21 Νοε 2010

Δημοκρατική Συμμαχία το νέο κόμμα της Μπακογιάννη


Δημοκρατική Συμμαχία το νέο κόμμα της Μπακογιάννη«Δημοκρατική Συμμαχία» ονομάζεται το νέο κόμμα που ίδρυσε λίγο μετά το μεσημέρι στο Θέατρο Μπάντμπιντον η Ντόρα Μπακογιάννη, έχοντας ως σύμβολο την ελιά και  βασικά χρώματα που ξεχωρίζουν στο έμβλημά του το πορτοκαλί και το μπλε. Αυτό ανακοίνωσε η ίδια, ανεβαίνοντας στο βήμα για την ομιλία της ενώπιον ενός ακροατηρίου 3.000 ατόμων που συγκεντρώθηκε στο Θέατρο Μπάντμιντον και φώναζε ρυθμικά το όνομά της.

Η ίδια η Ντόρα Μπακογιάννη έφτασε  ένα τέταρτο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι στον χώρο για την ειδική εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί για τα αποκαλυπτήρια, η οποία έχει πολλές τεχνολογικές εκπλήξεις. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών επέλεξε αυτήν την ημερομηνία για την γέννηση του νέου της κόμματος, που θα έχει χαρακτηριστικά κινήματος, καθώς συμπίπτει με την ημέρα που γιορτάζει η μητέρα της Μαρίκα Μητσοτάκη.

Αυτήν την ώρα βρίσκεται ακόμα στο βήμα και μιλάει στο ακροατήριο. Μεταξύ άλλων, έχει πει: "είμαστε εδώ όλοι μαζί, μια συμμαχία ανθρώπων που τους άλλαξε η κρίση, πολίτες δημοκράτες που θέλουν να δουν την πατρίδα του ξανά να ορθώνεται ψηλά". Η ίδια ανέλυσε τους μύθους με τους οποίους πορεύτηκε το πολιτικό σύστημα τα χρόνια της Μεταπολίιτευσης. "Πορευθήκαμε με το βλέμα στραμένο στις επόμενες εκλογές και όχι στις επόμενες γενιές. Μέρα με την ημέρα όμως θα γινόμαστε περισσότεροι. Έχουμε δύο Ελλάδες. Την Ελλάδα του παρασιτισμού και την Ελλάδα του μόχθου. Μια Ελλάδα που όλοι είναι ίσοι αλλά κάποιοι είναι περισσότεροι ίσοι από τους όλους, όπως οι βουλευτές", είπε η κα. Μπακογιάννη.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η "Δημοκρατική Συμμαχία" δεν είναι ένα ακόμα κόμμα, αλλά ένα ανεξάρτητο και δημοκρατικό κίνημα. Βέβαιο θεωρείται ότι σε αυτό της το εγχείρημα η Ντόρα Μπακογιάννη θα έχει στο πλευρό της τους βουλευτές και πρώην υπουργούς Χρήστο Μαρκογιαννάκη και Κώστα Κιλτίδη, τον ευρωβουλευτή Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Χρήστο Κουρούση. Οι συγκεκριμένοι είναι παρόντες στο Θέατρο Μπάντμιντον, όπως και ο Στέλιος Νικηφοράκης, ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Χρήστος Αγραπίδης, ο γιος της Κώστας Μπακογιάννης αλλά και ο Ανδρέας Καραγκούνης, πατέρας του βουλευτή της ΝΔ Κώστα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η κα Μπακογιάννη έχει ζητήσει να μην παραστούν στην εκδήλωση του Μπάντμιντον βουλευτές και στελέχη της ΝΔ που χαρακτηρίζονται ως πολιτικοί της φίλοι. Παρίστανται ωστόσο πολλά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα αλλά και άλλοι υποστηρικτές της νέας προσπάθειας...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More