Poutanique τεχνη, εσυ τα φταις ολα!

Να είναι τέχνη; Επάγγελμα ή μήπως ματαιοδοξία;

Ο μουσικός του πεζοδρόμου!!

Ξαφνικά την καλοκαιρινή ηρεμία στο μικρό μας Μεσολόγγι σκέπασε μια γλυκιά μελωδία που έρχονταν από το βάθος του πεζοδρόμου. Όσο πλησίαζε.....

Να πως γινεται το Μεσολογγι προορισμος!

αι θα αξιοποιηθεί. Ακούγονται διάφορες ιδέες και έχουν συσταθεί αρκετές ομάδες πολιτών που προτείνουν υλοποιήσιμες και μη ιδέες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και έμμεσα να επωφεληθούμε όλοι.....

Ποσα κτηρια ρημαζουν στο Μεσολογγι;

Ένα από τα θέματα του δημοτικού συμβούλιου στις 27/ 11 είναι η «Εκμίσθωση χώρου για κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου». Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό είναι πως μετά από τόσα χρόνια και πώς μετά από τόσο κονδύλια έχουμε φτάσει ....

Μεσολόγγι - αδέσποτα ώρα μηδέν.

Αδέσποτα, ένα ευαίσθητο θέμα για όσους είναι πραγματικά φιλόζωοι* και με τις δυο έννοιες της λέξης. Ας αρχίσουμε να μιλάμε για τις αβοήθητες ψυχές που ξαφνικά βρεθήκαν απροστάτευτες στον δρόμο όχι από το τέλος δηλαδή από τα αποτελέσματα που βλέπουμε...

Facebook, φωτογραφιες με σουφρωμενα χειλη...

Κάλος ή κακός αγαπητοί φίλοι διανύουμε μια εποχή που θέλει τους περισσότερους άμεσα εξαρτημένους από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωση τύπου face book. Έρχεται λοιπόν το Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

5 Μαΐ 2012

Για να φρεσκάρουμε την μνήμη μας


Σαν μια ταινία που κάθε τέσσερα χρόνια – και πολλές φορές σε μικρότερο χρονικό διάστημα- επαναλαμβάνεται το ίδιο κομμάτι του σεναρίου. Θυμίζει ένα έργο που κάποιος σου ψιθύρισε το τέλος, πριν καν μπεις στην αίθουσα του κινηματογράφου. Αυτή είναι η εικόνα των εκλογών από το 1974 και μετά, με τα δυο μεγάλα κόμματα να ανταλλάσσουν την εξουσία και τον λαό να ζητωκραυγάζει κάθε φορά για τον νεοεκλεγμένο πρωθυπουργό.
1974
Το 1974, διεξάγονται οι πρώτες εκλογές μετά τη Δικτατορία. Νικήτρια με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι η ΝΔ με αρχηγό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Η ΝΔ συγκέντρωσε 54,37%, το οποίο έδωσε στο κόμμα 219 έδρες στη Βουλή, ενώ ξεχώρισε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και η Ενωση Κέντρου συγκέντρωσε 20,42%. Στις 20 Απριλίου 1975 διεξήχθησαν επαναληπτικές εκλογές, καθώς ο βουλευτής της Ν.Δ. Σπύρος Θεοτόκης παραιτήθηκε με αφορμή την κατάργηση της Βασιλευομένης Δημοκρατίας.

Τα ρεφλέξ της Αριστεράς

Συντάκτης: Νίκος Γ. Ξυδάκης
Ποιος καταλαμβάνει το πολιτικό-λειτουργικό κενό που καταλείπει ο παραδοσιακός δικομματισμός; Καθώς η μέση λυγίζει έως ρήξεως, θα υπέθετε κανείς ότι τα άκρα θα συμπλήρωναν το κενό. Αυτό συμβαίνει εν μέρει, αλλά μόνο ποσοτικά και μόνο προσωρινά. Στην πραγματικότητα, κανένα από τα μικρότερα, «αντιμνημονιακά» κόμματα δεν μπορεί να διεκδικήσει ηγεμονικό ρόλο για το μέλλον. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ πρόβαλε με αξιώσεις ηγεμονίας και κυβερνητική ρητορική· κι αυτός το έπραξε τις τελευταίες εβδομάδες, ωθούμενος και από τις δημοσκοπικές καταγραφές. Η ηγεμονική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει βαρύνουσα σημασία, αφενός, διότι για πρώτη φορά, από την εποχή της Βάρκιζας και την έναρξη του Ψυχρού Πολέμου, η Αριστερά αποκολλάται από την εσωτερικευμένη ήττα και την κλαψιάρικη διαμαρτυρία, αποκολλάται δηλαδή από το πεδίο του κομπάρσου ή του τρίτου ρόλου και αυτοπροτείνεται ως πόλος εξουσίας.

Η περίοδος της περιέργειας

Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης
Δεν ξέρω αν βιώνουμε την περίοδο της αγωνίας ή της περιέργειας. Την αγωνία για το τι θα συμβεί στις εκλογές και την Ελλάδα, πώς θα είναι δηλαδή το βραχύ μέλλον έστω, ή την περιέργεια για το πώς μπορεί να μετασχηματιστεί αυτή πρωτόγνωρη κατάσταση. Τι σημαίνει να βγει πρώτος ο Σαμαράς, δεύτερος ο Βενιζέλος ή να μπει στη Βουλή η Χρυσή Αυγή απέναντι από τα έδρανα ενός ενισχυμένου ΣΥΡΙΖΑ;
Οι νωχελικές παρέες, μετά από χρόνια πολιτικολογούν ξανά και ο θυμός προσπαθεί να μετασχηματιστεί σε κάτι που να υπόσχεται μια κάποια λύση. Τα μικρά κόμματα έχουν την τιμητική τους και συχνά ένα άγνωστο μέχρι χτες όνομα πολιτικού σχηματισμού, πετιέται στο τραπέζι ως πραγματική απειλή για όσους δεν έκαναν αυτά που έπρεπε να κάνουν.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις εκλογές

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις εκλογέςΟι πολίτες μπορούν να αναζητούν το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψηφίζουν και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr "Μάθε που ψηφίζεις". Παράλληλα διαβάστε για τις δέκα τηλεφωνικές γραμμές που δημιουργήθηκαν για την ενημέρωση των πολιτών, από όπου μπορείτε τηλεφωνικά να μάθετε που ψηφίζετε σε περίπτωση που δεν έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε
Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που:
Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι και το έτος 1994).
Είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου της χώρας. Δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

Andrew Carnegie: Όταν ο πλούτος συναντάει τη φιλανθρωπία


Ο Andrew Carnegie αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς βιομήχανους των ΗΠΑ της εποχής του που κατάφερε όχι μόνο να πλουτίσει αλλά και να προωθήσει την κοινωνική ευημερία του τόπου του.

Ο Andrew Carnegie γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου του 1835 στο Dunfermline της Σκωτίας. Μετά την εγκατάστασή του στις ΗΠΑ εργάστηκε σε διάφορες σιδηροδρομικές δουλειές και μέχρι το 1889 είχε καταφέρει να έχει στην κατοχή του το Carnegie Steel Corporation το οποίο αποτελούσε τη μεγαλύτερη βιομηχανία χάλυβα στον κόσμο εκείνη την εποχή. Ωστόσο, το 1901 ο Carnegie θα πουλήσει την επιχείρησή του προκειμένου να αφοσιωθεί εξ ολοκλήρου στο φιλανθρωπικό έργο που είχε αναπτύξει και στο οποίο συμπεριλαμβανόταν και η ίδρυση του Carnegie-Mellon University το 1904.
Ο Carnegie αν και δεν έλαβε ποτέ ιδιαίτερα μεγάλη μόρφωση εντούτοις ανήκε σε μία οικογένεια που πίστευε στη χρησιμότητα του διαβάσματος και της μάθησης. Ο γιος ενός απλού εμπόρου υφαντών θα κατάφερνε τελικά να γίνει ένας από τους πλουσιότερους και σημαντικούς επιχειρηματίες στην Αμερική.

4 Μαΐ 2012

Η Bild για τους εργατικούς Έλληνες


Στους δέκα πιο εργατικούς λαούς της Ευρώπης κατατάσσει τους Έλληνες δημοσίευμα της Bild. Διαβάστε αναλυτικά τα στοιχεία και τη θέση κατάταξης της Ελλάδας
Ανάμεσα στους δέκα πιο εργατικούς λαούς της Ευρώπης φέρνουν τα στοιχεία έρευνας του Ινστιτούτου COERexecode τους Έλληνες.
"Οι Γερμανοί -με 1904 ώρες εργασίας κατά μέσο όρο το χρόνο- δεν είναι οι πιο εργατικοί της Ευρώπης" αναφέρει με έκπληξη η Bild.
Η εφημερίδα υπογραμμίζει παράλληλα το γεγονός πως η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στους πιο εργατικούς λαούς της Ευρώπης είναι χώρες του Νότου, όπως η Ελλάδα" τονίζει η εφημερίδα και παραθέτει τα αποτελέσματα της έρευνας:

Σκόρδο, ένα πανίσχυρο αντιβακτηριακό

Σκόρδο, ένα πανίσχυρο αντιβακτηριακόΕξολοθρεύει επικίνδυνα βακτήρια 100 φορές πιο αποτελεσματικά από τα αντιβιοτικά
Το θειούχο διαλλύλιο του σκόρδου σκοτώνει τα βακτήρια 100 φορές πιο δραστικά από τα αντιβιοτικά σύμφωνα με νέα μελέτη


Το σκόρδο αποδεικνύεται ότι κρύβει τελικά πολλές αρετές. Η πιο πρόσφατη, η οποία ήρθε στο φως από νέα μελέτη, είναι ότι μια από τις βασικές ουσίες του εμφανίζεται να είναι 100 φορές πιο αποτελεσματική από τα αντιβιοτικά στην καταπολέμηση ενός διαδεδομένου βακτηρίου που προκαλεί τροφική δηλητηρίαση.
Σε βακτήριο των πουλερικών

Να ακούσουμε τη νεολαία ώστε να ανοικοδομηθεί η Ευρώπη


Την έκκληση να ακούσουμε τη νεολαία ώστε να ανοικοδομηθεί η Ευρώπη, απευθύνουν με κοινό τους άρθρο στη γαλλική Le Monde, ο συμπροεδρεύων των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ και ο Γερμανός κοινωνιολόγος Ούλριχ Μπεκ.
Το άρθρο συνυπογράφουν 57 προσωπικότητες των γραμμάτων, των τεχνών, της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, μεταξύ των οποίων ο σκηνοθέτης Βιμ Βέντερς, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζακ Ντελόρ, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ και ο πρώην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Χαβιέ Σολάνα.
«Η ευρωπαϊκή νεολαία είναι περισσότερο μορφωμένη από ποτέ.

Αύξηση του ελληνικού ελλείμματος παρά τα μέτρα λιτότητας


Μπορεί να υπάρχει μια μικρή αύξηση εσόδων και βάσει των στοιχείων της γενικής κυβέρνησης να υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα σε υπουργεία, ΔΕΚΟ, νοσοκομεία και ΟΤΑ, αλλά το συνολικό έλλειμμα μετά τις πληρωμές τόκων από παλαιά και νέα δάνεια παρουσιάζει αύξηση. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, στο α’ τρίμηνο του 2012 τα δημόσια έσοδα των φορέων γενικής κυβέρνησης αυξήθηκαν από 24,2 δισ. στο α’ τρίμηνο του 2011 σε 25,9 δισ. το 2012. Οι πρωτογενείς κρατικές δαπάνες παρουσιάζουν ελάχιστη μείωση από 23,692 δισ. το 2011, σε 23,626 δισ. για το 2012. Το πρωτογενές πλεόνασμα παρουσιάστηκε φέτος στα 2,308 δισ. ευρώ, έναντι 518 εκ. ευρώ το 2011. Παρόλα αυτά, στο α’ τρίμηνο φέτος το δημόσιο στο σύνολό του υποχρεώθηκε να πληρώσει 7 δισ. ευρώ, έναντι 3,33 δισ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, μετατρέποντας το πλεόνασμα των 2,3 δισ. σε έλλειμμα 4,74 δις ευρώ. Μάλιστα, το αντίστοιχο έλλειμμα τον Ιανουάριο του 2011 ήταν 2,8 δις ευρώ.

3 Μαΐ 2012

Η επόμενη μέρα των εκλογών και η Αριστερά


    του Σάββα Μιχαήλ*  
Οι κοινοβουλευτικές εκλογές του 2012 σημαδεύονται και σημαδεύουν το τέλος μιας εποχής και το ψυχορράγημα του αποσαρθρωμένου από την κρίση και την λαϊκή αγανάκτηση αστικού πολιτικού καθεστώτος. Όποιοι από τις κυρίαρχες  καπιταλιστικές ελίτ ελπίζουνε σε μια «εκτόνωση» της οργής μέσω της προσφυγής στην κάλπη και στην «νομιμοποίηση» του απονομιμοποιημένου  αστικού πολιτικού συστήματος θα διαψευστούν οικτρά.  
       Το επόμενο κυβερνητικό σχήμα που θα συγκολλήσουν από θραύσματα, κόμματα και αποκόμματα του παλιού, δεν θα κληρονομήσει μόνο την υπαρκτή πολιτική απαξίωση, την  δεδομένη καπιταλιστική οικονομική χρεοκοπία, τα Μνημόνια, τα λαοκτόνα μέτρα  της νέας δανειακής σύμβασης.

Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΨΑΡΙΩΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΑΓΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΠΝΙΣΤΩΝ


Τον γύρο του κόσμου κάνει η μελέτη της ερευνητικής ομάδας του Καθηγητή Καρδιολογίας Χριστόδουλου Στεφανάδη από την Ά Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθήνας, η οποία παρουσιάστηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Καρδιολογίας που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα την προηγούμενη εβδομάδα. Στην έρευνα της Ά Καρδιολογικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθήνας μελετήθηκε για πρώτη φορά η επίδραση της πρόσληψης ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στην λειτουργικότητα των αγγείων σε νέους υγιείς καπνιστές. Όπως μας ανέφερε ο υπεύθυνος της μελέτης Καθηγητής Καρδιολογίας Δημήτρης Τούσουλης, η κατανάλωση ωμέγα-3 λιπαρών οξέων φαινεται πως δρα ευεργετικά στην αγγειακή λειτουργία σε καπνιστές.
Πιο συγκεκριμένα τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία περιέχονται κυρίως στα ψάρια, μπορούν να αποτρέψουν σε σημαντικό βαθμό την βλαπτική επίδραση του καπνίσματος στην λειτουργικότητα των αγγείων και με αυτό τον τρόπο να προστατέψουν τους καπνιστές από μελλοντικά καρδιαγγειακά επεισόδια.

2 Μαΐ 2012

Ποιοι εξαιρούνται από τις περικοπές στις συντάξεις


Διευκρινιστική εγκύκλιο αναφορικά με τις κατηγορίες συνταξιούχων που εξαιρούνται από τις μειώσεις των συντάξεων εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν. 4024/2011 του μεσοπρόθεσμου σχεδίου 2112-2015 μειώνεται, το ποσό της κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1000 ευρώ κατά 40% για όσους συνταξιούχους είναι κάτω των 55 ετών, καθώς επίσης κατά 20% το ποσό της κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ.
Οι κατηγορίες συνταξιούχων που εξαιρούνται από τις μειώσεις, όπως ορίζει ο νόμος 4038/2012, είναι όσοι είχαν το δικαίωμα να λάβουν σύνταξη αναπηρίας αλλά συνταξιοδοτήθηκαν με άλλες διατάξεις και όσοι λαμβάνουν συντάξεις γήρατος, αλλά η αναπηρία επήλθε μετά τη συνταξιοδότηση.
Με τις αρχικές ρυθμίσεις όσοι συνταξιούχοι είχαν αποδεδειγμένα αναπηρία προτίμησαν να συνεχίσουν να εργάζονται και να συνταξιοδοτηθούν λόγω γήρατος.

Στο +7% η ανεργία μέσα σε ένα χρόνο

Αύξηση της ανεργίας σε διπλάσιο ρυθμό σε σχέση με την Ισπανία δείχνουν τα, καθόλου ευοίωνα για τη χώρα μας, στοιχεία της Eurostat.
Στο +7% η ανεργία μέσα σε ένα χρόνοΣτο 10,9% σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη τον μήνα Μάρτιο, έναντι του 10,8% που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Eurostat. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από την εισαγωγή του ενιαίου νομίσματος, το 1999.
Στις 27 χώρες της ΕΕ, το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 10,2%. Τον αντίστοιχο περυσινό μήνα ήταν 9,4%.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, για την οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία έως τον περασμένο Ιανουάριο, σημειώθηκε η υψηλότερη στην ΕΕ αύξηση της ανεργίας το τελευταίο έτος, ενώ η χώρα μας κατέχει και το αρνητικό ρεκόρ στην ανεργία των νέων έως 25 ετών.

1 Μαΐ 2012

Βολευτές Αιτωλοακαρνανίας!


Γεμίσαμε κάρτες και διαφημιστικά φυλλάδια από  υποψήφιους βολευτές που ζητούν την στήριξη μας στις εκλογές της 6 Μαΐου! Πολλοί συντοπίτες μας κλήθηκαν να αναλάβουν θέσεις μάχης από τα κόμματα που είναι προσκείμενοι προκειμένου άλλοι να βγουν και άλλοι να αρχίσουν να δημιουργούν το προφίλ τους για τις εκλογές που θα έρθουν (τοπικές και εθνικές)!  Υπάρχουν δε αρκετοί  ακόμη που στενοχωρήθηκαν μιας και τα κόμματα δεν τους αξιολόγησαν σωστά και τους άφησαν στην απ ’έξω, εξάλλου φαίνεται και από τις τοπικές εκλογές πόσοι είναι αυτοί  που διεκδίκησαν μια θέση στο πολίτικο σκηνικό του τόπου ανεξάρτητα βέβαια από το αν αξίζουν από το αν έχουν τις γνώσεις, την ικανότητα  και την εμπειρία να πάνε τον τόπο μπροστά και να ανταπεξέλθουν σε αυτό το μεγάλο βάρος των ευθυνών!
 Θα μου πείτε υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι δεν κάνει σε αυτόν το τόπο για μια πολιτική θέση;

Σαν σήμερα, Πρωτομαγιά, έφυγε ο Αλέξανδρος Παναγούλης!


Του Νικου Xρυσολωρα
 Οταν εκδηλώθηκε η «επανάσταση», ο Αλέκος Παναγούλης, γιος και αδελφός αξιωματικών του Στρατού Ξηράς, υπηρετούσε τη θητεία του στη Βέροια. Ξαφνικά, άρχισε να παριστάνει τον παράφρονα. «Γιατί δεν κάθεσαι Παναγούλη;» τον ρωτούσαν οι ανώτεροί του. «Γιατί είμαι ο Ακάθιστος Υμνος» απαντούσε. Μετήχθη στη Θεσσαλονίκη για ψυχιατρική εξέταση, όπου «επείσθη» τελικά να καθήσει. Κατά την επιστροφή του στη μονάδα του λιποτάκτησε, αδίκημα που λόγω της ισχύος του στρατιωτικού νόμου ετιμωρείτο με θάνατο. Γνωστός για τους δημοκρατικούς του αγώνες πριν από τη δικτατορία, δραπέτευσε κυνηγημένος για την Κύπρο και στη συνέχεια, με τη βοήθεια της κυβέρνησης Μακαρίου, κατάφερε να διαφύγει στην Ευρώπη. Οταν επέστρεψε -κρυφά φυσικά- στην Ελλάδα οργάνωσε με τους συντρόφους του απόπειρα δολοφονίας του επικεφαλής της χούντας, Γεωργίου Παπαδόπουλου.

Εργατική Πρωτομαγιά

Ετήσια γιορτή, με παγκόσμιο χαρακτήρα των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας. Με συγκεντρώσεις και πορείες, η εργατική τάξη βρίσκει την ευκαιρία να προβάλει τα κοινωνικά και οικονομικά της επιτεύγματα και να καθορίσει το διεκδικητικό της πλαίσιο για το μέλλον. Η Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου.
Η Πρωτομαγιά, ως εργατική γιορτή, καθιερώθηκε στις 20 Ιουλίου 1889, κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δεύτερης Διεθνούς (Σοσιαλιστικής Διεθνούς) στο Παρίσι, σε ανάμνηση του ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου την 1η Μαΐου 1886, που διεκδικούσαν το οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Κατέληξε σε αιματοχυσία λίγες μέρες αργότερα, με την επέμβαση της αστυνομίας και των μπράβων της εργοδοσίας.

Φετφά Καλαβρύτων για το ποιους θα ψηφίσουν


Μία πρωτοφανής παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας με αήθεις χαρακτηρισμούς κατά υπουργών του ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας της μητρόπολης. Όπως μεταδίδει το pheme.gr ο Μητροπολίτης, εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όπως την υπουργό Ανάπτυξης κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, και τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ενώ την ίδια στιγμή έχει μόνο καλά λόγια να πει για τον αρχηγό της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά.

Μετά το Βενιζέλο μας απειλεί και ο Σαμαράς

Μετά το Βενιζέλο και το γνωστό «είσαστε της κρατικής τηλεόρασης», σε απειλές προς το «Κουτί της Πανδώρας» προχωρά και το περιβάλλον Σαμαρά. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Γιώργος Μουρούτης με επανειλημμένες αναρτήσεις στο προσωπικό του twitter απειλεί τον Κώστα Βαξεβάνη με το επιχείρημα ότι εργάζεται στη δημόσια τηλεόραση.
Αιτία είναι αποκαλυπτικό δημοσίευμα του περιοδικού «HOT DOC», όπου αναφέρεται ότι ο Α. Σαμαράς το 2009 ως υπουργός Πολιτισμού, μόλις δύο μέρες πριν τις εκλογές προχωρά σε αποχαρακτηρισμό αρχαιολογικής έκτασης στην περιοχή των Αρχαίων Αβδήρων, όπου βρίσκονται ακίνητα ενός στενού φίλου του και στελέχους της ΝΔ.

Η εξουσία είναι εθιστική

Η εξουσία είναι εθιστικήΔρα σαν ναρκωτικό, επιδρά στα συναισθήματα και μπορεί να αλλοιώσει την κρίση
Η εξουσία είναι εθιστική σαν ναρκωτικό και αυτό δεν είναι μια εν θερμώ «κατηγορία» των αγανακτισμένων ψηφοφόρων αλλά διαπίστωση επιστημονικών μελετών. Οι αλλαγές που επιφέρει η άσκηση εξουσίας στον εγκέφαλο εξηγούνται διεξοδικά σε ένα βιβλίο από τον καθηγητή Ψυχολογίας του Trinity College του Δουβλίνου Ιαν Ρόμπερτσον. Η εικόνα που περιγράφει ο ειδικός προσφέρει ίσως μια πολύ λογική εξήγηση για αποφάσεις και συμπεριφορές πολιτικών ηγετών που ορισμένες φορές μας φαίνονται ότι βγαίνουν έξω από τα όρια της κοινής λογικής.
Ο κύκλος της τεστοστερόνης και της ντοπαμίνης
 Η άσκηση της εξουσίας αλλάζει τον εγκέφαλο πυροδοτώντας την έκκριση τεστοστερόνης, εξηγεί ο καθηγητής σε άρθρο του στην εφημερίδα «Telegraph».

29 Απρ 2012

«Με ποδήλατο στη δουλειά»

Ξεκινάει από την 1η Μαΐου 2012 η καμπάνια «Με Ποδήλατο στη Δουλειά» από την ιστοσελίδα biketowork.gr. Στόχοι της καμπάνιας είναι να παροτρύνει τους εργαζόμενους να αρχίσουν να πηγαίνουν στη δουλειά με το ποδήλατο, να προβάλλει τα πλεονεκτήματα της μετακίνησης με ποδήλατο στους εργοδότες και να προβάλει τους εργοδότες που προωθούν το ποδήλατο.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα, η καμπάνια είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να εμπνεύσει εργαζόμενους να ξεκινήσουν να πηγαίνουν στη δουλειά με ποδήλατο. Δημιουργεί ποδηλατική κουλτούρα στους χώρους εργασίας και δίνει την ευκαιρία στους έμπειρους ποδηλάτες να δώσουν χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές στους συνεργάτες τους.

Όταν βγει στο φως η «Χρυσή Αυγή», θα καεί…

Συντάκτης: ΣΤΑΘΗΣ
Έως τώρα η Ελλάδα είχε την τιμή να είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που στο Κοινοβούλιό τους δεν είχαν καταφέρει να μπουν νεοναζί.
Το δύο κόμματα του δικομματικού μονοκομματισμού, όμως, έφθειραν τόσον το πολίτευμα, ώστε, ως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, η πιθανότης να μπουν οι επίγονοι του Χίτλερ στη Βουλή είναι υπαρκτή.
Ας μπουν! Θα πάθουν ό,τι έπαθε και το ΛΑΟΣ! Θα αναμετρηθούν με την πραγματικότητα θα βρεθούν ελλιποβαρείς και θα εξαερωθούν.
Το ίδιο έχει συμβεί πολλές φορές ακόμα και στην (βεβαρημένου φασιστικού παρελθόντος) Ευρώπη – για παράδειγμα ο πολύς καμαράντεν Μπόσι της Λίγκας του Βορρά! ο φυρερίσκος χρησιμοποιούσε τους μελανοχίτωνές του απλώς για να πλουτίζει ο ίδιος.
Οψιμα ο κ. Βενιζέλος θυμήθηκε τον κίνδυνο της ακροδεξιάς (που η πολιτική του δικομματισμού εξέθρεψε) και προσπαθεί να τον μετατρέψει σε έναν χρήσιμο κίνδυνο, ένα σκιάχτρο, ένα σείστρο πάνω απ’ τα κεφάλια μας για να τρομάξουμε και να κάτσουμε ήσυχοι.

Εργατική πρωτομαγιά 2012 αφετηρία ανατροπής.


Κώστας  Κούστας
Το  μήνυμα  της  ηρωικής εξέγερσης  του  Σικάγο   πριν  από  126   χρόνια  είναι  περισσότερο  επίκαιρο  όσο  ποτέ. Οι κατακτήσεις του   εργατικού  κινήματος  που κόστισαν  τη  ζωή  χιλιάδων  ανθρώπων  τότε  βρίσκονται  ξανά  στο  απόσπασμα , γίνονται  θυσία στο βωμό  της  κερδοσκοπίας  των αγορών  του  μεγάλου  ντόπιου               και  ξένου  κεφαλαίου.
Οι  εργαζόμενοι  στην  Ευρώπη  και  σε όλο  τον κόσμο, είναι  αντιμέτωποι  με αντεργατικές   πολιτικές, που παίρνουν  τη  μορφή  χιονοστιβάδας  και  σαρώνουν τα εργατικά  δικαιώματα. Το  οκτάωρο, που  αποτέλεσε  το αίτημα  του εργατικού ξεσηκωμού του  Σικάγου  αμφισβητείται  και  σε  αρκετές περιπτώσεις  έχει  καταργηθεί.
Εδώ  και  δύο  χρόνια ο  Ελληνικός  λαός  υφίσταται  τις συνέπειες μιας πρωτόγνωρης, ακραίας   νεοφιλελεύθερης  πολιτικής, που  σχεδίασαν  και  υλοποίησαν οι  κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και  Λ.Α.Ο.Σ  στην  Ελλάδα, και   με  την   τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ)  που  κατεδαφίζει  τα  δημόσια αγαθά της παιδείας, της υγείας, της  ασφάλειας  και της εργασίας, του  κοινωνικού  κράτους. Ακυρώνει  το  δικαίωμα  στη  ζωή  και  στην  αξιοπρέπεια  και  καταστρέφει  κάθε  παραγωγικό  και κοινωνικό ιστό.

Δημοσκοπήσεις φέρνουν πρώτα ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δημοσκοπήσεις φέρνουν πρώτα ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣΟ δικομματισμός καταγράφει τη μεγαλύτερη ίσως ήττα του σε πανελλαδικό επίπεδο


Η Β' Αθήνας είναι η μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας και παραδοσιακά διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα των εκλογικών αναμετρήσεων. Ετσι, τα ευρήματα των συνεχιζόμενων δημοσκοπήσεων που όμως δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν στις λεπτομέρειές του λόγω της σχετικής απαγόρευσης δημιουργούν ισχυρές ενδείξεις.

Στις εφορίες από 1η Μαϊου το «χαράτσι» που δεν πληρώθηκε!


Η ώρα που περίμενε... το Υπουργείο Οικονομικών έφθασε και από την 1η Μαΐου τα ποσά που αντιστοιχούν στα περιβόητα τέλη ακίνητης περιουσίας («χαράτσια») και τα οποία αντιστοιχούν στην πρώτη δόση (2011) και δεν έχουν πληρωθεί... στέλνονται στις αρμόδιες εφορίες!

Αυτό σημαίνει ότι η ΔΕΗ θα ενημερώσει τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες για τα ποσά που δεν έχουν εισπραχθεί και αυτά θα «περάσουν» ως οφειλόμενα από τον κάθε έλληνα φορολογούμενο στην εφορία του και βέβαια θα τοκίζονται... με 1% μηνιαίως (ως ανείσπρακτη οφειλή).


Catastroika


CATASTROIKA από infowar
Στο διαδικτυακό "αέρα" βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης το ντοκιμαντέρ Catastroika, από τους δημιουργούς του Debtocracy, του ντοκιμαντέρ που είδαν εκατομμύρια θεατές στο Ίντερνετ.
Η Catastroika, σύμφωνα με την ανακοίνωση των δημιουργών του ντοκιμαντέρ, αναζητά τις συνέπειες της επικείμενης εκποίησης του ελληνικού δημόσιου πλούτου.
Εξετάζοντας παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων και απορρύθμισης από την Καλιφόρνια, το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο, τη Μόσχα και τη Ρώμη, επιχειρούν να προβλέψουν τι θα συμβεί από την εφαρμογή αυτού του μοντέλου σε μια χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης.
Ο Σλαβόι Ζίζεκ, η Ναόμι Κλάιν, ο Λούις Σεπούλβεδα, ο Κεν Λόουτς και ο Γκρεγκ Πάλαστ μιλούν για την πολιτική του μνημονίου.

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More