1 Ιουν 2011

Βάλτε στόχο: καλύτερη υγεία

       Όπως και να είναι τα πράγματα στην παρούσα φάση της ζωής σας, μη ξεχνάτε να φροντίζετε τον εαυτό σας. Αυτό σημαίνει να διατρέφεστε υγιεινά, να ασκείστε και να προλαμβάνετε τυχόν προβλήματα. Βάλτε, λοιπόν, στόχο την υγεία σας και ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να πετύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

       1. Χάσιμο βάρους: αποφασίστε με ένα ειδικό γιατρό ποιο είναι το ιδανικό βάρος για το ύψος, το φύλο και την ηλικία σας. Δείτε πόσο απέχετε από το να επιτύχετε το στόχο σας δράστε ρεαλιστικά. Όλα τα τρόφιμα παίζουν τον ρόλο τους στην καθημερινή διατροφή μας, οπότε δεν πρέπει να στερηθείτε κανένα. Φροντίστε να τρώτε συχνά και μικρές μερίδες και συγκεκριμένες ώρες, και τα αποτελέσματα θα σας αφήσουν έκπληκτες.

       2. Φροντίστε την καρδιά σας, ρίξτε την πίεση: βάλτε τον αθλητισμό στη ζωή σας, αν θέλετε να κρατήσετε την αρτηριακή πίεση στη θέση της και την καρδιά σας σε τέλεια κατάσταση. Η αερόβια άσκηση βοηθάει. Αν όμως δεν είστε λάτρεις των γυμναστηρίων, απλά περπατήστε καθημερινά μισή ώρα με γρήγορο βήμα. 

       3. Η διάθεση μετράει: τα καλύτερα πράγματα στη ζωή μας είναι όντως δωρεάν. Μη χάνετε τον χρόνο σας με αρνητικά συναισθήματα που σας μαυρίζουν την ψυχή. Αποφασίστε συνειδητά τι σας γεμίζει χαρά, αγάπη και ηρεμία και βάλτε το στην καθημερινότητά σας. Δείτε τους φίλους σας, βγείτε βόλτα με τον σκύλο σας, παίξτε με τα παιδιά και τον σύντροφό σας, φυτέψτε λουλούδια, κολυμπήστε στη θάλασσα. Και μη ξεχνάτε: η καλή υγεία του οργανισμού μας τρέφεται από τη θετική σκέψη και τα θετικά συναισθήματα. Μη του τα στερείτε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Facebook Digg Stumbleupon Favorites More