάνδαλο των Τραπεζών. Έτσι σε λίγο θα αρχίσουν να αναπαράγονται επιχειρήματα του τύπου “αν συνεχιστούν όλα αυτά θα απειληθούν οι Τράπεζες”, “ναι μεν τα σκάνδαλα αλλά αν προχωρήσει η έρευνα θα απειληθεί η ευστάθεια των Τραπεζών”, “να βάλουμε κάποιους φυλακή αλλά να μην καταρρεύσει η Οικονομία” και άλλα τέτοια. Η μοναδική ευστάθεια που δείχνει να απειλείται είναι του συστήματος της τραπεζοκλεπτοκρατίας και της διαπλοκής.
Είτε υποθέσουμε πως πρέπει όλα να αποκαλυφθούν, είτε το αντίθετο, το θέμα είναι ένα και απλό: ο μοναδικός υπεύθυνος για να ελέγξει το τραπεζικό σύστημα ήταν η Τράπεζα της Ελλάδος και ο διοικητής της Γιώργος Προβόπουλος.
Όλα τα τραπεζικά σκάνδαλα, και αυτά που αποκαλύπτονται και αυτά που κρατιούνται με επιμέλεια κρυφά, έγιναν επί των ημερών του. Την Proton την έκλεψε ο Λαυρεντιάδης, την Marfin την έριξε έξω ο Βγενόπουλος αφού δάνεισε με τα λεφτά των καταθετών τους φίλους και τις επιχειρήσεις του, με το ΤΤ έγινε ό,τι βλέπουμε σήμερα, η ΑΤΕ έδωσε δάνεια σε κόμματα χωρίς εγγυήσεις, όλες μαζί χρηματοδότησαν μεγαλοσχήμονές που δεν αποπληρώνουν δάνεια.
Ποιος είναι υπεύθυνος για όλα αυτά αν όχι ο ελεγκτικός μηχανισμός; Η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Προβόπουλος. Υπάρχει εισαγγελέας για να ξεκινήσει έρευνα για τη δράση του κυρίου Προβόπουλου και την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος με το οποίο ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι τράπεζες; Να ρωτήσει έστω τι ελέγχους έκανε ο κ Προβόπουλος και πώς διαβεβαίωνε πως όλα είναι καλά την ώρα που οι τραπεζίτες έκλεβαν; Υπάρχει;
Hot Doc

17 Ιαν 2014

«ΟΧΙ, Η ΕΕ ΔΕΝ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΟΝΟ ΤΗ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΣΤΑ ΧΡΕΗ»!


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ο τίτλος του άρθρου της αυστριακής εφημερίδας «Ντι Πρέσε» προκαλεί ενδιαφέρον: «Τι δεν θέλουμε να ξέρουμε για την Ελλάδα». Ο υπότιτλος δίνει απαντήσεις σε όλα: «Η χώρα δεν σώθηκε, η διεθνής αλληλεγγύη δεν υπήρξε και δεν γνωρίζουμε αν η όλη υπόθεση θα καταλήξει σε πολιτική καταστροφή»! Ο αρθρογράφος Βόλφγκανκ Μπεμ είναι εντυπωσιακά διεισδυτικός: «Πρώτον, η Ελλάδα δεν σώθηκε με τα μέχρι τώρα δάνεια βοήθειας των 240 δισεκατομμυρίων ευρώ. Σώθηκαν μόνο οι διεθνείς τράπεζες, μερικές από τις οποίες θα βρίσκονταν μπροστά στην καταστροφή σε περίπτωση ολικής παύσης εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους. Το ελληνικό κράτος έχει μόνο φορτωθεί ακόμη περισσότερα βάρη από το ξέσπασμα της κρίσης» υπογραμμίζει χωρίς περιστροφές. Τις τράπεζές τους έσωσαν οι Ευρωπαίοι με το Μνημόνιο, λέει πολύ σωστά, όχι τους Ελληνες, που τους φόρτωσαν ακόμη μεγαλύτερο δημόσιο χρέος! Το άρθρο της αυστριακής εφημερίδας συνεχίζει ακάθεκτο: «Το γεγονός είναι ότι από το αποκαλούμενο πακέτο σωτηρίας των ευρωεταίρων προέκυψαν συνολικά έξι πακέτα λιτότητας των κυβερνήσεων, υψηλότεροι μαζικοί φόροι, χαμηλότεροι μισθοί και συντάξεις καθώς και μια σοβαρή άνοδος της ανεργίας. Οποιος βρεθεί εκτός ταμείου ανεργίας δεν είναι πλέον ασφαλισμένος, ούτε για ασθένεια. Αυτοί έχουν στο μεταξύ γίνει τρία εκατομμύρια άνθρωποι» τονίζει. «Η χώρα δεν εξυγιάνθηκε μέσω του πακέτου βοήθειας» υποστηρίζει η «Ντι Πρέσε», η οποία εμφανίζεται πολύ απαισιόδοξη για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. «Ακόμη και αν κατόρθωνε η κυβέρνηση -πράγμα που σχεδόν κανένας δεν πιστεύει- να έβγαινε στο τέλος αυτού του χρόνου από την ευρωπαϊκή ομπρέλα σωτηρίας, θα παραμείνει πίσω ένα τεράστιο βουνό χρέους πολύ πάνω από 300 δισεκατομμύρια ευρώ» επισήμανε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Το ισχνό κράτος, το οποίο επέβαλαν οι δανειστές, ναι μεν θα υπάρξει, αλλά η προοπτική θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα που θα αντικαταστήσουν την απώλεια θέσεων στον δημόσιο τομέα παραμένει αυταπάτη».
Η αυστριακή εφημερίδα δεν διστάζει να κατεδαφίσει και την υποτιθέμενη αλληλεγγύη των εταίρων της Ελλάδας στην ΕΕ: «Η επαινεθείσα και από τον Αυστριακό καγκελάριο Φάιμαν ?αλληλεγγύη? προς τον ελληνικό λαό ουδέποτε υπήρξε! Ελαβε χώρα μόνο κατ' ελάχιστο μέτρο με τη μορφή κουρέματος χρέους περίπου 107 δισεκατομμυρίων ευρώ που κατείχαν ιδιώτες δανειστές» γράφει. Ο αρθρογράφος της «Ντι Πρέσε» έχει επίγνωση της ελληνικής πραγματικότητας και σε καμιά περίπτωση δεν προσπαθεί να τη συγκαλύψει. «Φυσικά, το θεμέλιο του κακού γεννήθηκε στην Ελλάδα» υπογραμμίζει κατηγορηματικά και εξηγεί με σαφήνεια τι εννοεί: «Επί δεκαετίες τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, η ΝΔ και το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, προσέφεραν υπερβολικά πολλά κάθε φορά με κρατική βοήθεια στην εκλογική τους πελατεία ... Μια ελίτ δημοσίων υπαλλήλων, προερχόμενη και από τα δύο κόμματα, χρησιμοποίησε ανενδοίαστα προς όφελός της τις κρατικές δουλειές.
Προσφάτως αποκαλύφθηκαν λαδώματα υψηλόβαθμων Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων στους εξοπλισμούς από επιχειρήσεις της Γερμανίας, Σουηδίας και Ρωσίας». Ολα αυτά που αναφέρουμε παραπάνω δεν τα γράφει κάποια αριστερή αυστριακή εφημερίδα, η οποία πρόσκειται φιλικά προς τον Αλέξη Τσίπρα. Κάθε άλλο. Βαθιά αστική εφημερίδα είναι η «Ντι Πρέσε». Ομιλος που συνδέεται με την Καθολική Εκκλησία της Αυστρίας είναι αυτός που την κατέχει. Αυτό άλλωστε γίνεται αμέσως αντιληπτό από το κλείσιμο του άρθρου που παρουσιάσαμε, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ επιχειρείται τεχνηέντως μια προβολή ως εξίσου καταστροφικών λύσεων η άνοδος στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ με το να έπαιρνε την εξουσία η... Χρυσή Αυγή! «Καθώς η κατάσταση έχει εκτραπεί κατ' αυτόν τον τρόπο, κανείς δεν μπορεί να πει σήμερα αν η δημοσιονομική και οικονομική κρίση θα εξελιχθεί σε επικίνδυνη πολιτική κρίση.
Αν ριζοσπαστικές δυνάμεις όπως ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ ή η δεξιά Χρυσή Αυγή έρχονταν ποτέ στην εξουσία, με μεγάλη πιθανότητα θα εκμηδενίζονταν όλα τα διεθνή βοηθητικά μέτρα για την εξυγίανση του κράτους και οι λιτές επιτυχίες μεταρρυθμίσεων. Αυτός ο κίνδυνος δείχνει όμως επίσης πόσο λεπτός είναι ο πάγος πάνω στον οποίο χτίστηκε η δράση διάσωσης (της Ελλάδας)» συμπεραίνει η κεντρώα αυστριακή εφημερίδα, από τις κορυφαίες αυτής της χώρας.
*Δημοσιεύθηκε στο "ΕΘΝΟΣ" την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Eχετε γεια, βρυσούλες...

Eχετε γεια, βρυσούλες...



Το τηλεοπτικό σόου με τις επανασυνδέσεις του ηλεκτρικού ρεύματος έχει τελειώσει εδώ και πολλές ημέρες. Πόσα νοικοκυριά έλαβαν φως; σε πόσα οι νύχτες παραμένουν σκοτεινές και οι μέρες κρύες; - άγνωστον. Θα μάθουμε
στο επόμενο τηλεοπτικό πανηγύρι περί τη δυστυχία μας - περάστε, κόσμε, ασώματος η κεφαλή φωτίζει την τύφλα μας με ένα κερί,
με ένα μαγκάλι,
με μια-δυο αυτοκτονίες. Και με νέες αποσυνδέσεις ρεύματος. Διότι οι αποσυνδέσεις συνεχίζονται. Για τις επανασυνδέσεις, δεν είμαι βέβαιος...

Καλημέρα σας! Μπορεί ο Χριστός να εβάδισε επί των κυμάτων, αλλά ο καπιταλισμός τα κατουράει. Είναι βέβαιον ότι οι επόμενοι πόλεμοι θα γίνονται για το νερό και τα τρόφιμα. Και εις ό,τι αφορά τα τρόφιμα, η εμπορευματοποίησή τους μαρτυρείται από κτίσεως κόσμου, η εμπορευματοποίηση όμως των
υδάτων με ολοκληρωτικό τρόπο αρχίζει μόλις στην εποχή μας. Εως τώρα το πρόβλημα για τους ανθρώπους (οργανωμένους σε κράτη και τάξεις) εις ό,τι αφορά το νερό ήταν κυρίως η κατοχή και η διαχείριση των υδάτων - η εμπορία ακολουθούσε σε μεγάλη απόσταση και σε μικρή κλίμακα. Τα ιδιωτικά κέρδη απ’ το νερό, είτε ως εμπόρευμα, είτε ως πηγή ενέργειας, είτε ως προαπαιτούμενο των καλλιεργειών, υπήρχαν σε μικρότερη κλίμακα από εκείνην που ήθελε και προσδιόριζε το νερό ως κοινωνικό αγαθό. Αυτό
τώρα αρχίζει να αλλάζει. Πώς; πώς αλλοιώς; με τις ιδιωτικοποιήσεις.
Το νεράκι δεν είναι πλέον του Θεού, διότι, αν ο Θεός έχει τέτοιες απαιτήσεις, είναι κι αυτός λαϊκιστής. Ούτε του λαού, διότι ο λαός δεν είναι πλέον το πολιτικώς οργανωμένο σύνολο των ανθρώπων (πολίτες) που συνυπάρχουν σε ένα δεδομένο συνανήκειν με αυτεξούσιον, αλλά μια μάζα πελατών, ένας όχλος καταναλωτών,
που δικαιούται μόνον ό,τι μπορεί να πληρώνει. Κι επειδή οι πολίτες όλων των εθνών έχουν χύσει ώς τώρα άφθονο αίμα (και) για να μην πληρώνουν το νερό που τους αναλογεί χρυσό, έχει φθάσει η στιγμή
κι αυτή η ανωμαλία να διορθωθεί, να «απελευθερωθούν» δηλαδή τα ύδατα, ύδρευσης και άρδευσης, έτσι ώστε να μη χάνεται όλος αυτός ο πλούτος και να χύνεται έξω απ’ τις τσέπες εκείνων που δύνανται να τον αρπάξουν.
Πώς κυβερνούσε κάποτε τη θάλασσα η Βρετανία, έτσι θα κυβερνήσουν και τα ύδατα των ποταμών, των πηγών, των λιμνών και των βροχών οι Εταιρείες. Υδατα υπόγεια,
ύδατα που δεν έχουν γεννηθεί ακόμα, ύδατα που στο εγγύς κι απώτερο μέλλον θα λείψουν, θα ανήκουν σε αυτούς που θα τα αρπάξουν πρώτοι - συν ο πόλεμος που θα ακολουθήσει με όσους θα σπεύσουν δεύτεροι. Διότι τι άλλο είναι ο καπιταλισμός, εκτός από αρπαγή και δήωση; πότε μπόρεσε
να παράξει αγαθά χωρίς να ’ναι αιματοβαμμένα; το καουτσούκ, το ρύζι, το σιτάρι, τα αυτοκίνητα, τα ψυγεία, τα ρολόγια, όλα τα έχει βουτήξει στο αίμα, όχι μόνον με τα τανκς και τα άλλα όπλα που παράγει, αλλά με τον τρόπο που παράγει. Ηρθε η ώρα του νερού. Μπορεί
στις χώρες που η ιδιωτικοποίηση των υδάτων έχει προχωρήσει να έχει ξεσηκωθεί σάλος, μπορεί να έχουν αρχίσει να λένε το νερό νεράκι αυτοί που έχουν αρχίσει να το πληρώνουν χρυσό και να το πίνουν βρώμικο, πλην όμως εδώ στο μικρό μας προτεκτοράτο,
πάντα νεοφώτιστοι και χάσκοντες με όσα συμβαίνουν στας Ευρώπας (είτε στην πραγματικότητα είτε στη φαντασία μας) ετοιμάζουμε το έδαφος για αιχμάλωτα και χρυσοφόρα για τους χρυσοκανθάρους ύδατα. Μπορεί το Συμβούλιο της Επικρατείας να αποφαίνεται ότι η ιδιωτικοποίηση του χιονιού που λιώνει και τρέφει τις πηγές που κατοικούν οι Νύμφες είναι αντισυνταγματική κι απειλεί το συμφέρον του λαού - ποιος τον γαμεί τον λαό και το ΣΤΕ; Θα βρεθεί τρόπος να υπερακοντισθεί το πνεύμα και το γράμμα του νόμου με νέο νόμο, κάπως πιο ντουβλούκι κι αγράμματο, πλην όμως νόμο! Dura lex, sed lex - σκληρός νόμος, αλλά νόμος. Στη θέση του «σκληρός» βάλ’ τε «ηλίθιος» και είσθε μέσα, ή μάλλον βάλ’ τε «πονηρός», διότι
μια σύμπραξη, φέρ’ειπείν, του ιδιωτικού τομέα με τον δημόσιο (που πάντα εργάζεται αόκνως υπέρ των κρατικοδίαιτων ιδιωτών), και οι πρόνοιες του Συντάγματος πάνε εκεί που έχει πάει και το Σύνταγμα: στα Τάρταρα. Τα άνυδρα Τάρταρα.

Σκοτεινές σκέψεις, κάτω από έναν σκοτεινό ουρανό, ίσως για αυτό να κρύβεται πίσω απ’ τα σύννεφα, ιδίως εκεί στις βόρειες και τις υπερβόρειες χώρες, ο ιοβόλος και θεραπευτής Απόλλωνας, για να μη βλέπει τα ολέθρια έργα της μωρίας και της απληστίας. Ουρανομήκεις και η μωρία και η απληστία, διότι μη νομίζετε ότι
αυτοί που θέλουν να μολέψουν τα ύδατα δεν μολεύουν ταυτοχρόνως και τους ουρανούς. Ο κ. Τσέρνομπιλ Στουρνάρας για παράδειγμα. Επειδή δεν μπορεί (διότι δεν θέλει) να πειράξει τους λαθρέμπορες των πετρελαίων, γέμισε με την πολιτική του τους ουρανούς αιθαλομίχλη. Καρκινογόνα αιθαλομίχλη! Αλλά
τι αξία έχει η ζωή ενός παιδιού, εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών και χιλιάκις χιλιάδων ανθρώπων μπροστά στο 0,01 ευρώ που μπορεί να βγάλει κέρδος ανά λίτρο ο κάθε λαθρέμπορος πετρελαίου;



email: stathis@enikos.gr

«Χρυσή Αυγή»: Εκτός (ποιού) νόμου;



   Ο υμνητής του ναζισμού, ο φυρερίσκος της «Χρυσής Αυγής», ο Μιχαλολιάκος, στο βιβλίο του με τίτλο «Για μια μεγάλη Ελλάδα σε μια ελεύθερη Ευρώπη», ανάμεσα στα άλλα «πατριωτικά» που αναφέρει μιλά και για τα «WAFFEN SS».
   Τις ορδές των στυγνών δολοφόνων, τα «Ες – Ες», ο ηγέτης του Κασιδιάρη, του «Καιάδα», του Παναγιώταρου, του Λαγού και του «Εγέρθητου», τις περιγράφει σαν... «Μήνυμα Φωτεινό» στην Ελλάδα και την Ευρώπη!


Από τη σελίδα 46 του ναζιστικού οχετού, διαβάζουμε:

«Η Ελλάδα στη διάρκεια του πολέμου, χωρίς να έχει την ευθύνη γι' αυτό, η ευθύνη ανήκει στην Ιταλία, ήταν από την πλευρά των συμμάχων. Σήμερα θα πρέπει επιτέλους χωρίς φόρτιση συναισθηματική να προβληματισθούμε σοβαρά εάν αυτή ήταν η σωστή επιλογή. Ο Γερμανικός Εθνικοσοσιαλισμός και η Νέα Ευρώπη των WAFFEN SS ήταν ένα Μήνυμα Φωτεινό σε μία σκοτεινή εποχή, που πιστεύω πως ο ελληνισμός θα έπρεπε να έχει δεχτεί».

   Αυτά εκπροσωπεί η «Χρυσή Αυγή». Αυτή είναι και η μέγιστη απόδειξη ότι συνιστά εγκληματική συμμορία: Ότι πρόκειται για μια ναζιστική συμμορία. Η «Χρυσή Αυγή» είναι εγκληματική συμμορία επειδή είναι ναζιστική συμμορία. Και ως ναζιστική συμμορία δεν θα μπορούσε παρά να είναι μια εγκληματική συμμορία.

   Η «Χρυσή Αυγή» εκπροσωπεί τη φρίκη, την κτηνωδία, τον μισανθρωπισμό του ναζισμού. Αυτοί είναι οι «ήρωές της»: Τα «Βάφεν Ες – Ες»! Πρόκειται για μια συμμορία που προσβάλλει τη συλλογική συνείδηση όσων θέλουν να μετέχουν σε αυτό που ονομάζουμε «ανθρωπότητα».

   Το ναζιστικό μόρφωμα, αυτή η μετενσάρκωση της «Ενωσης φίλων του Χίτλερ», η απαρτιζόμενη από ελληνόφωνα «Ες - Ες», από τους απόγονους των κουκουλοφόρων και των γερμανοτσολιάδων, είναι μια ναζιστική δολοφονική συμμορία στρατιωτικού τύπου, που κρύβεται πίσω από την ιησουίτικη μάσκα του «πατριώτη».

    Αλλά πόσο «πατριώτης» μπορεί να είναι ο πολιτικός υμνητής της προδοσίας; Μιλούν για «πατριωτισμό» αυτοί που τότε – το λέει ενυπογράφως ο Μιχαλολιάκος - θα έκαναν τη «σωστή επιλογή»: Να είναι δοσίλογοι! Θα είχαν δεχτεί – όπως οι δοσίλογοι πρόγονοί τους – να επιβληθεί στην Ελλάδα το «Μήνυμα Φωτεινό» των «Βαφεν Ες-Ες»!

   Μιλούν για «πατριωτισμό»! Αυτοί που εξυμνώντας τα «Ες – Ες» «φτύνουν» τα Καλάβρυτα. Το Δίστομο. Τη Βιάνο. Μιλούν για «πατριωτισμό» αυτοί που εξυμνούν τους εκτελεστές του μπλόκου της Καλογρέζας. Του μπλόκου της Κοκκινιάς. Του τοίχου της Καισαριανής...
   Αυτός είναι ο «πατριωτισμός» της χρυσαυγίτικης ναζιστικής συμμορίας:
«Ο πατριωτισμός των φασιστών - έλεγε ο Μάνος Χατζιδάκις - έχει τόση σχέση με την πατρίδα, όση σχέση μπορεί να έχουν με τον πατριωτισμό τα άλογα επειδή συμμετέχουν στις παρελάσεις»...
   Πώς προστατεύεται κανείς από τον «πατριωτισμό» των ελληνόφωνων «Ες – Ες»; Πως απαντάει κανείς στα φίδια του «πατριωτικού» ναζισμού; Τους δίνει την ευκαιρία να κρύβονται στο σκοτάδι; Να παριστάνουν τα «θύματα»; Όχι! Όποιος θέλει πραγματικά να λιώσει τα φίδια δεν τα βγάζει εκτός νόμου. Τα βγάζει στο φως!


   Δεν είναι ούτε οι νόμοι ούτε οι υπόνομοι του εργοστασίου που παράγει τα απόβλητα των τρωκτικών και των φιδιών που θα μας σώσουν από το δηλητήριο των ερπετών. Η ζούγκλα, που παράγει τα τρωκτικά της, τις μίζες της, τα σκάνδαλα και τη διαφθορά της, παράγει και φίδια της. Τα φίδια του φασισμού και του ναζισμού τα ξερνάει η ίδια κοιλιά, ο ίδιος υπόνομος που στο όνομα της «πατρίδας» ξερνάει μίζες, σκάνδαλα, διαφθορά. Είναι η ίδια κοιλιά, του ίδιου συστήματος, που κυλιέται στα έλη του βούρκου, της σαπίλας, της παρακμής και της διαπλοκής, που μαζί με τα τρωκτικά του θρέφει και τα φίδια του. Τα φίδια, όπως και τα τρωκτικά του συστήματος, είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

   Αν το εργοστάσιο που γεννά και εκτρέφει τα φίδια αποφασίσει, είτε για λόγους «μάρκετινγκ», είτε γιατί το πράγμα παραβρώμισε, να βγάλει τα φίδια εκτός νόμου, δεν θα είναι για να μας προστατέψει. Θα το κάνει για να κουκουλώσει τα απόβλητά του. Για να μακιγιάρει τη δική του βιτρίνα. Όμως εδώ δεν σηκώνει κουκούλωμα. Εδώ πρόκειται για ζήτημα ζωής και θανάτου. Και ο λόγος είναι απλός: Ο φασισμός σκοτώνει! Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ! Οι «ιδέες» του σκοτώνουν. Οι προτροπές του σκοτώνουν. Και όσο πιο στυγερό, όσο πιο «μαύρο» είναι το πολιτικό έγκλημα του φασισμού, τόσο περισσότερο φως χρειάζεται στον ασίγαστο, στον αμείλικτο πολιτικό και ιδεολογικό πόλεμο εναντίον του.

   Τα ποινικά εγκλήματα της συμμορίας πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον τρόπο που αξίζει στον ποινικό υπόκοσμο. Αλλά το πολιτικό έγκλημα που εκπροσωπεί αυτός ο αλά «ελληνικά» εσμός των «Βάφεν Ες – Ες», αυτή η συμμορία, μόνο πολιτικά μπορεί να αντιμετωπιστεί. Με λαϊκή οργάνωση. Με κοινωνική αφύπνιση. Με πολιτική δράση που θα υψώσει μέτωπο απέναντι στους φασίστες, αλλά και θα αποκαλύπτει τους δήθεν «αντιφασίστες».

   Φως, λοιπόν! Για «να κάνουμε το έγκλημα πιο ατιμωτικό, δημοσιοποιώντας το», όπως έλεγε ο Μαρξ. Για να το πληροφορηθούν όσο περισσότεροι γίνεται. Αυτό να κάνουμε. Ξανά και ξανά. Με διαρκή ενημέρωση. Με προστασία της ιστορικής μνήμης. Με την περιφρούρηση της αλήθειας από το ψεύδος. Από την αμορφωσιά. Από την βλακεία. Με πολιτική αποκάλυψη του ρόλου των φασιστών που πίσω από την «αντισυστημική» τους μάσκα κρύβονται πάντα οι πιο αδίστακτοι τραμπούκοι – υπηρέτες της ολιγαρχίας.

   Αν τους βγάλουν εκτός νόμου θα πρόκειται για δώρο. Όχι μόνο προς τους ναζήδες. Αλλά ένα δώρο του συστήματος που εκτρέφει ναζήδες προς τον εαυτό του ώστε, αύριο, αν χρειαστεί, να χρησιμοποιηθεί εναντίον των πραγματικών αντιπάλων του. Στο δώρο που συζητιέται ότι θα τους κάνουν, να τους βγάλουν εκτός νόμου, η απάντηση είναι: «Όχι, βγάλτε τους στο φως»! Αποκαλύψτε, για παράδειγμα, τους χρηματοδότες τους…

   Οι ναζί δεν έχουν θέση στην κοινωνία των ανθρώπων. Η απαλλαγή της κοινωνίας από τους ναζί δεν θα γίνει δια νόμου. Θα γίνει με το πολιτικό και ιδεολογικό τους «Στάλινγκραντ». Που σημαίνει: Να φτάσει η ατιμία τους παντού. Να ξεγυμνωθούν στα μάτια όλης της κοινωνίας. Για να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν πουθενά. Για να τους ξεράσει ο τόπος. Για να ντρέπονται που υπάρχουν. Για να τους αναγκάσει η πλειοψηφία του λαού και το κίνημά του να κρυφτούν στα λαγούμια τους. Και να θαφτούν εκεί. 


email: mpog@enikos.gr

Οι 100 εθελοντές από την Αϊτή, που ήρθαν να πολεμήσουν στην επανάσταση του 1821 και πέθαναν στο ταξίδι

C
Το 1821, η εξέγερση των Ελλήνων κατά του τουρκικού ζυγού, αρχικά δεν ενθουσίασε τους Ευρωπαίους.
Μια ενδεχόμενη διάλυση της αυτοκρατορίας των Τούρκων, θα ανέτρεπε ριζικά την κατάσταση στην Ευρώπη.
Για τους λόγους αυτούς, αλλά και για να εξυπηρετήσουν η κάθε μια τα δικά της συμφέροντα, οι δυνάμεις της Ευρώπης δεν αναγνώρισαν την ελληνική επανάσταση.
Η αναγνώριση ήρθε από το Χαΐτιον, τη σημερινή Αϊτή
Η πρώτη χώρα που αναγνώρισε επίσημα την επανάσταση των Ελλήνων και τη διεκδίκηση της ελευθερίας τους, ήταν η Αϊτή, που τότε ονομαζόταν στα ελληνικά Χαΐτιον.
Η Αϊτή ήταν μια ανεξάρτητη, αλλά πολύ φτωχή χώρα – προϊόν της Γαλλικής Επανάστασης.
Ο Αδαμάντιος Κοραής μαζί με άλλους επιφανείς Έλληνες, είχε γράψει μια επιστολή στον τότε πρόεδρο της Αϊτής, Ζαν Πιερ Μπουαγέ, στην οποία ζητούσαν βοήθεια για την επανάσταση.
Ο Αϊτινός πρόεδρος απάντησε με μια επιστολή, στην οποία έλεγε ότι η χώρα του ήταν πολύ φτωχή και δεν είχε ολοκληρώσει τον αγώνα της εναντίον των Γάλλων αποικιοκρατών.
8109XQ-bteL._SL1300_
Έτσι, δεν ήταν σε θέση να ενισχύσει οικονομικά την Ελλάδα.
Αναγνώριζε, όμως, το δικαίωμα των Ελλήνων γι’ αυτοδιάθεση και μιλούσε με θερμά λόγια για την επανάσταση.
«Με μεγάλο ενθουσιασμό μάθαμε ότι η Ελλάδα αναγκάστηκε τελικά να αρπάξει τα όπλα, για να αποκτήσει την ελευθερία της και της θέση που της ανήκει ανάμεσα στα κράτη.
Πολίτες, μεταφέρετε στους συμπατριώτες σας τις θερμότερες ευχές για απελευθέρωση, που σας στέλνει ο λαός της Αϊτής», έγραφε μεταξύ άλλων ο Ζαν Πιερ Μπουαγέ.
Συμβολικά, η Αϊτή έστειλε στους Έλληνες 45 τόνους καφέ προς πώληση, για να αγοραστούν καριοφύλια και άλλα πολεμοφόδια, αλλά και 100 Αϊτινούς εθελοντές, που πέθαναν όλοι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς την Ελλάδα.
1821
Η επιστολή του προέδρου της Αϊτής προς τους Έλληνες , διασώθηκε, σε ελληνική μετάφραση, στο «Δοκίμιον Ιστορικόν περί της Ελληνικής Επαναστάσεως» του φιλικού και αγωνιστή του ’21, Ιωάννου Φιλήμονος:  
Ζαν Πιερ Μπουαγέ, πρόεδρος του Χαϊτίου, προς τους Πολίτας της Ελλάδος Α. Κοραήν, Κ. Πολυχρονιάδην, Α. Βογορίδην και Κ. Κλωνάρην.
Εις τα Παρίσια
Πριν ή δεχθώμεν την επιστολή υμών, σημειουμένην εκ Παρισίων τη 20η παρελθόντος Αυγούστου, έφθασεν ενταύθα η είδησις της επαναστάσεως των συμπολιτών υμών κατά του δεσποτισμού, του επί τρεις περίπου διαρκέσαντος εκατονταετηρίδας. Μετά μεγάλου ενθουσιασμού εμάθομεν ότι η Ελλάς αναγκασθείσα τέλος πάντων εδράξατο των όπλων, ίνα κτήσηται της ελευθερίαν αυτής και την θέσιν, ήν μεταξύ των εθνών του κόσμου κατείχε.
Μία  τόσον ωραία και τόσον νόμιμος υπόθεσις, και προ πάντων αι συνοδεύσασαι ταύτην πρώται επιτυχίαι, ουκ εισίν αδιάφοροι τοις Χαϊτίοις, οίτινες, ως οι Ελληνες επί πολύν καιρόν έκλινον τον αυχένα υπό ζυγόν επονείδιστον και δια των αλύσεων αυτών συνέτριψαν την κεφαλήν της τυραννίας.
Ευχηθέντες προς τον ουρανόν, όπως υπερασπισθή τους απογόνους του Λεωνίδου , εσκέφθημεν ίνα συντρέξωμεν τας γενναίας δυνάμεις τούτων, ει μη διά στρατευμάτων και πολεμοφοδίων, τουλάχιστον διά χρημάτων, ως χρησίμων εσομένων διά προμήθειαν όπλων, ών έχετε ανάγκην. Συμβεβηκότα όμως, επιβαλόντα τη πατρίδι ημών μεγάλην ανάγκην. επησχόλησαν όλον το χρηματικόν, εξ ού η Διοίκησις ηδύνατο καταβάλει μέρος. Σήμερον έτι η επανάστασις, η κατά το ανατολικόν μέρος της νήσου επικρατούσα, υπάρχει νέον προς την εκτέλεσιν αυτού του σκοπού κώλυμα. Επειδή το μέρος όπερ ηνώθη μετά της Δημοκρατίας, ής προεδρεύω, υπάρχει εν μεγίστη ενδεία και προκαλεί δικαίως μεγάλην του ταμείου ημών την δαπάνην. Εάν δ’ επέλθωσι κατάλληλοι, ως επιθυμούμεν, αι περιστάσεις, τότε βοηθήσωμεν προς τιμήν ημών τοις τέκνοις της Ελλάδος, όσον δυνηθώμεν.
Πολίται, διερμηνεύσατε προς τους συμπατριώτας υμών τας θερμοτέρας ευχάς, άς λαός του Χαϊτίου αναπέμπει υπέρ της ελευθερώσεως αυτών. Οι μεταγενέστεροι Ελληνες ελπίζουσιν εν τη αναγεννωμένη ιστορία τούτων άξια της Σαλαμίνος τρόπαια. Είθε παρόμοιοι τοις προγόνοις αυτών αποδεκνυόμενοι και υπό των διαταγών του Μιλτιάδου διευθυνόμενοι, δυνηθώσιν εν τοις πεδίοις του νέου Μαραθώνος τον θρίαμβον της ιεράς υποθέσεως, ήν επεχείρησαν υπέρ των δικαιωμάτων αυτών, της θρησκείας και της πατρίδος. Είθε, τέλος, διά των φρονίμων διατάξεων αυτών μνημονευθώσιν εν τη ιστορία οι κληρονόμοι της καρτερίας και των αρετών των προγόνων.
Τη 15η Ιανουαρίου 1822 και 19η της Ανεξαρτησίας
Μπόγερ
mixanitouxronou.gr

16 Ιαν 2014

ΟΛΙ ΡΕΝ: ΘΥΣΙΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ!

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ωμή, κυνική, σοκαριστική η ομολογία του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων και αντιπροέδρου της Κομισιόν Ολι Ρεν, αργά το βράδυ της Δευτέρας. Απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές που απαρτίζουν τη διερευνητική επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου για τον ρόλο της τρόικας στις χώρες που έχουν τεθεί υπό μνημονιακό καθεστώς, ο Φινλανδός κομισάριος τους είπε ουσιαστικά ότι η ΕΕ προτίμησε να θυσιάσει την Ελλάδα για να σώσει άλλα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης και πάνω απ' όλα για να διασώσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες! Τι ακριβώς είπε ο Ολι Ρεν; «Στο ξεκίνημα της κρίσης, την άνοιξη του 2010 και κάποιο διάστημα μετά, αν είχε άμεσα αναδιαρθρωθεί το ελληνικό χρέος, θα είχατε αντιμετωπίσει δραματικές συνέπειες μετάδοσης τόσο σε άλλα κράτη - μέλη όσο και μέσω του τραπεζικού διαύλου στην Ευρώπη» δήλωσε επί λέξει. Θα υπήρχαν λοιπόν «δραματικές συνέπειες μετάδοσης», λέει ο Ρεν, αν γινόταν «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους την άνοιξη του 2010. Χρησιμοποιεί, πέρα από τις επιπτώσεις «σε άλλα κράτη - μέλη» και μια έκφραση κατ' ουσίαν ακατάληπτη από τον μη επαΐοντα αναγνώστη: «μέσω του τραπεζικού διαύλου στην Ευρώπη». Τι ακριβώς εννοεί ο επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν;
Ο ίδιος φυσικά προτιμάει να το αφήσει απροσδιόριστο. Εμείς όμως δεν έχουμε κανέναν λόγο να μη διευκρινίσουμε αυτό που ο ίδιος αποφεύγει να εξηγήσει. Το ζήτημα είναι απλούστατο: αν γινόταν κούρεμα των ελληνικών κρατικών ομολόγων την άνοιξη του 2010, το κόστος θα το πλήρωναν κυρίως οι ευρωπαϊκές τράπεζες!
Ενώ με το μνημόνιο που επέβαλαν οι Γερμανοί στη χώρα μας και με τη μετάθεση του «κουρέματος» δύο χρόνια αργότερα, σχεδόν όλο το κόστος το πλήρωσαν αποκλειστικά οι Ελληνες! Βάσει των στοιχείων της «τράπεζας των τραπεζών», από τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ που ανερχόταν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στις 31 Δεκεμβρίου 2009, τα 184 δισεκατομμύρια τα χρωστούσε σε ξένες τράπεζες, σχεδόν αποκλειστικά ευρωπαϊκές και όλες ιδιωτικές!
Τότε δεν υπήρχαν καθόλου ελληνικά κρατικά χρέη προς άλλα κράτη, προς το ΔΝΤ, προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δεν υπήρχαν δηλαδή δανειστές της χώρας μας που να αποκλείεται εκ προοιμίου να κουρευτούν τα δάνεια που μας είχαν δώσει. Αυτό πρακτικά σήμαινε ότι οι ευρωπαϊκές ιδιωτικές τράπεζες, αν υποθέσουμε ότι γινόταν ένα «κούρεμα» της τάξης του 50% το 2010, θα έχαναν περίπου 90 δισεκατομμύρια ευρώ! Αντιθέτως, με το μνημόνιο που μας επιβλήθηκε και με τα δάνεια που μας έδωσαν υποτίθεται για να σωθεί η Ελλάδα, στην πραγματικότητα πληρώθηκαν στο ακέραιο όλα τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που κατείχαν οι ευρωπαϊκές ιδιωτικές τράπεζες και έληγαν ως το 2012.
Τα υπόλοιπα ελληνικά ομόλογα, μεγαλύτερης διάρκειας, τα ξεφορτώθηκαν οι ευρωπαϊκές ιδιωτικές τράπεζες πουλώντας τα στη δευτερογενή αγορά στην ΕΚΤ, με πολύ περιορισμένες απώλειες. Ετσι... «κρατικοποιήθηκε» σχεδόν όλο το ελληνικό δημόσιο χρέος στο εξωτερικό, αφού πλέον χρωστάμε ως χώρα σχεδόν μόνο στα κράτη της Ευρωζώνης, στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ, όπου όλα τα ομόλογα που λήγουν πληρώνονται στο 100% της ονομαστικής αξίας τους! Οταν ολοκληρώθηκε ουσιαστικά αυτός ο κύκλος της «κρατικοποίησης» σε διεθνές επίπεδο του ελληνικού δημόσιου χρέους, έλαβε χώρα το 2012 το διαβόητο «κούρεμα». Τότε όμως, με την προαναφερθείσα μεθόδευση των Ευρωπαίων, σχεδόν όλα τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που μπορούσαν να «κουρευτούν» βρίσκονταν στα χέρια των... ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων, των ελληνικών ιδιωτικών τραπεζών, των Ελλήνων μικροομολογιούχων, των ελληνικών πανεπιστημίων, των ελληνικών νοσοκομείων!
Οι Ελληνες λοιπόν κουρεύτηκαν «γουλί», οι Ευρωπαίοι καθόλου! Υπάρχει και άλλη μεγαλύτερη τραγωδία. Αν το ελληνικό δημόσιο χρέος «κουρευόταν» π.χ. κατά 50% το 2010, τότε τα 300 δισ. ευρώ του χρέους θα γίνονταν 150, επειδή δεν υπήρχαν ελληνικά κρατικά ομόλογα στα χέρια κρατών ή διεθνών οργανισμών (ΕΚΤ, ΔΝΤ) που εξ ορισμού δεν κουρεύονται.
Η Ελλάδα τότε όντως θα είχε σωθεί! Με το «κούρεμα» όμως του 2012, όταν το δημόσιο χρέος της Ελλάδας στο εξωτερικό είχε «κρατικοποιηθεί» με δάνεια που είχαν φορτώσει στο ελληνικό κράτος, τα 300 δισ. ευρώ του χρέους της χώρας μας του 2009 έγιναν 330 το 2010 και 355 δισ. ευρώ το 2012 και στη συνέχεια, μετά το «κούρεμά» τους κατά 53% έγιναν... 321 δισ. ευρώ το 2013! «Μάγοι» οι Ευρωπαίοι: «κούρεψαν» κατά 53% τα 300 δισ. και τα έκαναν... 321! Η μαθηματική επιστήμη παραδίνεται στη μεγαλοφυΐα τους!
*Δημοσιεύθηκε στο "ΕΘΝΟΣ" την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Έκαναν το χρέος τους, έκαναν… «λάθος»!

Αν δεχτούμε ότι η κοινωνική καταστροφή που συντελείται στην Ελλάδα οφείλεται σε κάποιο μαθηματικό «λάθος» του ΔΝΤ ή της ΕΕ, τότε πρόκειται για «λάθος» που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το… αλάθητο του Πάπα. Όταν οι Σταυροφόροι ρώτησαν τον Πάπα πώς θα ξεχώριζαν τους αμαρτωλούς και τους άδικους από τους δίκαιους και τους ενάρετους, εκείνος τους απάντησε: Εσείς κάντε το χρέος σας. Πάρτε τα κεφάλια απ' όλους κι αφήστε τον Θεό να κάνει τη διαλογή στον ουρανό...
   Οι σύγχρονοι «Σταυροφόροι», πάντως, δεν χρειάζονται μεταφυσικά άλλοθι για να κάνουν το (ταξικό) «χρέος» τους. Ετσι, ο κύριος «καλό κουράγιο, Έλληνες», ο επίτροπος Ολι Ρεν, το παραδέχτηκε ευθέως: Η πολιτική που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, όπως είπε, από την πρώτη στιγμή των Μνημονίων είχε ως έναν από τους βασικούς της στόχους τη διάσωση των τραπεζών δια της μετακύλισης των βαρών τους στον ελληνικό λαό.
   Χτες, όμως, μια μέρα μετά την ομολογία του επιτρόπου, ο πρωθυπουργός αισθάνθηκε την ανάγκη, μιλώντας στις Βρυξέλλες, να κρυφτεί πίσω από… «λαθεμένους πολλαπλασιαστές». Ηταν φυσικό. Ο καθένας στη θέση του κ.Σαμαρά θα πάσχιζε να εμφανίσει την ανθρωπιστική συμφορά που συντελείται στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα κάποιου «λάθους». 
Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως όσα ζούμε στην Ελλάδα δεν είναι οι συνέπειες που προκάλεσαν τα «λάθη» στους… πολλαπλασιαστές ή τους διαιρέτες. Είναι οι συνέπειες ενός κοινωνικού εγκλήματος. Ούτε οι ¨Σταυροφόροι» του ΔΝΤ έκαναν κάποιο λάθος, ούτε της ΕΕ, ούτε κανείς από την τρόικα και τις ελληνικές κυβερνήσεις. Επιλογή τους, εξ αρχής, ήταν: Να ρημάξουν τον ελληνικό λαό, να τον «αποκεφαλίσουν», για να διασώσουν τις τράπεζες και τα μονοπώλια. Αυτή ήταν η πυξίδα τους πριν τα Μνημόνια, αυτό το σχέδιο υπηρετούσαν και υπηρετούν και με τα Μνημόνια. Και από την άποψη αυτή, τα Μνημόνιά τους όχι μόνο δεν λάθεψαν, αλλά πέτυχαν. Απολύτως.



Βασική επιδίωξη των εγχώριων και ξένων «σωτήρων», από την έναρξη της κρίσης, ήταν να εξασφαλίσουν στους τραπεζίτες ότι θα ξεφορτωθούν μεγάλο μέρος του ελληνικού δημόσιου χρέους, με το οποίο τα προηγούμενα χρόνια «έπαιζαν» τοκογλυφικά μέσω των ομολόγων που κρατούσαν στα χέρια τους. Τα Μνημόνια φτιάχτηκαν για να εξασφαλιστεί μέσω της «συντεταγμένης χρεοκοπίας» της Ελλάδας ο απαραίτητος χρόνος στους ντόπιους και ξένους τραπεζίτες να κάνουν τα «κουμάντα» τους. Οι πρώτοι θα έπαιρναν ενισχύσεις, ανακεφαλαιοποιήσεις κλπ. Οι δεύτεροι θα πετούσαν από πάνω τους τα ελληνικά ομόλογα, εξασφαλίζοντας μέσω και των νέων δανείων ότι θα μας ξεζουμίζουν στο διηνεκές.

Τα συμφέροντα που διακυβεύονταν ήταν πολλά και η συνεργασία μεταξύ των ντόπιων και ξένων «λύκων» ήταν απαραίτητη. Το ομολογούσαν εμμέσως ακόμα και διακεκριμένα πρώην στελέχη του ΔΝΤ, που παραδέχονταν: «Οι ξένοι έχουν το 70% των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου. Από το υπόλοιπο 30%, το μεγαλύτερο τμήμα (56 δισ. ευρώ) έχουν οι ελληνικές τράπεζες...»1

Για να δούμε πως στήθηκε και που απέβλεπε το «κόλπο» θα πρέπει να θυμηθούμε την ακριβή εθνικότητα των διεθνών τοκογλύφων της χώρας όταν ψηφίστηκε το Μνημόνιο: Η συνολική έκθεση της Ελλάδας, το σύνολο δηλαδή του δημόσιου και ιδιωτικού της χρέους σε ξένες τράπεζες έως τον Ιούνη του 2010 ανερχόταν σε 252,1 δισ. δολάρια2. Το 73,3% του παραπάνω ποσού (184,7 δισ. δολάρια) ήταν οφειλή προς γαλλικές (83,1 δισ.), γερμανικές (65,4 δισ.) και αμερικανικές (36,2 δισ.) τράπεζες. Ας παρακολουθήσουμε τι συνέβη στη συνέχεια:
  • Έξι μήνες από την εφαρμογή του Μνημονίου, το Δεκέμβρη του 2010, η έκθεση των ξένων τραπεζών στο συνολικό ελληνικό εξωτερικό χρέος είχε μειωθεί στα 145,7 δισ. δολάρια3 και πιο συγκεκριμένα η οφειλή προς γαλλικές τράπεζες μειώθηκε στα 56,7 δισ., προς γερμανικές στα 34 δισ. και προς αμερικανικές στα 7,3 δισ. δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι: Μέσα σε έξι μόλις μήνες από την εφαρμογή του Μνημονίου οι ξένες τράπεζες σε απόλυτη συνεργασία με την εγχώρια πλουτοκρατία, μείωσαν τις επισφάλειες στην Ελλάδα κατά 42%! Ξεφορτώθηκαν δηλαδή πάνω από 100 δισεκατομμύρια!
  • Στον ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο, οι Γερμανοί και οι Γάλλοι είχαν φροντίσει οι τράπεζες τους να μην είναι εκτεθειμένες στην Ελλάδα με περισσότερα από 9 έως 15,5 και από 6 έως 10,2 δισ. ευρώ, αντίστοιχα4.
  • Στις 31/12/2011η έκθεση των ξένων τραπεζών στο ελληνικό δημόσιο χρέος είχε πια μειωθεί, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδας, μόλις στα 35 δισεκατομμύρια (από 252,1 πριν το Μνημόνιο)...
Εν ολίγοις:
    Η πολιτική των Μνημονίων εξασφάλισε στους τραπεζίτες τον απαραίτητο χρόνο και τις απαραίτητες «διευκολύνσεις» για να οργανωθούν και να ξεφορτωθούν μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους, εισπράττοντας βέβαια παχυλούς τόκους. Έτσι, με την εφαρμογή του Μνημονίου, ντόπιοι και ξένοι δανειστές λεηλάτησαν τον ελληνικό λαό και παράλληλα, οι μεν έλαβαν πακτωλό «πακέτων», οι δε φρόντισαν να απαλλαγούν από μεγάλο μέρος των ελληνικών ομολόγων.
   Αυτή είναι η ιστορία των «λαθών» της τρόικας. Δηλαδή: Ουδέν λάθος! Αντιθέτως το μόνο λάθος που υπάρχει είναι να παραμυθιαστούμε με τον  επικοινωνιακό κοπανιστό αέρα περί «λάθους». Που συντηρείται πολλαπλώς: Κι από εκείνους που μιλούν για «αξιοποίηση» αυτών των δήθεν «λαθών», κι από τους άλλους που αναζητούν «φίλους» ανάμεσα στα «βουβάλια» που τσακώνονται και αλληλοκατηγορούνται για «λάθη». Αλλά τα «βουβάλια» ένα λάθος δεν θα διαπράξουν ποτέ: Να διαλύσουν την ενότητά τους για χάρη των «βατράχων».
*
1) Μιράντα Ξαφά, «Τελευταία επιλογή, η αναδιάρθρωση», «Καθημερινή», 30/1/2011.
2) Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, έκθεση Δεκέμβρη 2010.
3) Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, έκθεση Ιούνη 2011.
4) Εκτιμήσεις της Goldman Sachs, «Ριζοσπάστης», 22/4/2011 και Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών, «Καθημερινή», 12/6/2011.


email: mpog@enikos.gr

“Επιστολή του Ιωάννου Μακρυγιάννη προς τους Νέους” -”… Η Επανάσταση δεν έγινε μονάχα το ’21…”

Μακρυγιάννης
Αγαπητά μου Παιδιά,
Μαζί με πολλούς άλλους άξιους και γενναίγους Έλληνες πολεμήσαμε και λευτερώσαμε τούτο τον τόπο που πατάτε εσείς, και να στοχάζεστε πως τον λευτερώσαμε για σας που γεννηθήκατε σε πατρίδα ελεύθερη, γιατί εμείς λίγο την απολάψαμε, ότι, μόλις εδιώξαμε τους Τούρκους, αρχίσαμε να τρώμε ο ένας τον άλλον κι έτσι μας βρήκαν διαιρεμένους οι Μπαυαροί και μας τζαλαπάτησαν.
Μα ο Θεός, το έλεός του μεγάλο, δεν συνερίστη τα κρίματά μας και στέριωσε το έθνος, όπου καταφανίστηκε τόσους χρόνους στη σκλαβιά και ήρθε ο καιρός πάλι να δικαιωθεί. Ότι το δίκιο μας μάς το ‘δινε ο Θεός και το χαλούσαμε εμείς. Κι απ’ το λίγο που δεν προκάναμε να χαλάσουμε εστερεώθη το έθνος αυτό, που εγέννησε κι εσάς. Εσείς τώρα μάθατε και γράμματα, ότι σκολάσατε από τις αγγαρείες και τους κιντύνους και κατατρεγμούς οπού ‘χαμεν εμείς - εγώ εμεγάλωσα αγράμματος, με άσπρα τα μαλλιά, όψιμος έπιασα κοντύλι στο χέρι μου. Και τα γράμματα που μάθατε σας δίδαξαν πως είστε Έλληνες και Χριστιανοί της Ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας. Αν ήθελ’ εμείς, για να γλυτώσουμε από την τυραγνία και τα βάσανα, να γίνουμε Τούρκοι, όπως έγιναν καμπόσοι τότε, θα σας είχαν γεννημένους χανούμισσες κι όχι Ρωμαίϊσσες Χριστιανές και με τούτο θα ήστενε κι εσείς Τούρκοι. Και θα παίρνατε πάνω σας και τα κρίματα του μολεμένου αυτού Έθνους, που εσώριασε τόσα αδικοχαμένων και ατιμασμένων κουφάρια απάνω στη γη.
Κι αν θέλαμε μεις να σεργιανάμε με τες καρρότσες της βασιλείας, φορτωμένοι τα παράσημα, και να μας φυλεύουν οι Μπαυαροί τιμές και περιουσίες, ήθελ’ αφήσομε τον Κωλέττη με τους μισσιονάριους και τους ξένους πρέσβεις να μας αλλάξουνε την πίστη και τότε κι εσείς θα ‘χατε γεννηθεί από μάννες Φράγκισες και θα κάνατε ανάποδα το σταυρό σας. Και θα στοχαζόσασταν ότι εχρειάστη να χυθεί ποτάμι το αίμα τόσων παλληκαριών και ηρώων της πατρίδος, για να χάσετε ελεύτεροι την πίστη που είχατε σκλαβωμένοι.
Τώρα όμως ζείτε πάνω σε τούτο το ματωμένο και καπνισμένο χώμα και λογαριάζεστε Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί και όσοι έχετε μέσα σας καρδιά και νου, το ‘χετε για την πιο τρανή χαρά σας, κορώνα στο κεφάλι. Να μη θαρρείτε όμως πως έτσι κοιμηθήκαμε από βραδίς Τούρκοι και ξυπνήσαμε Έλληνες. Εχρειάστηκε να θυσιάσουμε αρετή καντάρια και κόπους και αίματα γι’ αυτή την ελευθερία που έχετε εσείς. Ότι η επανάσταση δεν έγινε το ’21 μονάχα κάθε ώρα και στιγμή από τότε που πήρε ο Αγαρηνός την Πόλη, με κάθε σφαγή και αρπαγή και ατιμία που σήκωνε ο σβέρκος του σκλάβου, για να προσκυνήσει και δεν προσκύναγε, γίνονταν μια επανάσταση. Κι όλες αυτές οι επαναστάσεις γνωστών και αγνώστων ηρώων της πίστης και της πατρίδος έτρεξαν σαν τα ρυάκια στο μεγάλο ράμμα και έτσι έγινε το ’21 που ήθελε ο Θεός και μας έκανε λεύτερους.
Γι’ αυτό, παιδιά μου, τέτοιες μέρες, που γιορτάζετε το σηκωμό του γένους, να μνημονεύετε αυτούς τους ήρωες που θυσίασαν και τη ζωή τους και το βιος τους για πίστη και πατρίδα κι άφησαν τις φαμίλιες τους γυμνές να διακονεύουν. Και τούτη την πίστη να τη λογαριάζετε ως ένα τζιβαΐρι που το κρατά ο άνθρωπος και περπατεί και φόβος είναι να μην του πέσει. Και η πατρίδα δεν είναι ενός ούτε ολίγων αλλά την έχουμε όλοι μαζί, ότι όλοι μαζί την ελευτερώσαμε.
Ώστε αν αμελήσετε την πίστιν όπου σας παραδώσαμεν Ορθόδοξην Ανατολικήν και σας την κλέψουν, αν πέσετε στες παραλυσίες και αφήσετε τα κάστρα αφύλακτα και σας τα πάρουν, ούτε να ζήσετε μπορείτε ούτε να πεθάνετε παρηγοριέστε, ότι θα βρείτε εκεί που θα πάτε τους γενναίγους πατέρες σας, το Διάκο, τον Υψηλάντη, τον Κολοκοτρώνη, το Δυσσέα, και θα σας ζητήσουν τα αίματα πίσω που χύθησαν για την ελευθερία της πατρίδος. Και καθώς τα αίματα δεν γυρίζουν πλέον, θε να είστε καταδικασμένοι. Όθεν, αγαπητά μου Ελληνόπουλα, κάνετε τα καλά σας και μη σκολάτε τις μετάνοιες σας για τούτη την άγια πατρίδα, τηράτε να ‘χετε το νου καθαρό και Ορθόδοξο και το σώμα τυραννισμένο, για να αντέχει τους κόπους και να πηγαίνετε τούτες τις μέρες στους τάφους μας και να στοχάζεστε τα χρέη σας. Ότι εμείς από μέσ’ απ’ αυτούς τους τάφους μας μια μέρα θ’ αναστηθούμε και θα σας κρίνουμε.
Γιάννης Μακρυγιάννης
Πηγή: pentapostagma.gr

Ξεφτιλίζεται και ξεφτίζει

Ξεφτιλίζεται και ξεφτίζει
 
Δεν με πείθουν τα ευρήματα των γκάλοπ για την επιρροή της Χρυσής Αυγής. Oχι μόνον διότι τα γκάλοπ αποκλίνουν στα συμπεράσματα τους για την πραγματικότητα που ερευνούν, όπως η τελευταία στο τέλος αποδεικνύει,
αλλά και διότι η απάντηση Χρυσή Αυγή στην ερώτηση τι θα ψηφίσετε είναι για πολλούς μια εύκολη απάντηση, περισσότερο μια δήλωση απειλής (χωρίς στόχο) που θυμίζει -προσέτι- και τον εξυπνακισμό εκείνων που δεν πάνε στις εκλογές για να ψηφίσουν προκειμένου να τους «τιμωρήσουν όλους», ή επειδή «ουδείς τους εκφράζει», επιτυγχάνοντας έτσι
το αντίθετο: να τιμωρούνται απ’ αυτούς που με την αποχή τούς άφησαν να παραμείνουν ισχυρότεροι. Ο εξυπνάκιας
που απέχει απ’ τις εκλογές χαρίζει το γήπεδο σ’ αυτούς που απεχθάνεται. Διότι απεχθάνεται, λέει, και τους άλλους το ίδιο. Ομως το αξίωμα (απολύτως αναπόδεικτο) ότι «όλοι ίδιοι είναι» (εκτός από βασική αρχή του κάθε είδους φασισμού) τυγχάνει και η παιδική χαρά εκείνων που νομίζουν ότι η δημοκρατία μπορεί να υπάρχει χωρίς να απαιτεί από τους πολίτες της τη βάσανο της επιλογής και της εκλογής (λέξεις που σχετίζονται και οι δύο με τον λόγο και τη λογική).
Εις ό,τι αφορά τα γκάλοπ, μαγειρευμένα ή αμαγείρευτα, αντί να σπλαχνοσκοπεί κανείς συκώτια και νεφρούς ή να παρατηρεί πώς πετούν τα πτηνά στους ουρανούς, χρησιμότερο είναι να παρατηρεί τι συμβαίνει γύρω του.
Κι αυτό που συμβαίνει στη Χρυσή Αυγή τώρα που έχει βγει στο φως είναι ηλίου φαεινότερο: ξεφτιλίζεται και ξεφτίζει.
Πρόκειται για ένα κόμμα σαν offshore εταιρεία. Που προσπαθεί να κρύψει τι πραγματικά είναι, ακόμα κι αν χρειάζεται να φτύνει δημοσίως αυτό που είναι. Καμμία σχέση με τον ναζισμό, λένε, μόνον με τον εθνικισμό. Και ο ναζισμός δεν ήταν εθνικισμός; Ο Χίτλερ,ο Φράνκο, ο Μουσολίνι, ο Κεμάλ Ατατούρκ, ο Σαλαζάρ, ο Πινοτσέτ, δεν ήταν εθνικιστές; Λένε ότι δεν χαιρετούν φασιστικά αλλά… αρχαιοελληνικά! Πάρ’ τ’ αυγό και κούρεφ’ το: ουδαμού παρατηρείται (σε άγαλμα, γλυπτό ή αγγείο) κι απ’ ουδαμού (από κάποιο, όποιο, κείμενο) μαρτυρείται τέτοιος χαιρετισμός.
Εκτός κι αν η Ανδρομάχη όταν ύψωνε το χέρι της προς αποχαιρετισμό του Εκτορα που πήγαινε αμύνεσθαι περί πάτρης, ήταν η συμπαθέστατη κόρη του κ. Μιχαλολιάκου ντυμένη Χιονάτη να αποχαιρετά τους Βάφεν Ες Ες επτά νάνεν.
Γενικώς το ότι η ελληνική αρχαιότης υπήρξε ένα στρατόκαυλο παραλήρημα Αμερικανών πεζοναυτών, υπάρχει μόνον μέσα στα μυαλά των ανελλήνιστων πάσης φύσεως, απ’ τον Χίτλερ ώς τον κ. Καλάσνικωφ Κασιδιάρη.
Ομως, τώρα που ένας-ένας οι Χρυσαυγίτες βουλευτές συλλαμβάνονται όχι για τις ιδέες τους, αλλά κατηγορούμενοι για εγκληματικές πράξεις, τι βλέπουμε; κάτι παλληκαράδες της φακής που καρφώνουν ο ένας τον άλλον,
κάτι δειλούς που απαρνούνται το κόμμα τους
κάτι ποντικοειδή που αποτάσσονται τα λόγια τους, τις πράξεις τους, τις φωτογραφίες τους, τις σχέσεις τους, τους φίλους τους, τα πάντα
σε ένα ελεεινό κρεσέντο τού «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» και του «η μάνα του φευγάλα δεν έκλαψε ποτέ». Κι ύστερα τολμούν αυτοί οι ολίγιστοι να ομιλούν για την πατρίδα και την υπεράσπισή της! Ο μόνος τρόπος που «υπερασπίσθηκαν» ποτέ την πατρίδα οι εθνικιστές, ήταν να συμμαχήσουν με
τους κατακτητές της, όπως έκαναν στην Κατοχή, ή να διευκολύνουν τους ολετήρες του έθνους να το αλαλιάσουν όπως τα κατάφεραν οι χουντικοί εις βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού.
Τώρα που η Χρυσή Αυγή βγαίνει στο φως, ξεφτιλίζεται και ξεφτίζει. Βλέπουμε τους βουλευτές της να συλλαμβάνονται και να τους συμπαρίστανται 50-100-150 οπαδοί. Πού είναι οι χιλιάδες λαού που θα αντιστοιχούσαν έστω και κατά κλάσμα στο εκλογικό ποσοστό του 8% ή του 5%;
Βλέπουμε να πιάνεται ο κ. Μπούκουρας και να δηλώνει πρόσκοπος, αδελφή του ελέους, μιμόζα! (Αλλωστε και ο αγκυλωτός σταυρός στον ώμο του κ. Κασιδιάρη είναι αρχαίο ελικοδρόμιο στο οποίο προσγειώνονταν οι Ελ της γονιμότητας). Βλέπουμε τον κ. Λαγό να πιάνεται με 123.000 Ευρώ στις τσέπες – κληρονομιά, λέει, προφανώς απ’ την αρχαία κληρονομιά όλων τους. Ετσι τουλάχιστον όπως την αντιλαμβάνονται οι μπράβοι της νύχτας και οι καλωσυνάτοι νταβατζήδες.
Ομως αυτοί οι θρασύδειλοι βρυκόλακες της νύχτας μπροστά στο φως του ήλιου δεν διστάζουν να γίνουν ολοκαυτώματα αθωότητος και γλυκύτητος. Φθάσαμε ο κ. Κασιδιάρης να απαρνείται τον ρατσισμό! (και ποιος θα διώξει τους «πάκηδες» απ’ τη χώρα;) Δεν θα εκπλαγώ, αν οσονούπω εγκαταλείψει τον θαυμασμό του για τους αρχαίους Ελληνες κι αρχίσει να τρέφει ανάλογη λατρεία για τους αρχαίους Πακιστανούς!

Μια Χρυσή Αυγή που δηλώνει ότι δεν είναι Χρυσή Αυγή, αυτό είναι το δώρο που κάνει αυτό το κόμμα σε όσους το πίστεψαν, είτε για τους σκοτεινούς λόγους που εκτρέφουν μέσα τους, είτε επειδή ξεγελάσθηκαν και νόμισαν ότι αυτό το αμόρφωτο μόρφωμα
είναι αντισυστημικό ή πατριωτικό ή αντιπλουτοκρατικό.
Δεν πιστεύω λοιπόν ότι τα ποσοστά του κόμματος αυτού ανεβαίνουν ή έχουν καν σταθεροποιηθεί. Παρά το «καλό» που έκαναν στη Χρυσή Αυγή οι ανεγκέφαλοι (επίσης φασίστες) που δολοφόνησαν άγρια τους δύο τραγικούς νεαρούς Χρυσαυγίτες, το κόμμα αυτό δεν μπορεί να αναπτυχθεί διότι δεν έχει τίποτα να πει. Ο,τι λέει το αναιρεί, στο πρώτο ζόρι την κοπανάει, ένα κόμμα (των αρχών ίσως) αλλά χωρίς αρχές το ίδιο.
Οι Χρυσαυγίτες λένε μεγάλα λόγια περί πατρίς και θρησκίς (διότι τα ξεφτιλίζουν και τα δύο) που τα μαζεύουν αμέσως μπροστά στον πρώτο χωροφύλαξ (ψάχνοντας απελπισμένα τον αστυφύλαξ μέσα στις τάξεις τους για να στηριχθούν πάνω του).
Ο,τι ποσοστό λοιπόν κι αν πάρει στις επόμενες εκλογές αυτό το κόμμα, ή ό,τι θα έχει απομείνει απ’ αυτό, με αυτό ή άλλο όνομα, δεν θα ξέρει τι να το κάνει. Αν πάρει ένα 5% ή 8% ή ακόμα και 10%, δεν θα είναι χρήσιμο στη Ν.Δ., ούτε ως σύμμαχος ούτε ως σκιάχτρο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και το μπλοκ των δυνάμεων που θα υποστηρίξουν μια φιλολαϊκή πολιτική.
Αν δημιουργηθεί φιλολαϊκή αριστερή κυβέρνηση και οι φασίστες τολμήσουν (τόσο δειλοί που είναι, δεν το βλέπω) να βγουν στους δρόμους και να κάνουν φασαρίες, θα «ξεβρακωθούν» μπροστά στα μάτια του λαού και θα συντριβούν απ’ αυτόν τον ίδιο. Η ελπίδα από μια
δεξιά αντιπολίτευση (του ΠΑΣΟΚ και της Ν. Δ.) να χρησιμοποιηθούν οι φασίστες για διαδηλώσεις κατσαρόλας, δεν θα μπορέσει το 2014 στην Ευρώπη να ευδοκιμήσει όπως το 1973 στη Χιλή.
Οποιο λοιπόν ποσοστό κι αν πετύχει η Χρυσή Αυγή θα είναι ένα άχρηστο, αδρανές ποσοστό που θα αρχίσει να φυλλορροεί την επόμενη κιόλας μέρα. Διότι η Χρυσή Αυγή καμμιά διαμαρτυρία επικίνδυνη για το υπάρχον σύστημα μπορεί να εκφράσει (διότι είναι δημιούργημά του) και καμμιά ανάσχεση στο έργο μιας φιλολαϊκής κυβέρνησης θα μπορεί να επιφέρει χωρίς ο λαός να τη σαρώσει
ΥΓ.: Πριν αλέκτορα φωνήσαι και προς επίρρωσιν των ανωτέρω ο κ. Καλάσνικωφ Κασιδιάρης χαρακτήρισε τη Βουλή «παράνομη», διακηρύσσοντας ότι «είσθε όλοι προδότες και πουλημένοι». Ολοι! – ω της (φασιστικής) γενίκευσης! Ποιοι «όλοι», χρυσέ μου;

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More