24 Νοε 2010

Πειραιώς: Πρόγραμμα για εθελούσια 2ετη ή τριετή αποχώρηση εργαζομένων

Θετική παρέμβαση χαρακτηρίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς την κίνηση της διοίκησης της τράπεζας να προωθήσει ένα πρόγραμμα με την ονομασία sabbatical.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσαρμόζει τη λογική προγραμμάτων μακροχρόνιας άδειας προσωπικού για λόγους εκπαιδευτικούς ή άλλους και εκτιμάται ότι από τη μία πλευρά προστατεύει τις θέσεις εργασίας και από την άλλη συγκρατεί το εργασιακό κόστος.

Το πρόγραμμα, το οποίο θα υλοποιηθεί σε εθελοντική βάση, προβλέπει τη δυνατότητα των εργαζομένων της τράπεζας να επιλέξουν την αποδέσμευσή τους από την εργασία τους για δύο έως τρία έτη λαμβάνοντας το 40% των μεικτών αποδοχών τους για τη διετία ή το 50% των αποδοχών τους για την τριετία, παρακολουθώντας κανονικά το πρόγραμμα προαγωγών αλλά κυρίως διασφαλίζοντας πλήρως τις ασφαλιστικές τους καλύψεις.
Στη συνέχεια, μπορούν να επανέλθουν είτε στην ίδια θέση που είχαν κατά τον χρόνο έναρξης του προγράμματος ή σε θέση ισοδύναμη εφόσον στο μεσοδιάστημα υπάρξουν οργανωτικές αλλαγές στην τράπεζα.
Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς εκτιμά ότι ευρεία χρήση του προγράμματος θα γίνει και από νέους, αλλά και γυναίκες που σκοπεύουν να κάνουν μετεκπαίδευση ή να αναδιατάξουν τη ζωή τους σε αυτήν την κρίσιμη τριετία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More